Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thothferi

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Honnan a rossz? 2011.10.08 15:21:00
Ősi kérdés. Már az ókori görög gondolkodók is ezt kérdezték: Pothen to kakon? Honnan a rossz? Kétségtelen tény, hogy van rossz a világon. Csak el kell olvasni, például, a Prédikátor könyvének 3. fejezetének 2-8 verseit. Az ott felsorolt emberi tevékenységeknek a fele ugyanis…..
thothferi 2012.01.18 12:43:34
@Arma Gedeon2: "Ezek a tanulmányok egyértelműen kimutatják, semmi nyoma nincs olyan szláv műveltségnek Európában, amelytől mi bármilyen kultúrszót át tudtunk volna venni. Ha nem volt elég érthető elismétlem: Nyoma sincs olyan szláv műveltségnek Európában, amitől mi akár egyetlen egy műveltségi szót kölcsönözni is tudtunk volna. Magyarul, itt a hazugságnak egy olyan hallatlan dömpingjével állunk szemben, ami bennünket sújt elsősorban, de azért most már a németek is érzik magukon."
www.dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20070131195012&nev=Pap%20G%E1bor
Tehát mindig a magasabb műveltségi fokon álló néptől kerülnek a műveltségi szavak az alacsonyabb fokon állók nyelvébe. Ilyen pofonegyszerű a magyarázat!
@m-athos:
"LGy olyat is írt, hogy a honfoglaló törzsek közül a két legnagyobb létszámú (Nyék, Megyer) finn-ugor eredetű"
A törzsnevek finnugorok és nem a tagjaik. Ez nem jelent tehát mást, mint amelyet már előzőleg kimutatott, hogy a finnugor népecskék a szavaikat tőlünk vették át. Így ha nyelveikben kimutatható ez az elnevezés, akkor az valószínűleg tőlünk származik és nem fordítva.
thothferi 2012.01.18 14:28:05
@Arma Gedeon2:
A hangutánzó szavak nem köthetők egyetlen népcsoporthoz, hiszen ezért hívják őket hangutánzónak ! A málna a mállik igéből képzett, ugyanis ez a gyümölcs hajlamos az apró, sejtszerű alkotóelemeire szétesni.
A káposzta a káp- szógyökből származik, amely a magyarban a koponya, kupa, kupán vág, kopasz szavainkban, kifejezéseinkben jelenik meg.(Fejeskáposzta)
A giliszta gyűrűsféreg, amely jellegzetes körző mozgásával hatol előre a talajban.
Szumér gib, gil = görbe, körbe
users.cwnet.com/millenia/SumerIge.htm
A hangtan szabályai szerint a k-h-g mássalhangzók egymásba alakulhatnak! Az l-r-j hangzók úgyszintén(.G-L ~ K-R)
A rokonságába tartozó férgektől a majmok kurkászással (gilisztázással) szabadulnak meg.
Egy nép akkor kezd el az alacsonyabb műveltségi fokon álló népektől kölcsönözni szavakat, amikor súlyos leépülési fázisba kerül, így fordulhatnak elő cigány szavak már a magyarban tömegével.
thothferi 2012.01.18 14:53:57
@m-athos:
A" finnugorok"= magyarok, a törökök lehet, hogy törökök, de az sem biztos.
Azért mert mint mondottam volt ezen törzsnevek a finnugor nyelvekben is kimutathatóak az annak köszönhető, hogy nyelvünkből kölcsönözték őket, így jutottak hozzá. Ebből a tényből nem az következik, hogy akkor tagjaik finnugor eredetű népek lennének, hanem pont ellenkezőleg, ezek biztosan magyarok.
"Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János…..
thothferi 2012.01.17 13:11:03
@szemet: "hogy másoknak is a te szempontrendszered szerint kell gondolkoznia esetleg ezt törvényileg kikényszeriteni már több ennél."
Hol élsz te ?
Amióta emberi társadalmak és törvények vannak ez így működik. A közösség, a többség megszabja mit lehet és mit nem és ezt törvényekkel ki is kényszeríti.
thothferi 2012.01.17 13:52:11
Izráel misztériuma:
"mert akkor mindnyájan mehetünk a lecsóba..."
Ha nem vennéd észre, akkor elárulom, hogy már régóta a lecsóban vagyunk!
A külföldi hitelpénztől meg kell szabadítani az országot, és mint Kossuth tette, önálló pénzpolitikát kell kialakítani.

"Az 1825-ös magyar reform-országgyűlés nem járult hozzá, hogy a magyar pénzügyeket egy osztrák magánbank intézze (a Rothschild-ház bécsi ága)"
"1848. március 3.: a pozsonyi országgyűlésen Kossuth Lajos, Pest megye követe követelte a magyar pénzügyi szuverenitás megteremtését.(De sürgette az alkotmányos rend bevezetését is az abszolutizmus helyébe: Bécsben új alkotmányt, Pesten új Nemzeti Bankot!)"
"V. Ferdinánd 1848. április 11-én szentesítette a magyar követelések nagy részét, kivéve az önálló pénzügyeket. Az Osztrák Nemzeti Bank visszavonta hiteleit, nem váltotta be a váltókat."
"Kossuth pénzügyminiszter hozzáfogott a bankjegynyomda felállításához, a nemesfém-fedezet ellenőrzéséhez. Április 19-én megtiltotta az arany és ezüst külföldre vitelét."
"Azon nézetben vagyok, hogy ameddig befolyásom lesz Magyarország ügyeibe, a banknak nem akarom azon hatalmat adni a kezébe, hogy ő szabályozza Magyarország pénzügyeit. Őt csak eszközül, s mintegy tisztviselőül akarom használni bizonyos határok között. Ez okból nem ő bocsátja ki a pénzt, hanem csak kezeli bizonyos jutalomért..."(K.L.)
"A magyar haderő felszerelésére az országgyűlés jóváhagyásával 100 és 1000 forintos bankjegyeket hozott forgalomba. A harctéri sikerek hallatán a Kossuth-bankók árfolyama emelkedett, a kudarcok hírére csökkent."
" A pénzjegynyomda gépeit, a papírt és a nyomdászokat vasúton vitték Szolnokig, majd onnan szekerekkel Debrecenbe. Kossuth utasítást adott a nemesfémfedezet elszállítására, de ezt a Kereskedelmi Banknál dolgozó, igazgatói posztot betöltő Wodianer Sámuel megakadályozta. Ő Rothschild megbízottja volt, aki Kossuth bizalmába férkőzött."

"És mégis: nemesfémfedezet nélkül is a Kossuth-bankók megtartják értéküket, nincs infláció, nem kell külföldről magas kamatozású hiteleket felvenni: ez a pénzügyi szabadságharc győzelme!"
kuruc.info/r/9/90624/

Íme a forgatókönyv, ezt kell követnünk és végre győzelmesen megvívni szabadságharcunkat !
thothferi 2012.01.17 15:12:33
@Arma Gedeon2:
Ez csupán a te olvasatod !
A Rotschildok egészen addig támogatták a forradalmat, amíg Kossuth nem kezdett önálló pénzt nyomtatni, ezután az orosz cárt is segítségül hívva legyőzték a szabadságharcot.Ők döntötték el ki győzzön, merre billenjen a mérleg nyelve. Habár utálták a királyokat, mégis meghagyták a névleges hatalmukat, hiszen a Habsburgokat jobban kézben lehetett tartani, mint a minden hájjal megkent magyarokat. A Habsburgok több engedményt tettek nekik, mint Kossuthék,akik ragaszkodtak az önálló fizetőeszközhöz és annak kibocsátási jogához.
Miután Kossuthék elbuktak semmi szükség nem volt ilyen általad vizionált "darabokra tépésre".
Abban bíztak, talán Kossuth jobb belátásra tér és kiszolgálja majd őket. Kossuth meg naivul talán azt hitte segítséget remélhet tőlük, hiszen nem valószínű, hogy a vakolók beavatták őt sötét titkaikba.
"Kossuth csak Amerikában lett szabadkőműves és nem ért el magas fokozatot. Alappal feltételezhetjük, hogy a szabadkőműves pénzoligarchia akkor sem avatta be a legmagasabb rangú szabadkőművesek által ismert szupertitkos céljaiba, amikor az Egyesült Államokba küldte. A pénzoligarchiának csupán színlelő-programja magasztos céljainak a hirdetésében volt szüksége a köztiszteletben álló és kiváló szónok magyar politikusra."
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
thothferi 2012.01.09 23:30:19
@diamantista:
"Jézus mondta: Aki fölismerte a világot, egy hullát talált, és aki egy hullát talált, a világ nem méltó hozzá.."
(Az evangélium Tamás szerint, 56.)
thothferi 2012.01.11 14:01:14
@Izrael misztériuma:
Nem a kapanyél fog elsülni, hanem Isten ostora fog utat mutatni a bankároknak!
Nincs szükségünk a bankópréssel frissiben előállított hitelpénzükre, mert ezt mi magunk is megtehetjük. A Nemzeti Bank ,- miután a nemzettől való függetlenségét megszüntetjük,- maga nyomtatja ki a szükséges pénzösszeget az Állam számára, és nem állampapírokat bocsát ki, hogy felvegye ugyanazt a hitelpénzt a Rothschildoktól, amelyet önmaga is előállíthatna!
Ettől vannak annyira beszarva, hogy példát statuálunk, és összeomlik hamis rendszerük!
thothferi 2012.01.15 15:22:22
@csaba carmarthen:
" Románia lesz az elsõ állam Kelet-Európában, amely a Sátán jele alá kerül. "

"Az ortodox egyház az új, elektronikus személyik bevezetése ellen mozgósítja a híveit, mert azok úgymond a 666-ot, az Antikrisztus számát is magukba foglalják. Egyetlen módon menthetjük meg az üdvösségünket: ha átvételét megtagadjuk."
eletmod.transindex.ro/?cikk=1375
Nemrég úgy alakult, hogy egy hosszabb nemzetközi repülőút alkalmával Isztambulban kellett átszállnom. Hogy valahogy elüssem a tranzit unalmas óráit, betértem körülnézni a repülőtéri könyvesboltba. A szótárakkal, útleírásokkal és a bestseller ponyvával tömött polcok…..
thothferi 2012.01.14 22:02:33
@tistedur:
Amióta a szerves műveltséget kiszorította a szervetlen!
A Kárpát -medence a fokgazdálkodáson alapuló környezettudatos földi paradicsom volt, ahol kevés és kicsiny városok voltak, mert az emberek vidéken szétszórva kisebb falvakban, szeres településeken éltek.
Egyetértek Heller Ágnessel. Ez mostanában ritka esemény. Németh Sándor saját lapjában, a „hetek”-ben – és az ATV-ben –  karácsony alkalmából Ungvári Tamással beszélgetett a Messiásról.  Itt szólaltatták meg a Széchenyi-díjas filozófust, Heller…..
thothferi 2012.01.14 16:32:20
@Tilikov:
"Ovadia Yosef rabbi, Izrael állam volt országos szefárd főrabbija, a kormánykoalícióban résztvevő Shas párt spirituális vezetője 2010. október 16-i búcsúztató hitszónoklatában egyebek között kijelentette:
A gojok [nem zsidók] azért születtek, hogy minket szolgáljanak. E nélkül nincs helyük a világon - csak azért léteznek, hogy Izrael népe számára végezzenek munkát. (…) Miért van szükség a gojokra? Dolgozni fognak, szántani, aratni. Mi ülünk, mint egy úr, és eszünk.”
kuruc.info/r/9/90624/

www.youtube.com/watch?v=5rS23i2RW0c
www.youtube.com/watch?v=NrOW4df3H68
1999-ban egy amerikai és egy perui archeológus – Johan Reinhard és Constanza Ceruti – szenzációs felfedezést tett. Az Argentína és Chile határán fekvő Llullaillaco rétegvulkán egyik lejtőjén, a világ legmagasabban fekvő archeológiai feltárási területén,…..
thothferi 2012.01.06 22:16:24
@Avatar:" Jézus nem csak úgy általában a hit erejéről beszélt, hanem kimondottan az őbenne való hitről, ami egyedül üdvözítő"
Az őbenne való hit egyenlő azzal , amiben ő is hitt:
Ez pedig a Szeretet.
"Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet."(1Ján4,7)
A szeretet által vezérelt cselekedetek, a szeretetbe vetett hit motorikus erejénél fogva olyan dolgok létrehozását teszik lehetővé, amelyek az emberiség javát szolgálják. Egy fertőző betegség legyőzése ilyen lehet. Akinek sikerül megtalálni egy ilyen betegség ellenszerét, és ezáltal több millió ember gyógyul meg, az nagyobb jócselekedetet visz véghez, mint Jézus, aki "csak" néhány leprást gyógyított meg. Erről beszélt Jézus!
thothferi 2012.01.09 23:22:22
@Avatar:" Valójában a gyógyszerkémikus Jézus követője, még akkor is ha speciel pont ateista?"
Isten végtelen jóságából és türelméből adódóan az ateistákra is gondolt, amikor úgy definiálta önmagát:"Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet."(1Ján4,7)
Tehát, aki legyen akár más vallású, vagy ateista, de fellángol benne az igaz, önzetlen szeretet tüze , azt szerető Istenünk egynek veszi a benne való hittel és örül ennek , mert ilyeneké a mennyeknek országa.
Jézus ingyen gyógyított, a pénzéhes multik pedig jó drágán adják el sokszor a teljesen hatástalan vagy a mellékhatásaitól mérgező "gyógyszereiket" is.
Aprócska különbség !
thothferi 2012.01.10 13:27:05
@Pandit:
"Az 1900-as évek kezdetéig a Rothschild-ház vagyona olyan mértékben megnövekedett, hogy becslések szerint a Rothschildok ellenőrizték a Föld vagyonának a felét. (John Daniel ezt William Still "New World Order: The Ancient Plan of Secret Societes - Lafayette, LA: Huntington House 1990. - című könyvének a 136. oldalán közöltekre hivatkozva írja.) Az I. Világháború alatt a Rothschild család angol ága újabb százmilliárd dollárt keresett azzal, hogy kölcsönt folyósított a háborúban álló országoknak. 1925-re vagyonukat 300 milliárd dollárra becsülték. 1940-re ez a szám 500 milliárd dollárra növekedett, amely akkori helyzet szerint mintegy a kétszerese volt az Amerikai Egyesült Államok egész vagyonának. (Ezt az adatot John Daniel, George Armstrong: "The Rothschild Money Trust" 1940. című könyvének a 35. és 36. oldalán található adatokra támaszkodva írja.) Ha évi szerény 5%-os emelkedéssel számolunk 1940-től kezdődően, akkor a Rothschildok mai napig (1995-ig - DJ) felhalmozódott vagyonát 7 trillió (1 trillió = 1000 milliárd) dollárra becsülhetjük, amely csaknem a kétszerese annak az összegnek, amit az Egyesült Államok fennállásának 200 éve alatt adósság formájában felhalmozott. S kinek tartozik Uncle Sam ezzel az adóssággal? A szabadkőműves Rothschild háznak és a velük társult központi bankoknak, amelyek finanszírozták a II. Világháború vége óta deficites túlköltekezésünket."

Tessék, íme "a világ központi szereplője":Mayer Amschel Rothschild és leszármazottai.!A Mammon megtestesülései!
Ha van Szent család és Jézus, aki olcsón gyógyít, akkor ennek ellentétpárja az ördögi család, aki drágán mérgez és gyilkol.
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:18D5rHrljT0J:mek.oszk.hu/06800/06897/html/1103.htm+rothschild+vagyona&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

A sokkal egyszerűbb és olcsóbb gyógymódokat, orvosságokat a profit érdekében a gyógyszerlobbi akadályozza.
www.youtube.com/watch?v=nJCjj6Nvw8I
www.youtube.com/watch?v=v6AEVmw2LQw&feature=related
"Dávid Tamás nemcsak a gyilkos kórral vette fel a harcot. Azt mondja: talán még ennél is nehezebb háborút vív a gyógyszermaffiával."
antalvali.com/hirek/rak-gyogyszermaffia-david-tamas-professzor.html
video.boon.hu/borsod/rakkutatas-gyogyszermaffia-terapiak-david-tamas-professzor-eloadasa-(1-)
... egyházmentő akcióba keveredett a magyar politika: ki kell deríteni, hogy itt és most, melyik az igazi, történelmi egyház és melyik nem. Ha kicsi és fiatal, az nem igazi. Minden igazi egyház tehát legalább 500 vagy 2000 éves. Jobb esetben több is.…..
thothferi 2012.01.04 19:48:04
@m-athos: "628 A keresztség, melynek eredeti és teljes jele az alámerítés, hatékonyan jelzi a keresztény sírba szállását, hogy a bűnnek meghaljon Krisztussal, és új életre támadjon"
www.depositum.hu/bemerites.html

"Keresztséggel kell azonban még megkereszteltetnem, és mennyire szorongok, míg ez végbe nem megy." (Lukács 12:50)
A Szentlélek keresztség azt jelenti, amikor a hívő ember vállaira veszi a maga keresztjét és úgy követi a Jézust. A váll ugyanis a hármas osztatú emberképben a léleknek felel meg.
A kereszthordozás és a keresztelés magyar nyelvünkben csodálatosan összetalálkozik.

Melyik nyelv tudja ugyanezt ?
thothferi 2012.01.05 20:27:16
@m-athos:
Íme ,itt van egy másik szimpi keresztény közösségi összejövetel, ünnepség !
Ők valóban karizmatikusak, hiszen a karizmaik segítségével működtetik zeneszerszámaikat, a táltos dobokat !
www.youtube.com/watch?v=E2hjXAyns2I
thothferi 2012.01.05 22:12:32
@m-athos: Meg se nézted a videót!
Ez a 2,41 perces nyúlfarknyi videó nem Magyarországon, nem is Magyarországról készült, mégis van köze a témához. Ha elsőre kicsit talán szentimentálisnak tűnik is néhányaknak, azt hiszem, mégis valami lényegeset ragad meg abból, amit hiteles vallásosságnak mondunk. Nekem minden…..
thothferi 2012.01.02 16:41:11
@Izrael misztériuma:
Nem jól emlékszem, hogy a Kurcsány pribékjei verték véresre a demokráciáért tüntetőket ?
Egy kis faluban született, egy vidéki asszony gyermekeként. / Egy másik faluban nőtt fel, ahol harminc éves koráig ácsként dolgozott. / Ezután három évig vándorprédikátorként élt. / Sohasem írt könyvet. Sosem vállalt közhivatalt. / Sohasem volt családja vagy otthona. Nem járt…..