Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SirTocy

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Divat lett nálunk szidni az Európai Unió intézményeit és döntéshozóit az ellenzéki és kormányoldalon egyaránt. Az ellenzékiek gyengeséggel, megosztottsággal, a tények felszínes ismeretével, a kormánypártiak viszont a nemzeti érdekek elnyomásával, „Brüsszel diktatúrájával” vádolják az EU-t. Mindkét…..
A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a Totalcaron nincs is ilyen hír. Akkor mégis, hogyan? Így. Tessék megnézni a böngésző címsorát, meg alul azt a fekete sávot! A SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal,…..
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
SirTocy 2014.09.30 15:03:14
Rohadt nagy poén olvasni, hogy az egyik hozzászóló azon panaszkodik, hogy a szemétláda ellenőrök nem segítenek az utasnak, aki elájult (jelzem, a leírás alapján úgy tűnik nekem, a többi utas sem), míg a másik meg arra, hogy hogy képzeli a blogger, hogy majd az utas segítsen a sofőrnek/ellenőrnek? Aha, amikor az utasnak valami problémája van vagy segítségre szorul, azt a sofőr/ellenőr azonnal pattanjon és oldja meg, ha pedig a sofőr/ellenőr szorulna egy kis segítségre, rohadjon meg, oldja meg egyedül, de azonnal ám, mert időre megyünk. Szép, empátiától virágzó hozzáállás ez, gratulálok!

Egyébként életem során sokkal több, bunkó utassal találkoztam, mint ahány bunkó sofőrrel (arányaiban!): reggelente minden második nyálcsorgató, bamba, "beállok az ajtóba és szarok rá, hogy van még mögöttem 5 méter hely, nyomorogjanak csak elől" utas-állatot legszívesebben hátba rúgnám, szoros kollaborációban azokkal a nyugdíjasokkal, akik ma reggel a hátsó ajtón felszállva visszanyomtak a buszra egy iskolás srácot - majd, amikor a fiatalember szóvá tette, hogy lennének-e szívesek előbb megvárni, amíg ő leszáll, és csak aztán tüdőn verni a járókeret összes lábával felszállás közben, még a srácot bunkózták le: hát hiszen ki az idősebb, nem igaz? Aztán ott vannak még a szívemnek oly' kedves, "a távolsági buszon kívülre ülök és belülre rakom a csomagomat/egyszerre ülök két széken" majmok: az ember, amíg nem lát rá a székre rendesen, nem is látja, mi a helyzet: legtöbbször azt hinné, hogy egy fiatal apuka/anyuka/bátyó/nővér utazik valami kiskorúval, szóval oda sem megy megkérdezni az illetőt - persze aztán amikor megkéred, hogy ugyan, dobd már arrébb a csomagod/valagad kis barátom, mert tízen osztozunk testvériesen másfél négyzetméter állóhelyen itt melletted, akkor még fel van háborodva.

Hát a nagy lóf*szt, aranyoskáim. Előbb rá kéne jönni, hogy az utazás során nem csak annyi a felelősségünk utasként, hogy felrakjuk a seggünket a járműre, és csókolom. Úgy gondolom, amíg nem sikerül egy kis közlekedés-kultúrát magunkra szednünk, mint utazóközönség, addig rohadtul nincs jogunk másokkal szemben kritikát megfogalmazni. Majd ha legalább az utasok fele készséges és figyelmes lesz a többi utassal (!!!) szemben, majd akkor lehet ekézni a sofőrt meg az ellenőrt. Addig meg mindenki nézzen magába szépen, hogy ő megtesz-e mindent azért, hogy az utastársainak kényelmesebb legyen az utazás, mert a jelenlegi állapotban én azt mondom, egy sofőr minden járaton 100 olyan utast kell elviseljen, akik közül cirka 60-ba annyi segítőkészség, empátia és helyzetfelismerő képesség szorult, mint egy fél bontott téglába.

És mindezt úgy mondom, hogy én is csak egyszerű utasként veszek részt a tömegközlekedésben. Mielőtt valaki még megvádolna.
Néhány éve az internetes médiában egy pornóipari vállalkozó azzal keltett feltűnést, hogy számára látszólag teljesen ismeretlen nőket szólított le és vett rá arra, hogy vele análisan közösüljenek. Persze a folyamatot kellően dokumentálta is. A hírverésen jót nevettem,…..
SirTocy 2014.08.22 15:38:21
@dr_itzek: Ezt így nem feltétlenül mondanám, de nagyon sok mindenben igazad van. A blogbejegyzés szerintem undorító, egy egyértelműen arra uszít, hogy a kereszténység igyekezzék kirekesztéssel, pitiáner utálkozással és kicsinyes bosszúállással teret nyerni. Valóban, okádni tudnék tőle. Azzal viszont nem értek egyet, hogy ideje a történelem szemétdombjára kerülnie. Valóban, az egy halom szar, amit Európában a korai középkorban sikerült meghonosítani és évszázadokig erőszakkal fenn is tartani. Viszont sok új irányzat bontott virágot ezen a szemétdombon, és néhány ezek közül szerintem igazán lenyűgöző, gyönyörű dolgokat tanít és adaptál is a való életbe. Nem hinném, hogy a szemétdombra való lenne. (Bár azt minden fenntartás nélkül elfogadom, hogy a bejegyzésben leírt fajta hozzáállás maga, na, az igenis kerüljön ki végre a köztudatból.)
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
SirTocy 2014.06.18 15:43:12
Na most jutottam el odáig, hogy menjetek a picsába. Egész addig, amíg el nem kezdtem vezetni tanulni (kicsit későn, 25 éves fejjel), támogattam azt a nézetet, hogy persze, szegény biciklisek, vigyázzunk rájuk, figyeljünk rájuk, törékenyek, védtelenek. Félreértés ne essék, most is figyelek és vigyázok rájuk, de már nem azért, mert pont ilyen kis cukor vagyok, hanem mert rájöttem, hogy NEM TEHETEM MEG, HOGY NE FÉLŐRÜLT FUNKCIONÁLIS RETARDÁLTAKKÉNT TEKINTSEK RÁJUK. Most lehet azzal jönni, hogy előítéletes náci vagyok és dögöljek meg, mert nem minden bringás ilyen. És tényleg, valóban nem mind ilyen, csak a tapasztalataim alapján úgy 10-ből 3 (igen, számolom a lelkes öngyilkosjelölteket). Kár, hogy már az is elég egy életre szóló traumához, ha csak EGY ilyen majom a kocsim alá csúszik, nem igaz? És akkor azzal jön a közösség, hogy a mocskos szemét autós öli meg a biciklist?
Nem inkább a kis faszomat most már? Ráaádásul emellé néhányan olyan állításokat és érveket tudnak előhúzni a seggükből (feltételezem, mert épeszű embernek a száján ilyen nem jön ki), hogy a pofám leszakad! Csak hogy néhányat említsek, amik közül egyébként elég sokat az Európai Kerékpárosok Szövetsége is hangoztat úton-útfélen:
- Biciklizni nem veszélyes. - A faszodat nem, azt. Egy öt kilós vascsövön száguldozol - hivatalosan max. 30-cal, de 14 évesen én is döngettem már dombon lefelé 70-nel, szóval nekem senki ne magyarázza meg, hogy a bringás mindig betartja a sebességkorlátokat -, miközben körülötted 50-70 km/h-val is közlekednek 1-30 tonnás járművek. Ha ez nem veszélyes, akkor semmi.
- A bukósisak viselése többet árt, mint használ. - Ez az egyik leggyönyörűbb mindközül, a múltkor olvastam egy nyílt levelet, aminek szerzője saját bevallása szerint azért nem hord bukósisakot kerékpározás közben, mert "azzal azt az érzetet kelti a többi közlekedőben, hogy bizonytalan a tudásában, fél", és számtalan ilyen és ehhez hasonló brilliáns érveket csillogtatnak meg a közösség képviselői.
- A KRESZ-nek nagyobb figyelmet kell fordítania a biciklisek védelmére. - Már így is úgy oktatják az egyszeri parasztot vezetés közben, hogy MINDIG, KÉT SZEMMEL figyelje a biciklist, pátyolgassa-dédelgesse, mi kéne még? Kötelező legyen elsőbbséget adni nekik mindenhol, mint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek, vagy mi az isten? Szerintem addig a KRESZ-ről nem is illene bringásoknak vitatkozniuk, amíg az a nagy büdös helyzet, hogy a kerékpárosok ordenáré módon nagy része nem is ismeri tisztességesen azt.
Folytathatnám napestig, de mindegy, a lényeg az, hogy a bringások TEKINTÉLYES RÉSZE nem rendelkezik a KRESZ átfogó ismeretével, fogalma sincs róla, hogyan kellene együttműködnie a forgalomban résztvevő többi járművel (vagy egyáltalán viselkednie a forgalomban), és úgy egyébként ön- és közveszélyes módon közlekedik (megj.: AZT MONDTAM, TEKINTÉLYES RÉSZE, nem azt, hogy az összes, vagy a többsége; épp csak annyian közülük, hogy az már rohadt zavaró legyen). És akkor erre jön egy blog, ami kikéri magának, hogy egy autós magazin felhívja a figyelmüket a defenzív, együttműködésre nyitott viselkedés fontosságára, majd az említett blog megpróbál minden felelősséget a többi járműre és az utak minőségére tolni? Gyakorlatilag van pofája leírni valakinek, hogy "ne pofázzatok, inkább építsetek szélesebb utakat meg figyeljetek ránk még ennél is jobban"? Mijafaszom?! Értem én, hogy próbáljunk meg PARTNEREK lenni, meg satöbbi, de azért nehogy már ezt az üzenetet úgy csomagoljuk be, hogy az jöjjön le belőle: az autósok veszélyeztetik és ölik meg szegény, ártatlan brinyikliseket!
Tegnap Magyar Péter a 444-en robbantotta a hírt, hogy van egy kis probléma a brüsszeli kifizetésekkel, pedig Orbánék azért bombázták szét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségét, hogy egy eurócent támogatás se ragadjon be. Ezért a pénzcsapot bekötötték Lázár János irodájába a…..
SirTocy 2014.04.29 16:28:00
@dr. Aullah: biztosan megmutatná, milyen gyorsan tudunk Európai Uniós tagállamból az Orosz Föderáció részévé vedleni. :D Mert ugye nem vagyunk gyarmat. :D
SirTocy 2014.04.29 19:34:45
@Hamajd: 140%
Tiffán Zsolt, a borászatáról és állami támogatásáról elhíresült fideszes országgyűlési képviselő, aki múlt vasárnap 44:27 arányban verte a baloldal jelöltjét, levelet írt választóinak. Jelige: "forró ősz" "Tisztelt Harkányi Polgárok! Hálásan köszönöm azt a…..
Vastagbőr Szellemi kútmérgezés 2014.04.10 08:57:00
Oldalakat lehetne írni, hogy miért veszítette el a baloldal a választást, majd újabb hosszabb oldalakat, hogy mit tanultak ebből a második vereségből.De minek?Elég egy kép is. Egy erős kép. ..
SirTocy 2014.04.10 09:08:16
@borzash: +1

xDDD
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
SirTocy 2014.04.09 15:31:05
SirTocy 2014.04.09 15:48:33
@dr kíváncsivagyok: Hadd tegyem fel a kérdést, ami most mindenkit foglalkoztat szerintem: "és akkor én most mi a faszomat csináljak vele?" Még nagyapám se volt elég idős, hogy tevékenyen részt vegyen bármelyik oldalon a II. világháborúban, nekünk ehhez már semmi közünk. A szobor egy ronda szar, az üzenete senkinek nem tetszik (még akkor sem, ha úgy egyébként szó sincs szerintem benne a holokauszt tagadásról), de ki gondolhatja komolyan, hogy Magyarországon most ez a legfontosabb politikai kérdés? Ki gondolhatja komolyan, hogy Magyarországon most ez egyáltalán egy fontos politikai kérdés?
SirTocy 2014.04.09 16:40:11
Kész, most jutottam el odáig, hogy bevalljam magamnak: a büdös rohadt életbe soha nem fogom megérteni a zsidó közösséget, pontosabban a közösségük azon részét, amelyik EZT csinálja. Mármint... basszátok meg, kijön Schiffer egy interjúja, amiben közli, hogy nem érti, miért kell ezen az emlékművön ilyen volumenű hisztit csapni, és hogy nem ez most a legfontosabb napirendi pont. Erre mi történik? Feltűnnek a komment szekcióban olyan emberek, akik képesek bemásolni valami wiki oldalról egy, a végső megoldásról szóló 3000 szavas esszét, egy másik ordítva ront elő, és nyomja megállás nélkül a holokausztos siránkozást, és hogy ez nem vicc, és a magyaroknak bizony a kurva anyját. Én meg csak ülök itt, és lassan eljutok arra az álláspontra, hogy tele a tököm azzal, hogy minden kanyarban valaki megpróbálja lenyomni a torkomon ezt a holokausztos szarrágást.

IGEN, KÖSZÖNÖM, FELFOGTAM, HOGY TÖKRE MEGTÖRTÉNT, ÉS NAGYON SZÖRNYŰ VOLT, KÖSZÖNÖM, ELÉG, VISSZA MENJETEK MOSTMÁ'!

A magam részéről pedig köszönöm szépen, többet nem kívánok szemlesütve fejet hajtani azért, amit a dédapáim generációjából valakik elkövettek olyan emberek ellen, akik közül sok már akkor sem élne, ha nem hal bele azokba a szörnyűségekbe. Igen, megtörtént, megtanultuk a leckét, ideje lenne lapozni!

Arról meg nem is beszélve, hogy ennek az EGÉSZNEK köze nem volt a holokauszthoz, amíg azt egyesek el nem kezdték belemagyarázni.
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
SirTocy 2014.04.09 10:35:25
@bocsánat: "Pusztan ezert a politikai helyezkedesert elfogadni azt, amit ez az emlekmu jelent, azaz a felelosseg aloli totalis kibujast, ez undorito es felhaborito." Figyelhetnél arra, mit mond az interjúban Schiffer: marhára nem fogadja el az emlékmű jelentését, a koncepciója rossz, de nem hajlandó egy gumicsonton pörögni. Majd nyilván a saját helyén, a saját súlyával kezeli a dolgot, megvan róla a véleménye, de nem ezt tartja a legfontosabb politikai kérdésnek, ennyi.

Legközelebb legalább nézd meg a videót, mielőtt kommentelsz.
"A Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni.Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában." - mondta tegnap éjjel Orbán a győzelmi beszédében.Az "átütő erejű győzelem" azt jelentette, hogy elveszítették a 2010-es…..
SirTocy 2014.04.08 12:57:48
@mikka: A faszodat, azt. Azért ahhoz kell ám vér legyen az ember pucájában, hogy a szavazóképes állampolgárok szavazatainak kb. negyedének birtokában (A 60% 44%-a az kb. az egész 26%-a) valaki kijelentse, hogy ami történt, az a többség akarata. Jelen pillanatban úgy áll a dolog, hogy az emberek cirka 40%-a NEM a FIDESZ-re szavazott, kb. 35%-a az ELLENZÉKRE szavazott, és a maradék jelentette ki egyértelműen, hogy "igen, szeretném, ha Orbán Viktorék irányítanák az országot".

Az a duma meg, hogy "aki otthon maradt, kussoljon", az meg a legnagyobb demagóg faszság, amit valaha hallottam. Az, hogy valaki nem szavazott, nem jelenti azt, hogy tájékozatlan, vagy egyszerűen csak neki mindegy, ki van a szekér bakján. Bár persze, van köztük ilyen, de azon is el kéne gondolkodni, miért vannak ilyen emberek, mert az, hogy az ország egy igen jelentős része már annyira sem foglalkozik a politikával, hogy csak azért nem megy el szavazni, mert "nem érdekel", na az mit jelent, annak mi az üzenete. Ráadásul nem csak ilyenek vannak, hanem olyanok is, akik egyáltalán nem értenek egyet azzal, hogy a FIDESZ alapítson kormányt, de nem hajlandóak ELLENSZAVAZNI, mert úgy gondolják, az saját maguk szembeköpése lenne (én ebbe az utóbbi csoportba sorolom magamat).

Gondolkodni kéne, nem pedig arról fröcsögni, hogy "de a többség", meg "a nemzeti oldal", meg a kis faszom, mert mindannyian tudjuk, hogy szó sincs arról, amit te ide leírtál. Szó sincs többségről. Szó sincs itt "erős, egységes Magyarországról".

A kisebbség gyakorol teljes uralmat a többség felett, pont, ezt többségi akaratnak nevezni pofaleszakajtó hazudozás.
SirTocy 2014.04.08 13:10:34
@BattleCry: Biztos nem vagy droid, de azért "Fidesz Kormány". Egyébként meg neked úgy fest, addig volt "objektív" a blog, amíg legnagyobb részt a szocikat ekézte, most meg, hogy a kis kedvenceid is a célkeresztbe kerültek, fujjolod. Jól van. Ha nem tetszik, nem kell idejárni hergelni magadat, oszt' csókolom.
SirTocy 2014.04.08 13:34:30
@BattleCry: "Nem azzal van a baj, hogy a fideszt ekézik, hanem azzal hogy, az Összefosást NEM." Ez, ha jóindulatú vagyok, egyszerűen butaság, ha rosszindulatú lennék, simán csak hazugságnak nevezném. Hadd ne kelljen nekem kikeresnem a cikkeket, légy oly' jó, és tedd meg magadnak!
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
SirTocy 2014.04.07 13:07:25
@SohaMike: Mert miért lett volna jó, ha mindenki elmegy szavazni? Ezt sokan úgy mantrázzák, mintha tuti biztos lenne, hogy mindenki, aki nem ment el, a FIDESZ ellen szavazott volna, ha mégis rávette volna magát. Nevetséges. Mindannyian tudtuk, hogy a FIDESZ legalább abszolút többséget fog szerezni. Az előző ciklusban már meghozták a sarkalatos törvényeket, a játék kulcsfiguráit mind kicserélték a saját embereikre, miközben az ellenzék már akkor a saját nyakát törte, mielőtt még versenybe szállhatott volna a narancsos brigád ellen. Azzal, hogy az emberek több, mint fele elment és szavazott, gyakorlatilag elismertük, hogy itt kérem minden fasza, és remekül, demokratikusan működik. Most persze sokan mondják, hogy "persze, csalás volt", de hé: ha tudod, hogy cinkelt a kocka, _NEM_ÜLSZ_LE_JÁTSZANI_! Arról nem is beszélve, hogy meglátásom szerint ennek a játszmának három lehetséges kimenetele volt:

1.) Mind elmegyünk szavazni. Összehozunk egy vödör híg, langyos szart, ahogy eddig mindig tettük, és ami majd képtelen lesz normálisan (vagy egyáltalán) működni, egyrészt, mert vagy a FIDESZ lesz benne többségben, vagy mert a kulcspozíciókban lévő fidesznyikek ott gáncsolják a működését, ahol akarják. A következő 4 évben vagy belefulladunk abba, hogy a mostani problémákat képtelenek vagyunk megoldani, és ezek tovább súlyosbodnak, vagy az új kormány szépen bedől a háttérből irányító Viktornak. Ja, és közben természetesen elismerjük, hogy a választásokat szabályozó rendelkezések tök jók így, ahogy vannak.

2.) SENKI nem megy el szavazni, aki nem akar a FIDESZ-re voksolni. Legrosszabb esetben minden marad, ahogy eddig volt: Viktor és a haverjai diktálnak, de azért hagyunk egy cetlit az asztalon: "a szavazóitok cirka 60%-át nem érdekli ez az egész ökörség, és végképp nem fogunk abban a rendszerben választásokon részt venni, amit Ti találtatok ki saját magatoknak." Ez lehetett volna egy üzenet a világnak, üzenet a kormánynak, a külföldi tőkének, vészjelzés, amit nem lehet eltitkolni.

3.) (Ami most van.) A fidesznyikek persze mind elmennek voksolni, pártfegyelemnek megfelelően. Elmegy az ellenzéki pártok kemény magja is, akiket természetesen szintén a szavazásra buzdítottak a pártjaik, és ők is leadják a voksaikat. Esetleg elmegy még néhány, addig bizonytalan választó is - "ellenszavazni." Végeredmény: tovább lubickolunk ugyanabban a lekvárban, mint eddig, miközben végképp elismerjük, hogy minden rendben a választási rendszerrel, minden rendben a politikai elittel, hurrá, miközben csúszunk tovább a lejtőn egy totalitárius, balkáni állam formátuma felé.

Én nem tudom, de ebből a 3 alternatívából nekem leginkább a 2-es a szimpatikus.
SirTocy 2014.04.07 13:23:29
@SohaMike: Nem kellett súlykolni, a FIDESZ győzelme borítékolható volt, ha valaki nyitva tartotta a szemét: megmogyorózott választási törvények, stabil, fanatikus szavazóbázis, töketélen, saját magát röhejessé tevő ellenzéki összefogás. És nem csak azt mondom, hogy az Összefogásnak kellett volna otthonmaradásra utasítania a zombijait, hanem a Jobbiknak, LMP-nek, minden ellenzékben lévő pártnak. És ja, amíg az emberek nem húzzák ki a fejüket a saját seggükből, addig valóban nem volt reális elvárás, hogy ne játsszanak egy olyan játékot, amit úgy sem nyerhetnek meg.

Ahogy az sem reális elvárás ugyanezekkel az emberekkel a hátunk mögött, hogy az LMP komoly politikai tényezővé váljon valaha is. ;)
SirTocy 2014.04.07 13:24:54
@SohaMike: Ráadásul itt nem az a lényeg, hogy lehetett-e volna igazából valakire szavazni tiszta szívből az ellenzéknél. Te most mondod itt az LMP-t, persze, de volt, akinek az se volt szimpatikus. Mindegy. Ha véletlenül mondjuk az LMP nekem is szimpatikus lett volna, akkor sem szabadott volna belemenni a FIDESZ játékába. Azzal, hogy más is elment választani a FIDESZ droidokon kívül, csak legitimáltuk az általuk kitalált játékszabályokat, miközben semmin sem változtattunk.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tegnapi napjának a híre, hogy szabotőr társasházi közös képviselőket kaptak el, akik nem tették ki az ilyen rezsitájékoztatókat. Vagy valaki leszedte a papírt. Ki tudja? A sajtóközleményből olyan kellemes árad a tömény hülyeség és a…..
SirTocy 2014.04.03 14:45:25
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Még nem "tiltották be a netet", de azért szerették volna rátenni a kezüket a Vezéredék (Magyarország aláírta az ACTA-t). Továbbá nem lehetne, hogy csak egy kicsit (tényleg csak minimálisan) kisebb talpnyaló, demagóg faszfej legyél? Szívből kívánom, hogy egyszer téged kapjon el valami hatóság, amiért mondjuk siettél, és tilosban szaladtál át az úton, vagy járművel lecsípted a záróvonalat, hogy kikerülj valami bunkót, vagy hogy amikor majd az asszonyt szülni viszed, basszanak a kocsidra egy mikuláscsomagot, mert a szabály az szabály! Te is nagyon jól tudod, hogy ez az egész egy kormánypropaganda, hogy többe kerül vesződni vele, mint amennyit a tájékoztatás ér, amit ad (sőt, megkockáztatom, hogy van, ahol még annyit se ér szarakodni vele, mint amennyi a rajta szereplő megtakarítás értéke). Gondolom, ha holnap törvény születne arról, hogy mostantól neked minden hónapban kötelező mindenkinek a levélbedobóján bedobni egy MSZP-s szórólapot (mert csak, hogy a főnökeidet idézzem), nyilván minden politikai, erkölcsi és morális meggyőződésed, sőt, a józan paraszti ész ellenére is boldogan mennél, és csinálnád, nem? Mert csak.
SirTocy 2014.04.03 14:49:08
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Egyébként meg van egy kollégám, akit rendszeresen kitör a para, mert egy közvetlen hozzátartozója is közös képviselő. Persze, ha az említett képviselő által kirakott plakátot letépik, majd feljelentik a közöst, akkor is ő lesz elővéve, szóval megy az agyérgörcs, hogy mikor kap a család egy húsos (önkormányzati sonkás?) kis bírságot a magadfajta hígagyú kretének miatt.
SirTocy 2014.04.03 14:59:52
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Egyébként meg hadd szólítsalak már meg közvetlenül is: mi a faszom bajod van neked? Neked tényleg ez hiányzott? A kommunizmus emlékeiből visszaköszönő, értelmetlen propaganda-törvények, és a folyamatos rettegés attól, hogy a szomszéd milyen piszlicsáré ökörség miatt jelent fel holnap?
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
SirTocy 2014.04.03 12:34:27
@Csák Morritz AKA Alibiman: Igazából. Hm. Sok-sok érdekes dolgot írsz, csak az a szomorú, hogy nagyon sok helyen egy az egyben alátámasztod a posztot. Ne haragudj, de én azt veszem le a hsz-eidből, hogy "hát srácok, igen, elég szar a helyzet (bár nem annyira, mint a postból látszik), de ha akarunk, és kitartunk mondjuk egy 10-20 évet, akkor egyszer még akár lehet itt egy kellemes, kispolgári élet."

Csak... nos, izé... nekem nincs erre 10-20-50 évem. Nézd, tarts önzőnek vagy hazaárulónak, vagy aminek akarsz, de nekem nincs időm kivárni, mire kihalnak azok az emberek, akik újra és újra hajlandóak az MSZMP-ből szabadult politikusokra és pártjaikra szavazni, illetve mire eltűnik ez a politikai elit a családjaikkal, barátaikkal együtt. Nincs időm megvárni azt a generációt, amelyik majd nem belerúg a nála szerencsétlenebbe, hanem a kezét nyújtja neki, amelyik időt fordít saját maga művelésére, képzésére, és odafigyel a másikra.

Lényeg a lényeg: nekem csak egy életem van. Mindenkinek csak egy élete van, ebből kell kihoznunk a maximumot. És ha ez máshol könnyebben megy, mint itthon, hát nem fogok itthon maradni, mert egyszerűen _NINCS_IDŐM_VÁRNI_. Nem azt akarom megélni, mint a nagyszüleim, akik úgy voltak vele, hogy "jó, rendben, szar ez így, hogy 4:30-tól este hatig robotolok, de majd az unokáimnak jó lesz", ha egyszer választhatom azt, hogy "nekem is aránylag jó lesz ez így, MOST, meg a gyerekeimnek is jó lesz majd, ha lesznek".

Továbbá én tényleg örülök, hogy neked bejött az élet, hogy kiváló, feddhetetlen családtagjaid és barátaid vannak, és olyan biztos anyagi háttered, hogy csuklóból vered le a külföldi cégek fejvadászait ajánlatostúl-mindenestűl, de azért remélem, belátod, hogy Magyarországon nem ez a jellemző. Ezért fontos ez a post: igen, baromi vastag bőr kell ahhoz legyen valakinek a képén, hogy ekkora általánosításokra ragadtassa magát, de ez kell ennek az országnak. Így legalább mindenki magába néz egy kicsit (legalábbis akiben van önkritika), hogy nem-e esetleg róla szól a cikk.
A Nézőpont Intézet készített egy pompás elemzést, amelynek az a címe hogy "Az esti híradók a kampányban", és a február 17 - március 23. közötti időszakot vizsgálta a Tv2, az RTL, az M1, a Duna, az ATV és a HírTV híradóiban.  1. A kereskedelmi híradókban nincs…..
SirTocy 2014.04.03 10:43:30
@lyken: Tudod jól, hogy ennek a majomnak hiába mondod, hogy illik alátámasztani valamivel az álláspontját (főleg, ha amit állít legtöbbször ordas nagy, vérmes hazugságnak tűnik), illetve ők is és a barátaik is 100%-ig lepergetik magukról azt a teljesen jelentéktelen részletinformációt, hogy ez a blog pont az az oldal, ami a baloldalnak is bőven megadta, ami megjár.

A Határátkelős bejegyzéssel meg 100%-ig egyetértek: egy olyan országot nem merek demokratikusan működő, európai államnak nevezni, ahol legfeljebb csak ellenszavazni tudsz négy évente.
Március elején a Kossuth téren található Néprajzi Múzeum egy kicsit kidekorálta magát."Élmény, érték, ember, emlék" szavak díszítették az élénkpiros díszítésű oszlopokat, "a múzeum által március elején kiadott sajtóközlemény szerint “a Múzeum új ruhája”, amely…..
SirTocy 2014.04.01 15:29:47
@Secnir: Szerintem csak naiv. Mármint te minek neveznél valakit, aki szerint Kövér bizottsága azért áll négy FIDESZ-es talpnyaloncból meg egy történészből, mert ők böcsületesen, mindenkivel szemben fair módon szeretnének eljárni? Őszintén szólva én nem tudnám firkálni az intellektusa miatt, inkább csak szomorúan mosolygok rajta: "kis hiszékeny." :\
SirTocy 2014.04.01 15:34:31
@Csigataposó: Javaslom, hogy a magyar zászlóból száműzzük a piros színt! Esetleg cseréljük narancsra. Ja, meg a zöldet is, azt is használja valamelyik bolsilibsi baloldali párt (talán kettő is?). Igazából - basszátok meg, legyen a magyar zászló csak narancssárga! Sőt, a KRESZ-szel kapcsolatban is igaza volt... őőő... tryclops-nak: vegyük le a pirosat (ÉS A ZÖLDET IS!) a jelzőlámpákról, valamint indítványozom, a behajtani tilos táblákat is hordjuk el: legyen helyettük inkább olyan tábla, amit mindenhova kötelező kirakni, ahova szabad behajtani (figyelitek a mutyi-lehetőséget, ugye?), és az természetesen legyen narancssárga!
SirTocy 2014.04.02 08:21:11
@lyken: Na ez, baszd meg, ez gyönyörű. Kíváncsi vagyok, mikor találják ki ezek után, hogy azonnal el kell tüntetni a rendőrautókból a kamerákat. :) Mindegy, örülhetünk neki, hogy egyáltalán történt valami, és nem az intézkedő rendőr lett beperelve, mert K. Józsefről a hozzájárulása nélkül készített felvételt a szolgálati gépjárműben található kamerával.
Az állam nemrégiben átvállalta valamennyi önkormányzat teljes adósságát, nagyjából 1200 milliárd forint értékben, a fideszes politikusok pedig ezzel kampányolva járják az országot, és a döntésről, az adósság "eltűnéséről" bizonyságlevelet adnak át az…..
SirTocy 2014.03.31 13:29:11
@dr. Aullah: Hozzátenném, hogy szaporodni sem. Felhígítja a génállományt. Mindegy, ezzel számomra legalább világos lett, miért ekkora FIDESZ-birka, hiszen szerinte az Állam Pénze az csak úgy jön egy nagy, láthatatlan kalapból meg a Zeurópaiunióból (ahova mi csak fizetjük a pénzt szerinte, de mindegy, a seggszáj-üzem úgy is lendületes tempóban dübörög náluk).
SirTocy 2014.03.31 13:33:21
@stoppos76: Jó hát na, nem azt mondom, hogy hordjuk el a várost. :D De pl. azért én a négyes metrón is fogok menni egyet, bikóz fákkjú, ha már kifizettünk rá 400+ milliárd forintot, egyszer legalább felülök rá.
SirTocy 2014.03.31 13:39:28
@Szelid sunmalac: Ahhoz képest, hogy szigorúan véve minden hazánkfiára több tízezer forint terhet rótt ez az egész marhaság, az a pár száz forint a jegyért már szinte nem is fáj. (:
Ezekben a percekben adja át Orbán és Tarlós az ország eddigi elkúrtabb beruházását. A 4-es metró messze túlszárnyalja a "Kőröshegyi völgyhíd" vagy az "autópálya-alagutak a búzamező alatt" típusú elkúrásokat. A metró építése egyidős a bloggal, amit ugye 2007-ben…..
SirTocy 2014.03.31 08:13:01
Én csak ennyit fűznék hozzá:

444.hu/2014/03/28/alig-verte-meg-az-autot-es-a-biciklit-az-uj-metro/

Szóval az elkúrt nyomvonal, a költségtúllépés, illetve a nevetséges építési idő mellé nyugodtan hozzá lehet még venni, hogy tökéletesen felesleges.
Ma jelent meg Zuschlag János "Pártházból börtönbe" című könyve, amit Szalai Vivien írt, aki a dubajozásról szóló vagy a Stohl-könyv után megint egy kellően mocskos ügyhöz adta a nevét. A könyvet a Nap Gazdaság Kiadó kft. adja ki, akinek annyira vág a profiljába a politikai…..
SirTocy 2014.03.11 08:43:55
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Örülök, hogy ezzel a HSZ-szel végre beismerted, hogy fingod sincs arról, hogyan is néz ki a politikai spektrum, azaz hogy pontosan mitől is lesz egy párt jobb- vagy baloldali, csak csaholod tovább, amit a főnökeid leugatnak neked fentről.
SirTocy 2014.03.11 09:30:44
@Dr.Korász: Majd jó, hogy nem te mondod meg, miről írjon egy blog szerkesztője a saját blogján. :)
Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem…..
SirTocy 2014.03.07 08:09:50
@iii4: Nem értem, mi az, hogy "kellene" támogatnia a baloldalt. Ez az oldal pont azt az egy dolgot csinálja, amit kéne neki: egy cinikus hangú vasököl, ami mindig odasújt, ahova köll. (Igen, alig vártam, hogy ezt elsüthessem végre, valahol. Most már mind továbbléphetünk.) Igenis rúgjon bele a baloldalba is, mert a mostani ellenzék vállalhatatlan. A baloldal töketlen, inkompetens, velejéig korrupt, dilettáns idiótákból álló felhozatalának köszönhető ELSŐSORBAN, hogy most megkaptuk a nyakunkba ezt a másik, inkompetens, velejéig korrupt, dilettáns idiótákból álló brigádot (de ők legalább tökösek, sokaknak már ez is elég). Ajánlom, hogy ezt egy percre se felejtsd el, ha nem akarod, hogy a jövőben simán hülyére vegyenek!
A Borsod megyei Kazincbarcikán nagy a szegénység, egyre többen kukáznak a túlélés érdekében. A problémával tisztában van a város szocialista polgármestere, Szitka Péter is, azonban szerinte a dolog nem csak szociális szempontból gond, hanem vizuálisan is. Azzal is érvelt a…..
SirTocy 2014.03.04 11:37:13
@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: +1

Arról nem is beszélve, hogy a cikk hátulról 3. bekezdése külön finomság. Ha nem vehetik el a hulladéktárolóból, amire szükségük van a túléléshez, hát majd odasomfordálnak a lakókhoz, akik a szemetet viszik le. Esetleg nyitott bicskával. Az még külön szép lenne. Tökéletes demonstrációja annak, hogy a baloldal is van olyan elmeroggyant, mint a jobb, semmi különbség nincs.
A kampány és az elmúlt évek egyik legjobb rövidfilmjével jelentkezett be az Oscar-díjátadás előtt pár órával, vasárnap este a Habony Propaganda Filmvállalat. A forgatókönyv szerint a Bocskai-gyerek, a Döni levelet ír Orbán Viktornak, Orbán elolvassa, megválaszolja, és eleget…..
SirTocy 2014.03.03 12:06:12
@Csekkliszt#10: Ahogy azt Carlin mondta a politikusokról: a "politikus" önmagában nem szar. Mert mit gondoltok, a politikusok honnan érkeznek? Azt hiszitek, átszivárognak közénk egy párhuzamos univerzum membránján? [...] A politikust a társadalom termeli ki, és ez a legjobb, amit adni tud fiúk-lányok. Szemét megy be, szemét jön ki. Szóval lehet, hogy végső soron nem is a politikusok szarok, hanem... az emberek?
SirTocy 2014.03.03 14:31:24
@Csekkliszt#10: George Carlin, ha jól megy az angol, hallgass meg tőle ezt-azt. Biztosan nem szépít semmit az öreg. ;)
Pócs János fideszes országgyűlési képviselő nemrég az alábbi bejegyzést tette ki a Facebook-oldalára:   Mivel Pócs a Parlamentben dolgozik, pontosan tudnia kell, hogy az őrség rendszeresen tart ilyen bemutatót, nem csak a jázsfényszaruiak kedvéért. Biztos mindenki…..
Vastagbőr Hétből négy 2014.02.28 09:15:00
Az Eurostat a legfrissebb tanulmányában a Horvátországgal kiegészült EU28 régióit vizsgálta meg, összesen 272 régiót, az egy főre jutó GDP alapján (2011-es adatok). A 272 régió utolsó, legszegényebb 20 régiója között 4 magyar régió szerepel. Úgy, hogy 7 magyar régió…..
SirTocy 2014.03.03 08:38:47
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

- "Sajnos a magyarokat mint mindig, a média irányitotta, - ami nem magyar kézben van." Kik ülnek a Médiatanácsban, melyik párt tagjai? Melyik párt tagja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke? Hát az MTI igazgatója? Nem, sajnálom barátocskám, a média pont, hogy teljes mértékben a FIDESZ kezében van. Neked csak azért bassza a csőrödet az Internet, mert sajnos (sok negatív tulajdonsága ellenére) fórumot biztosít a szabad hírközlésre, szabad gondolkodásra.

- "Becsmérlik, befeketitik Orbánt: az "Istentelen Európai Unió", a külföldi múltik, bankok és más államok is mint pl. USA, akiknek érdeke, hogy Magyaroszág csődbe menjen, hogy felvásárolhassák az egész országot (mint Görögországot)." Minek? Mi van itt, ami nekik annyira kéne? Energiahordozók? Ásványkincsek? Mert szerintem egyikből sincs annyi, hogy bárki is akarja magának Magyarországot. Az az igazság, hogy a haditechnika fejlődésével már csak azt sem mondhatjuk, stratégiai jelentőségű terület lennénk, mint értékes felvonulási terület. Ha kicsit utána nézel, rájössz, mekkora lószar, amit leírtál, és nagyon sajnálatos, hogy egy - ránézésre is - hatalmas baromsággal hagyod magad riogatni. Ráadásul arról nem is beszélve, hogy épp a Főnököd az, aki kilóra adja el az országot, most éppen az oroszoknak.

- "Senki sem tőkéletes, az Orbán sem. De a bölcs ember mérlegeli mindazt amit elért, azzal szemben amit elmúlasztott. Megkapta az országot egy nagy adóssággal, erre még rájöttek a természeti csapások mint: árvíz, a vörös iszap, a Veres pataki cián szennyezés. Ezzel szemben megállitotta az ország adósságának további növekedését, védi a Keresztyénséget az Unióval szemben. Más államban az ilyen embert tisztelik és megbecsülik, ....nálunk ez pont fordítva van." A Kereszténységet nem kell megvédeni. A hit az emberek szívében lakik, nem templomokban, paplakokban, a Vatikánban, de főleg nem a parlamentben, de pláne az alkotmányban nem kéne szerintem, hogy helye legyen. Vidd a hitedet az utcára, ha szeretnéd! Járj ifi táborokba, imaházakba, templomokba, imacsopikba, ha neked az kedves, de azt ne hidd, hogy jogod van (vagy a Főnöködnek joga van) másokra erőltetni a vallásodat vagy hitedet az Alaptörvényen vagy bármilyen más jogi úton keresztül! A gazdasági megoldásai pedig nem tartós megoldások, mindent arra a lapra tett fel, hogy a látszatmegoldásaival nyerhessen egy újabb választást, és remélte, addig kitart a lenyúlt manyup pénz, meg elhiszi mindenki, hogy a közmunkás program valódi munkahelyeket jelent, holott mindannyian tudjuk, hogy ezzel képtelenek (vagy legalábbis elhanyagolható mennyiségben képesek csupán) materiális vagy immateriális javak előállítására.