Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fal_adja_a_masikat (törölt)

0 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnök a lakosságot a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről: Magyarország kikerült a 2004 óta folyó túlzott deficit-eljárásból, de ezt olyan áron érte el, amely hosszabb távon csökkenti a gazdasági…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.06.25 11:44:11
az a lényeg Gabika, hogy a beruházásokat magyar vállalkozások, magyar emberek indítsák, hogy a beruházások megvalósítása révén létrejövő jövedelem is hozzájuk kerüljön és ne kivigyék az országból

ahhoz, hogy legyen beruházás az kell, hogy megfizethető forrásokhoz tudjanak jutni a magyar vállalkozások, emberek. Na szerinted most a ti időtök alatt volt-e versenyképes banki hitelforrása a magyar cégeknek, embereknek, vagy mostanában kezd közeledni az € és Ft kamat?

ahhoz, hogy legyen beruházás az kell, hogy legyen piaci rés, az alapvető piacokat vissza tudják szerezni a magyar vállalkozások, emberek. Tudod azoktól a multiktól, akik akár már nincsenek is jelent az országban, akiknek ti eladtátok az egész országot és aminek köszönhetően gyakorlatilag megszűnt létezni a magyar ipar, feldolgozóipar, akik utána bezárták a gyárakat és "otthonról" ontják ide az egyre rosszabb minőségű termékeiket, de mivel "méretgazdaságosak" ezért olcsón tudnak termelni, a magyar ember meg nem tudja megfizetni a normális minőségű magyar tejtermékeket (pl Cserpes), mert szétbasztátok az egész országot és nincsenek munkahelyek, csak adósság, nincs érdemi reálbérfelzárkózás az elmúlt 15 évben. Már falun se lehet tehenet tartani, hogy rohadjatok meg, mert rákényszerítették az országra azokat az EU-s szabályokat, amik pont azért vannak, hogy tönkrebasszák és versenyképtelenné tegyék a periféria országait, mert olyan beruházásigényes megfelelni az előírásoknak, amiket csak az olcsó € kamatokkal, megtakarításokkal, tőkével rendelkezi nyugati országok tudnak elvégezni.

Szóval Gabika, az lenne a legjobb, ha kussolnál mélyen, mert annyi kárt okoztál már ennek az országnak politikai szerepvállalásoddal, annyi értéket romboltál le, annyi életet, munkahelyet tettél tönkre, amennyit 15-20 év jó irányba haladás tudna egálra vissazhozni.

Menjél inkább ismeretterjesztő csatornára, erdei fűrész hangot szinkronizálni és élvezd azt a rendszert, amiben a hozzád hasonló embereknek a társadalommal és hazájukkal szemben elkövetett disznóságokért nem börtön jár, hanem élvezhetik a szabad levegőt.
Brüsszel a jelek szerint nem hagyja annyiban, hogy kedvenc kis unortodox tagállamában komplett piacot nyúl le az állam pár hét leforgása alatt: az utalványpiac monopolizálása miatt indított kötelezettségszegési eljárást tovább víve az ügy a luxembourgi bíróság elé került. A…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.06.23 15:37:38
nagyon fel kell kötni a mai fiataloknak a nadrágot, mert ilyen ostobaságokat ki kell tudniuk szelektálni, különben garantált hogy rabszolgaként végzik

azért van ilyen kevés komment agyhalott liberális fiatal, mert a 95% nem a te szinted hozza és képes felfogni, hogy a magyar állam (ami a magyar emberek közössége) által a belső fogyasztás ösztönzésére adókedvezménnyel létrehozott utalványpiachoz kurvára nincs köze se brüsszelnek, se a külföldi cégeknek, elég szégyen az is, hogy még bankokon keresztül bonyolítják a szép kártyás részt...

persze én megértek mindenkit aki úgy gondolja, hogy akkor működik legjobban a magyar állam, ha minden állami feladatot, utalványozást külföldiek végeznek:D

Nem lehetne, hogy ti menjetek el a halál faszára innen, ne azok akik a mindent eladni, mindent külföldi csináljon, mindent külföldi áruljon mentalitásnak köszönhetően nem jutnak munkához? Adjátok el a kurva anyátok, de ne Magyarországot. Ha nektek azaz élmény kell, hogy az egyre silányabb, viszont arányaiban egyre drágább külföldi trendi termékeket fogyasszátok, ha nektek azaz élmény, hogy az összes nagy volumenű stratégiai ágazatot a külföldi cégek birtokolják - köszönhetően a kommunistáknak, akik saját hatalmuk megtartásának és persze korrupciónak köszönhetően eladták aprópénzért - és szívják ki minden egyes évben azt a pénzt, amivel magasabb lehetne a hazai reálbér, fogyasztás, munkahelyek jöhetnének létre, akkor inkább húzzatok a halál faszára tényleg, egy német kis-nagyvárosban, ahol lehet tobzódni a gazdaságban, abban a pénzben, ami úgy jön létre, hogy a többi országot kizsákmányolják.

DE ezzel nem kell foglalkozni, az a lényeg, hogy neked minél több jusson, élvezz, fogyassz és köpködd a hazádat, a lehetőségét se ismerd fel, hogy mitől maradna több pénz az országban, mitől lenne több munkahely:D
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.06.23 16:33:03
@dr. nomac: gratulálok a szövegértési képességeidhez vagy a tökéletes tudatlanságodhoz!
Az egész úgy kezdődött, hogy a Puzsér Róbert nevű, mára megélhetési celebritássá avanzsált egykori megmondóembernek tele lett az összes fasza Hajdú Péterrel. Azok kedvéért, akik az elmúlt 15 évben a tévét csak a csipketerítők és porcelánnippek (pl. őzsutára támadnak a…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.26 12:37:05
Az Amnesty International Magyarország cikke: Jól döntött a BRFK, amikor két pofon után idén inkább nem próbálja betiltani a Budapest Pride Felvonulást. Ha Magyarország a melegjogok területén is kelet felé nyitna, az szégyenpadra küldené az országot. El kellene dönteni, kikkel…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.21 10:56:23
ideáig olvastam

"Ha Magyarország a melegjogok területén is kelet felé nyitna, az szégyenpadra küldené az országot. El kellene dönteni, kikkel akarunk egy ligában focizni: Jemennel, Ukrajnával, Türkmenisztánnal, vagy netán Spanyolországgal, Németországgal és az argentinokkal."

Elképesztő, hogy már csak ilyen alacsony szintű agymosásra futja az AI-től is, ennél sokkal kifinomultabbak voltatok régebben. Most komolyan azzal a felütéssel kezdtek egy állásfoglalást, hogy "ha nem ezt teszitek van félnivalótok" "ha ezt teszitek, akkor a jó csordába tartoztok":D:D:D

Magyarország a magyar emberek számára biztosít jogokat és állapít meg kötelezettségeket, a magyar emberek által felhatalmazott országgyűlés által, a magyar emberek érdekében. Lehet neked, mint magyar identitással csak minimálisan rendelkező, külföldi pénzen működtetett szervezet alkalmazottjának és valószínűleg valamilyen vallási, etnikai vagy szexuális kisebbség tagjának (bár gyanítom ebből a háromból legalább 2-ben érintett, ahogy az AI-sek, TASZ-osok többsége) nehezen felfogható, hogy a többségi társadalmat magyar heteroszexuálisok alkotják, de ettől még így van.

Aki arra hivatkozva szeretne maga számára előnyöket elérni, hogy ellenkező esetben az ország ellen nemzetközi fellépés várható és mennyivel szebben néz ki a másik csorda, az valószínűleg még drogos is, vagy eleve ilyen idiótának született.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.21 11:58:16
@Szádbafingok: szerintem én alapvetően az AI közlemény első bekezdéséhez írtam, azokkal van problémám akik a melegek, cigányok, zsidók, drogosok mögé bújva támadják a többségi társadalom alapvető értékrendjét, a magyar közösséget vagy akár az országot. Lehet, hogy számodra ez nem egyértelmű, de erről nem én tehetek.

Részemről ebben az egyben osztom Putyin nézetét. Külföldi pénzből ne működhessenek az adott országban "civil" szervezetek, mert azok nem magyar érdekeket szolgálnak, hanem külföldi érdekeket. A külföldnek meg az az érdeke, hogy folyamatosan provokálja a magyar társadalmat, megossza, olyan problémákat állítson a középpontba, amik teljesen LÉNYEGTELENEK és ne tudjon az adott közösség a saját érdekei szempontjából LÉNYEGES problémákról közbeszédet kialakítani, konszenzust teremteni és fellépni azok védelmében.

Melegek a társadalom 2-3%-ka, zsidók kb 1%, cigányok kb 5-8%, ők a társadalom 10%-ka, de a közbeszéd, a hírek 70%-ka róluk szól. Igen, kirekesztőek, azok akik felhasználják ezeket a csoportokat, kirekesztik a többségi társadalmat a saját ügyeinek, érdekeinek felismeréséből, kirekesztik a médiából, kirekesztik a politikából.
A magyar (véleményformáló, többnyire humán-) értelmiség természetesen része a nagyobb politikai játszmának, és nem épp ártatlan része. (A túlsúlyos, legbefolyásosabb, legrendíthetetlenebb, legkritikátlanabb masszáról fogok beszélni.) A publicista, blogoló, konferenciázó,…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.14 23:40:02
@fermion: szerintem a szerző arra az értelmiségre gondol, aki az elmúlt 30 évben uralta a médiát, közbeszédet...

Amit te írsz az viszont egészen biztosan így van. Nem attól lesz valaki értelmiségi, hogy diplomája van. Sőt még csak nem is attól, hogy olvasott, művelt, sőt önmagában még ez a legkevesebb, éppen ezért húzhatná meg magát a sok bölcsész (akik a legbeképzeltebbek ennek ellenére:D)...

Műszaki értelmiség kerülne előtérbe azzal már nagyon sokat nyerne az ország, ha e mellett még sikerülni a jogászok 90%-át kidobni a politikából, bármilyen döntéshozó közhatalomból, de még a közigazgatás felsőbb szintjeiről is, azzal meg még többet.

Le az elmúlt 30 év közbeszédet meghatározó "értelmiségével", bónusz, le a bölcsészekkel és jogászokkal:)

...de ez csak az én véleményem.
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.14 20:39:09
@odamondó: neki a magyarok is terroristák lesznek, ha bevonul ide az EU hadsereggel (vagy bárki más)

Nem fogja fel, hogy Anglia találta fel a terrorizmust és a koncentrációs tábort is, olyan gyarmatosító ország volt, amilyen ma az USA, de azt már csak pincsi kutya módjára támogatni tudja, nem saját erőből gyarmatosítani, de azért küldi külföldre a katonákat...

Ettől független az előadás nevezhető jónak, mert a versenyzők célja a győzelem, a célt szolgálta, tehát jó. Ettől függetlenül hatásvadász, giccs, de a nyugati demokráciák erre vevők. Sírni, hogy milyen rossz a háború, de azért leigázni a fél világot...
A Viasat3 új realityje már akkor gagyinak tűnt, amikor kiderült, hogy A címlaplányt nem az Elle vagy a Cosmo címlapjára keresik, hanem a hot! nevű bulvármagazinnak. De akkor még azt hihettük, hogy legalább bulvárhősnőt akarnak faragni egy libuskából, aki minden héten…..
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.07 22:56:31
@taga20: ez azért van, mert az államadósság deviza részén egy kurva nagy veszteséget szenvedett el az ország. Hát ezt ítélje meg mindenki, hogy kinek a hibája. Szerintem azé, aki devizában adósította el az országot, eleve aki eladósította, meg az aki olyan helyzetbe hozta a makrószámokat, hogy az ország leértékelődjön és aki nem engedte hogy ez az áfolyamban már 2006 körül lecsapdójon, felélte az MNB devizatartalékkot, utána meg egy IMF hitellel tudta úgy ahogy tartani az árfolyamot 280 körül...szerintem az MSZP-SZDSz felelőssége az eladósítás és a leértékelődés is.
Tehát 80% helyett lett volna 90% az államadósság, ezt sikerült a MANYUP-al 80% körüli értéken stabilizálni. Az ország finanszírozni tudja magát a piacokról, és egyre nagyobb összeg van hazai kezekben, ami már csak azért is jó, mert ha magas a hozam, azt legalább a magyar emberek tudják zsebre tenni:)
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.07 23:05:53
@Szindbad: hú, hát én nem tudom, hogy "mostani" alatt mit értesz. Én se látom, hogy 20-30-40 múlva mitől lesz nyugdíja az embereknek, ha nem születnek gyerekek, nem tudnak a magyar vállalkozások legalább magyarországon piacot szerezni, munkahelyet teremteni, ha az átlag ember reáljövedelme csak a rezsire, meg az élelmiszerre futja, stb.
Azt tudom, hogy a MAYNUP nem megoldotta ezt a problémát, hanem súlyosbította, mert a megoldások ott kezdődnek, hogy közösen, társadalmi szinten kezeljük ezt a problémát és nem egyéni szinten. A MANYUP pedig lényegében nem szólt másról, mind a nyugdíjbefizetések privatizálása...

Valószínűleg maximalizálni kellene a nyugdíjakat, a mindenkori átlagfizetés értékében, bármennyire is drasztikus, viszont mérsékelni kellene a nyugdíjjárulékot is. A nyugdíjat sokkal inkább egy szociális jellegű állami transzfernek kell tekinteni addig amíg öregedik a társadalom...egy elöregedő társadalom nem képes a nyugdíjakban az aktív évek alatti életszínvonalat biztosító jövedelmet garantálni. Egy biztos megoldás van, a család, a gyerekvállalás, ebbe kell befektetni, nem önkéntes nyugdíjpénztárba...
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.07 23:13:10
@jotunder: Jó, de én nem olvastam a posztot, azóta nem olvasok vincentet mióta moderáljátok a veletek ellenkező véleményeket, pláne ha azokban tények és igazság van.
Erről a fidesz bejelntésről se sokat hallottam, csak hogy lesz talán egyéni számla, de nem lesz rajta a korábbi MANYUP befizetés. Hát előbbi valószínűségét 95%-ra tippeltem mikor mondták, hogy lesz majd államiban is saját számla, azt meg 100%-ra tettem, hogy azon nem lesz rajta a korábbi MANYUP befizetés.
Azt meg eltudom képzelni, hogy ezen hazugságok mentén milyen reakciók lehetnek, de arra tekintettel, hogy nem tisztelitek mások véleményét nem olvasom el.

A probléma gyökere maga a MANYUP, ami szerintem egy szar rendszer volt, nem érdekel, hogy mit hazudozik össze erről az egyik vagy a másik oldal, mert egyiknek sem hiszek, ami ennél is fontosabb nem is szavazok rájuk:D
Az utóbbi időben több alkalommal is olyan jogszabálysértés miatt indult eljárás aktivisták ellen, amely a polgári engedetlenség formáját öltötte. A legnagyobb visszhangot kiváltó akció a Fidesz-székház jelképes elfoglalása volt, de nem ez az egyetlen eset. Most sorra vesszük…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.07 00:26:24
Nem olvastam el a "bejegyzést", ennyi nem ér mikor anarchisták tüntetnek a demokrácia és jogállam ellen, miközben azt skandálják, hogy demokráciát, jogállamot, alkotmányosságot. Nem pár száz (ezer) fős hiszterizált anarchista fogja eldönteni mi a jogállam, demokrácia, alkotmány. Ez az erőszakos szellemi kisebbség nem fogja tudni eljátszani még egyszer azt, amit 90-94 között sikerült. Azok, akik ezt a passzátszelet fújják már ki sem állhatnak a "nép" elé, mert mielőtt megszólalnának körberöhögik őket, tudja mindenki mi van a mögött mikor ők jelszavakat, eszméket, hangzatos lózungokat skandálnak. Nettó hataloméhség. Ami még nem is lenne probléma, ha hatalmon csináltak volna bármi jót, előremutatót ezzel az országgal.

De csak eladták, felszámolták, eladósították, az összeomlás szélére sodorták a maradék gazdaságot is és a magyar nemzetet, társadalmat sikerült atomizálva tartani, olyan helyzetbe hogy ne ismerje fel, ne képviselje a saját érdekeit, önként szolgáltassa ki emberei, anyagi erőforrásait azoknak, akiknek ez a hazaáruló szellemi kisebbség éppen úgy gondolja, hogy ki kell szolgálni ahhoz, hogy hatalomra kerülhessenek.

Aki szelektíven áll ki az emberek, entikumok, vallási felekezetek jogaiért, szabadságjogaiért az nem jogvédő, hanem csak simán ÜGYVÉD. Éppen ezért fizetnek titeket külföldről, meg az a szellemi kisebbség akiknek az érdekeiket véditek a médiahisztivel, mert jogaik legritkább esetben sérülnek, de a körítés nagyon kell, csináljátok a színházat az anarchistáknak, a jogaikkal visszaélőknek, a kötelezettségeiket nem teljesítőknek, a rasszistáknak és gyűlölködőknek.

Undorítóak vagytok.
Múlt héten Orbán Viktor az őt cikiző német rajzfilm hatása alatt úgy fogalmazott, hogy sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.01 14:10:49
@István Farkas49: Mentelmi joguk volt egyrészt, másrészt a bíróság kimondta, hogy aránytalanul korlátozták a gyülekezési jogot, így jogszerűen jártak el. Amit a mostani TEK-es lezárásról is kimondott a bíróság. Ahogy az LMP-s képviselők karácsonyi láncolós akciója sem sértett törvényt, bár a rendőrség nem jogszerűen fellépet.

Arról már lehetne értekezni, hogy akkor miért bontottak kordont, mit művelt az a "kormány" az országgal, mit művelt az a rendőrség a magyar emberekkel.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.01 14:26:14
@István Farkas49: Mivan? mondom a bíróság mondta ki, hogy jogtalanul és aránytalanul korlátozták a gyülekezési jogot a parlamenti kordonnal, így a kordonbontás nem volt törvénytelen. Azóta volt jogszabályváltozás, úgy tudom korlátozták a korlátozás lehetőségét, épp ezért mondom, meg mondta ki a bíróság is, hogy a TEK-es Sándor palotás kordonozás se volt szabályos, ahogy az LMP-s akciót se lehetett volna rendőri fellépéssel megakadályozni.

Én azt mondom, hogy nem is az a lényeges, hanem hogy mi ellen tüntetnek, gyülekeznek az emberek és annál is fontosabb, hogy az mennyi embert jelent. 1000 embernek is ugyanannyi joga van a gyülekezésre mint 500ezer embernek, viszont amit 1000 ember megfogalmaz követelés az KURVÁRA meg sem közelíti azt, amit 500ezer, pláne 1millió ember fogalmaz meg, akár az utcán.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.04.01 14:29:39
@Parasite: nagyon sokat kéne olvass és tájékozódj, hogy képes legyél az okot és okozatot megkülönböztetni, meg úgy minimális rálátásod legyen arra mi folyik a világban, milyen helyzetben van az ország, oda hogyan került, miért kényszerülnek külföldre anyagi, szakmai okokból a szakképzetlenek és a magasan képzettek. Az már egy külön történet, hogy az anyagi, szakmai kényszer miért képes felülírni a hazaszeretetet.

Lehet visszhangozni azt, amit a kommunisták-szélsőliberálisok ugatnak, csak az olyan messze van az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől:)
Az az egy biztos, hogy nem az Isten tehet róla.   ... meg vagy gyõzõdve arról is, hogy te a vakok vezetõje vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelõje, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást…..
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.25 17:50:38
Akiben van egy csöpp hazaszeretet az egy büdös pillanatig nem fogja úgy gondolni, hogy 3 év bsc után 6 év itthoni munkavállalás a következő 20 évben egyenlő a röghöz kötéssel.
Akiben van egy csöpp hazaszeretet az nem nevezi a hazáját rögnek.
Akiben van egy csöpp értelem az nem nevezi kötésnek azt, hogy bárhova mehet szabadon csak a képzési költségét kell visszafizetnie, ha örökre el kívánja hagyni az országot.

Nem azért fizetnek a magyar emberek adót,járulékot, stb, hogy nyugat európának képezzünk szakembereket, hanem azért, hogy Magyarországnak. Menjen el a jobb képességű, ha úgyis elmenne, és kapjon képzést a gyengébb képességű, aki maradna, még mindig jobb egy gyengébb képességű szakember, mint egy semmilyen. Ha az emberek pénzben mérnek mindent, akkor ez az ország a gyengébb képességű embereket tudja megfizetni, ez van. Akiben van hazaszeretet, az azért dolgozik, hogy ez változzon. Ilyen embert nem lehet azonosítani a balliberális oldalon, ők mentek volna el a kibaszott picsába már 45-ben.

Semmit nem ér az ország a nagy tudású gyerekekkel, akik elmennek az egyetem után egyből. Ez az alternatíva =
- ország kifizeti a képzés költségét
- jó képességű, de hazaszeretet nélküli gyerek a köv 20 évben 6ot se akar itthon lenni, tehát elveszíti az ország
- gyengébb képességű gyerek be se jut a felsőoktatásba, itt marad képesítés nélkül

- elveszítettünk ezzel 2 diplomást, meg 1 diplomás képzési költségét

Másik alternatíva, hogy:
- akiben nincs hazaszeretet, az elmegy a picsába, akár már középiskolában is, így nem veszi el azoktól a helyet, akik itthon tervezik az életüket
- aki bevállalja a szerződést és kimegy, az visszafizeti a képzési költségét

- eredmény, vagy bejut a felsőoktatásba egy olyan ember, aki itthon képzeli el a jövőjét egy olyan helyett, aki nem
- vagy legalább a képzési költség megmarad, amiből később lehet emelni a keretszámot, hogy bejuthasson olyan is aki marad, vagy ha nem erre fordítják akkor lehet emelni az orvosok, pedagógusok bérét, hogy eleve a jobb képességű, de mindent pénzben mérők is itthon maradjanak

Az természetes egyébként, ha valaki külföldre akar menni szakmai kihívás miatt, vagy anyagi okok miatt, az is természetes sajnos, hogy ha valaki erre kényszerül. Az nem természetes, ha elvárja hogy ő csak kapjon az országtól, de ne kelljen semmit visszaadni. Aki képes rögnek nevezni a hazáját az meg egy elveszett ember, még nagyon sokat kell fejlődnie mire egyáltalán csíra állapotig eljut.
Ma Ciprus felé vesszük az irányt, természetesen a válságról lesz szó, arról, hogy az ottaniak miként élik meg ezt a nem könnyű időszakot. Nagy hálával tartozom a ciprusi országfelelősnek, Orsinak, mert kérésemre villámgyorsan megírta a mai posztot, melyből egyebek mellett az…..
Míg be voltunk havazva, Ciprus bankjainak megmentésére rendhagyó, és sokakat megosztó megoldás született Brüsszelben. A helyzet kialakulását leíró elemzések azonban sokszor megfeledkeznek egy nagyon fontos tényezőről: brutál magas a rezsi Cipruson! De miért? A lakossági…..
Szombat reggel, uniós polgár sokáig horpaszt, de mikor már nagyon hasára süt a nap, benyomja a rádiót. Az első hír, amit hall: öregem, rábasztál, éjjel durván megadóztatták a bankbetéted. Nem vicc öcsisajt, a döntés megszületett, hiába rohansz a bankba, már le is nyúlták a…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.18 00:54:15
@sárkányfő: Égesd csak magad nyugodtan, szerencsére hisztinél több kell a felnőtt embereknél ahhoz, hogy beszopják a hülyeségeiteket.
Ezért nincs semmi esélyetek ebben az országban többet, mert olyan súlyos dolgokat vittetek véghez, amire mindenki emlékezni fog, 20 év múlva is.
Ha nem a fidesz kerül hatalomra akkor pedig még elszámoltatásra és felelősségre vonásra is számíthatnak a szeretet ikonjaid. Szerintem a hisztit már kezdjétek el tartalékolni, a fidesz a lehető legjobb ami történhet az MSZP-SZDSZ-el (és fordítva is egyébként...), most képzeld el mit össze kell majd hisztizni az EU-ban, ha esetleg leültetnek olyanokat akik a magyar embernek 100milliárdos kárt? Szerencsére nyitott fülekre találtok majd, mert a 100milliárd kárból 80milliárd francia, német cégeknél landolt ,20milliárd meg a zsebetekben:D
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.18 13:45:57
@tomwar: oszd már el 7-tel azt amivel számolsz EU támogatás címén és szorozd vissza 8-10-tel, szólj ha többet kaptál mint 8-10ezer milliárd Ft, ami kevesebb mint a magyar GDP fele, de hogy mifaszom köze van annak, hogy az országból mennyi rabolnak le egy évben ahhoz, hogy mennyi a GDP azt már nem is várom el, hogy megértsd...

@knbm: na egy másik gazdasági analfabéta. az eu-s beruházások 60-70%-át multi cégek kapták, tehát még amit az ország "kap" EU-s pénz, az is jó részt az EU-s országoknál csapódnak le, az hogy a szabad piacon és tőkeáramláson keresztül mennyi húznak le az országból meg el se kezd végiggondolni, neked ez egy nagyon magas ló, a patkója alatt vagy kb. Onnan azért nehéz átlátni a dolgokat...

@szvsz: nem azért egy és ugyanaz az mszp-fidesz mert a két hülye kezet fog egy zsinagógában, hanem azért mert a mögöttük álló üzleti körök egy és ugyanaz. Pontosabban az mszp mögött álló üzleti kör egésze azonos a fidesz mögött álló üzleti körök egy részével. Ebből már ki is találhatod, hogy miért okozott az mszp 50x akkora kárt, mint a fidesz. Nem mindegy, hogy valaki 100%-ban kommunista, vagy csak 40%-ban. Nagyon nem mindegy.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.18 14:13:22
@szvsz: Én abban hiszek, hogy az első lépés a csak ne ártsunk. A mostani fidesz kormánynak sikerült a károkozást a korábbinak kb 5-10%-ra csökkenteni, annak ellenére, hogy a simicska birodalom 800-1000milliárd Ft-os rendelésállományt kapott 3 év alatt, amiből max 40% lehet a haszon:) Mennyit nevezzünk tisztességesnek? Azt a 20-30%-ot amit a német,francia multik alkalmaznak? Mert akkor csak 10%-ot lehet kárnak nevezni, 80-100milliárd meg nem sok, ennél az mszps cégbirodalom egy jobb hónapban többet lopott, plusz az államadósságot is ennyivel növelték HAVONTA 8 éven keresztül...

A 100% kommunista csak ártani volt képes, egyetlen értelmes ötletük volt a rendszerváltást követően, az a vizitdíj volt, kár hogy azt is annak a folyamatnak a részeként találták ki, hogy a végén majd az egészségbiztosítási alapot is privatizálják, úgy ahogy elkezdték már a nyugdíjalapot...semmihez nem értettek egyébként, nagyon kóklerek voltak minden szakmai területen, mint a félművelt fidesz katonák.
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.16 03:29:47
@szabóZ: Az ne zavarja meg a kitaláld világodat, hogy az m1-en 3-4x szakították meg a filmet hírekkel.

Kurva gáz lehet abban a szerkesztőségben, ha kitesznek ilyet kiemelt hírek közé (nem mintha magas lenne az általános színvonal:D). Nem érzed úgy, hogy egy hulladék amit csinálsz, tekintettel arra, hogy nettó hazugság már az is amiből kiindulsz. Azt látja mindenki, hogy mi lenne a mondanivalód, amihez próbálod a valóságot hajlítani, nem kell úgy erőlködni.

Írd be, hogy a fasszopó fidesz és kapsz 1millió likeot.
Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. A hőmérsékletét is, a jellegét is elmondta az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Időkép, amatőr meteorológusok sora, fent volt a GFZ-modellen. Olyan persze előfordul, hogy amíg nincs itt a hóförgeteg,…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15 13:45:08
@kzoltana: Látjuk, hogy ilyen pofátlanok a posztkommunistáink és szélsőliberálisaink? Színtiszta politika számukra minden, a hazaárulás is opció, ha éppen az szolgálja a politikai érdeküket.
Attól, hogy az MSZP(E14) nekiáll magyar emberek alkotásait szavalni és a szabadság halálát vizionálni, meg a demokrácia, jogállam, alkotmányosság végét, attól még semmivel sem lesz legitimebb, tartalmasabb és érvekkel alátámasztott a mondanivalótok. Attól ti még mindig csak a posztkommunista politikai-gazdasági elit által pénzel, szélsliberális hülyékkel kisegített hazaárulók vagytok.

Az 1848-49-es nemzeti liberálisok leköpnék az összes XX-XXI. századi szélsőlibeálist, ha nem az akasztásukat szorgalmaznák. Deák Ferenc, Széchenyi elbujdosna szégyenében, ha látná hogyan kerültek százezrek, milliók nemzetáruló ideológiák bűvkörébe. Semmit sem értetek a MAGYAR elődök tetteiből, szavaiból amíg számotokra opció az ország szuverenitása elleni gazdasági, jogi szankciók sürgetése, saját kisebbségi véleményetek külföldi erővel való kierőszakolása. Az ország szabadságára, a nemzetre, a szuverenitásra magasról szartok, akkor veszitek a szátokra a szabadság, demokrácia és jogállam szavakat, ha politikai hisztériát kell kelteni, mert észérvék, teljesítmény és tények alapján már régen bebizonyosodott, hogy a kommunista politika-gazdasági elit és a szélsőliberálisok hazaárulók. Szégyellheti magát minden magyar ember, aki olyan műveletlen és tudatlan, hogy nincs tisztában ezekkel a tényekkel és engedni magát manipulálni ezen erők által, engedi hogy a szájába adják a hazugságokat.

Már a felvezető is gusztustalan és jól mutatja a viszonyotokat 1956-hoz, meg a kommunizmushoz. Kurva nagy szükségetek van a médiára, csak annak révén tudjátok a 10-1000 fős hisztériátokat úgy érzékeltetni, mintha az nem egy marginális vélemény lenne az országban....
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15 13:53:22
@lobster thermidor: az a komment egy másik kommentben linkelt videóhoz szólt, nem a poszthoz.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15 13:56:48
@Vombatus Ursinus: neked is azt tudom írni, mint az előtted szólónak, az nem a poszthoz, hanem egy linkelt performanszhoz született komment

az időjárásnak nincs pártszimpátiája, az embereket pártszimpátia nélkül ki kell menteni, a katasztrófavédelemnek, hadseregnek, rendőrségnek, tűzoltóságnak a kormány színétől függetlenül hatékonyan kellene működnie, megfelelő eszközparkkal rendelkeznie

ha nem így működik, nem rendelkezik megfelelő eszközparkkal, akkor azt gondolja végig mindenki, hogy milyen helyzetben van az ország kiknek mekkora a felelőssége benne, ha már mindenképpen hibáztatni akarja valamelyik pártot...
Március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott Balog Zoltántól Szaniszló Ferenc televíziós műsorvezető. A kiemelkedő újságírói tevékenységet elismerő díj talán kompenzálja kissé azt a világraszóló igazságtalanságot, hogy Szaniszlóé az egyetlen olyan…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15 00:56:18
@zila5: nagyon egyszerű a válasz. Ha jogállam lenne és demokrácia, akkor a nép megvédhetné magát, a bűnözők elnyernék méltó büntetésüket, nem jutának hazaárulók hatalomra, ha hatalomra jutottak és hazaárulást követtek el, akkor rövid úton börtönben találnák magukat.

Ezzel szemben ebben az országban nincsenek következmények, a kommunista politikai-gazdasági elit átmentette politika-gazdasági hatalmát, hozta magával a több százezres, de akár milliós kiszolgálói és haszonélvezői réteget és pofátlanul lophattak, hazudhattak azóta is minden egyes nem. A rendőrség, ügyészség, igazságszolgáltatás, egymást követő kormányok pedig szinte semmit nem tesznek azért, hogy felszámolják a hazugságot és a következmények nélküliséget.

Ezek után az átlagembernek mi marad, ha saját hazájában idegenként érezheti magát, ha minden egyes nap tűrnie kell, hogy a lábukat töröljék mások a magyarságában, hitében, hazaszeretetében, ha követetkezmények nélkül szorgalmazhatják magukat magyarnak mondó emberek azt, hogy idegen országok jogi, gazdasági, katonai szankciókat kezdeményezzenek Magyarország ellen...

Az a csoda tényleg, hogy 1990-ben és 2010-ben sem volt valódi forradalom, nincsenek tele a börtönök azokkal, akik 20 év alatt szinte teljesen véghezvitték a magyar emberek vagyon-és jogfosztását.

A balliberális média szerint az elmúlt 3 évben 34. alkalommal lett vége a jogállamnak és demokráciának...

Ha a hazugság, a bűn nem nyeri el méltó büntetését, akkor az szétszakít minden társadalmat, és pont ez a céljuk egyes érdekköröknek, hogy a társadalom BIZALMA SAJÁT MAGÁBAN és nemzettársaiban ne álljon helyre, megosztottság legyen, nyomor, kilátástalanság és kiszolgáltatottság.

A magyarok nem gyűlölködőek, csak rabszolgasorba taszított, kizsákmányolt és jogfosztott nemzet. Ez okoz némi frusztrációt, bár azt is eltudom képzelni, hogy a gyógyszeripar hamarosan megoldja a problémát és nem csak a barátok közttel lehet nullára mosni az emberek agyát...
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15 03:12:33
@komplikato: Sajnos, ha valaki most kezdi el harsogni, hogy jogállamot, demokráciát, akkor mégis csak az a helyzet, hogy az MSZP-t fogja visszaemelni a hatalomba, mert 2014-re 4 pártra lehet majd szavazni és ezek közül a tüntetők az MSZP-SZDSZ kottájából játszanak...

Fidesz (volt mdf, volt miép, volt fkgp, volt kdnp, volt ki tudja micsodák), MSZP (dk, hh, pm, szolidaritás, milla, szdsz, fodor pártja, bokros pártraj, meg ki tudja még milyen mszp-szdsz-esek különböző nevek alatt), Jobbik, LMP

A gúnyolódás annak szól, hogy valóban kb 30-40x mondták el az elmúlt 3 évben, hogy vége a jogállamnak és alkotmányosságnak, meg demokráciának, ami nettó hazugság, ilyenről pedig demokrata ember nem hazudik, nem vádol másokat diktatúrával, se nem fasisztás le, nem antiszemitáz le, nem rasszistáz másokat, hanem megfogalmazza érveit. Na azok nincsenek. Választási rendszert lehet olyannak nevezni, amit a fidesz magára rajzol, ami túlkompenzálja a győzteseket, de attól még ha valaki hatalomra akar jutni, ahhoz meg kell szereznie az emberek szavazatát, ha megszerezte akkor ő fog hatalomra kerülni. Az miért is nem zavarja a nagyon felvilágosultakat, hogy az USA-ban két váltópárt van, és gyakorlatilag Angliában is, utóbbiban ráadásul a győztes mindent visz kb....

alkotmányosság, demokrácia és jogállam SOHA NEM IS LÉTEZETT MAGYARORSZÁGON, csak a látszata. Akkor ha valaki kisebb látszatot ír bele az alkotmányba, tehát többet lehet számon kérni rajta, abból betartatni, az nem számolja fel, max az illúziót rombolja. A fidesz megbukásával és az MSZP újbóli hatalomba emelésével nem fog helyreállni a jogállam, alkotmányosság és demokrácia, mert az nem is létezett, max az a látszat fog helyre állani, ami alatt a következőek mentek végbe 1990-2010 között:
- eladtak 20 000 milliárd Ft állami vagyont 1/2-1/3áron, de annak se maradt nyoma
- felhalmoztak 25 000 milliárd Ft állami/önkormányzati vagyont
- kimehetett off-shoreba 50 000 milliárd Ft
- nyugat európai fejlett demokráciák a vadkapitalista viszonyokat kihasználva, korrupcióval szerzett vagyonukon keresztül kb 30 000milliárd Ft jövedelmet szívtak ki az országból a behozott tőkéjükön felül
- a bankszektor jövedelemelvonását nem is lehet számszerűsíteni
- fél millió emberrel szemben ma 4 millió ember él a létminimum alatt
- a reáljövedelem a 90es évek szintjét közelíti
- 1 millióval kevesebb MAGYAR él a kárpát medencében
- 1 millióval kevesebb embernek van munkája
- a földvagyonból 30-40%-át zsebszerződéssel külföldiek szerezték meg, 30-40% pedig két érdekcsoport kezében van
- nincs magyar ipar
- a kommunista gazdasági-politikai elit átmenthette politikai és gazdasági hatalmát, a szélsőliberálisokkal együtt a fejlett nyugati demokráciáknak árusították ki az országot a Szovjetunió helyett
- a rendőrség, igazságszolgáltatás, titkosszolgálatok, ügyészség, közigazgatásban vígan élte világát tovább a kommunista söpredék

Az egy orbitális kamu, hogy a most alkotmányosságért, demokráciáért tüntetők spontán szerveződés, azok pénzelik, bujtották fel őket és szervezik, akik az elmúlt 23 évből 12 évig ténylegesen is hatalmon voltak, de a többi 11 év jog-és vagyonfosztásában is aktívan kivették részüket a háttérből.

Nem az ő hatalmuk restaurálásra van szükség, hanem olyan alkotmányra, amit valóban be is tartanak, meg jogállamra, ahol tényleg vannak az állampolgárnak jogai, azt meg is élheti és a kötelességeket mindenkin számon kérik.

Ehhez a fideszt és az MSZP-SZDSZ-t végleg el kell söpörni a hatalomból. Azok ne vegyék szájukra az alkotmányosságot, demokráciát, jogállamot, akik még annak látszatában is folyamatos kettős mércét alkalmaznak, az ország elleni gazdasági, jogi szankciókat szorgalmaznak csak azért, hogy a külföld fellépésével megfélemlítsék a magyar választókat és a választók többsége számára totálisan vállalhatatlan világnézetük, gazdasági ámokfutásuk újra hatalomra kerüljön, ami még ennél a fos fidesznél is 10x szarabb volt...

Hogy ezt fiatalok, gimnazisták mögé bújva teszik az csak még undorítóbb számomra, ahogy a sósavas bácsi is, meg a kigyúrt biztonságiak, az előéletükkel együtt!
Magyar vagyok. Szeretem, ha hazám neve pozitív kicsengéssel szerepel a nemzetközi hírekben, ha honfitársaimról külföldön tisztelettel "emlékeznek meg", büszke vagyok, ha elismerik, esetleg irigylik azt, ami magyar.És szégyellem magam, ha magyar bűnözők külföldi tevékenységéről…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.14 21:11:43
@HaCS: Jürgen idejött, 15 év alatt megkereste a befektetett tőke 3x-át vagyis 300%-os profitot ért el. Jürgen nagyon nem akarná eladni ezt a jól tejelő vagyont, védi foggal körömmel akkor is ha korrupcióval, fél áron, bűnözéssel szerezte, teljesen érthető a motivációja. Ugyan jogállamban már régen semmisnek nyilvánították volna a privatizációs szerződéseket, de ettől most tekintsünk el arra való tekintettel, hogy tényleg erősebbek, tehát azzal se érünk semmit, ha jog szerint jár nekünk valamit, annak a jognak úgysem tudunk érvényt szerezni, sőt még azokat a jogokat sem gyakorolhatjuk, amik nekünk járnak a kettős mérce miatt...éppen ezért kár a devizahitelezés kapcsán arról spekulálni, hogy bármilyen olyan megoldás születne, ami a bankok felelősségre vonását eredményezné, meg hogy feleljenek anyagilag a bűncselekményeikért...

Tehát hogy lehet a GDP arányosan 6-7%-ra csökkent állami vagyont egy franciaroszági, németországi egészséges GDP arányosan 20-30%-ra feltornázni, megszüntetni ezt az irtózatos mértékű jövedelemszivattyút?

Előbb el kell érni, hogy egyáltalán eladják. Ehhez mit csinálnak? Azt ,amit akkor csináltak, amikor eladta az állam...mesterségesen alulfinanszírozzák (azon azért gondolkodj el, hogy a szektorális adók után pedig az is több 100milliárdos tétel!!! is még 8-10%-os engedményekkel próbáltak meg lakossági fogyasztókat is átcsábítani, nagyobb fogyasztók árlejtéses pályázattal meg 20-25%-os engedményt tudtak elérni....) és most talán majd a második 10%-os rezsicsökkentéssel el is érik ezt a célt...
Hogy ez nem túl jogállami, meg satöbbi, hát valóban nem az!!! Ahogy a vagyonszerzésük és a profitsztinjük se az, nem is állná meg a helyét bíróság előtt egy privatizációs szerződés sem, csak nincs még 4-5 éve az országnak arra, hogy kivárja ezeket az ügyeket...Orbánnak már 4-5 hónapja se nagyon van (szerintem).

Ezután beleáll Angela Merkel, meg Orbán Viktor is az ügybe, pózolnak egy jót mindketten a hazai közvéleménynek, megbeszélik, hogy mindenképpen szeretné az ország visszaszerzni ezt a vagyont és nem engedi a profitot amíg el nem adják. Azért, hogy ne tereljék jogi útra az alulfinanszírozást, meg az eladásra kényszerítést meg majd 1,5x áron visszavásárolják, ahogy tették ezt az E.On esetében is...

Magyarország megint bukik egy keveset az üzleten, de végre magyar állami tulajdonban lesznek a stratégiai ágazatok, lehet csökkenteni a rezsit, több marad az embereknek, pl megtakarításokra, fogyasztásra, attól fog emelkedni a magyar beruházás meg fogyasztás.

Szerintem ami érdekében minden magyar embernek fel kellene lépnie az az, hogy a visszaszerzett vagyon nehogy a fidesz holdudvarába kösszön ki, nehogy eladják majd újra a kommunisták, szélsőliberálisok. Azért kell tüntetni, hogy szakmailag jól vezessék ezeket az állami cégeket, ne legyen korrupció és tényleg fenntartható gazdálkodást folytassanak, megtartsák a szolgáltatási színvonalat az árak csökkentése mellett. Na, ezért utcára is lehet vonulni és legitim célja minden magyar embernek.

Az, hogy gyarmati sorban tartsanak, kiszívják az országból a jövedelmet nagyon nem tisztességes mértékben, na az senkinek nem lehet érdeke, csak azoknak akik anyagilag érdekeltek voltak ebben a buliban, de nekik nagyon!!!
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.14 21:20:02
@Radio Silicon: és az osztrákoknak persze eszük ágában se volt megtartani az ígéreteket, míg Kossuth nem akart hazudni, ő nem akarta, hogy a nemzetiségek miatt apró részekre szakadjon az elvileg létrejövő Magyarország, arról már ne is beszéljünk, hogy az ő terve volt a Dunamenti köztársaság, ami hát eléggé tompítja azt a nézetet, hogy ő a nemzetiségeket példátlanul elakarta volna nyomni...nem autonómiát akart biztosítani, hanem önálló államok erős szövetségét.

De azért az sem véletlen, hogy Széchenyi a legnagyobb magyar (német származása ellenére is), és nem Kossuth!!!

A nemzeti liberálisok, meg a mostani szélsőliberálisok közötti különbséget meg zongorázni lehetne, bár a hazaárulás billentyűt elég sokszor kéne leütni utóbbiak esetében, nem lenne túl dallamos darab:) Mindenesetre nagy szégyenei a magyar történelemnek, méltatlanok az elődökre és mérhetetlen szenvedést, nyomort hoztak a kortárasaikra, utódaikra:(
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.14 22:01:50
@piszt-ráng: ott leszek minden közelembe lévő tüntetésen, ami ez ellen fog szerveződni, meg a többi korrupció és visszaélés ellen

ez nem változtat azon a tényen, hogy nem 3 milliárdos, hanem 150 000milliárdos kár érte az országot az elmúlt 20 évben...nem változtat azon a tényen, hogy lehet állami vállalatot tisztességesen vezetni és a közjó érdekében gazdálkodni, csupán ki kell kényszerítenünk a politikai-gazdasági elitből, vagy olyanokat megválasztani, akik eleve nem hajlamosak a lopásra...

a fideszt meg ha jól tudom a dunafer privatizációjáért is elő lehetne venni, pl Nyerges Zsótika is ott ült a felügyelő bizottságban jó sokáig, jó sok pénzt kitolhattak onnan

Párbeszéd Magyarországért attól még nem lesz kevésbé nemzetellenes, hogy lerántja a leplet a fideszes korrupcióról. Arra való tekintettel, hogy képesek összeállni az MSZP-vel, szinte felesleges amit csinálnak. Odadörgölőznek ahhoz aki 10x annyit lop és köpködik a másikat aki 1/10-ed annyit.

Azokat kövessük, akik mindkettőt elzavarnák, vagy legalábbis úgy lépnek fel a korrupció ellen, hogy ők maguk közben nem lopják/lopták el a többszörösét...az LMP is sok szerződést is kiperelt már, és ők nem állnak be az MSZP seggébe, tehát bennük még lehet reménye az értelmiségnek.
Metróról leszálló diákhoz léptek oda a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai február 17-én délután, majd egyből beidézték a 6. kerületi rendőrkapitányságra, ahol tanúként hallgatták ki. Váradi Nórát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatóját és ezzel egy időben…..
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.13 17:34:32
@thorpe: Igen, fontos hogy jól és érthetően tudd kifejezni magad és érvelj az álláspontod mellett! Én még így is feltételezem a legjobbakat ezekről a viráglovagokról, vagyis hogy megvezetik, manipulálják őket és/vagy rendkívül ostobák.

Te viszont annyit tudsz reagálni, hogy gázolna el a hármas metró, igazából én is így gondolom, teljesen indokolt lenne, hogy kínhalált haljak az eltérő véleményem miatt, pláne hogy az tényeken, meg igazságon alapszik.(csak azért nem a négyes ugye, mert azt 800milliárdból se sikerült megépíteni 15 év alatt azoknak akik pénzelik a fenti megmozdulásokat is...). 800 milliárd annyi mint a magyar felsőoktatás korábbi költségvetésének 3x-sa. Amit eltüntettek 1990-2010 között az meg a felsőoktatás 500 éves költségvetése. Számokat, alapműveleteket ismered? Képes vagy felfogni mi pénz 1 000 000 000 Ft és mennyi pénz 150 000 000 000 000 Ft, amit elloptak ebből az országból alaphangon is?

Mindig öröm demokratákkal véleményt cserélni.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.13 18:45:05
@picikisköcsög: @poor: @picikisköcsög: Az a különbség, hogy akkor valóban alkotmányos, jogállami és demokratikus válságban volt az ország.

Persze lehetne mondani, hogy ennek megítélése politikai szimpátia kérdése. Olyanok mondhatják ezt, akik a tényekre, az igazságra abszolút nem fogékonyak, akiknek teljesen mindegy, ha 20 év alatt 150 000milliárdos vagyon és jövedelemveszteség érte az országot, de ha a fidesz épít 2 stadiont 30milliárdért akkor vége mindennek...(amellett persze, hogy a 150 000milliárdban a fidesz is benne van vastagon, de azért közelébe se érhet az MSZP-SZDSZ-nek, valahol 1:10-hez lehet az arány...).

Meg annyi apró különbség van, hogy országgyűlési képviselők bontottak kordont akkor, ahogy az LMP-sek is megtették ezt, és a fidesz által megváltoztatott jogszabályoknak köszönhetően az ő tevékenységük már nem is volt jogszabályellenes. Más kérdés, hogy a rendőrök megpróbálták kihozni belőle azt, hogy de mégis és csak az eljárások megszüntetése/vagy köztársaság elnöki kegyelem miatt úszta meg azt a rendőrség, hogy felsüljön a jogtalan fellépésükkel. A poszt kommunista politikai-gazdasági és a szélsőliberális elit meg annak köszönheti, hogy nem töltik életfogytiglani börtönbüntetésüket hogy az országot jogi, gazdasági és valószínűleg katonai erővel is megfenyegetnék, ilyen eszközökkel fellépnének ha bűnözők megbűnhődnének. Ugyanis a világban nem a tények, igazság számít, hanem az erő, hangozzon ez bárminyire is undorítónak Orbán szájából, legyetek bármennyire is naívak, ha azt hiszitek, hogy nem ez alakítja a világ gazdasági, politikai folyamatait... A magyar posztkommunista politikai-gazdasági és szélsőliberális elit pedig a szovjetúnió után a nyugati államoknak árusította ki az országot, azért, hogy menthessék hatalmukat, vagyonukat. Érdek és dacszövetségben vannak, manipulálnak és az ország szuverenitását két lábbal tiporják, ehhez aszisztáltok ti a hatalmas szellemi kapacitásotokkal.

Mezei állampolgár nem országgyűlési képviselő, ez már megint más kérdés, hogy mennyire helyes a megkülönböztetés, a többletjogok. Szerintem azt megköszönhetjük a fidesznek, hogy 2014-től már csak 200 ilyen ember lesz az országban, meg az önkormányzatokból is kihullik 4000-5000 ingyenélő.

2002-2010 között a hasonló mezei állampolgárok akcióit példátlan rendőri terror követte, még a jogszerű tüntetések esetében is. Nem 5 órás kihallgatást kaptak, hanem maradandó sérüléseket, több hetes, hónapos fogházat, sokan több éves börtönbüntetést koholt vádak alapján. Láthatólag totálisan érzéketlenek az itteni kommentelők is ezen emberek irányában, ami mindent el is mond arról, hogy mennyire van erkölcsi alapotok az egyetemista lány hatósági vegzálásában.

Minden ember egyenlő, ha az egyiknek kilövik a szemét, mert rosszkor volt rossz helyen, míg a másiknak megkérdezik a telefonszámát, akkor minden demokratának, még a lehülyébbnek is világosnak kellene lenni, hogy mikor volt rendőrterror, mikor volt alkotmányos, jogállami és demokratikus válság.

Aki meg viccelődik, ironizál a szemkilövéseken az a legnagyobb híve a rendőrállamnak és diktatúrának.
fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.13 19:10:11
@poor: igen drága, annak ellenére csökken, hogy 2002-2010 között tökig eladósították és emiatt akkora kamatteher van az országon és olyan hitelmegújítási kényszer, hogy kb nullával volt egyenlő Magyarország mozgástere, minden tekintetben. Annak ellenére csökken, hogy a devizaadósság arányát olyan szintig emelték az államadósságon belül és a lakossági adósságokon belül, hogy az ország szuverenitását és mozgásterét a nullára csökkentették. Annak ellenére csökken, hogy a kurva szakmai válságkezelő Bajnainak 1,5 évig volt elég az IMF hitel 90%-ka, miközben egy évben se hozta a 3%-os államháztartási hiányt és még az IMF hitelen felül is eladósította az országot, ebből a hitelből tudták 270-280 körül tartani a Ft/€ árfolyamot, hogy még megérjék a választásokat és ne lincselje meg őket a magyar nép, a 2010-es költségvetést eleve 3% feletti hiánnyal tervezték ,meg benne hagytak még egy +500 milliárdos hiányt, ami +2% GDP arányosan.
Ki felelős mégis azért, hogy az államadósság majdnem 50%-át devizában vették fel, a hitelek nagy része elment az erős árfolyam tartására, hogy majd az utánuk jövők alatt omoljon össze végleg az ország. Ki felelős mégis szerinted az árfolyamgyengülésért és az ország adósságának devizakitettségéért?

Tudod mennyi lenne az államadósság az Orbán kormány intézkedései nélkül. 0 Ft. Mert államcsőd lett volna, búcsút inthettél volna a magánmegtakarításaid 70%-ának, a teljesen MANYUP vagyonnak, az ingatlan, föld, termelőeszközök értéke 40%-ra csökkent volna, a GDP meg 30-40%-kal 2-3 év alatt. Ha csak konszolidálják a költségvetést és 3%-os hiányt csinálnak, és semmi mást nem tesznek, tehát nem államosítják a kiprivatizált állami nyugdíjalapot, nem vetnek ki szektor adókat, csak a lakosságon szétterített adó és járulékteherrel hozzák a 3%-os hiányt, az árfolyam akkor is 300 Ft/€ lett volna. Az államadósság devizakitettsége miatt, meg csak ez önmagában 2000-3000milliárd Ft-tal emelte az államadósságot. 2 hét alatt.

Azért nem jelentős a MANYUP államosítás, meg a stabil államháztartás államadósság csökkentő hatása, mert azt elvitte az árfolyamveszteség. Lehet vitatkozni azon, hogy ki felelős az árfolyamveszteségért, tedd meg ha van kedved.

Aztán abba gondolj bele, hogy most azt kéred számon, hogy miért nem csökkent az államadósság (jobban). Míg az MSZP-SZDSZ alatt kb 10000 milliárd Ft-tal nőtt az állam/önkormányzati szektor adósság, még erre jön rá a költségvetésen kívüli tételek eladósító hatása, mint a PPP-k (~2000milliárd)...és ehhez még hozzácsaphatod a 2000-3000 milliárd Ft-os árfolyamveszteséget ami az államadósságon keletkezett, amiatt hogy tönkretették az országot. Meg a lakossági devizahitelezést is...

Én megértem, hogy ha valaki azokat támogatja akik 15 000milliárddal eladósították az országot, és gyűlöli azokat, akik 2 500 milliárd Ft-tal csökkentették nagy nehezen az államadósságot, amiből az árfolyamveszteség miatt tényleges adósságcsökkenés 500milliárd lett...egy demokratának nem kell tudni számolni, nem kell a belátás képességével rendelkezni arra vonatkozóan, hogy mit jelent 15 000 milliárd Ft. Elég a felsőbbrendűségi tudat, meg a hiszti, a hazugság, meg a manipuláció.