Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berlingo

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
berlingo 2020.03.16 18:14:28
@apro_marosan_petergabor: Még csak az kellene. Már így is 5 milliárd emberrel több él a földön mint kellene.
Nem is volt olyan régen, hogy 2015-ben megőrült az Internet népe, és várták azt a bizonyos októberi dátumot, hogy kiderüljön végre, megérkezik-e Marty, és mi minden várja abból, ami a film második részében látható volt. Most pedig ez az alkotás is 30 éves lett. Azt hittem, nehéz lesz érdekességeket…..
A szerszámgépek kiválasztása - ideális esetben - hosszú távú elkötelezettséget jelent. Számos jellemzőt és az árat kell figyelembe venni. Bár a gépek nagyrészt mintha sablonnal készülnének, annyira egyformák, lehetnek számunkra kedves vagy taszító jellegzetességeik. Sokat segíthet - elsősorban a…..
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Itt a tavasz, és – ahogy minden évben - vele az olykor kibékíthetetlennek tűnő, örök városi kutyás – nem kutyás ellentétek is szárba szöknek. Pedig nem is lenne annyira nehéz a békés együttélés. Bár akadnak javíthatatlan kekecek, akik a civilizált állattartókba is szeretnek belekötni, ez a rövid…..
berlingo 2019.03.03 16:26:51
@midnightcoder2: Neked komoly problémáid lehetnek. Mert az ember olyan civilizált mi? Mikor a bunkó beleszarik a strandon a balatonba, az nagyon civilizált, az, hogy szeméttelepet csinál a föl bolygóból az is Írtja, pusztítja a természetet, erdőket vág ki, hogy szenet bányásszanak a bunkó németek, ez nagyon civilizált. Az, hogy néhány tulajdonos ne szedi össze a kutyája után a gumit, nem az a világ nagy problémája. Miért ne élhetne valaki az állatával, akit családtagnak tekint, nem csak egy házörzőnek? Nem a hasznot kell folyamatosan lesni, a civilizáció alapja a minimális tolerancia. Pár tonna kutyaszar, "kutyaszar" ahhoz képest, ahogy a civilizált ember a saját élőhelyét módszeresen pusztítja. Ennek a bolygónak a legnagyobb problémája,a " civilizált" ember.
Van 5-600 ezer forintod, amiből autót kell venni? Ez azt jelenti, hogy legfeljebb 400 ezer forintért nézhetsz kocsit, a többit elviszi az átírás, eredetvizsga és vagyonszerzési illeték kifizetése illetve a vétel utáni szerviz. Bár sokan egyből a Suzuki Swiftet vagy az F Astrát ajánlják, a nagy…..
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
Nem szerettük nagyon az első évadot, de nem is akartuk kivájni a szemünket egy rozsdás villával a látványtól, leginkább az bosszantott nézőként, hogy ugye ilyen iskola a világba' se, ilyen tanár sose volt, az olyan problémákat meg, mint a leányanyaság, vagy a örökbefogadás,…..
Nem szeretek választani. Pontosabban nem is arról van szó, hogy szeretek vagy sem, hanem amikor a bőség zavarával állok szemben, akkor nehezen teszem le a voksot valami mellett. Még inkább így van ez olyan esetben, amikor a döntés hosszú távra szól, és a burkolat nyilvánvalóan ilyen. Mi van, ha…..
Megoszlanak a vélemények a Shane Black-féle Predátor 4-ről. Egyesek szerint kihalhatna már végre ez a hányattatott sorsú űrfaj, szerintem viszont egy egész szórakoztató, Szív TV-hangulatú B-filmet kaptunk, ami persze lehetett volna sokkal jobb is. Például ha az eredeti forgatókönyvben lévő…..
Reflektor Bősz Anett védelmében 2018.05.22 08:00:00
Fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyit ér a Liberálisokkal kötött szövetség, de ha valaki szerint egy lyukas garast se, akkor vagy ne kössön velük szövetséget, vagy tartsa magát ahhoz, amit annak megkötésekor ígért...
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
Van egy törzsolvasónk, Zooltek, aki szívesen és segítőkészen bekommentelget barkács- és elektromos témájú írásaink alá. Általában több hozzáértéssel, mint az eredeti írás maga. Teszem hozzá, annyira tág perspektívájú a témaválasztásunk, hogy a MIT sem bírná szakértelemmel. Hozzá fordultam tehát,…..
berlingo 2018.03.04 18:42:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már nem, de még mindig jobb mint a német csúcsgépek. Nekem Hitachi van szinte minden gépból. Szinte elpusztíthatatlan.
berlingo 2018.03.04 18:50:49
@zooltek: Faluhelyen sikítónak hívják a "flex"-et.
A női önvédelem ingoványos terep. A legtöbb, magát női önvédelemként hirdető tanfolyam extrém helyzetekre kínál extrém megoldásokat. Önbizalom erősítő tréningnek persze nem rossz – ha az ember lánya azt hiszi, hogy egy viszonylag vad helyzetet is képes kezelni, talán határozottabban lép fel a…..
berlingo 2017.12.30 12:58:31
@Napi Maflás: Te egy igazi arrogáns seggfej vagy. A blogodon olvasható "önvédelmi alapszabályok" szart sem érnek a való életben.Aki kritizál, vagy cigányozik, azt törlöd, mert hülye vagy. Semmi tanácsot nem fogadsz meg, mert Te vagy a legokosabb. Amikor 3 muszlim mocsok hatol beléd egy sötét bokorban, akkor legyél ennyire okos.
Mégis lesz szenteste Reszkessetek, betörők! A TV2  mostanáig várt a szenzációs bejelentéssel, miszerint december 24-én 21:15-től, 25-én este pedig 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a csatorna nézői. (Ahogy év elején megírtuk, a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek…..
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
berlingo 2017.12.04 17:58:35
@she_wolf: Gondolom az elektroszmogról még nem hallottál.Gondolom a fűtőfilmet építenéd be, amivel az egész padlót be kell burkolni, esetleg a plafont is. Ezzel szerinted mekkora veszélynek teszed ki a családod és magad?
  Fotó: Pexels   Már sok szempontból bemutattam életformánkat, és a kapott levelekből az is kiderült, olvasóinkat legjobban a folyamatok érzelmi, és lelki oldala érdekli. A kezdetektől igyekszem erre odafigyelni, és az érkező kérdések megadják az irányvonalat. Persze, a szexjelenetek leírását is…..
Sokan félre szokták érteni a félig blogposzt, félig cikk Autonániát. Pedig ez valójában csak egy álmodozós rovat, valahol ki kell ereszteni néha a gőzt, amikor már túl sokat néztük a hasznaltauto.hu-t, a mobile.de-t, az ebay.akármit, és fejben megvettünk már negyven ócskaságot…..
berlingo 2017.05.17 21:11:36
@Zsolt: Mert azok motorok. A BMW meg az olasz motorutánzatok a fasorban sincsenek.
Az elmúlt évtizedekben óriási változáson ment az autóipar, hiszen régi szereplők visszaszorultak, míg újak szinte a semmiből törtek fel. Ennek köszönhető, hogy jelenleg sokak garázsában áll egy Kia, egy Dacia vagy egy Mini, míg olyan szereplők tűntek el mint a Rover, a Lancia vagy a Saab. A…..
Az elektromos forróvíztárolókról, közkeletű nevükön bojlerekről már rengeteget írtunk. Nem tartoznak az emberiség alkotta legbonyolultabb gépezetek közé, azonban lelkük ettől még természetesen van...
Hogy nézett ki Trump fiatalon? Jó nő volt Angela Merkel a 70-es években? Cuki kisgyerek volt Kim Dzsongil? Az alábbi ritkán látható fotók megmutatják, hogy néztek ki a világ vezetői, mielőtt hatalomra kerültek...
berlingo 2017.04.22 22:52:50
@degeco: Na azon biztos nem lovagol. Merkel valószínüleg leszbikus, de lagalábbis férfigyűlölő, hiszen gyereke sincs, talán azért mert Tőle egy férfi sem akart gyereket. Szerencsére nem is szaporodott.