Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NeshEOS86

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
NeshEOS86 2011.12.26 12:32:55
@think different: Van valami igazság abban amit mondasz, mégis vitáznék Veled. 7. éve fotóm, és sikerült minden ágát a szakmának kipróbálni. (Most éppen motorokat fotózok egy szaklapnak) Daganatos gyereket fotózni lelkileg megterhelő, ez igaz, de csak egy ideig. Foglalkoztam szociofotóval is, és volt „szerencsém” olyan mélyszegényeket lencsevégre kapni, amit csak elképzelni tudsz. De fényképeztem autista gyerekeket, és hajléktalanokat is. (Ne tegyünk különbséget hajléktalan, és daganatos gyermek között. Ugyan olyan nehéz látni az emberi sorsot.) Természetesen megviseli az embert az elején. Elgondolkozol hogy ha Te kerülnél ilyen helyzetbe hogyan viselnéd, hogyan élnéd meg, aztán elmúlik, és csak dolgozol. Egy bizonyos pont után immunissá válsz, és „csak” kompozíciót látsz. Volt idő mikor emitt lelkiismeret furdalásom volt, de rájöttem, ez természetes lelki folyamat, mert ha nem így tennél, ha nem tudnád elengedni a „nyomor” látványát akkor vagy megörülnél, vagy beállsz a Vöröskereszthez. Elfogadod hogy ez az élet, és teszed a saját dolgod, a tragédiát, pedig elenged. Természetesen nem leszel tőle boldog, de nem visel meg annyira.
Azért tisztelem annyira a természetfotósokat, mert iszonyat kitartó, és szorgalmas emberek . Ismerek olyan természetfotóst aki egy lakást, és autót adott el egy darab (!) objektívért. Bár az életem a fotózás, én nem tudnám ezt megtenni. Nem tudnék például, adott esetben órákat a sárban fetrengeni egy képért. Pont ez az amiért tisztelem ezeket az embereket.