Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sema22

87 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Először keressétek Isten országát és azt, hogy mit akar Isten. Aztán minden más szükségetek is be lesz töltve." (Máté 6:33, NCV fordítás)   Ha valóban kiegyensúlyozott életet szeretnél élni, akkor az egész történelemben az egyetlen hiteles személyt kell példának…..
"Megértettem, hogy az emberek miért dolgoznak olyan keményen a sikerért: mert irigyek arra, ami a szomszédjuknak van" (Prédikátor könyve, 4:4,  GNT fordítás) Sokféle kifogást találhatunk, hogy miért hajszoljuk agyon magunkat. Ráfoghatjuk arra, hogy gondoskodnunk kell  a…..
"Az az ember, aki nem hajlandó beismerni a hibáit, sosem lehet sikeres. De ha megvallja és elhagyja őket, új esélyt kap." (Példabeszédek 28:13, TLB fordítás) Isten mindig kész új esélyt adni neked. Keresztyén hitünknek ez az egyik alappillére. Mindannyian voltunk már…..
"Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod...őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak." (2Timóteus 2:25-26, CEV fordítás) Amikor a hited miatt ellenállásba ütközöl, akkor fel kell ismerned az…..
"De ha Istenhez imádkozol és a Mindenható tetszését keresed, ha tisztán és becsületesen élsz, akkor biztosan felemel és visszaállítja a boldog otthonodat. Bár kevéssel kezdted, végül naggyá leszel." (Jób 8:5-7, NLT második kiadás) Talán kemény neked a becsületességről…..
"Egy kedves válasz lecsillapítja a haragot, de a durva válasz felkavarja az indulatot." (Példabeszédek, 15:1 NIV)   Észrevetted már, hogy az emberek hajlamosak utánozni azokat az érzelmeket, amiket a velük szemben lévő emberen tapasztalnak? Ez az agyban lévő tükörneuronok miatt…..
"Kegyelemből mentett meg téged Isten hited által, nem tudsz érte tenni. Ez Isten ajándéka. A megváltás nem a jó tettek jutalma, hogy senki se tudjon dicsekedni." (Efézus 2:8-9 NLT második kiadás)   Mi a kegyelem? Amikor Isten azt adja neked amire szükséged van, és nem azt amit…..
"Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amiket az ember néz. Az ember azt nézi, ami kívülről látható, de az Úr a szívet nézi. "(I Sámuel 16:7, NIV ford.) Talán megérted, hogy a lelki növekedéshez fontos a naponkénti elcsendesedés, és motivált is vagy rá, de vajon hogyan fogod…..
„Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek él. És ahogyan Isten feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, úgy fog a ti halandó testeteknek is életet adni azáltal a Lélek által, aki bennetek él." (Róma 8,11 NLT fordítás, második kiadás) Hívőként van…..
"Szeretem Istent, mert meghallja hangomat és azt amikor irgalomért imádkozom. Mivel lehajol hozzám imádkozom hozzá amíg csak élek." (Zsoltárok 116: 1-2 NLT, második kiadás) Beletelt egy időbe, de aztán rájöttem, hogy ez a házasság nevű dolog a kommunikációról szól.…..
"A Szentlélekre, az Isten ajándéka az, hogy ne féljünk az emberektől, hanem, hogy bölcsek és erősek legyünk, szeressük őket, és élvezzük a társaságukat." ( 2 Timóteus 1:7, TLB fordítás)  Ha kapcsolatba akarsz kerülni valakivel, hajlandó kell legyél arra, hogy megteszed…..
" Az Úr igenis szól - egyszer így, máskor úgy - bár az emberek talán nem értik. (Jób 33: 14, NCV fordítás)"  Sokan úgy gondolják, hogy túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallják, amit Isten…..
"Parancsold meg azoknak, akik itt a jelenvaló világban gazdagok, hogy ne legyenek arrogánsak, és ne bízzanak a vagyonukban, ami olyan nagyon bizonytalan, hanem bízzanak Istenben, aki bőségesen megad nekünk mindent, ami az élet élvezéséhez szükséges." (1 Tim. 6:17, NIV…..
"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efézusi 1:4-5, NLT fordítás) Nemrég…..
Ezért ő (Jézus) teljesen meg tudja menteni azokat, akik rajta keresztül Istenhez mennek, mert ő mindig él, hogy esedezzen értünk. (Zsidók 7:25, NIV fordítás) Senki nem esik kívül Jézus hatókörén. Hiszem, hogy a kis csoportok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az úgynevezett…..
"Szerezz bölcsességet: fejleszd a jó ítélőképességet." (Példabeszédek könyve 4:5a - NLT fordítás) Miközben azt a feladatot végzed amire Isten elhívott, az egyik legnagyobb próbatétel az, hogy a kultúra eltereli a figyelmedet. Lehetséges, hogy azért téveszted el a célt,…..
"Fogadjátok be egymást, mint ahogyan Krisztus is befogadott titeket. " (Róma 15:7, NIV fordítás) Elárulok egy titkot. Mindenki megerősítésre vágyakozik. Észrevetted már? Szinte mindent megtennének érte. Ha nem hiszed, akkor csak nézz bele egy-két valóságshow-ba. Nézd meg,…..
"Ábrahám, amikor elfogyott a reménye, el kezdett reménykedni a hitben... Isten szavára támaszkodott." (Róma 4:18 Philips) Honnan tudod, hogy a remény kihalt belőled? Onnan, hogy elkezded használni a soha szót: Én soha sem fogok megházasodni; Nekem soha nem lesz meg a diplomám; Soha…..
"Ajánljátok fel magatokat mint élő áldozatot Istennek, neki szentelve az életeteket és neki tetszeni. Ne igazítsátok magatokat a világhoz, hanem engedjétek meg Istennek azt, hogy teljesen átalakítson benneteket elmétek teljes megújításával. Akkor majd tudni fogjátok mi az Isten…..
"Álmodozni a tettek helyett bolondság, és a sok üres beszéd romboló" (Préd. 5:7/b TLB fordítás)  Sok embert ismerek akik az álmaik munkájáról beszélnek. Lehetnek vagy 60-70 évesek, de sosem csinálták azt. Azt mondják: "A célom az, hogy ezt meg ezt csináljam." Vajon mikor…..
"Mindannyian Isten családjába tartozunk. ... És Isten fenntartja nektek a megfizethetetlen örök életet, mely a Mennyországban van... És Isten az ő mindenható hatalmával biztosít benneteket arról, hogy oda is fogtok érni, hogy megkapjátok, mert bíztok benne. "(1Péter 1:3b-5a…..
"Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford.)   Amikor a Mennyről hallasz, eszedbe jutott már valaha, hogy azt Isten a Te számodra alkotta? Ez fantasztikus!  És Isten megalkotta a Földet, hogy legyen rajta élet és mi…..
A Szentlélek fog benneteket tanítani, és eszetekbe juttatja azokat a dolgokat, amiket mondtam neked. (János 14:26, Phillips fordítás)   Isten a Szentlelken keresztül, gondolatok által beszél hozzád. Gondolatokat ad. Javaslatokat sugall. Benyomásokat és szándékokat ültet a…..
"A jó cselekedetekben ne fáradjunk el, mert ha nem adjuk fel, akkor el fog jönni az idő, amikor megkezdjük az aratást." (Galata 6:9, GNT fordítás)   Az vetés megkezdésének az ideje most van. Időről időre beszélek emberekkel akik azt mondják, hogy "Valamikor mostanában azt…..
"Ha sok gyümölcsöt teremtek, az az én Atyámnak tiszteletet és dicsőséget szerez." (János 15:8, AMP ford.)  Amikor az Istentől kapott ajándékodat használod, akkor Istent dicsőíted. Mikor mosolyog Isten? Sokat azt gondolják, akkor, amikor imádkoznak, énekelnek vagy elmennek egy…..