Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berlingo

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
berlingo 2020.03.16 18:14:28
@apro_marosan_petergabor: Még csak az kellene. Már így is 5 milliárd emberrel több él a földön mint kellene.
Nem is volt olyan régen, hogy 2015-ben megőrült az Internet népe, és várták azt a bizonyos októberi dátumot, hogy kiderüljön végre, megérkezik-e Marty, és mi minden várja abból, ami a film második részében látható volt. Most pedig ez az alkotás is 30 éves lett. Azt hittem, nehéz lesz érdekességeket…..
A szerszámgépek kiválasztása - ideális esetben - hosszú távú elkötelezettséget jelent. Számos jellemzőt és az árat kell figyelembe venni. Bár a gépek nagyrészt mintha sablonnal készülnének, annyira egyformák, lehetnek számunkra kedves vagy taszító jellegzetességeik. Sokat segíthet - elsősorban a…..
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Itt a tavasz, és – ahogy minden évben - vele az olykor kibékíthetetlennek tűnő, örök városi kutyás – nem kutyás ellentétek is szárba szöknek. Pedig nem is lenne annyira nehéz a békés együttélés. Bár akadnak javíthatatlan kekecek, akik a civilizált állattartókba is szeretnek belekötni, ez a rövid…..
berlingo 2019.03.03 16:26:51
@midnightcoder2: Neked komoly problémáid lehetnek. Mert az ember olyan civilizált mi? Mikor a bunkó beleszarik a strandon a balatonba, az nagyon civilizált, az, hogy szeméttelepet csinál a föl bolygóból az is Írtja, pusztítja a természetet, erdőket vág ki, hogy szenet bányásszanak a bunkó németek, ez nagyon civilizált. Az, hogy néhány tulajdonos ne szedi össze a kutyája után a gumit, nem az a világ nagy problémája. Miért ne élhetne valaki az állatával, akit családtagnak tekint, nem csak egy házörzőnek? Nem a hasznot kell folyamatosan lesni, a civilizáció alapja a minimális tolerancia. Pár tonna kutyaszar, "kutyaszar" ahhoz képest, ahogy a civilizált ember a saját élőhelyét módszeresen pusztítja. Ennek a bolygónak a legnagyobb problémája,a " civilizált" ember.
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
Nem szerettük nagyon az első évadot, de nem is akartuk kivájni a szemünket egy rozsdás villával a látványtól, leginkább az bosszantott nézőként, hogy ugye ilyen iskola a világba' se, ilyen tanár sose volt, az olyan problémákat meg, mint a leányanyaság, vagy a örökbefogadás,…..
Nem szeretek választani. Pontosabban nem is arról van szó, hogy szeretek vagy sem, hanem amikor a bőség zavarával állok szemben, akkor nehezen teszem le a voksot valami mellett. Még inkább így van ez olyan esetben, amikor a döntés hosszú távra szól, és a burkolat nyilvánvalóan ilyen. Mi van, ha…..
Megoszlanak a vélemények a Shane Black-féle Predátor 4-ről. Egyesek szerint kihalhatna már végre ez a hányattatott sorsú űrfaj, szerintem viszont egy egész szórakoztató, Szív TV-hangulatú B-filmet kaptunk, ami persze lehetett volna sokkal jobb is. Például ha az eredeti forgatókönyvben lévő…..
Reflektor Bősz Anett védelmében 2018.05.22 08:00:00
Fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyit ér a Liberálisokkal kötött szövetség, de ha valaki szerint egy lyukas garast se, akkor vagy ne kössön velük szövetséget, vagy tartsa magát ahhoz, amit annak megkötésekor ígért...
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
Van egy törzsolvasónk, Zooltek, aki szívesen és segítőkészen bekommentelget barkács- és elektromos témájú írásaink alá. Általában több hozzáértéssel, mint az eredeti írás maga. Teszem hozzá, annyira tág perspektívájú a témaválasztásunk, hogy a MIT sem bírná szakértelemmel. Hozzá fordultam tehát,…..
berlingo 2018.03.04 18:42:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már nem, de még mindig jobb mint a német csúcsgépek. Nekem Hitachi van szinte minden gépból. Szinte elpusztíthatatlan.
berlingo 2018.03.04 18:50:49
@zooltek: Faluhelyen sikítónak hívják a "flex"-et.
A női önvédelem ingoványos terep. A legtöbb, magát női önvédelemként hirdető tanfolyam extrém helyzetekre kínál extrém megoldásokat. Önbizalom erősítő tréningnek persze nem rossz – ha az ember lánya azt hiszi, hogy egy viszonylag vad helyzetet is képes kezelni, talán határozottabban lép fel a…..
berlingo 2017.12.30 12:58:31
@Napi Maflás: Te egy igazi arrogáns seggfej vagy. A blogodon olvasható "önvédelmi alapszabályok" szart sem érnek a való életben.Aki kritizál, vagy cigányozik, azt törlöd, mert hülye vagy. Semmi tanácsot nem fogadsz meg, mert Te vagy a legokosabb. Amikor 3 muszlim mocsok hatol beléd egy sötét bokorban, akkor legyél ennyire okos.
Mégis lesz szenteste Reszkessetek, betörők! A TV2  mostanáig várt a szenzációs bejelentéssel, miszerint december 24-én 21:15-től, 25-én este pedig 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a csatorna nézői. (Ahogy év elején megírtuk, a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek…..
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
berlingo 2017.12.04 17:58:35
@she_wolf: Gondolom az elektroszmogról még nem hallottál.Gondolom a fűtőfilmet építenéd be, amivel az egész padlót be kell burkolni, esetleg a plafont is. Ezzel szerinted mekkora veszélynek teszed ki a családod és magad?
  Fotó: Pexels   Már sok szempontból bemutattam életformánkat, és a kapott levelekből az is kiderült, olvasóinkat legjobban a folyamatok érzelmi, és lelki oldala érdekli. A kezdetektől igyekszem erre odafigyelni, és az érkező kérdések megadják az irányvonalat. Persze, a szexjelenetek leírását is…..
Sokan félre szokták érteni a félig blogposzt, félig cikk Autonániát. Pedig ez valójában csak egy álmodozós rovat, valahol ki kell ereszteni néha a gőzt, amikor már túl sokat néztük a hasznaltauto.hu-t, a mobile.de-t, az ebay.akármit, és fejben megvettünk már negyven ócskaságot…..
berlingo 2017.05.17 21:11:36
@Zsolt: Mert azok motorok. A BMW meg az olasz motorutánzatok a fasorban sincsenek.
Az elektromos forróvíztárolókról, közkeletű nevükön bojlerekről már rengeteget írtunk. Nem tartoznak az emberiség alkotta legbonyolultabb gépezetek közé, azonban lelkük ettől még természetesen van...
A festés után a burkolatok cseréje a legnépszerűbb tavaszi felújítási munkálat, amit sokan saját maguk is bevállalnak. Pedig valószínűleg mindenki látott már olyan "home made" burkolást, ami hullámos lett, mint a Balaton, ezeket a hibákat azonban elkerülheted, ha követed mai posztunkat...