Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andris89

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közös várakozásunkat, hogy 2010-től az Orbán-kormány nemcsak véget vet a Medgyessy és Gyurcsány nevekhez fűződő kormányzati tehetetlenségnek, hanem a hatalmas parlamenti többségével elindítja Magyarországot a polgári modernizáció útján, mára végképp a csalódás váltotta fel. Ahelyett, hogy megmutatta…..
Annak idején úgy tanultam, egy fogalmazás szerkesztésének alapja a bevezetés-tárgyalás-befejezés tengely. Mi most megfordítjuk a dolgot. A bevezetés politikába hajlana, ami távol áll tőlünk, a tárgyalásra van időnk és terünk, csapjunk a lecsóba, és kezdjünk a befejezéssel. Az utolsó üdvözlés,…..
Van az emberi szükségleteknek egy elmélete, a rövid felépítése itt az ábrán, vannak ennek kritikái, de semmi komoly, ezért ezt veszem alapul az orbánizmus működésének leírásához. A lényeg -- nem is nagyon fogom ragozni --, hogy Orbán politikai üzenetei pontosan rezonálnak az alacsonyabb szintű…..
Aggódtunk egy kicsit, ám a Magyar Nemzet fotósával ellentétben minket lazán beengedtek a szombati Fradi-Újpest derbi sajtópáholyába, ami azért is volt nagyon fontos, mert Zsigmond kolléga élete első meccséről van szó. És valószínűleg nem az utolsóról! Azok után ugyanis, hogy barátai…..
A magyar liberalizmus, ez a speciális rétegélmény, a francia forradalmi ideológia (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) és a bolsevizmusból történő kiábrándulás közös gyermeke, minden ízében doktriner hitvilág, doktriner alapítókkal, doktriner érvrendszerrel. Jelszavak és konstrukciók mentén képzelve…..
A szezon legterjedelmesebb közleményével vágott vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert az ökobiciklit túltoló ligetvédőknek. Az önjelölt aktivisták 7, azaz hét darab állatkerti fa kivágásába kötöttek bele, hiszen az eset nyilván jól illett a Városligetet kiirtani és lebetonozni kívánó orbáni…..
andris89 2016.08.08 17:50:58
@apanna: ha már funkcionális analfabetizmus, akkor lefordítom neked a kérdésem: a fák vajon akkor is pudvásak lennének, ha nincs a Liget projekt?
Magyarország jobboldali pártja, a Polgári Konzervatív Párt, a szabadság, az emberi értékteremtés, és az erős európai nemzet érdekeit képviseli. Mind a három érdekében magas színvonalú iskolarendszerre, a korrupció letörésére, a törvényesség helyreállítására, illetve megerősítésére van szükség. A PKP…..
Az egri vár filmdíszletének maradványa a Pilisben Oscarra jelölték a Saul fiát, és a Golden Globe-győzelemmel a háta mögött esélye is van Nemes Jeles László filmjének elnyerni a legrangosabb amerikai filmdíjat. Ritka pillanat egy-egy ilyen siker a magyar filmtörténelemben manapság, így úgy is…..
andris89 2016.01.15 14:21:19
@Conchobar: jogos.
Szerencsére, ha megkésve is, de a magyar futball világraszóló eredményt produkált: megverTÜK a norvégokat, közelebb jutva az EB-n való részvételhez, ami nem tudom, hány évtizede nem történt meg -- mármint, hogy kijutotTUNK volna az EB-re. Mármost természetesen a futball nemcsak…..
  A magyar társadalom legnagyobb elnyomószervezete az állam és a politika. Az élősködés nagyságrendje meglátszik a jövedelemelvonás mértékén, az állam működési kiadásain (kis híján eléri az oktatásra és egészségügyre fordított tételek összegét!), a központi…..
“Hisz a páratlanul nagy felhatalmazás nemcsak azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem menekülhet a felelősség elől, hanem azt is biztosítja, hogy ha ő gyengén muzsikál, akkor azért mi magunkat okolhatjuk majd, mondván, miért adtunk ilyen mértékű felhatalmazást neki.” (HHF - Heti…..
Magyarul Balóval - rétegműsor az RTL II. hullámhosszán. Este fél tízkor kezdődik, 23.15-kor ismétlik meg az RTL Klubban. Bruttó félórás, nettó huszonöt perces jutalomjáték az aktív tévések legtapasztaltabbikának. Baló György tegnap a Hortobágy körüli földek viszontagságos…..
Nézem ezt a késő márciusi örökrangadót a magyar futball legszentebb szentélyében, és elgondolkozom ezen a sokat szenvedett kis csapaton. A Nemzet Csapatán, akit annyian és annyi rendszerben próbáltak elnyomni, megalázni, betiltani, átnevezni, nevetségessé tenni. Akitől 1971-ben is…..
A konzervatív politika egyetlen értelme az emberi élet feltételeinek javítása. A Polgári Konzervatív Pártnak is ez a küldetése Magyarországon. Ennek megfelelően semmi más nem érdekel minket, mint hozzájárulni ahhoz, hogy minden egyes magyar ember azt kapja a sorstól, amit belé…..
andris89 2015.01.18 06:43:52
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
andris89 2014.11.24 16:44:09
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..
Az örvendetesen szaporodó és erősödő tüntetések legfontosabb célja -- és amitől Orbán a legjobban tarthat -- az itthon baloldalinak és liberálisnak nevezett pártok kormányzása, majd szétesése nyomán apátiába süllyedt, részben középutas, részben modernista, részben…..
Na, vajon volt eddig összesen(!) annyi néző a Debrecen és a Felcsút hazai meccsein, amiből kijönne a telt ház? A válasz nyilván sejthető, de az arányok még így is döbbenetesek. "Nincsenek sokan, de legalább látszik a minta" A Loki négy, a Felcsút három mérkőzést játszott…..
andris89 2014.09.22 19:51:14
@futballsz': szerinted mennyi beleszólásunk volt abba,hogy kérünk-e stadiont vagy sem,te nagyokos?
Elég aljas a kérdés. Egyrészt már meghaladott (a demokrácia is elúszott, a mai baloldal is elpusztul), másrészt a kérdés maga kívül esik a liberális demokráciában elfogadható gondolkodáson. Ugyanakkor a baloldal nem tudta megvédeni a liberális demokráciát, tehát a sorsát…..
andris89 2014.08.14 10:25:09
„Leshetik, amíg én még egyszer forradalmat csinálok mások számára…” (Talleyrand) Augustus uralkodása alatt történt, hogy a germán chrescus törzs fejedelmének, Segimerusnak daliás fia, Arminius római zsoldba szegődött, római katonának állt. Ki is képezték, annak rendje…..
andris89 2014.08.08 10:53:27
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
andris89 2014.08.06 22:08:59
andris89 2014.08.06 22:55:06
@sixx: közmédia.
Egy évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, aki mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki elérhetővé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva…..
„Legyen ismét Békemenet!″ – hirdette meg Bencsik András az e heti Demokrata vezércikkében, amiben a paksi erőmű múlt héten bejelentett orosz bővítését a magyar függetlenség diadalaként ünnepli (igaz, a szerző már harminc éve is kötődött érzelmileg a…..