Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salzburg1

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolom ez elsősorban a kormány felelőssége! Ha felsőbb szinten nem vennék semmibe a betegellátást és az ápolók munkáját,akkor szerintem nem itt tartanánk. 33 éve dolgozom az egészségügyben, tudom, hogy vannak ilyen kollégák, ezzel együtt nem szabad általánosítani!…..
Vastagbőr Hétből négy 2014.02.28 09:15:00
Az Eurostat a legfrissebb tanulmányában a Horvátországgal kiegészült EU28 régióit vizsgálta meg, összesen 272 régiót, az egy főre jutó GDP alapján (2011-es adatok). A 272 régió utolsó, legszegényebb 20 régiója között 4 magyar régió szerepel. Úgy, hogy 7 magyar régió…..
FUTUR A RABUL EJTETT FIDESZ 2014.02.06 15:47:52
Tud valaki jobb okot az ország elhagyására annál, mint hogy ezek a elkezdenek atomerőművekkel baszakodni? Orbán köre végérvényesen rabul ejtette a Fideszt, ami még jól is elsülhetett volna, ha Viktor úgy dönt, nem hagyja magát, és egy megújult, működő Magyarországot épít,…..
Salzburg1 2014.02.07 11:06:12
@Kámasuka: Sajnos csökken a versenyszférában a munkavállalók száma,ezt barátaim között is érzékelem,illetve már rég tudjuk,hogy a fityiszes számok kozmetikázottak...
Salzburg1 2014.02.07 11:15:25
@torró: Paks ügyében most még nagyobb lesz a hitel...látod az tény,hogy a fityesz csak 27% áából képes fenntartani az országot,még az mszp idején ez sikerült 20%ból is,ebben igazad van...persze a nagy magyarkodás keretein belül biztos jobb neked,hogy 27% ÁFÁT fizetsz és nem 20%-t...
Salzburg1 2014.02.07 11:18:43
@Kámasuka: 1,Az origonak is volt erről 1 cikke nem olyan rég...hogy valójában csökkent a versenyszférás munkahelyek száma,2,meg látja is az ember,hogy mindenhol csoportos létszámleépítések legutóbb Dunaferr stb. lassan szinte mindennap elmenekül 1 nagyobb cég innét...3, nem csak a barátain látja az ember...ilyen az MSZP idején nem volt...
A minap meglehetős vihart kavart Norbáj bécsi posztja (aki nem tette volna, ide kattintva tudja elolvasni), kapott hideget-meleget is néhány kommentelőktől, ezért úgy döntött, posztban válaszol, amiben összefoglalja a felmerülő kérdésekre adandó válaszokat. Jöjjön tehát a…..
A mai poszt kiindulópontja elsőre talán furcsának tűnhet, de reményeim szerint menet közben kiderül majd, milyen sok köze is van minden idők egyik legnagyobb futballistájának a határátkeléshez. Johan Cruyff nem csak csodálatos labdarúgó és zseniális edző, hanem legalább ennyire…..
Salzburg1 2014.01.25 20:09:43
@Kövérmadár [swe]: Ausztriában vagy Svájcban,vagy Dél-Németországban tavasztól masszőrmunkát keresek.Okleveles svéd,relax,frissítőmasszőr vagyok,hamarosan okleveles gyógymasszőr leszek,minden lehetőség érdekel hotel,kórház stb. Bárki aki tud,kérem segítsen,köszönöm...
Az amerikai nagykövet kritizálta a magyar demokrácia helyzetét. Bencsik András részben erre a "támadásra" hivatkozva hirdette meg az újabb "Békemenetet". A diktálni akaró hanyatló Nyugattal szemben Bencsik kihasználná a keleti energiát. Azon a fordulaton ne lepődjünk meg, hogy az…..
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán…..
Salzburg1 2014.01.11 12:30:44
@monddazigazatmar: Bajnainál nagyon jó volt a gazdaságpolitika,nem véletlenül erősödött a forint 255-ig,most 300 környéke,a devizahiteleseket,meg a Te illetve az én adómból mentjük emiatt.Hajrá Gordon,szabadíts meg minket a fidesztől...@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a fidesz sajna sokkal többet lop...trafikmuti,földmutyi,cba mutyi itt már minden mutyi
ENTERTAINMENT WEAKLY - Szöllősy-Csák Gergely humorista, stand-up komikus valahogy behackelte magát az m1 Híradójába. Fogalmunk sincs, mi vitte rá a műsor készítőit, hogy a Cirkuszfesztivál helyszínéről élőben kapcsolják őt, de valószínűleg őket is meglepte az a humorbomba,…..
Az év végén végzett gyorsfelmérésünk főbb eredményeiről beszámoltunk már, most álljon itt egy kis összeállítás arról, amiről az országos kutatásokból viszonylag keveset tudunk: hogy mi lett az egyes pártok 2010-es táborával. A 794 válaszból álló minta természetesen nem…..
A devizahitelesek megmentésének következő nagy problémája, hogy nincs olyan, hogy devizahiteles. Jobb híján szokás ezt a meghatározást alkalmazni a köznyelvben, mert ez a közös nagy kalap, mely alá befér mindenki, de valójában ahány devizahitel-adós, annyi élethelyzet,…..
Salzburg1 2013.10.28 14:49:31
@KevinMulder: Nemkell ahhoz semmilyen egyetemet elvégezni,hogy ha valami nem fix árfolyamon van rögzitve,akkor lehet nagyon magas,és nagyon alacsony is az árfolyam...ha akkor jó volt luxuspalotát venni,meg luxusautókat,akkor fizetni is tudni kell,nem a többiekkel kifizetettni,habár magyrban akkor jársz jól minél hülyébb vagy,ezt eddig is tudtuk....
Salzburg1 2013.10.28 15:08:00
@KevinMulder: Ha nem az árfolyammal van a gond,akkor minek van az árfolyamgát?Már az árfolyamgát annak a részét amit az állam áll,azt is mi fizetjük helyettetetek.Jövöre a Bajnaira kell szavaznod,nála volt messze a legerősebb az árfolyam,pl:euro 255Ft.,mert akkor jól működött a gazdaság,remélem jövöre már okosabb leszel,és jó helyre teszed a X-et.De egyébként,ha a kamattal van a gond,akkor miért írtál alá 1 ilyen szerződést,ahol ez gond lehet?Ok,ha te VIII.kerületi lakótelepiben vagy,akkor az nem luxuspalota,ezt elismerem,de sokan a luxuspalotájukhóz vették fel a CHF-et vagy a csodaautójukhoz.
Salzburg1 2013.10.28 15:19:46
@apanna: Hogy a tőke,hogy változik a te szerződésében,nem tudom,én nem írtam alá devizahitelt.Én azt tudom,hogy nálunk a környéken,én költöztem el legkésőbb otthonról,pedig nekem volt az egyik legszarabb,és mégsem vettem fel devizahitelt.Akik viszont elköltöztek korán, devizahitelt vettek fel a lakáshoz,így költöztek el,alapítottak könnyen családot,mivel már megvolt a luxuspalota,többen közülük nem csinálnak semmit állami cégeknél,azonkívül hogy egész nap nagy magyarkodnak,és szidják a bankokat,és valahogy úgy érzem,hogy ebben az országban ők csinálták jól.
Színtiszta Száz stadiont, ezret! 2013.10.12 09:11:00
Minden valamirevaló diktatúrának meg van a kedvenc sportja. Nem kell vörösdiplomás pszichológusnak lenni ahhoz, hogy a mikéntet és miértet meglássuk a felszín mögött: meg kell mutatni, hogy Ő is csak ember. A rettenthetetlen szabadság harcos, a nép lánglelkű vezére,…..
Magyarország az új EU-tagok közül a legjobban adósodott el a külföld felé, és a legkisebb gazdasági növekedést mutatta a válság előtti években. Ez így nagyon veszélyes párosítás…A válság előtti években Közép-Kelet-Európa gazdasági növekedésének alapjait a…..
Az EMMI mai közleménye két dolgot állít. Támogatják a Pető Intézetet ez igaz, az viszont nem igaz, hogy elegendő és az se, hogy jelentős plusz pénzt adnának nekik. A Pető kivéreztetése nem most kezdődött. Az intézményben már 2010 előtt is gondok voltak, de a 2010-es 2,2…..
Salzburg1 2013.09.18 08:44:09
@Parajpuding: Ez nagyon tetszik,nagyon jó!!!Jó a reggel!!!
Salzburg1 2013.09.18 09:21:13
@Mária: Hát ez az,hogy ennek a kabaré szintű focinak a fenntartója magyar állam,de a Pető intézetnek nem.Csak az M1-es nemzeti párthíradóban látunk nagy jótékonykodást,amikor fizetni kell,akkor már sokkal inkább van pénz olyan focira,amelynek a válogatottja soha sehova nem jut ki,amelynek a klubcsapatai az első szembejövő ellenféltől nagy zakót kapnak
Salzburg1 2013.09.18 14:52:48
@Kalmár: Ahogy itt is,úgy mindenhol többségben vannak a kormányváltást akarók...az 1 másik dolog,hogy 27% ÁFÁS közpénzekből hamis közvéleménykutatásokat gyártunk...századvég,hír tv, m1 stb. ilyeneknek tehát nem hiszünk...annál is inkább,mert nemrég is volt az indexen is 1 cikk,ahol az utána lévő szavazáson is többségben voltak a kormányváltást akarók...nemzeti pártrendelésre érkező közpénzekből lévő közvéleménykutatásoknak tehát nem hiszünk
Van egy ország, ahol nincs fiatalkori munkanélküliség, nem gond a szakmai tapasztalat megszerzése, és már tizenévesen lehet rendes fizetésért, akár a legnagyobb vállalatoknál dolgozni.Frissen kikerülve az iskolapadból a fiatalok gyakran légüres térben találják magukat, távol a…..
Görögország és Litvánia után nálunk csökkentek leginkább a reálbérek 2009 és 2012 között, de hogyan lehetséges ez?Szemhéjnyitogató cikket tett közzé a napi.hu arról, hogy Magyarországon 2009 és 2012 között - Görögország és Litvánia után - a harmadik legnagyobb volt a…..
Szerdán a parlament rádió alapján dolgoztuk fel a hajléktalanokat kitiltó szabálysértési törvény vitáját, és írtuk meg, hogy Lukács Tamás szerint a liberálisok tehetnek a hajléktalanságról. Sajnos ott a felvétel rossz volt, és most tudtuk csak meghallgatni Lukács…..
Salzburg1 2013.09.14 09:48:53
@Gera: Igen,csak normális országban itt az ismerős esetében hozzá kerülne a gyerek,nem automatikusan a nőhöz.Itt a srác jól menő informatikai vállalkozó,a nővel viszont voltak problémák,mégis automatikusan a nőhőz került a gyerek,ez a magyaros,elmaradott gondolkodás eredménye,vagyis igaszságtalanság!
Salzburg1 2013.09.14 09:50:58
@MACISAJT: épp a liberálisabb gondolkodású országokban PL:Svédország szívnak kevesebbet a férfiak,és van több gyerek is.
Salzburg1 2013.09.14 10:55:57
@Gera: Azt mondom,ha egyenlőek a körülmények maradjon a nőnél a gyerek.De amikor egyértelműen nem, mint pl:haverom esetében,akkor nem értem,hogy miért kerül automatikusan a nőhőz a gyerek.Ilyen bírókat nem tudom miért kell jól megfizetni 27%os ÁFÁból.Egyébként fejlett országokban azért nem ennyire általános,hogy mindig mindent a nőnek ítélnek,Svájcban pl:már van apai jogok biztosa.
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Hajnali 7-kor szálltam fel a napokban a BKV helyi járatára, hogy elkezdjem végre a nyaralásomat, amikor a buszon reggeli nyűglődéseim kellős közepette, jól megérdemelt morgolódásomban majdnem levitte a fejemet egy orbitális nagy baromság (tévhit) két idősebb hölgy előadásában.…..