Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szivaros frici néni

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háromból kettő dohánybolt veszteséges - itt az idő tehát, hogy a kormány ötletbörzét tartson, mivel is lehetne kihúzni a veszteséges trafikokat a slamasztikából? "Információink szerint a kormány a trafikok megsegítésére újabb termékkörbővítésre készül, amivel a…..
szivaros frici néni 2013.12.29 13:45:53
Az első termékkört már átpakkolták a nemzetiekhez: cigipapír, cigihüvely, töltőgépek.Mindezt úgy, hogy jövedéki törvényt módosítottak./papír árúra, műanyag gépre/ 3 hét alatt, visszavételről a nagykerek irányába nem gondoskodtak, együk meg.
Az igazi árrés nem 10, hanem 12% mert a gyárak is megsegítik szegényeket. Viszont többfelé kell osztani. egy megszerezte a koncessziót, a másik rendszerint volt trafikos aki ért hozzá üzemelteti,így már nem is olyan sok az 5-6%. Ez a probléma. És a boltok 70%-a ebben a konstrukcióban dolgozik.
Akik távoznak a multikból / Mészáros Lőrinc, persze strómanok segítségével/ Auchan 10 bolt. Megkapta júliusban a támogatást 5-10-15 milka/ bolt
Természetes szegényt az új helyén is támogatni kell majd... így ha a forgalom nem olyan jó, szép summa.
A változtatás mögött valóban a CBA áll.
A boltok magatartása egyre lezserebb, bár a non- profit csapat kellő millióval gazdálkodik havonta,még sem ellenőrizték le az összes boltot.
Vannak un. kijelőlt boltok, 63 darab. Ezek valóban régi dohányboltosok, akik jó kapcsolatot ápoltak Tatán egy úrral aki a non- profitnál vezetőségi tag, némi összeférhetetlenséggel, mert családjában is van 13 nemzeti./ feleség, testvér, alkalmazott/
Nos ezek a kijelöltek kötelezve vannak, hogy küllemük, gépparkjuk, egyezzen a koncessziósokéval, csak nem fizetnek havi 25 000-ret. Elvileg fél évet kaptak, most ujabb fél évvel meghosszabították létüket. 205 ezerért NAV-hoz beköthető alkatrészt kell beépíteni a 800ezres gépükbe.
Létük bizonytalan, bármikor felmondhatják.
Március körűl, ha hinni lehet a pletykáknak a BAT / volt pécsi dohánygyár/ kivonúl " nemzeti" hazánkból.
Eddig 500 embert hajítottak ki a dohánygyárakból, maradék 400 ember is az utcára kerűl.
AZ ORSZÁG JOBBAN TELJESÍT !!!!
A trafikok ügyéről sokat írtunk mi is, mások is, mindenki sokat tud róluk, és még többet sejt – de vajon mi az, ami bizonyítható ezekből a sejtésekből? Most induló perünk talán választ ad erre a kérdésre. Vigyázat, jogászkodás következik! Hogy lehet bizonyítani azokat…..
Nincs az a felhőtlen boldogságban pancsolás a Nemzeti Trafikbirodalomban. Nem elég, hogy a nagy lazaságban elérte őket a bezárás cunami, most még ez is: a Kúria döntése szerint lehet népszavazni a haszonkulcsukról. Azt meg ugye tudjuk mit jelent, ha a magyarnak bárki fölteszi a…..
Vajon mit csinál egy olyan állami tulajdonú non-profit társaság, amelynek alapítása 450 millióba kerül, a fenntartása pedig évente cirka 3,36 milliárdba?  Asszisztál a magyar dohánypiac újrafelosztásához. A dohánypiac újrafelosztásának állomásairól és annak várható…..
szivaros frici néni 2012.10.12 22:36:46
érintett vagyok, a XII. kerületben van a dohányboltom.Nem vállalom a koncessziót, mert két ember kell az üzemeltetéshez, az állandó árúátvétel miatt.Mert nem támogathatnak a dohánygyárak, és a trafikot nem a 4-5% árrésből, hanem a dohánygyárak polcpénzéből üzemeltetjük.Mert a forgalomban lévő összes terméket kötelező tartani, természetesen az én pénzemen.Mert ha egy apuka a gyerekével bejön azonnal abba kell hagyni az árusítást míg a kiskorú el nem hagyja a boltot, a büntetés 200000-1000000Ft.
A Continentál dohánygyár valóban benne van a buliban, tekintve Lázár úr Hódmezővásárhelyen volt polgármester.Sánta úr a tulaj egyben a dohányszövetség vezetője is.Az Ő gépén készült az egész javaslat. Így akar piachoz jutni. Kb 30ember jól jár, és 15-20000 ember az utcára kerül.Már most kidobott a Bat 17 kiszállítót.Az álltalam ismert kollegák közül senki nem vállalja a koncessziót.Miután a Philip Morris nem hosszabította meg a polcszerződésem október 1-ével én is elbocsájtottam az alkalmazottamat, most munkanélkülire ment.Eddig az államnak 50 000Ft járulékot fizettem, most ezt a költséget a költségvetésből kell kifizetni.A két nagy dohánygyár akit persze nem fogadtak egy tárgyalás szintjén sem a minisztériumban,40 milliárd veszteséget jósolnak a költségvetésben.Ez a nyerőautomatás veszteséggel már 70-80 milliárd.Gondolt-e valaki az urak közül honnan pótolják a kieső pénzt, vagy megint az adót, járulékot fizetőkön vasalják be, mint legegyszerűbb megoldás.
Már december elején felröppentek a hírek a sajtóban, hogy a kormányzat a  a MANYUP-pénzek, az önkormányzati vagyon, a MOL, a Rába, és a mobilfizetéses szolgáltatások után a cigaretta-kereskedelmet is államosítani kívánja Az Orbán-kormány államosítás iránt érzett…..
szivaros frici néni 2011.12.26 23:01:45
A nevem arra utal, hogy dohányboltom van.Egy régi vevőm hívott így-ennyit magamról.A rendelet tönkretesz kb8000 családot, és gazdagságot hoz néhány száz embernek.A parlament.hu/ irományok oldalon olvasható. A nevek összecsengenek, Lázár János, és a Cbá-t tulajdonló Lázár fivérek, a szakma szerint nem csak névrokonok.A 18év alattiak védelme álságos a jövedéki törvény tartalmazza a tilalmat, már több éve. Én be is tartom, de igaza van azoknak akik azt állítják megveszik az idősebb barátok.A munkanélküliek, gyesről visszatérők, sánták, bénák, hadirokkantak- akik a rendelet szerint előnyt élveznek.kinek van 9 milliója-e célból.Márpedig alsó hangon is ennyi. Egységes cégtábla, boltbérlés, berendezés, mert már nem kaphat a gyártól polcot, és árúval való feltöltés.A rendelet nem köti végzetséghez az árusítást.
A gyárak zsarolhatók lesznek, hiszen a fél évenkénti koncessziót a jelenelegi 4% haszonkulcsból nem lehet kifizetni.Tehát az a két-három lánc aki ehhez a lehetőséghez hozzájut, majd megmondja mennyiért hajlandó árulni a cigarettát innentől forditott az árképzés ami kb 100Ft azonnali drágulást fog eredményezni.Szép lassan elérjük az 1000Ft/ doboz árat.Valóban indul a fekete gazdaság, és az adóbevételek jelntősen csökkenni fognak. Szakember nincs a törvényhozó urak között,ezt már az októberi rendeletüknél is láttuk, ugyanis most először azt irták elő, hogy a november 1 elötti régi áras termékeket meg kell semisíteni. Ez a remek ötlet még soha senkinek nem jutott eszébe, vagy át adójegyezték a drágább árra, vagy engedték kifuttatni az árut. Raklap szám mentek az égetőbe a szivarok, és egyébb termékek, most karácsonykor nem voltak alpvető dohányok,és így az adójuk sem folyt be a költségvetésbe.Van olyan Német import cég aki már nyáron abbahagyja a működését, és nem fog új bejönni ilyen feltételekkel.Hét ennyit a családok felemelkedését elősegítő munkahelyeket létesítő rendelkezésről.Én is vagy abbahagyom, de hogy az alkalmazottamat el kell küldenem az biztos.