Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ger83

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
Az Utazás kiállítás idén 40. alkalommal került megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 2017. március 2-5. között Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje várta a nagyközönséget és a szakma képviselőit. A kiállítás évről évre több száz kiállítóval, kedvezményes utazási…..
A nyár legforróbb napjának reggelén a Bajcsy-Zsilinszky út 18. és 24. számú házak lakói felkerekednek, és blokád alá helyezik a házuk melletti buszparkolót. Nem törődnek a nyúló aszfalttal, a negyven fokos levegőben fojtogató benzinbűzzel, és egyetértés van a szomszédok…..
ger83 2013.08.09 08:20:46
@Pirx: Igen, valamilyen szempontból nyilván ez a megoldás. Csak hogy a Bazilikánál már régóta többé-kevésbé pont így működik, mivel összesen talán 4 db busz tud rendesen beállni. A többi kiteszi az utasokat és elmegy. De itt jön az a probléma, hogy percre pontosan nem lehet megmondani, hogy mikorra jön vissza a csoport, illetve a sofőr se tudja kicentizni a pesti közlekedés mellett, hogy mikor induljon el mondjuk a Felvonulási térről, hogy időre visszaérjen. (Ezzel a sok üresben mozgással egyébként csak tovább növelik a dugókat, de ez egy másik kérdés.) És minél messzebbre küldjük a buszokat parkolni, annál bizonytalanabb, mennyi idő alatt ér vissza, annál nagyobb ráhagyással kell a sofőrnek elindulni, így aztán annál többet kell a csoportra várnia pl. a Bazilikánál. Kissé ördögi kör. Ezért aztán legjobb esetben is 8-10 percet kénytelen várni (a 2. sorban, a Bajcsy külső sávjában), mire a csoport is odaér és felmászik a buszra. Ez a 8 perc nem tűnne soknak, de ha felszorozzuk a buszok számával, máris kész a káosz.
Meglepő képet talált a néhány napja frissült Fortepanon Aesculus, a Táj-Kert bloggere. A harmincas években készült Szent Jobb körmeneten ugyanis két Budapest-zászló is feltűnik. Az egyik nagyjából a kép közepén, mely látszólag hagyományos zászló, ami 1873-tól használatban…..