Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legomano80

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Amikor a Sport Géza minden nap arról szól, hogy szépek-e, jók-e, netán csúnyák a 2012-es év Forma-1 autói, mi visszamegyünk 2006-ba és mutatunk valamit, ami legóból igazán impozáns. Gyönyörű képek, szigorú objektivitás, Legomano80 egy Ferrarival a színpadon! A múltkori…..
Legomano80 2012.02.16 17:35:29
@egak: lehet, hogy szigorú voltam, de próbáltam nem AFOL-fejjel közelíteni a témát, hiszen a LEGO-nak sem ez a fő célcsoportja. Abba gondoltam bele, hogy az összerakás után egy gyerek ezzel mit tud kezdeni, ha már játéknak hívunk valamit. Nekem a szett tökéletesen megfelel így is, mert én dísznek vettem, de én ezt játékként értékeltem, és a játéknak nem lenne szabad az összerakásnál véget érnie.
Legomano80 2012.02.16 17:49:22
@klarky: de, próbáltam egyezkedni vele, felajánlottam, hogy felezzük az extraköltséget, de abba sem ment bele, mondván nem gyűjtői darabot árult (de az persze le volt írva hogy hiánytalan, és a matricák szépek). Ha megnézitek a profilját, akkor az értékelésnél még láthatjátok a szóváltásunkat.
Nem kicsit voltam ideges a dolog miatt, főleg, hogy még 21000-et is nehezen adtam ki a készletre, de ha már megvettem a nagy részét, akkor beszereztem a többit is.

A motorburkolatos kép multiexpós volt, nem PS-ben raktam össze, ez így kicsit egyszerűbbnek tűnt, és régebben csináltam már hasonlót igazi kocsiról is. Csak arra kellett figyelnem, hogy nem mozduljon el a modell a fedél leszerelése közben (egy bútor és egy szörpösüveg közé szorítottam be a kocsit).
Legomano80 2012.02.16 19:47:07
@Gino: az szimpla bénaság, mert az a 6694-es készlet, amit ő hirdet, nem nézett utána a számnak.

@Gabesz_1985: nem állította, de a levélváltásból még az aukció leütése előtt egészen másra lehetett következtetni. Mondjuk az hogy hiányos volt mindenképpen problémás, mert ez konkrétan átverés, az, hogy még le is tagadta és engem szapult, meg szimplán bunkóság.
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
Az egyik leggyakoribb, szinte minden régi legóval is foglalkozó játékost érintő probléma az elemek elsárgulása. Lassan 2 éve már, hogy ajánlottunk egy eljárást a probléma kezelésére, de nem hiszem, hogy bárkinek ártana a kérdés újbóli tárgyalása. Nfsman osztja meg veletek…..
Mai végigjátszásunk rendhagyó: Legomano80 újrakezdőként egyből 4 készlet értékelését küldte el nekünk. Amikor ilyen összevont végigjátszásokat kapok, általában azt szoktam kérni a beküldőtől, hogy bontsa szét szettekre, most azonban kivételt tettem. Annyira egységes,…..
Legomano80 2012.01.28 19:10:04
@Brickfan: két rámpa van a bázison. Ez egyik köti össze a földszintet a bázis-szinttel (fehér), a másik (piros, pneumatikus) a tetőre viszi fel a dolgozókat.
Legomano80 2012.01.28 21:42:12
@Attys: pontosan! A helikopter a tetőre tud leszállni, majd a lifttel lejjebb viszik és betolják az épületbe.

@Brickfan: a mostani készleteknél ilyen apróságokkal már nem foglalkoznak. Egyik új Technic készletemben sincs "igazi" kormány, mindegyik csak a dizájn kedvéért került be, pedig mondjuk a 8258-as esetében bőven lett volna hely felvezetni egy tengelyt, maximum a fülke döntése lett volna macerás.
Legomano80 2012.01.29 11:06:14
Ha valaki szeretné megnézni a képeket nagyobb felbontásban azt ezen a linken megteheti:
www.flickr.com/photos/brumi/sets/72157627759790568/

Új-régi témához kapcsolódva: szerintem az új készletek nem jobbak és nem rosszabbak, mint a régiek, egyszerűen csak mások. A 80-as években még a Technic csúcskészletek is olyanok voltak, hogy érteni lehetett elsőre a működését, nem volt túl komplex, a B-modellt kis tapasztalattal szinte magától is meg tudta építeni az ember. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb féle alkatrész volt, ami a saját ötletek megvalósításánál egyrészt több kreativitást igényelt, másrészt könnyebb volt fejben lejátszani, hogy adott helyre mi lenne a legjobb. A régiek ezen túl sokkal inkább illettek egy gyerek kezébe, stabilak voltak, lehetett nyúzni őket.
Én az újrakezdésem után rögtön megvettem azokat a szetteket, amik tetszettek az elmúlt 1-2 évből, és szándékosan a kisebb készletekkel kezdtem. Már a 8047-es mini exkavátornál látszott mennyire más világ ez, aztán jött a 8069, 8053, 8043, 8258 és a végén már attól féltem, hogy össze sem tudom őket rakni. Mikor elkészültek csak gyönyörködni tudtam bennük, de akárhányszor kiszedem őket a vitrinből, mindig félek, nehogy összetörjenek, annyira törékenynek érzem. A 8258-ast alig lehet megfogni, kevés olyan pont van rajta, ahol stabilnak érezném a 3 kilós modellt. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy valaki fejben tud tartani ennyiféle alkatrészt és össze tud magától rakni egy ilyen komplex szerkezetet (biztos vannak ilyenek).
Összességében az újak szerintem bizonyos dolgokat leegyszerűsítenek (ezek főleg a külsőre vonatkoznak), kevesebb alkatrészből szebb dizájnja van, de a belső az valami kegyetlen. Talán ez a változás annak is köszönhető, hogy a mai 10-12 évesek teljesen máshogy gondolkodnak, mint anno mi. Szerintem egy mai gyereknek a 8860-as autó primitívnek tűnne, míg nekem az volt a csúcs.

Csak egy példa arra, hogy milyen furcsák az elvárások a LEGO-val szemben: mielőtt veszek egy szettet utánanézek a Brickseten a kritikáknak, és olyan kritikát fogalmaztak meg egy Technic autóval szemben, ami egy igazinak a másolata, hogy bizonyos paraméterek nem 100%-ig egyeznek az igazival, picit mások az arányok itt-ott. Az ilyen miért nem vesz egy Tamiya modellt, miért egy sztenderd alkatrészekből építkező játéktól várja el a pontos egyezést?
| Legomano80 fotója. | El sem lehet dönteni, hogy cukibb-e ennél a képnél. Igazából nem is kell, mindkettő szuper. |..
Legomano80 2012.01.24 17:28:24
Legomano80 2012.01.25 19:08:01
@Wouner: az apukát be is ültettem a vezetőülésbe, tökéletesen beleillett.
Valamelyik nap láttam az Autókereskedőket, amiben egy hasonló VW volt, és szerintem ez a kocsi a valóságban sem egy túl tágas darab.
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
Tutuka azt mondja, ez a baj. Az új City készletek már a képtelenségig kinövik elődeiket, úgyhogy azonos városon belül együtt már nem is játszhatók. Pedig de, csak még több lególiberalizmus kell hozzá: 4209 szállít 6382-t A 6642-est kis híján be lehet pakolni a…..
Legomano80 2012.01.18 18:51:18
@ainex: ha a Berliner TT Bahn-ra gondolsz, akkor igen, de nem estek nagyot, csak kb 10 centit, mai napig megvannak és egész szép az állapotuk. Mondjuk én nehezebben viseltem a balesetet, mert rettentően kétségbe voltam esve... A vasút volt a másik nagy hobbim, de az még a LEGO-nál is sokkal drágább és több hely is kell neki.
A trolivezetékes történet se semmi :)
Legomano80 2012.01.19 09:56:46
@Posi: Mivel a jármű hosszúságát és szélességét akartam lemérni, ezért nem a kocka magasságát, hanem annak szélességét vettem alapul. Tehát a minifig 6,15-ös magasságát úgy értettem, hogy ha lefekszik egy lapra, akkor ilyen hosszú. De úgy is nézhettük volna, hogy a minifig 4 cm hosszú, az autó 13 cm, akkor ugyanezt az aránypárt felállítva 175 cm - 568 cm-t kapunk.
Legomano80 2012.01.19 10:51:53
@Posi: akkor megvan a hiba. Én egy minifig lábának szélességét mértem le és az csak 6,5mm volt, ezt vettem egy stud szélességnek. Ezzel osztottam le a 4 cm magasságot, és így jött ki a 6,15 stud. :)
Szóval igazad van, de ettől még szerintem is a régi kocsik voltak aránytalanul kicsik, de lényegtelen, hiszen ez építőjáték, nem modellezés.
Mi volt az idei év egyik legjobban várt készlete? Nos, számomra a 10222, a Winter Village Post Office. Igen, így nagybetűkkel. Az ember elzarándokol egy boltba (mert épp nem akart neten rendelni, és útba is esik), boldogan kibontja, és nekiáll kockákat pakolni. Az épület már majdnem…..