Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vladimir964

0 bejegyzést írt és 1053 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. A náci Németország politikai, katonai és gazdasági vezetőinek felelősségre vonását célul kitűző nürnbergi per az első olyan büntetőeljárás volt a történelem során, amelyben háborús bűncselekmények miatt ítélték el egy ország vezetőit. 2. A per helyszíneként…..
Baj van! Nem találom a külön erre az alkalomra beszerzett verseskötetet a Motorvonatoxületése c. nagyívű költeménnyel. Elkallódott vhol... Ha jövő hétig se találom meg, könnyen baloldali borzalmak nélkül maradhattok. Ezen a héten azonban még semmi baj, afféle önbuzdítóul…..
Infograf Számít a méret? 2014.03.24 10:00:00
A Rolling Stones-ról kerestem anyagot amikor szembejött ez a klassz infografika három neves zenekar dobfelszereléséről. Az nem derül ki belőle, hogy számít-e a méret, de dobosoknak érdekes lehet.  Szívesen mellé tenném még pár kortárs dobos felszerelését, például a…..
vladimir964 2014.03.24 17:24:55
Ezt a cikket kollégámnak, Andrási Adriánnak ajánlom! A nagy távolságra való utazásoknál napjainkban elsősorban a repülés a meghatározó. Azonban a nagysebességű vonatok egyre inkább felveszik a versenyt a repülőgépekkel, így egyre több utas választja újra a vasúti közlekedést. A vonatok sebességének…..
vladimir964 2014.03.03 11:25:18
@M_R: Pontosan erre akartam kilyukadni. Katasztrofális helyzetű vasútvonalaink vannak, úgy nagyjából az 50-es évek szintjén. (akárcsak az állam vezetése) Pedig nemcsak arról van szó, hogy gyorsabban eljutunk valahová, de a töméntelen autóforgalom csökentésével szennyezést is csökkentünk, tehermentesítjük az utakat, energiát spórolunk.
És a habról a trotán: megfelelő vonatkultúrával a baromi sok kamiont is rá lehetne kényszeríteni a ROLA szállításra, ne rerheljék az átmenő forgalommal az úthálózatot.
vladimir964 2014.03.03 11:30:20
@zsuzska60: A megérésről egy - már kb 10 éves doksifilmből idézvén, ami a TGV-ről szólt. Egy csávó napi szinten (!) járt Lill-ből Párizsba vonattal (220 km), és elmondta a bérlete árát, valami ölég rendes összeget mondott, DE elmondta azt is, hogy Párizsban irgalmatlan drágák mind az ingatlanok, mind az elbérletek (sizntén plédákkal hát kb. a sezlonyról leesős árak), így bőven jobban jár anyagilag.
És még az is hozzáteendő, hogy odakinn a munkáltatók nem Skóciába valósiak, tehát fizetik a munkavállalónak a közl. ktg.-t is.
vladimir964 2014.03.03 11:47:31
@M_R: Hát igen, szakértelem, ökokultúra, előrelátás, költséghatékonyság, környezetterhelés számítás magasfokon...
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
Harlem, Times Square, SoHo – nem kell különösebben ismerni New Yorkot ahhoz, hogy az embernek egy kevés fogalma legyen ezekről a helyekről. Filmekben, hírekben látjuk őket, hallunk róluk, de azt vajon hányan tudják, hogy honnan kapták ezek a nevüket? Azt például tudod, hogy New York beceneve miért…..
A 2014-es országgyűlési választások egyik legnagyobb újítása a nemzetiségi listás szavazás bevezetése. De mit jelent ez egyáltalán? És miért gondoljuk alapjogi szempontból aggályosnak a puszta létezését is? Kétrészes blogsorozatunkból kiderül. Az első részben elmagyarázzuk, mi is az a nemzetiségi…..
Proszektúra Vissza a falvédőre 2014.02.04 20:03:59
A kampány igazából még el sem kezdődött, de a Fidesz máris választási győztesnek érezheti magát. A nagy ellenzéki összefogás egyelőre nem hozta meg az eredményét és ismerjük el a paksi atomerőmű ügye sem úgy sült el, ahogy azt szerették volna. Az emberek nem is nagyon…..
 A nagy gazdasági világválság idején kénytelen voltam végignézni ahogy önjelölt pénzügyi szakemberek és olvasottságot hajhászó önjelölt újságírócskák, illetve népszerűséget és szavazatot megteremteni akaró mainstream politikus együttes erővel több száz…..
vladimir964 2014.02.01 17:21:47
@Szarvas Norbert: Tulajdonképpen igazad van, lehet, hogy félreértettél. Én az "OKJ tanfolyamos csávót" nem főnévként, hanem melléknévként írtam, ahogy a "magyar vállalkozó" kifejezést is a szarrágó, inkorrekt cégtulajdonosokra szoktam alkalmazni.
Való igaz, a befektetési tanácsadó tipikusan "betanulós szakma" amihez vagy van valakinek vénája, vagy soha nem lesz, akármennyi iskolát végezzen is. (akárcsak a produceri, fordítói stb.)
Ettől függetlenül ha kicsit körülnézel, tele vagyunk ún, "befektetői irodákkal, tanácsadókkal" olyan irodákban, olyan körülmények között, hogy lesír róla a lehúzás (utódai a klasszikus hitelboom során egzisztáló zughitelirodáknak). No, én ezekről beszéltem. Az is igaz, hogy valóban komoly összegekkel operáló ember ilyenekkel nem is áll szóba, de hát általában lehúzni a csóringerközeli embereket lehet (meg legfőképp a kapzsiakat, lásd P(d)ilis Invest és társai, ott is zömében a párszázezres-pármilliós embereket baszták át)
vladimir964 2014.02.01 17:48:57
@Szarvas Norbert: Tényleg hasonló módon gondolkodunk. Egyik vesszőparipám az, hogy már általános iskolában 7-8. osztálytól el kellene kezdeni heti legalább egy órában a pénzügyi alapismereteket. Nem brókerképzőre gondolok, hanem hogy legalább tisztában legyenek olyan alapfogalmakkal, mint a részvény, kötvény, befektetési alapok, tőzsde működése és haszna, pénzügyi kockázatok, biztosítás fontossága stb. Ezek nélkül ma moccanni sem lehet(ne). És ezen túl nem ártana a takarékosság hasznára és módjaira is megtanítani a kölköket, ha már az ostoba szülőtől (akinek nem inge, ne vegye magára) nem ezt látja.
Februárban a minőség helyett a mennyiség kapja majd a főszerepet, így nagy szuperprodukció helyett rengeteg kisebb darab küzd majd a nézők figyelméért. Az utolsó Oscar-jelölteket a Valentin-napi giccsáradat követi majd, hogy végül azért még néhány blockbustert is…..
A Manchester United megőrizheti a Stoke-kal szembeni, 1984 óta tartó bajnoki veretlenségét, az MU idegenbeli győzelme 1,57-es szorzót ér a bet365.com oldalon. Hosszú idő után újra összeállhat a Manchester United kezdőcsapatában a Van Persie, Rooney páros, ami nem sok jóval…..
Néhány autótípussal a szocialista gyártók már az ötvenes évek elejétől megjelentek a tőkés országokban. A kétségbeesett erőlködés a konvertibilis valutáért néha egészen nevetséges mai szemmel. Jó lenne tudni mennyire ríttak ki ezek a "szocialista műszaki csodák" a nyugati autóforgalomból, vagy az…..
Rogán Antal lendületes rezsifórumáról az Index írt egy részletes riportot, az ember már csak legyint (vagy esetleg kiköp egyet oldalra) a sok hülyeség, hazugság és manipuláció láttán-hallatán, de ennél a képnél azért álljunk meg egy pillanatra:Szerencsére az Eurostaton minden…..
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
Úgy gondolom, hogy a vígjáték az a műfaj, ami a legjobban összehozza az embereket. Erről árulkodnak a bevételek is, hiszen a legigénytelenebb vígjátékok (Nagyfiúk…) is rengeteg pénzt hoznak a konyhára. Ezzel csak részben van baj, de ebbe most inkább nem megyek bele, inkább azt a…..
Jó reggelt Európa, megérkeztek a tőkekorlátozások.   A BBC csütörtökön számolt be arról, hogy az HSBC néhány ügyfelének a bank alkalmazottai megtagadták, hogy nagyobb összeget vegyenek fel a saját bankszámlájukról. A pénzfelvételre azért nem kerülhetett sor, mert…..
Múlt-kor 10 tény a Moszadról 2014.01.24 15:04:53
1. Izrael titkosszolgálata, az 1949-ben megalapított Moszad a világ egyik leghatékonyabban működő állambiztonsági szervezete, ám módszerei miatt sokan bírálják a testületet. 2. Egyes becslések szerint a Moszad világszerte jelenleg 35 ezer ügynököt irányít, ebből 20 ezer…..
vladimir964 2014.01.26 16:56:18
@Dr. Smart: Nem is kell felsorolni az ártatlanul lemészárolt embereket, annál is inkább, mert hiszen ebben maga Izrael állam is tökig gázol. De: pénzt ne várjon és ne követeljen senki a bocsánatkérésen kívül! Ez nem üzleti befektetés.
vladimir964 2014.01.26 17:40:52
@okosallah: Aztán én nagy ívben leszarom, ki mit és hogyan figyeli a levelezésemet. Ezúton is üzenem nekik, hogy leszophatnak. Aki valami disznóságon töri a fejét, amúgy sem olyan ökör, hogy a netet használja a szervezkedéshez.
vladimir964 2014.01.26 18:21:32
@okosallah: Az amerikai kémkedésről valóban igazad van, de ez is bizonyítja azt, amit Asimov már a 60-as években burkoltan megírt az Alapítványban: "A birodalom haldoklik, még semmi nem látszik, látszólag minden úgy megy ahogy eddig, de sok apró jel összessége előrevetíti az elkerülhetetlent..."
Ehhez kapcsolódóan: minden belülről rothadó államban a paranoia és a mindent mindenáron való ellenőrzés uralkodik el.
A köztévé idén is rászánt pár száz millió forintot arra, hogy bebizonyítsa: a mai magyar popzenéből igenis ki lehet választani harminc olyan dalt, amiből a közönség és a szakmai zsűri majd kiszedi azt az egyet, ami megfelelően képviselheti a Nemzetet, így csupa nagy betűvel,…..
150 ezer forint – nagyjából ennyibe kerül ma egy ingyenes szülés Magyarországon. Ennyit kell, de legalábbis ajánlott fizetni hálapénzként az orvosoknak, szülésznőknek. Van olyan is, aki elvből nem fizet, de ilyenkor nagyobb az esélye, hogy olyan ellátást is kap. A Fizettem.hu-ra…..
A davosi Világgazdasági Fórum résztvevőitől azt kérte, hogy: "Arra kérlek benneteket: biztosítsátok, hogy a javak szolgálják, ne uralják az emberiséget” És a hír, ami csak érintőlegesen kötődik a témához: Újra elrendelték a letartóztatását Nunzio Scarano…..