Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feketeleves

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodtak már azon, hogy mi közös Magnum Ferrarijában, és Columbo Peugeot-jában? Egyik autó sem központi eleme a sorozatnak, mégis, nem keveset hozzátesznek a főszereplő karakteréhez, szimbolizálnak valamit. Ritkán kerülnek előtérbe, néha egy-egy üldözés, vagy a kocsi…..
Feketeleves 2014.08.08 22:34:41
Belsőség Évek óta ez a király 2014.03.24 16:01:44
2007 novemberében posztoltunk róla és vártunk. Vártunk éveken át, hogy valaki akár csak megközelítse, de nem sikerült. Egyetlen-egyszer láttam egy hasonlót, de voltam olyan hülye, hogy nem mentettem le. Azon egy W60 látszott, mögötte tornyosuló koponya-hegyek, melyekbe egy angyal…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
Feketeleves 2014.03.06 10:38:04
@Doomhammer:
Ez igaz, de a háborút meg villám gyorsan megnyerték.Az argentinoknak meg úgy elkenték a szájuk szélét, hogy azóta sem heverték ki.
Senki sem állítja, hogy veszteségek nem fordulnak elő, de ezekből még semmi nem következik...
Feketeleves 2014.03.06 10:47:15
@jose maria padilla:

"amerikai meg ejrópai hadipotenciállal meg ne jöjjön. lehet bármilyen technika, baszhatják, ha azt homokosok, meg felelőtlen négerek kezelik."

Tényleg?!
Gondolod, hogy ez így van??(buzik stb)
Kérdez meg erről, egy francia idegenlégióst, angol ejtőernyőst,Green Jacket-et, Gurkha-t, SAS-t, amerikai tengerészgyalogost, Rangert, Green Berets-et, Navy Seal-t.....vagy bármelyik hivatásos katonát a NATO-n belül.
Feketeleves 2014.03.07 00:25:38
@J.László:

Na, akkor nézzünk egy olyan forrást aminek a hitelességét és hozzá értését nincs értelme megkérdőjelezni!

A ZMNE-n jelent meg az írás:

-az Iraki Szabadság Hadművelet valójában könnyű, gyors és kockázatmentes háborús győzelmet hozott az Amerikai Egyesült Államoknak és Nagy Britanniának.(kb 3 hét)

forrás:
www.zmne.hu/Forum/03aprilmaj/obol.htm

Persze, azon már lehet vitatkozni, hogy Irakban a háború után mennyire volt sikeres az új politika rendszer kialakítása, a társadalom, és az egyének mennyire tudtak élni, integrálódni az új helyzettel/helyzetben.
De a kettőt ne keverd össze.Katonai értelemben a második öbölháború
gyors, agresszív és sikeres volt a NATO szempontjából.Az utána következő események már más lapra tartoznak.

Afganisztán:

Speciális helyzet.Lényegében, hagyományos értelemben vett háború nem is zajlott.Igazából senki nem nyert, és tény hogy az USA és szövetségesei is a kivonulás mellett döntöttek.
Az ország mint olyan egyszerűen nem létezik.Egy törzsi viszonyokon alapuló ,fejeltségi szintjén valahol a középkornak megfelelő "országról" beszélünk.
Hozzáteszem, a szovjeteknek(oroszoknak) ha úgy tetszik pontosan annyira beletört a bicskájuk, mint a "nyugatiaknak".
Ezek alapján mégsem mondjuk azt hogy az "afgán" vagy "tálib" esetleg "mudzsahedin" csoportok a legjobb haderők a világon.
A közoktatás elmúlt négy évének egyik legfontosabb eredménye: Az Index forgatott egy videót a Keresztyén Értelmiségiek Szövetségének csákvári rezsifórumán, de az a videó már annyira túl van minden képzeleten, hogy bőven elég belőle ez a 9 másodperc.Tökéletes…..
Nem mintha olyan sok Pagani rohangálna az utakon, ám abból az autóból, amit ma mutatunk be, összesen egyetlen darabot gyártottak. Ráadásul még a története is meglehetősen kalandos. Tizenkét, kifejezetten sikeresnek nevezhető évig gyártotta a Pagani a Zonda fantázianevű autót,…..
Megígértem Pistának, hogy szombatra összekalapálok egy posztot azokból a képeimből, amiket nem tudtam elsütni sem a BMW 2-es bemutatóban, sem a hétfőn érkező 4-es kabrióban, a Vegas-Los Angeles útra kapott X5-ösről szóló tesztben, de még a BMW Designworks-üzemlátogatásomról…..
Feketeleves 2014.02.08 19:51:27
Páran már írtak előttem, ezért én sem akarom túl okoskodni.
Mi tavaly novemberben voltunk San Franciscoban, illetve tettünk egy kisebb körutazást "befelé" keletnek (Yosemite Park) majd vissza a partra nagyjából Monterey, Carmel magasságába és vissza északnak SF felé.

Autók: nekem W.Robival ellentétben, kifejezetten az volt az érzésem, hogy sok a Priusz illetve az egyéb hybrid autó.Úgy tűnt, hogy vagy mindenki ilyennel jár, vagy a másik véglettel, a brutál V8-kal. Zseniális hangok kíséretében. :-)
Európai kocsikból feltűnően sok új (0-3 éves) Golf Gti volt(VWból más nem), azon kívül Mercik, BMWk (Audi kevés), és ennyi.
Rengeteg Subaru, Toyota, Nissan, Lexus, Acura....és persze az amerikai dögök :D
Mi két különböző autót béreltünk : Az elsö egy 2013 Cadillac SRX volt.(3.6 motor 300 LE) Szerettük nagyon, jól is ment.
Két napra 205 USD volt mindennel együtt.Egy gallon 3.98USD volt illetve akörül...
A második pedig egy Chrysler Town & Country.Na, ha ültetek már fos-szarban akkor ez az volt.Pedig nem volt benne több mint 40 000 mérföld, de borzalom volt.A hangja, ahogy ment (illetve ahogy nem), recsegett, ropogott mintha szét akart volna esni bármelyik pillanatba...:D

A hely:
SF nagyon bejött, szerencsére nem volt köd, faszán lehetett mindent látni, látogatni.
Yosemite egyszerűen zseniális, nincsenek rá szavak...
Carmel, Monterey nagyon szép.Innen nézve mérhetetlen gazdagság és jólét.Ha valaki arra jár, ne hagyja ki a 17 Miles Drive-ot.Ez egy olyan útszakasz amin 10 USD fejében hajthatsz csak végig (amúgy a rendes közúthálózat része, de fegyveres bizti örök vannak az elején és a végén is) és a Monterey öböl legszebb 17 mérföldjén krúzolhatsz végig a szuper gazdagok golfpályái, és magánbirtokai között.Mesésen szép....
És Robinak is feltűnt, amerikai másik arca.Rengeteg a bolond, és a hajléktalan.No, nem Carmelben, és Montereyben, de SF-ben például igen.És egészen a belvárosban is.A nyugati aluljáró egy gyönyörű promenád ahhoz képest.Nyilván az elég rosszul működő tb-rendszer miatt van.
Még egy mondat:
Nemek úgy tűnt (sok amerikaival beszélgettünk), hogy ha a rendszeren belül élsz, akkor nincs ok panaszra, de ha bármilyen oknál fogva kikerülsz ebből, akkor ott rohadsz meg az út szélén, és szó nélkül átlépnek rajtad....Ellentmondásos, de nagyon érdekes, és szép ország, illetve Kaliforniának ez a része amit láttunk.Nem jobb, vagy rosszabb, mint Európa hanem teljesen más.
Az Égéstér mai adásának kommentposztja.Direktlink a letöltéshez pedig itt akad...
Feketeleves 2013.02.07 19:04:29
@Luighi:
Nyilván menőzni, minden drága dologgal GÁZ.
Legyen az óra, ékszer, telefon stbstb...
Viszont, először nem ezt, illetve nem ilyen pontosan megfogalmazva írtad.
Ahogy látom, mások sem értették, nem csak én.

Amúgy meg Winkler nyilván nem azért vette, hogy "menőzön" vele.Egyszerűen csak kidobott rá 20USD-t és szerintem pont lesz@rja hogy ki mit gondol erről a valódi vs. hamisítvány illetve menő vs. "nemmenő" dologról.

Na, megfogadom a tanácsod, bontok egy sört és megyek lazulni..;-)
Feketeleves 2013.02.07 20:05:40
@Kiváló Brigád:

Like!:-)
Abban az országban élünk mindannyian, ahol MINDENKI ért MINDENHEZ!
Miért az órák lennének kivételek?:-)
Feketeleves 2013.02.07 20:43:27
@motoregérke:
Persze, persze.Félreértettél.Magam is nagy óra rajongó vagyok, még ha csak botcsinálta is.
Senkit nem akartam minősíteni.Ahogy írtad, "csak beszélgetünk":-)
A Brit Divattanács (British Fashion Council), jól kihasználva az ünnepek utáni unalomba süppedő heteket, január elején megrendezte a londoni 2013-as őszi/téli férfi divathetet. Tökéletes az időzítés, hiszen a filmvilág neves alakjai az elkövetkező hónapokban veszik át a Golden…..
Feketeleves 2013.01.12 12:55:04
@lilalalilalázik:

Gyalázatosan néznek ki!
Sírva könyörgöm, a történelem során hordott férfi szoknyákat (római légiók, skótok szoknyái, stbstb.....)ne hasonlítsuk már össze J.W. Anderson munkásságával.A cikk írója jól fogalmaz:
J.W. Anderson hülyét csinált magából és a brit kultúrába véres harcok árán beékelődő, férfiasságot is büszkén hangsúlyozó skót szoknyás férfiak imidzséből.

Persze azok, akiknek az olyan szavak, hogy férfi, férfiasság nem mondanak semmit, nem fogják érteni a felháborodásomat....tartozzanak bármelyik nemhez is.
Visszatérő kérdés, mióta előbb a Seatok, majd a Chevrolet-k lenyomták a WTCC mezőnyét. Michelisz Norbi elmondta az Égéstérben, hogy szerinte a versenyautó hajtson hátul. Vigyázat, nem lesz szó sem súlyelosztásról, kezelhetőségről, apexről, futóműről, vagy bármilyen más…..
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza. * 2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben…..
Feketeleves 2012.12.28 17:52:22
@TaTa86.: Like!
Fideszes szavazatok híján tárgysorozatba sem vette az országgyűlés azt a javaslatot, hogy tisztázni lehessen az ügynökmúltat. Az Orbán Viktor által korábban bejelentett Nemzeti Emlékezet Bizottság sem állt fel - nem lepődtem meg rajta. Sóhivatalnak és időhúzásnak tűnt már…..
Feketeleves 2012.12.04 17:31:10
@paragrafus:
Nem értem az érvelésed.
Ha abból indulunk ki amit írtál akkor a Fidesz saját maga alatt vágta a fát mert több lett a "nem"
szavazat mint az "igen" tehát az általad levezetett logika alapján akkor most tárgysorozatba vették Schiffer indítványát.
Ha így van, akkor hatalmas öngól.
Ha nem, akkor marad a kérdés: a DK miért nem szavazott együtt az LMPvel, MSZPvel?
Feketeleves 2012.12.04 17:34:09
@HanSolo90:

Nyilván, a kérdésem költői volt.
Hiába, minden oldalnak megvannak az udvari nyaloncai.
Mandiner blog A sárga csillag 2012.11.27 12:31:00
Érkeznek a reakciók Gyöngyösi Márton tegnapi botrányos, a zsidók (de legalábbis az izraeli állampolgárok) listázását kezdeményező javaslatára. Kivétel nélkül elítélőek, még saját pártja is visszakozik/pontosít. És jönnek sajnos a sárga csillagos tiltakozások is, szinte…..
Feketeleves 2012.11.27 14:32:22
A Medián 14 százalékos támogatottságot mért a teljes népességben a felmérést megelőző napokban alakult Együtt 2014-nek (a biztos szavazó pártválasztók között meg 22 százalékot). Az eredmény nagyon meglepett. Nem azért, mert kétségbe vonnám, hogy valós választói igény…..
Feketeleves 2012.11.13 17:47:43
@Funyi1:

Mi van veled ember?!
Ki mondta hogy "Irtandó vagy"?Amúgy meg, ahogy már kérdeztem egy másik kommentelőtől:

"Egyébként meg ezek szerint mindenki aki NEM a fideszre szavazott és szavazni fog az a"funyi1" által megfogalmazott kategóriába esik?"

Mert ha igen, akkor elég nagy zavar van a fejedben.

Ui.:Ja, és én ugyan semmilyen cigányt nem ölelek a keblemre.
Ahogy közeleg a maják által megjövendölt 2012 december 21-e, szaporodnak és sokasodnak az idők végezetének jelei. Összeszedtünk tíz jelenséget, amik miatt Spengler újra beájulna – és a mostani popszámokba beerőszakolt ironikus szaxofonszólók még csak fel sem fértek a…..
Az Alaptörvényről kiderült, hogy mégse gránitszilárdságú, a Fidesz hatalma viszont – legalábbis a párt saját elképzelései szerint – annál inkább az lesz, miután az alkotmány átmeneti rendelkezéseibe beleírták: „Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását…..
Feketeleves 2012.11.02 10:32:17
@Dr. GGG77:

:-)
Hát a "Mindenható" eddig sem erőltette meg magát, ami a sikerességet illeti.
Szerencsétlen Bencsik és társainak is már csak "Ő" maradt reménységül.
Alvin és a Mókusok is megénekelte már:

"Valaki néz a felhők mögül,
És lógatja lábát.
Megunta hogy mindig segít,
És most befogja pofáját."

Ez van..:-)
A gyorsulási verseny nem túl különleges sport, régóta űzik különböző járművekkel és szinte mindenki ismeri. Viszont ezen a nem mindennapi videón nem kevesebb, mint 11 utcai sportkocsi csap össze a legdurvábbak közül, hogy kiderüljön melyik a leggyorsabb. A több száz lóerős…..
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
Feketeleves 2012.09.29 18:15:42
@DVB:
Megfogtad a lényeget....

10 éve élek, és jövök-megyek Budapesten de az állapotok, katasztrofálisak.De hát nincs min csodálkozni. Rohad le minden, csakúgy mint az ország.
Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval…..
Feketeleves 2012.09.20 16:35:09
@Hegyimedve:
Te tényleg elhiszed ezt a "nemzeti" köntösbe csomagolt hülyeséget amit a Fidesz nyom??Elárulok neked egy nagy titkot:
A jelenlegi politikai adminisztrációt kurvára nem érdekli semmi más csak az hogy minél több pénzt tudjon zsebre tenni.A reál politika nem szól másról, csak érdekekről, és hatalomról -meg persze pénzről.Sok-sok pénzről!Csak a módszerek különböznek.Ők most éppen a nemzeti-pátoszos-pántlikás-piros-fehér-zöld lemezt nyomják.

A tragikus az, hogy a "másik" oldal is a velejéig romlott és korrupt volt/illetve ha újra lehetőséget kapna, az lenne.

A Fidesz összes politikai húzása, csak azt a célt szolgálja, hogy a hatalomba maradjon - természetesen nem a nemzet miatt, hanem csak is önmaguk miatt -és az ilyen szerencsétleneket mint amilyen te is vagy, eszközként használ erre.
Sajnos belelátok sok mindenbe, és SEMMIVEL nem jobbak, mint az előző mocskos garnitúra!

Legalább ne legyél ennyire naiv.
Mandiner blog Arab katyvasz 2012.09.19 07:01:00
„The days of rage, yeah, nothing's changed” (Massive Attack: False Flags) Hiába minden tiszteletem az iszlám, mint történelmi vallás, az emberiség egy korszakának kiemelkedő, kultúrafenntartó civilizációja, a világ egy régiójának hagyományos rendezőelve iránt: az arab tavasz…..
Feketeleves 2012.09.19 21:13:17
@jose maria padilla:
Már bocsánat, de mi is a baj a hitetlen európaiakkal?
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztességes ember, és annál…..
Feketeleves 2011.12.24 20:56:55
@zachar:
de kib...szott nagy a pofád.(hogy a te szavaiddal éljek.)Nem csináltál volna semmit te szerencsétlen..ahhoz túl gyáva vagy.
Neked és a másik ájtatos manónak (Kara Kán) üzenem:
Nagy az Isten állatkertje...csak alacsony a kerítése.