Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kumarkinda

1 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupán két felvonót tartottak méltónak a nálunk is nemrég lehozott top 12-es liftlistán, és a mostani, eredetileg a Nemzeti Földrajzban megjelent: Top 10 liftezés fellistázói arra, hogy azok a saját gyűjteményükben is megjelenjenek. Íme egy újabb szubjektív liftlista, ezúttal a…..
kumarkinda 2014.07.25 21:23:14
Ez sem utolsó:

www.worldofdesigners.com/jin-mao-tower-shanghai/

Hihetetlen gyorsan felértünk a kilátóba a "szuperlifttel". Sajnos, az útról nem készítettem videót, de valóban maradandó élményt nyújtott.
  Néhány napja tudom már, mit kíván a vidéki, magyar ember magának: Minisztériumot, vagy legalább egy Államtitkárságot! Mint a falat kenyér úgy hiányoznak vidékre ezek az intézmények, mert hát a parancs kiadatott: Fel a Várba, Ti meg menjetek le vidékre! Lefordítom ezt a…..
kumarkinda 2014.06.22 12:06:21
@nu pagagyí: Vagy bevonni őket is a Marsprogramba.., esetleg a kínai űrkutatást is elősegítendő, ha már keleti nyitás.
Összefoglalva: az orvosok szakmai tudása nulla, az orvosok emberekhez való hozzáállása nulla. Tisztelt Praxis!   Ájulásokkal, nagyfokú gyengeséggel, szédüléssel, remegéssel, nagyon alacsony vérnyomással kerültem be a váci kórházba, a Neurológiai osztály vett fel.…..
kumarkinda 2014.06.15 14:18:15
@jágör68: "Hogy gondolja pótolni az ország azt a 600.000 magyar munkavállalót, akik az elmúlt 20 évben leléptek?
Hogy lehet(ne) nélkülük országnak nevezhető valamit építeni?"

S nyilván erről is a poszt-toló tehet és mindenki, aki "lúzer módon" engedi, hogy ez történjen. Ugye? Segítek, nyilván nem.
Azért, milyen érdekes, hogy a milliomos "vállalkozó urakat/hölgyeket" nem küldik el ilyen "összemosolygások" közepette (pont őket nem). Ott, akkor, egész más dolgokra "mosolyognak" rá. Független, hogy épp egy hipochonder udvaribolond vagy egy sziklaidegzetű vitéz.

A rendszerről (úgy mint paraszolvencia) annyi a véleményem röviden, hogy amíg nincsenek rendes fizetések a "fehér" - most nem a kórházra, hanem a feketemunkára célzok - munkahelyeken (és amíg a fizetések 10-nél nagyobb százalékát teszik ki az adók), addig nem fog csökkenni a "mosolygás/vicsorgás". Csak az a kérdés, meddig.. és ki támogatja ezt a "Colgate reklámot".

Az az orvos, akinek kevés, ami adott, tényleg jobban teszi ha lelép, mert a nemtörődömségével nem csak magának fog ártani.

S most zárva a keretes szerkezetet; komolyan az egyszeri "parasztembernek" kell "tömnie" a földesurat? Annak, aki az önellátásra is képtelen? Ez talán még a jobbágyvilágban sem volt így. Legalábbis, nem rémlik, hogy tanítottak volna ilyesmit (persze nyilván történt olyan is).., hogy a jobbágyot még jól meg is verték/alázták, ha esetleg a földesúrnak épp rosszabbul ment valami olyan miatt, amihez a parasztnak semmi köze nem volt.
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
Az országos rádiók konzervet sugároztak, a vezető hírportálok nagyrészt kidőltek, a vidéki rádiósok és a közösségi média azonban megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem valószínűleg számos ember életét is a márciusi télben. A magyar médiaelit…..
kumarkinda 2013.03.15 11:43:15
@Fejesrob: "Nyilván"... Ebben az országban persze valóban nem lehet ez sem elvárás. Ki fizeti meg? Gondolom én, akinek szétlopják úgymond adónak a fizetésem 20 százalékát. Amennyire a kórházi ellátás is egy 0, ahhoz képest ne szóljunk egy szót se, emiatt.
kumarkinda 2013.03.15 11:45:13
@kristoof: Te melyik országban élsz?:D Itt kitüntetik. Persze, igazad van egyébként.
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
kumarkinda 2013.03.03 22:02:40
@greycup: Annyira nem rossz különben! Sokkal jobb mint az a halom..., ami nap mint nap ömlik. A "lényegével" egyet lehet érteni, ezt nem is vitattam. Inkább csak az a félő, hogy ez, ilyen formában mennyire hat "országhatáron" kívül. Ha kapna kint is egy olyan kampányt, hogy ez így, ilyen formában a nr.1, akkor tényleg vezető helyen végezne.
kumarkinda 2013.03.03 22:12:42
@greycup: Ha show szempontból nézzük, akkor ott valóban lehet "lazítani" és ereszteni a maximalizmusból, az tény. :) Csak kérdés, mások is hajlanak-e erre az "átfordulása". Én igyekszem így tekinteni rá lassacskán..., független, hogy a beleölt pénz miatt rangosabb, azaz szakmaibb megítélése is lehetne. Persze, az nem kérdés, hogy már önmagában az, hogy szerepel (s biztos lesz némi hatása), nem okoz mélyreható zuhanást az ország nemzetközi megítélését tekintve. :D
kumarkinda 2013.03.04 22:43:30
@Tjuca: Mikor hogy. Attól függ, ki mikor kapcsolt oda, illetve hányadiknál. :) Ahogy olvashattad..., az első előadásukat botrányosnak véltem..., viszont nyilvánvaló, miután 100x elénekelték, csak lett hatása annak, amit elterveztek (nekik/általuk), azaz, ami miatt esélyük is lett volna. Ha jól szétnézel, nem csak én vártam volna őket Top5-be, hanem a fél ország. A "hatásvadász" koreográfia miatt. S most függetlenítsünk az "őszinteségtől". Sokkal egyértelműbb az ilyen - sajnos vagy nem - a mai kor embere számára mint egy Alex-féle "filozófia". Attól még, hogy Dalfesztivál, attól helyezések csak lesznek, mennek a szavazatok, valami rangja csak van az eseménynek, presztízs kérdést csinál belőle tízezernyi ember. Annak, hogy a "kollektíva" kiknek és mit ítél. Ennyi erővel felléphetne mind a Dáridóban is. Ott valóban nincs tét, nincs pontozás, stb.
Ugyan Sebastian Vettel a Forma-1 regnáló bajnoka (zsinórban háromszor nyert, ugye), akit a versenypályán Lewis Hamiltion, a McLaren eddigi és a Mercedes jelenlegi pilótája csak ünnepnapokon tudott megszorítani, de menten más a helyzet, ha nem egy nagyon gyors autóban ülnek, hanem egy…..
Oláh Gergő vasárnapi győzelmével véget ért az idei X-Faktor az RTL klubon, így hétfőn már az számít hírnek, hogy Malek Miklós ez volt az utolsó tehetségkutatós mentorkodása.  Malek az X-Faktor kísérőműsorában, a Coolon látható After X-ben jelentette be, hogy a 2013-as…..
kumarkinda 2012.12.17 21:00:08
@Fedor: S jöhet is az új formáció;
a "Malfunctor". Vinné a prímet...
Tény, hogy ennek a "sztárgyárnak" az egyetlen, vállalhatóan kulturáltnak mutatkozó mentorarca MM. (volt?).
comment:com A nap képe 2012.08.13 15:00:00
Na, melyik sorozatból van a kép? ..
kumarkinda 2012.08.15 22:15:26
@sge: Nekem is azonnal ő ugrott be a kép láttán.. :)
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..
kumarkinda 2012.07.27 23:01:49
@B-road: Nagyjából, mint a share. :)
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
kumarkinda 2012.07.27 22:50:15
@@renevol: www.mtva.hu/streamer.carnation.hu/mtvod2/ajanlok/2012/05/28/balatoninyar.wmv
Ez a kis tesztelgetés célja... ez így még gázabb. :)
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Sok dolgot láttam már a röplabdában, de olyat régen, hogy egy vezetőedző korruptnak tituláljon egy játékvezetőt. Márpedig Fésűs Irén, a Budapest SE mestere ezt tette. Mondanám, hogy ez már mindennek az alja, de félek, hogy közel sem. Bármilyen fura, de én még emlékszem arra…..
kumarkinda 2012.04.22 21:30:28
Tetszik a cikk, mert nem egyoldalú és kellően oknyomozó. Diplomatikus.

Mivel pár hónapig nekem is módomban állt a "Vízfejnél" "fodrászkodni", így lett fogalmam pár dologról. Hogy az itt általában leírtak nem állnak költőien messze az igazságtól. (Az a "pénzügyi kimutatás" különösen "részletes" volt.)

Annyival kiegészítem, hogyha a "Vízfejnek" nem lett volna akkor kettő, de inkább egy "csillogó szemgödre" (két illető), akkor napokon belül elkötöttem volna a "köldökzsinórt". Ahogy tettem ezt később. (Ha már biológia.) Bár, az idő vasfoga lassan őket, kettőjüket is kikezdi, nálam... Meg pár tény, amire azért lassan, de biztosan...
Igen, ezt az egészet nem lehet máshogy csinálni. Csak barátságból, direkt-naivitásból, sportszeretetből és az emberi viszonyok ápolása végett. Mert a sportban kijön az emberség. A csapatban. Már ahol (még) van ilyen.
A "Vízfejet" is lehet szeretni, simogatni, ha megtaláljuk benne..., de ahhoz keresni kell. Nem keveset. De megérheti.

Irén.
Őt nem sértegetném/bírálnám soha, megteszik ezt mások, úton-útfélen, legtöbbször jogtalanul. Neki hányszor gázoltak át a "hírnevén"? Tényleges következmény nélkül. S esetleg csodálkozni kell, ha mégis van némi "kirohanás"?
Igen, nyilván vannak hibái, de szakmailag és emberileg van azon a szinten (túl), hogy felismerje, amikor egy bíró "téved" és pontosan átlássa a sportág alakulását 30+ évnyi profizmus (és a Zsuzsi-féle, pöpecül kinevelt "utódpárosok" után). Mert "tévedtek" ők eleget korábban, más "csarnokokban". A tucatnyi néző szeme láttára és bírálata ellenére is. Aztán mi került a "fenylapokra/ba"? Hogy randán beszélt. De a többi... nem igazán.
Nem, nem az elfogultság (vagy az egykori, egyébként ingyenmunka) beszél belőlem, hanem az iránta érzett baráti szeretet, amit az első percben "kivívott" magának.

Dani, szerintem van tipped, ki vagyok. (Egyáltalán nem érdekes...) Alapvetően egyetértek sok nézeteddel (bár sejtem, hogy hidegen hagy és esetleg lekicsinylően...), mindamellett, hogy a kritika önmagában kevés. Azzal is lehet segíteni, ha belülről "bomlasztasz" egy rendszert - ha olyannak találod, hogy szerinted rászorul. Tanulsz tőle, belőle, alakítod, alakít... Vagyis, próbálsz vele "azonosulni". Megbékélni. De ilyen módon.
Jó, mondhatod, sz*rból várat építeni nem lehet.
Amíg a felső vezetésnél abban a hiszemben élnek egyesek, hogy mi Európában vagyunk (mi több, mi vagyunk Európa, ezért "tessék ám minket komolyan venni"..., meg állandóan a múltunkkal gazsulálunk), addig nem lesz, csak közröhej, meg légvárak.
Igaz, ott legalább lehet röpizni, mert nem akad el a labda holmi pénzhegyeken, támfalakon, bástyákon és a pezsgő(s) bulit sem zavarja meg a fiúk/lányok, vagyis vidám lovagok/amazonok "viháncolása".

Lehet, hogy már máshogy van azóta..., akkor elnézést. Legyen úgy, aztán maradjon úgy. Amen.
Tisztelt Blog,   Amiatt írom levelem, mert utóbbi munkahelyem felháborító volt. Egy székesfehérvári közepes nagyságú cégnél sikerült elhelyezkednem, amely hőmérséklet szabályozók gyártására specializálta magát fűtő- és háztartási készülékek számára.Eseti…..
kumarkinda 2012.04.14 12:32:35
@gyomirtó: Lehet örülni, hogy Önnek csak ennyi a problémája. Boldog élet.
Tisztelt Ügyintéző!   2012. január 18-tól nincs munkahelyem sem, állásom sem. Tanult, diplomás, több éves munkatapasztalattal, széles érdeklődési körrel, folyamatosan fejlesztem ismereteimet, gondoltam találok én hamar állást.     Buzgón küldözgettem mindenhova…..
kumarkinda 2012.04.14 11:58:53
@Peetee: Ott a pont. Nem akarlak ismételni. Ugyanez... Jó kis hétvégi "Romana".
kumarkinda 2012.04.14 12:00:34
@kumarkand: Ha igaz is volna... érezhető a leírásból, hogy nem véletlen tehette fel a fickó a kérdéseket. Nyilván a "csinos" több volt mint "csinos". Magamból és pláne a kollégákból kiindulva..., sosem gondolkodunk el semmi ilyesmin (mint a Felvételiztető), ha nem "ír ki a hölgy erre külön pályázatot". A megjelenésével, stílusával, egyebek.
"Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok." Schmitt Pál Ez olvasható szerda délután óta a Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapján. Továbblépni nem lehet, ez maga a teljes keh.hu. Szerintem nincs ez rendben…..
kumarkinda 2012.04.05 12:23:42
@Cormorant: Igen, itt az igazság.
Ja, hogy azt kapja, amit... kis búcsúajándék? "VÉGIKIELÉGÍTÉS"? IGEN? Akkor már járjon mindenkinek.
Ne 20k "segéj" egységesen - hangsúlyozom, itt nem azokról beszélek, akik direkt erre bazíroznak... -, hanem 200M "kielégülés". Tudnám folytatni, de inkább nem teszem.
kumarkinda 2012.04.05 12:24:49
@kumarkand: VÉGIKIELÉGÍTÉS->VÉGKIELÉGÍTÉS
(Ezt jól félresmitteltem...)
kumarkinda 2012.04.05 12:26:30
@Hegseztő Hegesztő: Kapja érte a járandóságot, tiszteletet. Meg is érdemli. Vitán felül áll.
Sőt, még ember is maradhat. Miért ne? Sok erénye van. De ne legyen köztársasági elnök és azért ne úgy távozzon, mint egy jogsértett király. Ennyi. Pont.
Furmányságok Soustar 2012.04.03 12:42:00
Sou-star:http://ezmegaz.van.hu (Mely e-mléket állít P. Sousa és B. Bence "ütközetének")Vonatkozó hír:LINK Fontos megjegyzés:A játék (pláne a készítő/k) nem óhajtja/aná megbántani sem egyik, sem másik felet. Szimpla, mindennapos paródia. Arról, hogy ilyen a…..
Minden óra számít, és ez most nem a hasonlatokban gyakran felbukkanó túlzás, mint pl. "ezer éve nem láttalak", nem. Most tényleg minden óra számít, mert az emberiséggel és különösen a magyarországi politikával egyébként mit sem törődő idő - valószínűleg tudtán és…..
kumarkinda 2012.03.28 18:33:11
@nemethv: orban dict. :)
BuheraBlog Pszichológiai kutatás 2012.03.26 17:16:00
Hannibal Lecter kérését közvetítem :)  Kedves Hackerek!Néhányan emlékezhettek rám a Hacktivity rendezvényekről. Pszichológus hallgatóként, a hackerek személyiségjellemzőit szeretném vizsgálni, ehhez kérem szépen a segítségeteket. Kérlek, töltsétek ki…..
kumarkinda 2012.03.28 01:13:19
@dxt3r: Eszembe sem jutott "mögé nézni". Látszik, hogy korán/késő van. :D

Amúgy nem volna ez rossz... egy nyugdíjasnak. Túl van méretezve. Hossssszúúúú.

kiserlet.exe.... :X ;)
Kár, hogy nem kisertet.
A miniszterelnök elmondta, hogy már lassan két hónapja vár az asztalnál az IMF-re. Eddig két párnát is kiült és egyre kevesebbet alszik. "Üzenem az IMF-nek, hogy próbáljanak meg két hónapon át egy íróasztalra borulva aludni, ráadásul öltönyben" - panaszkodott Orbán…..
kumarkinda 2012.03.10 07:58:13
@TOP GUN: 4 év felfüggesztett, közfelkiáltás után... :)
A Discovery Channellel közös játékunkban címet kerestünk egy kőkemény keleti kopókról szóló sorozatnak, amit angolul Ultimate Cops-nak hívnak. Kaptunk kismillió megoldást, jobbat és rosszabbakat, a nyertes címnek a csatornával karöltve és vállvetve a Keleti kopókat…..
kumarkinda 2012.03.09 11:23:42
@férfilélek: Van ám. Nálunk a munkahelyen (IT) szinte versengés is zajlik e téren. :-D
kumarkinda 2012.03.09 11:32:04
@férfilélek: Nem is lehetne szebbet kívánni. Pontosan, nehogy kivesszen ez is a köztudatból. Legalább ez ne... :-)
Ilyen az amikor a valóság beszivárog a fikcióba. Amikor az itt és most létsíkja vörösen izzva lebukik az elbeszélés értelmezési horizontja mögött. Amikor az írók úgy játszanak hús-vér emberekkel, mint hülyegyerek, aki direkt a járdán hajt a GTA-ban.Gémes Antos, a…..
kumarkinda 2012.03.09 00:21:56
A számos összehasonlító cikk adta az ötletet a cupertinói cégóriásnak a beruházásra. Hazánk operációs rendszere a nyártól Mountain Lion lesz.   „Egy év alatt több értéket termelünk, mint Magyarország GDP-je, idézték sokszor, én ezt égi jelnek vettem.”…..
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..