Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Satyala

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól mindenkinek úgy kell élnie, ahogy azt a Fidesz-KDNP előírja számára. ..
Satyala 2019.06.06 20:45:48
@rallus: Aha! Gondolom azért kell az Orbán kormánynak titokban tartani a kilakoltatások miatt állami gondozásba került gyerekek számát, mert Gyurcsány!
Ha íróasztal mögött ülsz verd be a fejedet a szélébe! Talán helyre ugrik valami a fejedben!
Egy hónapja és két napja döntött az ország úgy, hogy ismét a FIDESZ-re bízza magát. ’Mi-vagyunk-a-töpsék’ így, ’mi-vagyunk-a-töpsék’ úgy, ezek a tények. Régóta szeretnék Orbánt köpködni a blogon, de még sosem sikerült igazán, és ma sem fog. Ma megint úgy keltem fel, hogy nyafogni olyan buzis.…..
Satyala 2018.05.14 10:12:05
@Jakab.gipsz: "Kikre vagy mire, cseréljük le a jelenlegi keresztény demokrata kormányt, és ez az a kérdés ami tisztázásra szorul."

Akár egy keresztény demokrata kormányra is... A mostaniak nem keresztények, és nem demokraták!
Satyala 2018.05.14 10:17:25
@nemecsekerno_007: "- A külföldön dolgozók kieső adói, játulékai évi 1000 Mrd Ft-ot tesznek ki.
- Ezek az adók és járulékok is a nettónkat csökkentik.
- A cégek adójából meg képezzük a szakembereket külföldre. Na erről is lehetne beszélni."

Oké! Akkor beszéljünk arról is hogy a külföldön dolgozók a GDP 2,6%-t kitevő pénzmennyiséget küldenek haza! Ez annyi mint az egész gazdasági növekedés Mo-n. Azt már meg sem kérdem, hogy akkor az uniós forrásokból bejövő pénz hol van! Mert a GDP-ben nem jelenik meg, holott megkapjuk.
"Mert Orbán Viktor tud csak egyedül megvédeni tőlük bennünket-hallatszik ki a fejekből. -Mert azok ide jönnek árkon bokron keresztül, meg az unió is ide akarja őket tolni, aztán majd jól megerőszakolnak minden nagymamát, elveszik a munkahelyeket, megeszik a kisgyereket. Még hogy ez nem igaz? Hát…..
Gréczy Zsolt bement a HírTV-be, és ha már ott volt, elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bár nem járnak be a parlamentbe, az alapfizetésüket azért fölveszik.   Az előzményekről azt kell tudni, hogy Gyurcsány Ferenc 2016. október 10-én bejelentette: pártja kivonul az…..
Ezek nem Orbán hetei. Nem elég, hogy az Európai Bizottságon kívül már az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának is egyre nagyobb része fordul szembe vele, pedig ők a fő felelősök Orbán elszemtelenedéséért, Európa- és általában nyugat-ellenes politikájának szinte ellenállás nélküli…..
Satyala 2017.04.22 21:22:00
@Gaspen: "Lemaradtam valamiről ?" Igen! Az iskolában arról a részről, ahol megtanulhattál volna értelmezni!
Satyala 2017.02.19 11:12:06
@Magustanonc: Ami elől Orbánék bátran elszaladnak, miközben az kiabálják, hogy mi nem is akartunk olimpiát, csak a hülye tarlós... Nem merik felvállalni, hisz biztos bukás, és azt még a fidesz sem engedheti meg magának, hogy naponta szembe nézzen azzal, hogy lehazaárulózza az egész országot. Márpedig ha lesz népszavazás, akkor ezt nem is tagadhatják.
Satyala 2017.02.19 11:17:09
@Satyala: Orbán a bátor elfutott,
Bátran elszaladt el ő!

A vész láttán ahogy tudott
Farkát behuzva elfutott
úgy messzire s ina szakadt
midőn nyulként bátran szaladt
előre csak lassan jutottt
mert közben töbször elcsuszott
a bátrak bátra hőőős Orbán!
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombat délutáni beszédében sürgette, hogy Gyurcsány lépjen hátra...
Satyala 2017.02.19 09:31:36
Érdekes, hogy az MSZP-sek nagyon szívesen hivatkoznak arra, hogy Gyurcsány pártjának nagy az elutasítottsága, de szemérmesen nem teszik hozzá, hogy az MSZP-re ugyan úgy nem szavaznának a párton kívüliek! Az is érdekes, hogy az az MSZP gyurcsányozik a legjobban, akikről az öszödi beszéd szólt, akik simán hátba döfték a saját miniszterelnöküket, csak azért mert kimerte mondani az igazságot, és új útra kívánt lépni, az addigi populista, ám de csak hitelekből fent tartható kormányzásból. Magyarul ez a két párt fogja a szavazatok 20-25%-t de borítékolható, hogy ennél többet nem érnek el, mivel a bizonytalanok, ahonnan reálisan 1 millió szavazatot lehetne hozni nem szavaznak rájuk tapasztalatból, ahogy a jobboldali bizonytalanokat sem tudják megszólítani, akiknek tele van a hócipője már Orbánnal. Már legkésőbb 14-ben ennek a két pártnak fel kellett volna oszlatnia magát, és utat engedni azoknak akiknek esélye is van nyerni Orbán ellen. Ők viszont azzal, hogy fogják ezt a 20-25%-t biztos, kényelmes állást biztosítanak maguknak a parlamentben, anélkül hogy arra bármi befolyásuk lenne, vagy a 14 óta eltelt időszakot nézve, anélkül, hogy bármilyen érdemi munkát végeznének. Tényleg nem tűnik fel, hogy ezek ott folytatják, ahol 14-ben abbahagyták, ami persze fixen biztosítja, hogy Orbán újra kényelmesen nyerjen? Mind két párt oszlassa fel magát, vagy legalább a szavazóiknak legyen annyi esze, hogy még egyszer ne hagyják magukat megszívatni.
Azt mondja az MSZP-DK sunyikoalíció, hogy azért nem segítenek az olimpiai aláírásgyűjtésben, mert 1, a Momentumosok ezt kérték és, mert 2, „nem akarnak rátelepedni”. Én meg azt mondom, hogy hazudtok, mint a vízfolyás...
Bólogató János október másodikára írta ki a kvótás népszavazást. Napnál világosabb, hogy a Fidesz a menekültellenes uszításban találta meg az utolsó lehetőséget, hogy túlélje azokat a korrupciós botrányokat (Rogántól Andy Vajnáig, az Orbán-kastélyoktól a Matolcsy-alapítványokig), amelyekbe minden…..
Satyala 2016.07.13 18:21:47
@Ballib cenzúrázók réme 14: "Veletek ellentétben, én minden egyes állításom mellé linket adok, ami alátámasztja a mindanivalómat."

Ezen besírtam...A linkjeid, köztudottan a kormány által fizetett hamis hírportálokra mutatnak, amit ráadásul a mi pénzünkből fizetnek. 888, vagy a Magyaridök, Pesti srácok, mióta számít megbízható hírforrásnak, amikor a Habony művek irányítja?
Noha a mai poszt elég sok adatot tartalmaz majd (igen, tudom, statisztika…), ugyanakkor szerintem ezek nagyon érdekes dolgokra világítanak rá. Egyebek mellett arra is, hogyan működik, és milyen hatással van a hétköznapokra és a gondolkodásra a propaganda, micsoda tévképzeteket tud bizonyossággá…..
Satyala 2016.07.11 08:22:40
@nniicckk: ""a magyar elvándorlás viszont még uniós mértékkel mérve sem magas (6 százalék), hiszen ennél még"

Es ezt szokta az idezojelbe tett "demokratikus ellenzek" vilagvegenek mondani, hogy innen mindenki menekul az orbanrezsim elol."

A cikk nem tér ki arra, (nem is dolga) hogy a magyarok nagyon nehezen mozdulnak, még országon belül is, hisz ragaszkodnak a házukhoz, lakásukhoz, ami általában tényleg az övék. Tehát nagyrészt saját ingatlannal rendelkeznek, amit vidéken csak áron alul lehet eladni.
Amiért nálunk nagyobb probléma az elvándorlás az az, hogy az oktatás nem képez elég szakembert a pótlásukra, és akiket képez, azok is lelépnek, hisz nincs jövőkép!
A többi felsorolt országban, a bevándorlók, valamennyire pótolják a szakemberhiányt, de nálunk a kormány bevándorlás elleni politikája, és az európai szemmel nézve egyre jobban leszakadó bérek miatt semmi sem pótolja a kivándorlókat.
Az Egyesült Királyság a világ egyik legrégebbi (ha nem a legrégebbi) liberális demokráciája. A választópolgárai mégis úgy viselkedtek a néhány nappal ezelőtt sorsdöntő népszavazáson, majd azt követő napokban, mint az óvodások, akik a délutáni alvás után nem tudják eldönteni, hogy álmukban vagy a…..
Satyala 2016.06.27 10:27:37
@Alick: Az EU anyagi támogatása kb. megfelel annak, mint amikor a klasszikus gyarmatosítók pénzt raktak a gyarmatok fejlesztésébe... nyilván nem azért, hogy azonos gazdasági szintre hozzák őket, hanem hogy a saját hasznukra hatékonyan kihasználják a helyi erőforrásokat.

Ja! Kár hogy a környező országok példája itt van az orrunk előtt, akik a gdp 2.2%-át kapták az uniótól az elmúlt 6 évben, míg mi 4.4%-t, és még is... Az ő gazdaságuk fejlődési pályán van, mi meg csak az építőipar, rövid távú beruházásaival tudunk felszínen maradni, még ideig-óráig.
Satyala 2016.06.27 10:34:04
@Alick: "Az EU-t eleve kétsebességesre kellett volna tervezni, a magországok képesek lehetnek szorosabb együttműködésre és közös valutára, a "provinciák" pedig tanulják az integráció leckéjét."

Nem az unió tehet róla, hogy a politikusaink korruptak, és a lassan de hosszútávon fenttartható gazdaság fejlesztés helyett a gyorsan megtérülő építőipart favorizálják.
Satyala 2016.06.27 12:49:04
@konrada: Hmmm... A Switelsky nem a közgéppel szokott nyerni? pl vasútépítést?
Belebukott az Unió-ellenes pávatáncba David Cameron. A brit miniszterelnök egy éve azzal az ígérettel nyerte meg a választásokat, hogy ő majd „visszaadja az emberek kezébe a döntést”, és népszavazást rendez az ország uniós tagságáról. Két oldalról szorongatták az ellenfelei, szüksége volt egy erős…..
          Nem fogok valakit bántani azért, mert felmászott a Szabadság-hídon a turulmadárra az Izland elleni döntetlen miatt, és azt sem, aki úgy érzi, hogy Birkir Saevarsson újabb tíz-harminc-ötven év kormányzási lehetőséget adott Tiborcz Géza Béla Ottokár apósának. Azt gondolom, hogy a magyar…..
Satyala 2016.06.20 07:04:00
@jotunder: "Ha Saevarsson nem rúgja be," Ha Öngolshson nem rúgja be, akkor Böde besodorja, ha akarja ha nem, lendületből! Akkor is gól lett volna, ha nincs ott, csak nem öngól.
Mondja csak egy nőnek, hogy „puha az erőm”! Nem lesz nagy sikere – vázolja a nagy világmegfejtőként ismert George Friedman, miért röhögnek az amerikaiak a „soft powerről” vizionáló európaiakon. A rendre nagy vitákat kiváltó elemző szerint Amerika nem fizet tovább a nála gazdagabb Európa…..
Satyala 2016.04.20 20:21:22
@Conchobar: "Soha nem állt még olyan közel dühös lincselő tömeghez magyar miniszterelnök, mint most Orbán." - Baszki! Hogyan lehet ilyen hülyeségeket irkálni? Orbán volt az a miniszterelnök, akit leköptek, aki kénytelen volt ünnepségeken kordonok mögé bújni, aki 30-40 méteres térközt alakíttatott ki, hogy ne érjék el a feléje hajított paradicsomok és kavicsok? Kinek használ a nyilvánvaló hülyeségek irkálása Orbánról?

Muhahahahha.. 15-én Az orbán előtti tér kordonnal volt elzárva, ahová a buszokon hozott népet engedték csak be. Mindenki mást elküldtek az őrök, mondván hogy a meghívott vendégeknek van fent tartva.
Felülről vezérelt hivatali obstrukció, egy csapat kopasz, egy polgármesterné – hosszú út vezetett odáig, hogy végül egyáltalán lehetőséget adott a hatalom arra, hogy népszavazás lehessen a felmérések szerint is rendkívül népszerűtlen vasárnapi boltzár kérdésében. A…..
Amerikai tévéstábra támadnak migránsok Stockholmban A napokban derült fény arra, hogy a kölni városvezetés (sőt: a tartományi miniszter is) igyekezett eltussolni a szilveszter éjszaka történt tömeges szexuális zaklatás hírét, és arra kérték a rendőrséget, ne használják az erőszak, illetve a…..
Miki Tímeát, az Echo Tv korábbi vezérigazgatóját nevezték ki a Tények felelős szerkesztőjének. A hírt az érintett telefonon megerősítette a comment:comnak. Miki Tímea 1985-1997 között a Magyar Televízió Híradójának rendezőjeként dolgozott, 1997-2006 között már volt a TV2-nél, hasonló feladatot…..
Satyala 2016.04.04 23:38:01
@Taprobane: "Azért ő legalább látott már híradót.
És kár annyira lovagolni a pártsemlegességen.
Elvileg ő a többség értékrendjét vallja, aki nem hiszi, nézzen közvéleménykutatási eredményeket.
Akár még nőhet is a nézettség."

Ez egy igazi gyöngyszem! "Látott híradót"...! Majd ejtőernyőzött az Echo-hoz... Ami valljuk be, inkább lepottyanás, a TV2 után mint előre lépés, és így a szakmaisága is megkérdőjelezhető!

"Kár lovagolni a pártsemlegességen!" Mit nem mondasz! Amikor a nézőpont szerint a tv2 a legfüggetlenebb tv? Szembe mész a pártdirektívával, vigyázz mit írsz! :)

"Elvileg ő a többség értékrendjét vallja, aki nem hiszi, nézzen közvéleménykutatási eredményeket."

Ez egy televízíó, és nem választás! Bár a választáson is csak a 27% szavazott a fideszre, az meg a választáson lehet hogy elég volt, de semmiképpen nem többség! :)

"Akár még nőhet is a nézettség."
Igen! Nőhet! :)
A fidesz megtanította nekünk, hogy a negatív növekedés is növekedés, tehát még igazad is lehet... :)
Addig fog növekedni a nézettsége, amíg le nem veri a köztv 0%-s nézettségét... :)
Rövid volt a hét, és még nincs is vége, de ezalatt a pár nap alatt is tudott történni néhány olyan dolog, amire korábban gondolni sem mertünk volna...
Satyala 2016.03.20 09:51:42
@E.Katolnai: Ennyi?
Hát husikám, ennél azért erőltessed meg magad egy picit jobban, mert ez a 6 éves fiam szintje!
Igaz már ő is érzi, hogy egy ilyen beszólás inkább neki gáz!
Próbáld elérni legalább egy 10 éves szellemi magasságait, mielőtt valamihez hozzászólsz!
Ja, hogy Fideszes vagy?
Az más!
Elérted a maximumot... :)
Szerintem életemben nem vártam annyira március 15.-ét, mint most. Pukli István "vezette" kockás inges forradalom csúcsrajáratását vártam. Várakozásaimat csak feltüzelte a bejelentés, miszerint valami olyat jelentenek be a tanárok, ami megváltoztat majd mindent. A bejelentés után hiába vártuk a…..
Satyala 2016.03.16 09:56:25
@Csaba Szikora: Próbálom kitalálni, hogy te miről beszélsz, de nem megy!
Összevonták az iskolákat, és a diákok 10 kilométert utaztak! Ne már! 10-15 percet? Ember! Egy városi diák minden nap utazik ennyit! Az összevont, nagyobb létszámú iskola, mivel a támogatás létszám függő is, nagyobb támogatást kap, tehát jobb felszereltségű, modernebb,stb.
Fagyszünet a Klik alatt volt!
Létszám hiány miatt bezárni egy óvodát, sztem nem bűn!
22 óra a megtartandó óraszám! Nem ennyi a valós munkaideje, persze ezt te is tudod!
Én is munkás vagyok, de értem, hogy hogy ha nem tanultam tovább, vagy olyan szakmát, akkor bizony dolgoznom kell! De miért várod el, hogy egy diplomás, bár órára ugyan annyit dolgozik, de ugyan annyit is keressen, mint egy melós?
Minap olvastam egy cikket, hogy ha az okj-s tanfolyamok olyan szakmát adnának, amit használni is lehet akkor az nagy segítség lenne! A 16 éves ingyen elvégezheti a tanfolyamot, és mire végez, hipp-hopp 18 lesz! Igen! Hozzák vissza a 18 éves tankötelezettséget! Ha szakiskolába nem fér be, akkor kötelezzék, hogy OKJ-s tanfolyamot végezzen! Ne csak sodródjon mindenféle képesítés nélkül! Ja még annyit, hogy a tanfolyamok ne a pénz tisztára mosásáról szóljanak, hanem valóban adjanak elfogadható elméleti, és gyakorlati tudást!
A többivel nincs mit vitatkozni, hisz te nem veszed figyelembe, hogy volt 2008-ban egy gazdasági válság!
Az áfát a Fidesz emelte 27%-ra!
Az IMF nem kért megszorításokat! Bár a kormány ezt üvöltötte a füledbe, de az IMF hivatalosan cáfolta. Azután, hirtelen már nem üvöltöttek annyira! Még annyit, hogy ha úgy gondolod hogy vissza kell állítani a 13. havi béreket, nyugdíjat, akkor itt a lehetőség, rendezz egy tüntetést az országház elé, hisz most a Fidesz van hatalmon, és ők sem adták vissza, holott ezzel is kampányoltak 2010 előtt! Én kimegyek a tüntetésedre! :)
David Cameron választási ígéretének megfelelően hamarosan kiírhatják Nagy-Britanniában a referendumot az ország EU-ban maradásáról. A „Brexit” támogatottsága folyamatosan nő a szigetországban, ám ha ez megvalósulna, az gazdaságilag elég rosszul érinthetné a briteket,…..