Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heron44444 (törölt)

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Inoffensus Az LMP utolsó esélye 2013.01.28 03:35:14
Kilépnek a szocialistákkal együttműködni vágyók az LMP-ből, mert képtelenek elfogadni pártjuk demokratikus döntését. Kapott az LMP egy utolsó esélyt a fennmaradásra.   Az "együttműködők" sorsa könnyen megjósolható: feloldódás a szocialista sártengerben, a Baja…..
Heron44444 (törölt) 2013.01.28 13:47:45
@Inoffensus: "Az a furcsa, hogy mindenki úgy viselkedik, mint 2012 novemberében, pedig a helyzet azóta megváltozott."

Én elsődlegesen arra céloztam, hogy egy olyan szövetséghez szerintem több értelme lett volna csatlakozni, ahol nem minden szereplő a szocik szatellit szervezete. Egy ilyen összefogásban az Lmp (vagy bármelyik csoportosulás) könnyebben megőrizhette volna önállóságát, identitását. Az már egy külön kérdés, hogy egyébként akár a párt saját jövőjét, akár az ország egészét nézve, ez milyen döntés lett volna.

"zavaros ideológiájuk a leginkább a klasszikus kommunizmushoz áll közel, arra pedig sajnos hatalmas igény van a magyar ugaron."
Nem állítom, hogy ismerem a kommunizmus mind az 50 árnyalatát, ezért nehezen tudom belőni a lehetmás pozícióját.
vegyünk néhány példát arra miért gondolom, hogy a párt ideológiájának nincs komoly tábora
-bázis demokrácia:ez a passzív magyar társadalomtól teljesen idegen
-zöldpolitika: szerintem ez sem túl erős Mo-n, de ebben legalább van potenciál. Itt inkább az a probléma, hogy könnyedebb pozitív ügyeket (pl:ültessünk sok fát,...) a nagypártok is felkarolták. Ezért a zöldek csak a radikálisabb témákban kapnak szót (pl: dugódíj)
-gazdaságpolitikai kérdésekben valóban néha szélsőségesen balos a párt. Szerintem ezt azért nem tudják meglovagolni, mert kommunizmus inkább az idősebb korúaknál népszerű és ők elkötelezett szoci szavazók. A fiatal radbaloldal pedig nagyon fragmentált (milla, 4k!, zöldbaloldal, ...).

" nem ezen múlik, hanem a szervezett működés teljes hiányán, és a tagság teljes inkompetenciáján."
na pont ezt értettem a profizmus hiányán

" a szememben biztosan nem számít dicséretnek a professzionalizmus hiánya."

Az enyémben sem.
Engem inkább az zavar, hogy megjelent a profizmus egy olyan értelmezése, ahol a szakember egyetlen célja az eredményesség rövidtávú 1 dimenziós maximalizálása, így minden erkölcsi és egyéb szempontot kilúgozva a kifejezésből. pl: profi politikus az, aki megnyeri a választásokat (mindegy hogy hazugságokkal, mindegy hogy alatta fejlődött-e az ország)
Nem szeretek fölöslegesen moralizálni, de ez a megközelítés kifejezetten zavar.

Másik szempontból nézve. A politikában egy pártnál a prof. azt jelenti, hogy a szervezetileg jól fel van építve, a kommunikációja tökélyre van fejlesztve, ...
Most ősszel valamennyire figyelemmel követtem az amerikai elnökválasztási kampányt. Ott aztán tényleg pro szinten művelik politikát, de engem ez mégis zavart. Gyakran olyan szinten megkomponálják az egész kommunikációt, hogy elveszíti minden természetességét, és végül teljesen hiteltelenné válik.
Egy elesett, szakadt garbós, dadogó politikus azért hitelesebb néha, mert őszintébbnek tűnik. (mondjuk örökre beleégett a dobhártyámba az lmp okt.23-as meg emlékezése, ahol egy lány fahangon fölolvasott egy beszédet, miszerint a pesti srácok ma elempések lennének :))

"Igen, ezzel egyetértek, csak hát ez kommunistaként elég érdekes lesz, de nem lehetetlen. Épp az úgynevezett jobboldali magyar pártok példája mutatja, hogy a magyar választóközönségnek a 80-90 százaléka kommunista-érzelmű, csak nem tudja, hogy azt úgy hívják."

Én ezt egy kicsit túlzónak érzem, de van benne igazság.
Az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén Orbán Viktor meglepő kijelentést tett.  Azt ígérte, hogy ő személyesen fogja eldönteni minden egyes érintett közalkalmazott esetében, hogy az illető dolgozhat-e nyugdíjasként tovább, ha a Kormánynak szüksége van rá.  Ez a fajta…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.19 19:41:22
@naiszen: " Inkább saját tévedhetetlenségének mítoszát próbálja ápolgatni"

It is goddamn truth

Az "átláthatatlan rendszer" az urambátyám piramis fönntartásához kell. Egy világos, egyértelmű struktúrában nem lehetne kinevezni bárkit, bárhová.

Egyébként magával az elképzeléssel egyetértek. Ezek a kettős fizetések, hálapénzek, stb a vélünk élő Kádár-rendszer korcs maradványai. Mivel a szocializmusban fönn kellett tartani az egyenlőség illúzióját, ezért különböző előjogokkal honorálták a kiemelkedőket, illetve gyakran megtűrték a kisebb kihágásaikat (lásd: csempésző sportolók). Én elveben teljesen egyetértek azzal, hogy ezeket számolják föl, és legyen egyértelmű, hogy ki milyen munkáért, milyen fizetést kap. Probléma az, hogy a Fidesz ezt a nemes célt is saját hatalmának kiterjesztésére használja.
Heron44444 (törölt) 2012.12.19 22:23:57
@Inoffensus: Akkor itt van egy konkrét téma, a nyugdíjjak. Bár erről a kérdésről nincs programszerűen kidolgozott koncepcióm, de azért van egy-két alapelv, amit szerintem fontos lenne lefektetni.

Rövidtáv:- A nyugdíj emeléseknél én mindenképpen a svájci indexálást (50% infláció, 50% reálbér növekedés alapú) preferálnám.

- Én is felbruttósítanám és megadóztatnám a nyugdíjakat.

Ezzel a nyugdíjasok is közvetlenül érdekeltekké válnának az országfejlődésében, és az adócsökkentésben.
Ráadásul ez eléggé szolidáris is lenne, hiszen együtt sírna, együtt nevetne a társadalom.

Hosszútáv: - Fokozatosan be kéne vezetni a svéd modellt.

- Nyugdíj korhatár emelés
Na akkor itt térnék rá a vitánkra. Szerintem ez a kérdés szorosan összefügg a nyugdíj korhatár kérdésével. Ugye nyugdíjat elméletileg azoknak fizetünk, akik már túl idősek ahhoz, hogy rendszeresen munkával eltartsák magukat. Tehát ha sokan vannak olyanok, akik nyugdíj után még dolgozni tudnak, akkor túl alacsony a korhatár és meg kell emelni azt.
Egy jól belőtt korhatár, annyira leszűkíti ezt a kérdést, hogy nem is igazán érdemes vele foglalkozni. A nyugdíjkorhatár megállapítása, azért is nehéz, mert míg szellemi tevékenységet szinte a haláláig űzhet az ember, a fizikai munkák végzésére 55-60 év fölött már nem igen van lehetőség (tisztelet a kivételnek).

Persze érdemes különbséget tenni részmunkaidős, és teljes körű munkavégzés között. Az előbbinél én a nyugdíj melletti bevételt extra juttatásnak minősíteném és akként is adóztatnám. Az utóbbinál a munkavégzés idejére felfüggeszteném a nyugdíj folyósítást (hiszen ebben az esetben egy normál munkavállalóról van szó, aki egy kicsit öregebb, mint a többiek).
Heron44444 (törölt) 2012.12.20 22:01:20
@Inoffensus: "Alapvetően viszont egyből áttérnék a svéd modell"
Én inkább konzervatív gondolkodású ember vagyok, ezért inkább hiszek a lassú, jól előkészített, lépésről-lépésre haladó reformokban. Természetesen azt elismerem, hogy sok rendszer olyan rosszul működik ma Mo.-n, hogy szükség van radikális, gyors átalakításokra.
Szerintem a svéd modell gyors bevezetésének komoly technikai, gazdasági, kulturális nehézségei lennének.

"Na ezt nagyon nem értem. Álláspontom szerint a nyugdíj ugyanolyan jövedelem, mint bármi más, ennek megfelelően be kell tenni az SZJA-bevallásba és kész. Miért bonyolítanánk a rendszert azzal, hogy ki mennyit dolgozik?"

Az én kiindulási pontom
"Ugye nyugdíjat elméletileg azoknak fizetünk, akik már túl idősek ahhoz, hogy rendszeresen munkával eltartsák magukat."
, amivel te egyetértettél.
Egy ember, aki teljes munkaidőben dolgozik, az nem túl idős ahhoz, hogy rendszeresen eltartsa magát, tehát nem jogosult nyugdíjra (az én definícióm szerint).
A kettős fizetéssel az probléma, hogy az embereket arra ösztönözzük, hogy minél gyorsabban nyugdíjba menjenek. Ez a saját számlás nyrendszerben kevésbé probléma hiszen ekkor, a nyugdíjas a későbbi kifizetéseinek kárára kezdik meg a folyósítást. De egy nem zárt rendszerben az államnak óriási kiadást jelent, ha túl sokan mennek túl korán nyugdíjba. Te abból az alapfeltevésből indultál ki, hogy csak olyanok kérik a nyugdíjat, akik valóban jogosultak rá, de egy ilyen helyzetben olyan nyomást alá kerülnének a különböző kedvezmények, hogy az a rendszer összeomlásához vezetne (lásd: korkedv. nyug.).
Tegnap este újra tizen- és huszonéves diákok vonultak a Fővárosban, tüntettek, kiabáltak, megmutatták az elégedetlenségüket és az erejüket.  Megmutatták, hogy van Magyarországon egy olyan generáció, amelyik nem része annak a kádári posványnak, amibe menthetetlenül…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.19 07:58:20
@Inoffensus: Nyilván az itt a kérdés, hogy tiltakozásnak milyen formái vannak, és hogy ki melyikben tud részt venni. Az egyik legnagyobb probléma az, hogy jó néhány ezek közül (pl: aláírásgyűjtés) olyan szervezést igényel, amit szinte csak pártok tudnak levezetni (meg persze nagyobb civil szervezetek, csak ilyenek nem nagyon vannak az országban).

Én sem gondolom, hogy egy levél túl nagy változást hozna, de kezdetnek ez is megteszi. Úgy vagyok vele, hogy minden létező eszközt be kell vetni a nyomásgyakorlásra. Persze lehet, hogy így fölkerül Kubatov listájára, de már nem érdekel.
Heron44444 (törölt) 2012.12.19 09:16:00
@Inoffensus: Egy ilyen levél megírása max 30 perc. talán az ország nem rokkan bele, ha annyival később ismeri meg az oktatással kapcsolatos elképzeléseimet. :)

A mostani helyzetnek 2 megközelítése terjedt el:
1 Politikai: "Ne is beszéljünk a programokról, előbb váltsuk le a Fideszt."
2 Szakmai: "Ne is foglalkozzunk a politikával, hanem dolgozzunk ki programokon."

Bár az én hozzáállásom az utóbbihoz áll közelebb, azt gondolom, hogy mind politikai, mind szakmai gondolkodásra szükség van. A jelenleg egy sokszorosan összetett válsággal állunk szemben, és erre nem lehet csak 1 dimenziós válaszokat adni.

Én nagyon fontosnak tartom, hogy elindult egy kulturális váltás, ez végre valódi alapot nyújthat egy komoly megújuláshoz. A posztnak azzal a mondanivalójával is teljesen egyetértek, hogy nagyon sok múlik azon, hogy társ. többi rétege csatlakozik-e vagy sem. 30-40 -es korosztályon túl az 50+ a támogatására is szükség lenne. Ez talán legnehezebb, mivel nekik kéne leginkább önkritikát gyakorolniuk, és nekik kéne a legtöbb hatalomról lemondaniuk.

Ángyánt én is tisztelem (annak ellenére, hogy mezőgazdasági elképzeléseivel nem értek egyet), de állításainak logikus következménye az lenne, ha kilépne a Fideszből.

Nekem is vannak elképzeléseim az ország meg reformálásával kapcsolatban, ha majd kicsit több időm lesz, ide is írok 1-2 ötletet. Bocs, de most mennem kell levelet írni :)
Orbán Viktor szombaton délután a Főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyén találkozott néhány fidelitasos fiatallal, és rövid egyeztetés után két és fél perces videó-üzenetben a helyszínen adta elő a teljes magyar felsőoktatás átalakításának legfrissebb…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.17 18:00:57
NER-rel csak az a probléma, hogy nem nemzeti, nincs benne együttműködés, és képtelen a rendszerszintű funkcionálásra.

"Amikor 2010-ben a Fidesz előállt a Nemzeti Együttműködés Rendszere elnevezéssel, óvatos optimizmussal tekintettem a kormányzásuk elébe. "

Ezzel én is így voltam. Aztán jött az a rendelet, hogy minden állami intézményben kötelezően (!) ki kell rakni a NER nyilatkozatot. Majd következett Kósa és Szijártó forint bedöntése, na ekkor már éreztem, hogy itt nagy baj lesz.
Orbánnak meg volt a lehetősége és a hatalma, és a képessége is arra, hogy igazi államférfivá válva kivezesse az országot a válságból, ehelyett csak még inkább elmélyítette a problémákat.

"A következő kormánynak mindenesetre legalább a NER-t nem kell majd átneveznie, csak végre elkezdeni működtetni azt. Együttműködni a nemzettel: országunk tízmillió polgárával, és a határokon túli, kulturális értelemben vett nemzettársainkkal. Mindezt demokratikus keretek között, rendszerbe foglalva, szabályokat betartva és felelősséget vállalva."

Igen ez így van, de szerintem ehhez nincs szükség nyilatkozatokra, meg ostoba jelszavakra, hanem egyszerűen csinálni kell. A magyar demokráciának meg van az a bájos vonása, hogyha egy párt egy jelszót a zászlójára tűz, akkor biztosan ellenkezőjét fogja csinálni.
Nagyon könnyű a kooperáció látszatát kelteni anélkül, hogy annak bármi érdemi haszna lenne. lásd: Nemzeti Konzultáció, Gazdasági Csúcs
Teljesen triviális dolgokat nem kell túl ideologizálni.
A hetedik nagyvállalati stratégiai megállapodást írta alá a minap a Kormány, melynek kapcsán csintalan nemzetgazdasági miniszterünk újabb emlékezetes performanszt adott elő.  Kínzó költői kérdések feszítenek már az első ilyen megállapodás bejelentése óta, ugyanaz…..
2008. március 9-én a három kérdésből csak egyre szavaztam igennel: a tandíjas volt az. Nem mondanám, hogy nem voltak kételyeim, a tandíjról szóló vitáimban azóta is meg-meginogtam, de összességében még mindig úgy gondolom: a tandíj kérdése szimbolikus ügy, és inkább ellene…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.06 21:28:22
@S=klogW: ez sajnos igaz, ugyanakkor sok képességet csak így lehet lemérni.
Vasárnap este Jared Gurman és csaja, mint minden rendes ember, a The Walking Dead félévadzáró epizódját nézte otthon, és addig, míg a tévében a zombik vegzálták a jónépet, még senkinek semmi baja nem volt. Amint vége lett a résznek, a pár vitázni kezdett, mint később…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.06 19:54:58
@NickGrayson: Érdekes, mert én meg úgy láttam, hogy iphone maga vírus :)

Egyébként ellenük van hatásos fegyver, amit én csak tinigránátnak hívok. Nem kell hozzá más, mint egy walkman :) és egy Justin Bieber kazetta.
Heron44444 (törölt) 2012.12.06 21:18:47
@NickGrayson: bocs én csatoltam hozzá használati leírást.

Berakod a kazettát a magnóba, föltekered a hangerőt, majd eldobod, aztán futsz másik irányba, mert szám végig teljesen lebénulnak.
A sorozatkerülők örülhetnek, február 10-ig pihentetjük ezt a rovatot. Addig is elemezzük ki az idei utolsó részt, ami most is bővelkedett izgalmakban, ahogyan azt múlt héten reméltük. Menjünk csak szép sorjában. A kezdés nem kicsit fura, hiszen egy csapat vadidegent látunk…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.06 19:46:05
@Blaine: Annyira tudtam, hogy vmelyik rab rá fog mozdulni a kis csajra. Szerintem Carlnak van kijelölve (legalább is a jelek szerint)

@purga:"Amúgy azt a csajt Bethnek hívják és nem hiszem el, hogy csak 17. Legalább 24-nek néz ki."
Ha nálunk is lenne egy ilyen zombi-apokalipszis, akkor én is öregednék hirtelen vagy 10 évet. :)
Na, végre beértelek titeket és az amcsikat. Pár hónap alatt ledaráltam a közel hét évadot és a 10. részre érkeztem el odáig, hogy naprakészen tudok írni a részekről. Tehát akkor mostantól purga helyett az én gondolataimat olvashatjátok a Dexter aktuális részéről.…..
A The Walking Dead szívünk egyik kis csücske, ezt soha nem tagadtuk. A posztapokaliptikus sorozatokért eleve odáig vagyunk meg vissza, mert elkényelmesedett, puhány városi létünk melegéből el sem tudjuk képzelni milyen lehet áram, gáz, internet és dupla latte nélkül túlélni, már…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.05 21:25:30
@Emmet Ray: "azért elég komoly kommandót küldött utána. Én mellesleg Merle megvádolásánál is WTF arcot vágtam, aztán eszembe jutott, hogy hazudott a kormányzónak, hogy megölte Michonne-t, így már érthető volt."
Én is pont így voltam vele.

Nem tudom, hogy a képregényben hogy van, de nekem Michonne kicsit idegen. Ráadásul a színésznő is egy kicsit túl játssza a magányos ronin szerepet.

Nem értem mi bajotok van Carllal, szerintem kifejezetten faszán lekezelte a helyzetet.

Nekem a 2. évad annyira nem jött be, de ez a 3. évad qurva nagy. MAx respect David Morrissey, ő sokat dobott a sorozaton.

Most olvasom, hogy Dale teljes neve Dale Horvath :). NA engem meg ő idegesített a legjobban.
Inoffensus Igény, az van rá 2012.12.04 12:22:36
Nem is elsősorban az antiszemitizmusra, mint az ismert viccben, hanem a Jobbikra magára.  Sőt, újrafogalmazom: a Jobbikra van igény, arra a Jobbikra, amellyel kapcsolatban az antiszemitizmus csak kívülről tűnik mindent meghatározó tulajdonságnak.   A Jobbik-szavazók jelentős…..
Heron44444 (törölt) 2012.12.04 17:04:55
@Inoffensus: Nem is olyan régen volt nálam egy gázszerelő. Egy abszolút rendesen és olcsón dolgozó szaki. Egy kissé elnyúlt a javítás szóval beszédbe elegyedtem vele. Szó szót követett és a külföldi kazánoktól eljutottunk, a multikig onnét meg a zsidókig. Egy az egyben a Jobbikos dumát tolta, de rá is állt, hogy "nem fröcsögnek véres szájjal, ahogyan sokan szeretik őket elképzelni, hanem fáradtan és kiábrándultan panaszkodva keresik azt az ígéretet, ami valamiféle kiúttal, változással kecsegtet."
Én nem konfrontálódtam vele élesen (saját jól felfogott érdekemből), de azért próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem biztos, hogy okos dolog mondjuk a multikat elkergetni Mo.-ról, és hogy a zsidók se mind gonosz hatalom éhes emberek.

A legnagyobb baj az, hogy az igazság kellően nehéz és fájdalmas ahhoz, hogy az ember helyette inkább a csodát várja.
Mert a kegyetlen tények azt mutatják, hogy mi most egy súlyos gazdasági, társadalmi, kulturális válság közepén vagyunk, és míg ebből kimászunk az hosszú évtizedekbe kerül.
A "blood, sweat and tears" csak akkor működik, ha az ember életet a tét, ha nincs más választásod, de vajon elvárhatjuk-e másoktól, hogy föláldozzák az életüket a jövőért? Nyilván a válasz igen, de erről egy materialista társadalmat nehéz meggyőzni.
Sajnos ez még nem a nehézségek végének kezdet, hanem csak a kezdet vége.

Tudom itt mindig én vagyok a negatív, de akkor is azt gondolom, hogy a önbecsapás és a csoda várás rossz irányba viszi az ország szekerét. Csak igazság (legyen az bármennyire is nehéz) teremthet alapot a jövőnek.
Heron44444 (törölt) 2012.12.05 20:47:45
@Schwerer Gustav: " sem kínál igazi pozitív alternatívát"
Az igazság az az, hogy pozitív alternatívákkal tele a padlás. Ezek között csak annyi a különbség, hogy másoktól akarnak elvenni és másoknak akarják odaadni. pl: Adóztassuk meg jól a gazdagokat és adjuk oda a szegényeknek, kergessük el a multikat és fölvirágoznak a hazai vállalkozások, vegyük el a pénzt az államtól adjuk oda a magán szektornak, ...}utána pedig jön a csoda. Ezek mind pozitív jövőképek, persze csak akkor, ha nem tartozol az adott ideológia szerinti bűnös csoportba.
Ezek mindegyike úgy állítja be a saját receptjét, mintha az gyors, könnyű és fájdalom mentes lenne. Na ez az igazi populizmus.
Mert ma Magyarország olyan, mint egy égő ház. Először el kell oltani tűzet, utána el kell takarítani a romokat, majd szinte újjá kell építeni az egészet (lehetőleg, úgyhogy legközelebb ne égjen le ilyen könnyen).
Az én alternatívám is pozitív, csak a megvalósítása nehéz, hosszú, és fájdalmas.
Meg lehet egyik pillanatról a másikra fordítani a demográfia folyamatokat? Nem lehet.
Ki lehet irtani a korrupciót egy év alatt a magyar gazdaságból? Erre már nem is válaszolok.
...
Mivel sokan nem tudják elviselni a gondolatot, hogy éveken keresztül keményen dolgozzanak a semmiért (azért lapátolod a hamut, hogy legyen egy üres telked, amire majd építened kell egy házat), ezért születnek olyan mítoszok, melyek a csoda ígéretével kecsegtetnek.

Én nem tartom ördögtől való dolognak azt, ha vki bírálja az Eu-t, a kapitalizmust, a multikat, vagy Izraelt. Csakhogy ezeknek a vitáknak addig van értelmük míg tényeken alapuló keretek között zajlanak.
Én személy szerint azt gondolom, hogy egy multi-, eu-, kapitalizmus, zsidómentes Magyarország szarabb lenne még a mostaninál is. Nem is olyan rég volt itt nálunk egy kísérlet vmi ilyesmire, és kiderült, hogy az ilyet csak erővel lehet fenntartani.

"liberráns, libbant elmebetegek csakis az "anyagi jólét" mézesmadzagját"
Én sem értek egyet a szélsőséges materialistákkal, és én is többre vágyom egyszerű anyagi jólétnél. De az államnak igenis anyagiasnak kell lennie, mert minden általa üzemeltetett rendszer pénzbe kerül. Ezen szektorok működésének minőségét pedig nagy mértékben befolyásolja a rájuk fordított összeg. Vegyük a kultúrát pénz nélkül, nem lehet kiadni a könyveket, nem lehet rendezvényeket tartani, stb

"A semminél bármi jobb"

Ez attól függ, hogy milyen területről van szó. Általában az országirányítására ez nem igaz, mert a sűrűn változtatott jogszabályoknál még az is jobb, ha egy rosszul működő trv. még egy kis ideig hatályban marad (persze ennek is meg van a maga csapdája).
Hónapokon belül másodszor vallotta meg kommunista hitét Illés Zoltán fideszes államtitkár. Állami monopóliummá tenné az időjárás-jelentést, mert mint legutóbb is, a szemétszállítás kapcsán, a profittal van baja. A profit a számára - mint minden rendes kommunista számára -…..
Heron44444 (törölt) 2012.10.28 19:55:46
@Inoffensus: Valószínűleg a Fideszen belül is több csoport van, ezek eléggé különböznek mind motiváció, mind jövőkép tekintetében. Szerintem a hataloméhség az, ami leginkább megmagyarázza a Fidesz döntéseit, lehet (sőt valószínű) hogy nem az egyetlen tényező, ami befolyásolja a kormánypárt gondolkodását, de ez igazából már mindegy is. Most már teljesen egyértelműen látszik, hogy Ov és csapata alkalmatlan arra, hogy az országot vezesse. Mint minden politika iránt érdeklődő embert érdekel, hogy mi zajlik a háttérben, de ez az információ a véleményemen már nem sokat változtatna.
Én 2010 nyaráig bíztam benne, hogy a Fidesz realistább , higgadtabb énje kerekedik fölül, nem így történt. Orbán okt 23.-án világosan kijelölte az utat amerre a választásokig menni akar, én pedig ezzel nem értek egyet.
Te mit gondolsz Bajnairól?
Heron44444 (törölt) 2012.10.29 19:19:47
@Inoffensus: Messziről indítok.
Milyen skillek kellennek ahhoz, hogy vki jó vezetője legyen egy országnak?
Szerintem 4 képességre van szükség ehhez nagyjából ebben a sorrendben:
1 Politikai érzék (karizmatikusság, meggyőzőkészség, a kultúra és a nyelv nagyfokú ismerete)
2 Szervezőkészség
3 Stratégiai gondolkodás
4 Erkölcsi tartás

Csak az összehasonlítás kedvéért OV-t is megvizsgálom ezen szempontok szerin. Kezdjük is akkor vele.

1 Azt még az ellenfelei sem vitatják, hogy Orbán a rendszerváltás óta eltelt időszak legtehetségesebb politikusa. (Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde szerintem a magyar történelem egyik legnagyobb hatású szónoklata volt.) Ha GFG lennék álnicken vagy mandineres akkor most itt meg állnék, de sajnos vagy szerencsére egyik sem vagyok így folytatom.

2 Na itt kezdődnek a problémák. Ov tipikus autokrata vezető, ami kétségtelenül hasznos, ha bizonyos helyzetekben vagy kisebb szervezeteknél, de nem működik nagy szerteágazó struktúráknál. Ezért van az, hogy minél nagyobb hatalom összpontosul OV kezében, annál inkább romlik a hatékonysága.

3 Stratégia gondolkodás Orbán talán legnagyobb gyengéje, valami egészen elképesztő, hogy ebben egy 16 éves kezdő Starcraftos szintjét nem üti meg.

4 A hatalomvágy bizony ezt a képességét is alámosta OV-nak. Ebben a ciklusban sikerült ezt a képességét nullára redukálnia a Schmitt Pál, baltás gyilkos, Közgép kombóval.

Tehát összefoglalva hiába tehetséges politikus Orbán Viktor a több képességbeli hiányosságai alkalmatlanná teszik ős a miniszterelnöki posztra.

BG: 1. Gordon már az első pontnál súlyos nehézségekkel küzd. Azt tudjuk róla, hogy rossz szónok a többiről (és hogy van egy profi csapata jó beszéd íróval, de ez inkább 2-hez tartozik) csak sejtéseink vannak. Az is biztos, hogy a visszatérését eléggé profi módon oldotta meg, de ez sem ellensúlyozza a képességbeli hiányosságait.

2. Valószínűleg ez az pont, amiben jó. Cégvezetőként feltehetően szerzett tapasztalatokat, és eddig a csapatát is jól irányította. Itt az lesz majd a kérdés, hogy az alá beosztott mszp káderek mennyire tudja majd kontrollálni.

3. Stratégia gondolkodásáról sokat nem tudunk. Bajnai eddig annyira jól adta politika közepébe pottyant civilt, hogy nem világos, hogy az események irányítják őt vagy fordítva.

4. Bár civilként jelenítik meg politikában, már rég nem az, és ráadásul az üzletiéletben is voltak gyanús ügyei. Nekem ebből az jött le, hogy BG egy erősen megalkuvó ember, aki a gyáva nyól játékban rendszeresen félrerántja kormányt. Ettől függetlenül a okt.23. beszédében elhangoztak kompromisszum kereső, önkritikus vagy mind2 szélsőségtől elhatárolódó gondolatok. Ezek fontos alappillére lehetnek Bajnai politikájának.

Én még nem döntöttem el, hogy megyek-e szavazni 2014-ben vagy sem. Sok múlik azon, hogy ki hogyan mozog majd a hátralevő hónapokban. Bajnairól már a kampánysorán pontosabb képet kaphatunk, abból hogy mikként képviseli a saját álláspontját az emeszpével szemben, vagy hogy milyen program dob majd össze a csapatával. Az önkritika vagy centrista politika akkor érnek valamit, ha részletesen ki lesznek bontva és a szavakat tettek követik.
Limoncs EllenRegisztráció! 2012.10.04 22:24:27
Az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve úgy láttam, újra kell gondolnom két előző posztomat. Teszem mindezt azért, mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy a regisztrációs kampány célja kormányunk tagjainak részéről nem elsősorban az lesz, hogy bizonyos célzott tömegeket…..
Tegnapelőtt, hazafelé tartva a munkából, átvágtam a Kossuth-téren, és egy pillanatra az a botor gondolatom támadt, hogy magam szeretnék meggyőződni az elévülhetetlen politikai bohóc, Gyurcsány Ferenc újabb előadásának minőségéről. A hatalmas plakátok és sátrak mind-mind…..
Mezei Dániel és Wéber Gábor közvetíti idén a Forma-1 futamait az m1-en... Mezeinek vannak érdekes mondatai, amelyeket Wéber hatalmas nyugalommal kezel... Ezen mondatok adták meg a kezdőlökést nekem, hogy fikciós párbeszédeket gyártsak... A mai napra szánt dialógus a hajtás után…..
Heron44444 (törölt) 2012.08.08 13:34:33
Liberatórium Az élet veszély 2012.08.06 19:50:51
Mindenkit frusztrál, ha belekontárkodnak a szakmájába. Egy orvos ráncolt homlokkal nézi végig a kórházsorozatot, egy dietetikus gyomorgörccsel olvassa végig a legújabb divatdiétát. És én is így vagyok ezzel. Lévén safety engineer, kimondottan bosszantónak találom az…..
Heron44444 (törölt) 2012.08.08 09:56:10
Nem rossz írás.

Csak kimaradt két fontos gondolat:

1. bekövetkezési valószínűség x bekövetkezéskor keletkező kár = veszélyesség

Az atomerőművek nem azért veszélyesek, mert gyakran robbannak fel, hanem azért, mert baj esetén nagy pusztítást tudnak végezni. Áramütésben sokkal többen halnak meg, mint bármilyen atomerőmű balesetben, de míg az előbbiek egymástól független egyedi esetek, az utóbbiak lokálisan okozhatnak tömegszerencsétlenséget.

2. Mivel az áram a mindennapi életünk szerves részévé vált, ezért nem merülhet föl a termelés beszüntetése (így az atomenergiáé sem). Tehát az a kérdés, hogy ennek az energiatermelési eljárásnak milyen alternatívái vannak, azok mennyire költségesek és veszélyesek.
Én szakmán kívüliként úgy látom, hogy a szénalapú energia részben a környezetszennyezés, részben a költségek emelkedése miatt egyre inkább háttérbe szorul majd. Ha a nap-, szél-, vizi-, geotermikus erőművek hatékonyság lassan javul, akkor racionális döntés lehet az atomenergia termelés kockázatainak vállalása.

@f.domino: +1, de ha vki kombinálná a modern orvosi ellátást és mai higiéniai szokásokat a tartósítószer mentes étkezéssel, valamint sok mozgással járó és stresszmentes életmóddal, akkor valszeg jó sokáig élne egészségesen. (ha most előjössz a haverod nagy apjával, aki 90 évesen piál, cigizik, akkor nem írok többet erre a blogra :)) Bár abban tök igazad van, hogy ezt nagy tömegek egyszerre most már nem tudnák megtenni.
Archiregnum Így legyen ötösöm 2012.08.06 12:20:01
Szegedi bűbánó zsidó lett. Pár hete még arról írtam egy villámposztot, hogy Csanádot a Jobbik nyugodtan odaadhatná a MAZSIHISZes csávóért, aki az izraelitáknak nem eléggé zsidó. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ezt tényleg meg is fogják csinálni. ..
Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál, az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót…..
A Marslakók című sorozat nagy lendülettel indult és ugyanilyen lendülettel be is fuccsolt. A MTVA és Jáksó László producer belátta hogy nem lehet többet kihozni a sorozatból. itt tovább olvashatsz róla Mi a véleményed róla?..
A kormány(zó) által Jáksó Lászlótól a köztévére berendelt napi szappanopera-kísérlet, a Marslakók (előre borítékolhatóan) befürdött, ugyanis levették a napirendről. Hogy meglepő lenne? Korántsem meglepő ez annak, aki nyomon követi a nézőszám alakulását…..
Lesz választási névjegyzékbevételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  Mindkettő szükségtelen és káros dolog.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.…..
Heron44444 (törölt) 2012.08.03 19:51:36
@Inoffensus: "Sok párt is működhet együtt, mint ahogy kevés is képes gyűlölködni egymással szemben."

Elméleti szinte igazad van, a gyakorlatban viszont ennél árnyaltabb a helyzet. A kérdés az, hogy a pártok alkotta szövetség mennyire szoros. Ha nagyon, akkor a valóságban olyan lesz mintha sok kicsi egy pártot alkotna (kb úgy mint a Fidesz-KDNP). Ha laza a szövetség, akkor viszont egy sor probléma merülhet fel. PL: egy tv vitában melyik párt ember képviselje a szövetséget, külön kampányoljanak vagy közösen, legyen-e közös név és logó,... Ezek látszólag apróságoknak tűnnek, de fontos kihatása lehet egy párt jövőkére, ezért komoly viták alakulhatnak ki ezekből.

"Pont annyi párt kell, amennyit a választópolgárok szükségesnek tartanak és létrehoznak."

Persze, de attól még véleményem lehet arról, hogy melyik lenne a legjobb.
Heron44444 (törölt) 2012.08.03 20:13:15
@lavór: "Sajnos rengeteg gondolat kavarog ebben a kérdéskörben, így lehet kissé olybá tűnik, csapongok."

Ezzel én is így vagyok.

"A gondok mindig akkor kezdődtek, mikor is a hatalom az ölükbe pottyant. Szinte hónapok alatt kifordultak önmagukból azok az emberek, akik addig veszettül ígérgették, hogy bizony ők tudják a gazdasági, politikai, társadalmi gondokra a válaszokat, sőt azokat azonnal orvosolni is tudják."

A probléma az volt, hogy mindig csak ennyit mondtak. Mikor vki megkérdezte, hogy mégis hogyan? Akkor jött mindig a rizsa, hogy nagyobb tortát kell sütni, a gazdaság kifehérítése, blabla. Magyarán nem volt kidolgozott program, se árnyékkormány, csak ködösítés. Egy új pártnak pontosan ebben kell változnia.

"Ehelyett rúgtak inkább még egyet a betegeskedő országba. Ma már Inoffensushoz hasonlóan úgy látom, az intenzív osztályon fekvő magatehetetlen, eszméletlen, gépekkel életben tartott országunkat nem hogy gyógyítani nem akarják, de még ugrálnak is rajta. "

Mai politikai elitben kevés az államférfi. Tehát az olyan ember, aki képes az országot vagy az általános erkölcsi szabályokat, a saját gazdagsága, büszkesége, népszerűsége elé helyezni. Én nem vonom kétségbe, hogy Orbán Viktor szereti Mo-t, csak saját magát egy kicsit jobban szereti a hazájánál.
Heron44444 (törölt) 2012.08.04 11:13:54
"Ha okosak lettek volna, nem 8, de 28 évre bebetonozhatták volna politikai, erkölcsi fölényüket."

Sajnos ez nem csak okosság kérdése. Mivel nincs pénze az országnak, ezért "pozitív reformot" nem lehet végrehajtani. pl: Ma csak úgy lehet adót csökkenteni, hogy máshol emeljük a terheket. Nemcsak azért nem volt programjuk, mert hülyék, hanem azért is mert gyávák. Nem merik felvállalni az átalakítással járó konfliktusokat, és a rövidtávú népszerűségvesztést.

@Kuviklacz: "Azért sokakat nem ér el az internet (vannak, akik az internetet nem érik el, sőt, csak földi sugárzású tv-t fognak, újságot nem olvasnak, és vannak, akik nem nézik a politikai tárgyú oldalakat a neten)."

Pontosan ő miattuk akarják bevezetni a regisztrációt. Azok az emberek, akik nem foglalkoznak a politikával, általában pillanatnyi hangulatukat követve szavaznak. Tehát szar a helyzet az országban, akkor az ellenzékre voksolnak. Pontosan ettől félnek Viktorék.
Alább következik Balogh Gábor publicisztikája, változtatás nélkül közlöm. Az írásában felsorolt esetek remekül megjelenítik a mai Magyarország társadalmi állapotát... Gyurta Dani bűne Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon…..
Szerzőtársaimnak megígértem a blog elindulása előtt, hogy nem szeretnék a Jobbikkal foglalkozni, csak kivételes esetekben. A párt esetében ugyanis teljesen mindegy, hogy pozitív vagy negatív a kritika, a lényeg, hogy szóljanak róluk a hírek. Most mégis a Jobbikkal kapcsolatban fogok…..
Ebben a cikkben a televízióval kapcsolatos aggodalmaimat szeretném kifejteni. A televíziót avagy a „varázsdobozt” mindenki ismeri többé kevésbé. Ez előtt ültek össze a családok esténként és néztek végig egy-egy szórakoztatóbb vagy épp akciófilmet (vagy ki mit ugyebár).…..
Heron44444 (törölt) 2012.07.14 07:57:17
@qwerty93: "A régi szép idők sem voltak "tökéletesek" való igaz..de nem is állítottam egy szóval sem:)."
Ez így ebben a formában valóban nincs benne a posztban, de nekem volt egy ilyen feelingem a bejegyzés után.
"A diktatúra és a "huszárkodás" attól függetlenül még nem szűnt meg.A háború pedig már nem a gyarmatokért hanem pl az olajért megy (lásd Irak)."
De itt nálunk és Európában megszűnt. (kivéve Fehéroroszország, meg a féldiktatórikus Ororszo.-t) A demokráciák ma egymás között a hatalmi kérdéseket inkább gazdasági eszközökkel rendezik. Ez sem veszélytelen, de minimum egy fokozattal humánusabb. Én egyébként arra akartam utalni, hogy szerintem jó, hogy nem népszerű a katonaság és a háborúsdi, mert ez is egy visszatartóerő a demokráciákban, hogy fegyveres konfliktus robbanjon ki. Ez önmagában sajnos nem zárja ki ezeknek a lehetőségét ebben igazad van, de mégis csökkenti annak valószínűségét. Az elmúlt 57 évben a hidegháború ellenére sem tört nagyobb háború itt Európában, két világháború után azért ez egy kicsit megnyugtató.
Egyébként nem értem, hogy miért nem a sportot próbáljuk népszerűsíteni inkább. Olcsóbb, szabadabb, sokszínűbb mint a katonaság, ugyanúgy van benne egyenruha és szabályok, és nem mellesleg sokkal szélesebb réteget belehetne vonni.
"De ez is ,mint sok minden egy kétélű kard." Ez így van, ez a dologban a kihívás :)
"És ne mond azt nekem ,hogy az ötéves szomszéd Pistike majd kellőképpen szelektálni fogja az itt fennlelhető tartalmat." Nem mondom, de erre vannak a szűrőprogramok.
Heron44444 (törölt) 2012.07.28 18:53:20
@qwerty93: Abban valóban igazad van, hogy ez egy nehéz kérdés, és sportolási kedv növeléséhez önmagában kevés a reklámkampány. Bár ötletmorzsáim lennének a olyan megoldást nem tudok mondani, ami valódi fordulatot hozna ebben a kérdésben. Ehhez sajnos mélyebb kulturális váltásra lenne szükség. Általános probléma ma Mo.-n, hogy az emberek nem eléggé tudatosak.

Ha jól értem elfogadod, hogy sport jó helyettesítője lenne a katonaságnak, de kényszer hiányában az emberek motivációja idővel csökkenne, ezért nem fejtené ki a kellő hatást. Ezzel megközelítéssel 2 baj van. 1. A sportolás 1-12. osztályig kötelező, és az egyetemen is csinálni kell 3 félévig (legalábbis nekem még kellett). 2. Szerintem te jelentősen túlértékeled kötelező tevékenységek gondolkodásra, viselkedésre gyakorolt hatását. Hányszor vettél a kezedbe olyan könyvet utólag, amelyik az iskolában kötelezőolvasmány volt?

Az élet az olyan, hogy a természet előbb-utóbb mindig rád kényszeríti az akaratát. Az ember attól különbözik az állatoktól, hogy a fejlődése elszakadt a környezetétől. Ennek sajnos meg van az a negatív hatása, hogy ma más életformát követünk, mint amire biológiailag szükségünk lenne. A természet válasza erre szellemileg a depresszió, stressz,..., testileg a cukorbetegség, elhízás,... Amerikában és az egész világban nő a túlsúlyos emberek aránya és nagyon gyorsan terjed a diabétesz. A folyamat egyszer átfogja lépni azt a kritikus határt, mikor már a többség vagy meggyőződésből, vagy a betegségéből kifolyólag kénytelen lesz egészségesen élni (ez igaz a szűrőprogramokra és sok minden másra is). Jobb lenne, ha ezt el lehetne kerülni mondjuk a gyerekek tudatosságra nevelésével, de egyelőre úgy tűnik, hogy személet váltást a biológia kényszeríti ki, csak hát ez igen sokba kerül majd.