Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Zltán (törölt)

4 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anikó nem érti, hogy a Camponába deportált Csodák Palotája miért a hallássérült gyerekeken akarja behozni a felmerült pluszköltségeit. Korábban mindig bejutottak ingyen, most azonban a felnőtteknek teljes árat kellene fizetniük. De ezt persze telefonos egyeztetés után a…..
„Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” – mondja Pelikán elvtárs Bacsó Péter A tanú című halhatatlan filmjének emblematikus jelenetében. A magyar narancs és a szexualitás, amit meg kell hagynunk a hanyatló nyugat ópiumának, december 6-tól a pesti Broadway-en színdarab…..
Nagy Zltán (törölt) 2012.12.15 23:50:28
A Tanúnak néprajza van Magyarországon. Emblematikus mondatait archetípusként citáljuk passzoló élethelyzeteinkben. "Majd mi is kérünk az elvtárstól valamit...", hozzá a bennfentes összekacsintás - esetemben göcögés vagy kuncogás - és a biztos tudat, hogy értjük egymást. Két apróságot tennék hozzá ehhez a folklórhoz. Pár éve hosszasan interjúztam a legendás, híre-hírhedt Kádár-vetítő utolsó mozigépészével. Talán egyszer majd megírjuk, talán most mintha nem a legalkalmasabb idők járnának a megjelentetésre, talán nem is érne egy könyvnyi munkát, talán a történettudományra kellene bízni. Szóval, volt pár doboz melyek sosem kerültek vissza a filmraktárba, olyan sokszor kellett volna kikölcsönöztetni, odaszállítani, hogy nem volt érdemes. Hetente kérték a vetítését. Nem, nem a péntek esti Kádár-vetítéseken hanem hétközben. Az egyik film pedig, igen, a Tanú volt. Ennek tényét a vetítési naplóból is ki lehetett olvasni. Még kedvesebb "Bacsó-emlékem pedig az a kedves öregúr akivl életemben először gőzmozdonyon utazhattam. Mármint a "vezérállásban". Amit a vezér urak, persze nem így neveznek hanem konyhának. Ugye nem kell megmagyarázni. Szóval, Jani bátyám a földim és Bacsó Péter rokona. Felesége révén, de rokon. És ő maga nem egyszer találkozott vele. És isten'uccse semmi olyanról nem beszéltek amit egy derék fővárosi értelmiségi blogban "kattintósan" el tudnék mesélni. Jani bátyámról annál inkább lenne mit. De hát akarom én, hogy szívlapáttal kergessen a Fő utcán?! Igaz, szülővárosom utcáin, vakságom ellenére, még fehér bot nélkül is futásnak mernék eredni életem védelmében. Mutatósak lennénk az esti híradóban...vagy egy Bacsó-filmben...
A miniszterelnök egymaga (!), kocsiba szállt (!), és testőrök nélkül (!) ellátogatott egy hajléktalanszállóba. A mai Mátyás-kátyás titokban akart szemlét tartani így csak a Blikk fotósát és újságíróját hívta. A miniszterelnök azt mondta: úgy látom, sokaknak épp ennyi…..
Rokkantholokauszt 2012.02.03 21:27:00
 Ma Balázsovits Lajost, a Játékszín igazgatóját kaptuk kameravégre.  Délutánra előkerült a guantanamoi kínzásnak is megfelelő zene, ami természetesen azóta is jó hangosan szól, hogy ne tudjunk aludni... A teadélután azonban nagyon kellemes hangulatban…..
 Újra nincs gátlása a náciknak: fogyatékost és öregeket vegzált a kopasz fasiszta ármádia az új Führer-gyarmat előtt.Odamentem a MEASZ tüntetésére az Új Színházhoz, de higgyétek el nem bátorságból.A kisaföldalattiból felkísért egy úr - továbbra is vak…..
Szociálpolitikai menedékjogot kérek. Az ideiglenesen szünetelő Magyar Köztársaságtól. Az Orbán-rezsim gettóba akar falazni bennünket fogyatékosokat, a saját akadályoztatottságunk falai mögé. Vak vagyok, eddig sem könnyen utaztam, kisebb logisztikai projekt volt vidéki…..
 Ma is rúgott pár öngólt magának, nekem, magunknak a fogyatékossággal élők, ami társadalma. Este, az ATV Egyenes Beszédjében drága jó Hegedűs Lajos állította be, persze óvatlanul és a ritkán nilatkozók gyanútlanságával a fogyatékkal élők világát, mint…..
Suzanne E. Evans: Elfelejtett bűnök[The Forgotten Crimes – The Holocaust and People with Disablilities, Choicago, 2004] ELTE Bárczi – Eötvös K. 2010 Bengt Lindqvist előszavával. Fogyatékosság és Társadalom Kiskönyvtár 1.fogyatékosok / holokauszt / nácik / III. Birodalom / Svájc /…..