Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ducasse

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Ducasse 2020.12.10 11:34:50
@KaTe: Drágaságom eltelt majdnem két év és miután a szerencsétlen elmű és a gázművek is áttért SimplePay-ra sikerült meggyőződnöm róla, hagy ha nem is idióták de nagyon alulképzett emberkék dolgoznak akiknek alkalmasint egy szerver autentikáció normális beállítása is okoz némi problémát.
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
Komlós Média Gyermeknap 2020.05.31 08:00:00
 „Szent kor - a gyermekkor.” (Csehov)  Május 31-én ünnepeljük a Nemzetközi Gyermeknapot!   A gyerekek napja, közismertebb nevén a gyermeknap egy nemzetközi ünnep. A Nemzetközi Gyereknapot 1920-ban tartották meg először Törökországban, majd az ENSZ kezdeményezésére terjedt el jobban.…..
Mióta kipróbáltam a vonattal való utazást Spanyolországban, azóta nagy rajongója vagyok a spanyol vasutaknak és vonatoknak. A kezdeti lelkesedésemet azonban fokozatosan átveszi a fejcsóválás, ahogy egyre többet tudok meg ennek a nagy országnak a kötöttpályás közlekedéséről. Spanyolország vasútja…..
Ducasse 2020.05.17 21:09:58
@Benbe: Ezt a marhaságot honnan veszed???
Nézd meg a MÁV hivatalos honlapját (leány nevén Elvirát)

Budapest- Balatonfüred
A személyvonatok átlag ideje jóval 2 óra felett van, ami figyelembe véve a 132 km-t ugy nagyjából 50 km/óra. A két leggyorsabb gyorsvonat 1:58 perc alatt ér le (leginkább csak menetrend szerin és nem valójában) ez is mindössze 67 km/óra azaz HATVAHÉT km/óra Ennyit a 3,2 milliárd Ft/km-ért épült magyar gyorsvasútról és az általad álmodott 120-160 km-es sebességről!

Még egyszer ellenőrizd a MÁV honlapján az adatokat mielőtt marhaságot írsz!
Ducasse 2020.05.19 21:59:04
@totii: Szögezzük le a 69 nem 80 még kevésbé 120 és végképp nem 160 az bizony még 70 sincs. Felújítás ide magyar büszkeség oda! Az autó még mindig jóval gyorsabb és még csak nem is drágább!
HamPLÓ Ezresek a hegyvidéken 2020.04.27 07:00:00
Egy hete a Moszkva téren mutattam pár ezres villamost, de lássuk be, ezek az öreg tuják nem ott mutatták legjobb formájukat, hanem a hegyvidéki vonalakon, ... ... ahol Pascal Pontremoli 1976 januárjában minden jel szerint több órát eltöltött a megörökítésükkel. Itt például Nagyhíd megállónál…..
Ducasse 2020.04.27 18:22:13
@Hamster: Jártál te már tavaszi vagy őszi hétvégeken a Zugligeti úton? Annyian parkolnak mindenhol, hogy néha képtelenség hazajutni! A 291-esre meg legalább olyan nehéz felszállni min anno az 58-as villamosra! Kétségtelen, hogy amikor átvette a határőrség a Fácános kollégiumot és lezárták a Béla Király út felé vezető gyalogutat az itt lakók akarták nem akarták kénytelenek voltak a zsúfoltabb és megbízhatatlanabb 28-as busszal közlekedni. Ami legjobban fáj, hogy miután lezárták a sétautat az út elején elhelyezett Petőfi emléktáblát is szétverték. Petőfi 1848 szeptemberében járt itt és az akkor írt Zugliget című versének részlete volt az emléktáblán. Sajnos akkor nem fényképeztem le! Most már az 58-asvillamosnak is a végállomásnak is és a sétaútnak is csak az emléke van.
MammyPress News Néma üvöltés 2020.03.25 12:59:34
Megfogadtam, hogy befogom a számat… Azt gondolom, ilyenkor nem az számít, hogy ki vezeti az országot, hanem hogy fogjunk össze, és éljük túl a bajt! Nem mintha nem érezném napjában többször is, hogy üvölteni kéne, mert lábbal tiporják az emberi jogokat, de az üvöltés ebben amúgy sem segít, és most…..
Ducasse 2020.03.26 10:09:02
@MAXVAL bircaman közíró: Sajnos a csatát nem csak a ballibek, hanem a magyar nép, a magyar nemzet bukta el! Zakk um Pack, úgy ahogy van! Ballibestö, fideszestöl, együtt mindenki!
Elvtársaim elé állva hangos önkritikát kell gyakorolnom, amiért a múltkori bejegyzésben kissé szigorú voltam minden idők legzseniálisabb magyar miniszterelnökével szemben, aki némán intéz szózatot kipcsak népéhez. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy a többi ország vezetője sem sokkal jobb. Egyik…..
Ducasse 2020.03.21 17:31:32
@a nagy hohohorgász:
NaNa én még pontosan emlékszem amikor ragyogó arccal jelentette be Szijjártó Péter futsal bajnok és külkeréügyi miniszter, hogy államközi szerződéssel 2000 iráni egyetemi hallgatót fog finanszírozni a MAGYAR ÁLLAM a keleti nyitás és az iráni olaj reményében!
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
Ducasse 2020.02.26 20:09:03
@Jake Peralta: Ennek egy nagyon prózai oka van. Az informatika mind a mai napig el tudta kerülni azt, hogy szabványosítsák. Ellentétben például az autóiparral, vagy az építőiparral. Egy gépkocsit forgalomba hozni és üzemeltetni, vagy egy épületet használatba venni, csak akkor lehet ha az megfelel a szigorú előírásoknak. (Esetleg megkenik az engedély kiadóját, de alap esetben ettől tekintsünk el). A számítógépes programok használata nincs használatbavételi engedélyhez kötve. Egyelőre!
Ducasse 2020.02.26 20:14:15
@juhaszvik1: Frászt, csak az informatikusoknak láthatóan jobb az érdekérvényesítésük! Az informatika mind a mai napig el tudta kerülni azt, hogy szabványosítsák. Ellentétben például az autóiparral, vagy az építőiparral. Egy gépkocsit forgalomba hozni és üzemeltetni, vagy egy épületet használatba venni, csak akkor lehet ha az megfelel a szigorú előírásoknak. (Esetleg megkenik az engedély kiadóját, de alap esetben ettől tekintsünk el). A számítógépes programok használata nincs használatbavételi engedélyhez kötve. Egyelőre!
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
Ducasse 2019.11.15 09:46:22
@ébrenjáró: Ember nem veszed észre, hogy a magyar emberek többségének már nincs lába! Gondolod, hogy képesek 1000 métert a saját lábukon megtenni??? Na ne a legtöbb még a WC-re is autóval menne!
Ducasse 2019.11.15 09:51:41
@Ekrü: A Népstadiontól nem a Nyugatihoz, hanem Zugló vasútállomáshoz kell eljutni ami 1300 méter ezt egy felnőtt ember nagyjából 10-12 perc alatt abszolválja.
Még annál is nagyobb a baj a paksi bővítéssel, mint gondoltuk! Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az évszázad legsúlyosabbnak kinéző üzleti buktája ezer sebtől vérzik. Fenntarthatatlanul drága, még a kormány által is módosítani kívánt orosz hitelszerződés, öt év alatt…..
A médiafogyasztási szokások alakulásával párhuzamosan a reklámozási felületek is állandóváltozásban vannak, és ennek köszönhetően egy újabb hullám figyelhető meg a termékelhelyezések, mint marketing eszköz, használatában. A közösségi hálók az elmúlt években jelentős felületei lettek a hirdetéseknek,…..
Egészen elképesztő ütemben restaurálja a rendszerváltás előtti állami berendezkedést a harmadik kétharmadát taposó Fidesz. A sajtótól a sportegyesületeken át az állami vállalatokig szinte mindenütt visszaköszönnek az állampárti reflexek, a középvezetők pedig már szinte önként beszántják megmaradt…..
Ducasse 2019.01.31 19:37:05
@MAXVAL bircaman közíró:
"A lényege nincs átvéve, hiszen nincs se pártállam--> van úgyhívják, hogy fidesz , se kötelező állameszme ---> ez is van úgynevezik, hogy "SOROS" , se állami tulajdonú gazdaság --y na ez valoban egyre kevesebb, szinte minden a strómané (bankok, szállodák, bányák, kastélyok, 36000 hektár, hagy ne soroljam- tudjuk az állam én vagyok mondja a főnök), se cenzúra --> csak propaganda miniszterium, továbbá vannak szabad választások, politikai és polgári jogok-- úgye ezt az utolsót viccnek szántad????.
HamPLÓ Megin' egy kis Hauptbahnhof 2018.12.29 16:32:35
Valami elementárisan, sőt: interkontinentális-ballisztikusan fáradt vagyok. Teljesen lementem a biológiai alapszintre: eszem-alszom-eszem-alszom, de most ezt meg szeretném törni azzal, hogy írok ide valamit :) Mivel idén - három év kihagyás után - többször is jártam ott, gondoltam, a téma legyen…..
Mi az első meghatározó Etyek-élményetek? És pinot noiros? Nekem talán az, amikor egy pohár chardonnay-val ülünk barátnőmmel a fűben az Öreghegyen, a szőlőtőkék között, megy le a nap, végre nincs 30 fok, a bort ünnepeljük, meg az együtt töltött minőségi időt, és szépen kerek minden. Ha pedig a pinot…..
Nem lakom messze a munkahelyemtől, mindössze 20 km. Ez nagyjából 20 perc alatt meg is van. Jó esetben. Mert van amikor az univerzum úgy gondolja, hogy munka után indokolatlanul jó kedvem van, és rám adja a szopóálarcot. Elégedetten hátradől és nézi, hogyan lesz a jó kedvemből natúr francia.  A…..
Ducasse 2018.11.25 22:18:05
@dgstr: Ne már ki az a hülye aki elárulja a mögötte jövőknek, hogy merre fog menni!!!
Mivel lassan aktuális lesz a sörfesztivál téma, hiszen szeptember 22-én indul a buli, kérlek engedjetek meg egy kis kitérőt a Kuba-sztori folytatása előtt, és hadd kalauzoljalak el Benneteket az Oktoberfestre, a világ leghíresebb sörfesztiváljára, mely minden évben látogatók millióit vonzza a bajor…..
Ducasse 2018.09.11 22:15:30
A Festbier egy 6%-körüli alkohol tartalmú Märzen típusú sör. PL.:Itt az Augustiner. www.biershop-bayern.de/augustiner-oktoberfestbier-9-flaschen.html
A szerző valószínűleg keveri a tavaszi Münchener Starkbierfest ( www.muenchen.de/veranstaltungen/events/starkbier.html ) söreit az Október feszt söreivel. Úgymint: Animator: 19% von Hacker-Pschorr. vagy az Aviator: 18% Airbräu am Münchner Flughafen vagy a Simonius: 17% Giesinger Bräu.
Jobb, ha szembenézünk vele. Pedig nem arról van szó, hogy Brüsszel előbb-utóbb kiteszi a szűrünket, amire amúgy bőven meglenne az oka. ..
Mit tegyen az egyszeri állampolgár, aki szereti a hazáját ÉS nem a Fideszre szavazott? Hogyan kezelje a jelenlegi helyzetet? Tüntessen? Harcoljon passzív rezisztenciával? Törődjön bele? Éljen lehajtott fejjel és adja meg magát a többség akaratának? Menjen? Maradjon? Elmélkedés. We shall fight. Ja,…..
A bűnös internacionalista (fő)város, ideértve potenciálisan 6-7 nagyobb városunkat -- azaz összesen két és félmillió ember viszonylag polgárias környezetét -- és a tiszta magyar vidék konfliktusa kezd egyre kevésbé észrevehetetlenül a politika tengelyébe kerülni (macskakörmök kiteendők…..
Szeretném gyorsan letudni a tiltakozást, miszerint működne. Persze, egy bizonyos értelemben igen -- vegetál. De a lényegi folyamatok szintjén nagyon nem működik. A német FMCG (fast moving consumer goods, magyarul mindennapos termékekre szakosodott, kb. "vegyes-") boltok, mint a Lidl és az Aldi egy…..
Ducasse 2017.09.03 11:19:58
@Edward Görög:

Ez itt Magyarország! A statisztikai hivatal adatai szerint az Aldi olyan nagy mértékben kizsákmányolja a dolgozóit, hogy átlagban KÉTSZER annyi bért fizet nekik mint a CBA!
Olvastam egy remekül átgondolt véleményt arról, hogy egy gátszakadásból miért nem lehet jól kijönni. Igaza volt. Csakhogy a gátszakadásnak van egy fontos tulajdonsága: Ha már megtörtént ritkán romlik magától a helyzet. És a helyzet romlása ritkán múlik a kommunikáción. Jelen helyzetben viszont a…..
Ducasse 2017.07.31 11:03:47
@tireless treehugger: Miért kezdene tisztogatást a T ??? A német T Systems kármentesítés gyanánt igen nagy betűkkel kommunikálja, hogy a magyar T-Systemhez semmi köze (Bár szívesen kirúgná a vezetőt, de nem teheti) az a Maryar Telekom kompetenciája. Az meg, hogy a magyarok ilyenek nem újdonság!

Az meg igazán maximum pótcselekvésnek lenne jó, ha kirúgják Tarlóst! Úgyis van helyette másik!

Az, hogy a BKK, a BKV, a (magyar) T-Systems, éa a Magyar Telekom újra szakmailag megbízható felkészült céggé váljon évekbe telne, ha egyáltalán megvalósítható! (valszeg egyszerübb lenne szétzavarni őket és újraépíteni) Szakemberek és tudás nélkül, pártkatonákkal és csókosokkal lehetetlen modern vállalatot üzemeltetni.

Ezt megtanultuk, már legalább az idősebb korosztály a szocializmus negyven éve alatt. Ezek morális szakmai szintje valahol a 70-es évek elejének morális és szakmai színvonalán áll!
Az elmúlt napokban minden hírt túlszárnyalt a BKK online jegye körül kitört botrány, ami - nem hiszem, hogy csak nálam - de alapjaiban rengette meg a bizalmat a T-csoport iránt. A balhé részleteibe nem mennék bele, mert mindenki rongyosra olvashatta az internetet a témában, inkább térjünk ki arra,…..
Az állásinterjúk legkínosabb mondata lesz ez most egy-két évig. Legalábbis eddig úgy fest, nehéz lesz ezt alulmúlni. A történetben engem a specialitásom okán azok a munkavállalók érdekelnek leginkább, akik ebben részt vettek. A termékről minden rosszat el lehet mondani, ez tagadhatatlan. De…..