Regisztráció Blogot indítok
Adatok
y Azvedo

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
y Azvedo 2016.03.26 08:00:08
@Suna bácsi: Egyem meg azt a csodálatos, simára borotvált pofikádat! Ne hagyd abba, írj még valami szépet! Sugárzik belőle az értelem. Gondolom, hogy a szemeidről is hasonló mondható el....
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
Egy nagyobb képeslapcsomagban kettő 1948-ban feladott tábori levelezőlapot kaptam. A képes oldalát nézve elcsodálkoztam, hogy ezek 1948-asok. Én harminc évvel később voltam katona, de emlékeim szerint a kantinban még ilyen, vagy nagyon hasonló grafikájú képeslapokat akkor is lehetett…..
Time Goes By Jackie Brown 1997 2015.07.03 07:22:32
Ezt az 1997-es neo-noir krimit Quentin Tarantino rendezte, amire talán kevésbé jellemzőek a Tarantinos rendezői fogások, azonban sokkal komplexebb a története és összetettebbek a karakterek, mint a legtöbb filmjében. Ugyanakkor itt is látható, hogy sokszor mennyire szokatlanul – de nagyon jó…..
Az szerintem már sokaknak feltűnt, hogy a Róbert Károly körút neve nem pontos. Első Anjou királyunkat manapság I. Károly néven említi a történettudomány, ezt megelőzően a Károly Róbert írásmódot preferálták, tehát épp a Róbert Károly nem stimmel. Más megközelítés szerint azonban semmi baj nincs…..
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
y Azvedo 2012.08.09 11:59:31
@igazságos: A probléma az, hogy, ha ügyes vagy, akkor - akár tanári diplomával - az élet más területén a tanári fizetés többszörösét keresheted meg, ergo nem perspektíva a tanári pálya. Illetve csak az elhivatottaknak (ebből van kevesebb), vagy az alkalmatlanoknak (ebből, sajnos, jóval több van).

A számokkal nem akarok sem vitatkozni, sem dobálózni. Javasolnám mindazonáltal az aktuális közalkalmazotti bértábla tanulmányozását. (Egyébként a magyar átlagkereset 200 fölött van...)

Eü. dolgozók bére valóban szégyen, de nem szerencsés az összehasonlítás.
y Azvedo 2012.08.09 12:06:52
@bpetya75: Természetesen igazat adok. Mindazonáltal az ön, és még sokak által leírt kontraszelekció a tanári pályán egyértelműen a gyér anyagi ösztönzés következménye. E mellet a társadalmi megbecsülés hiánya is erősíti ezt. Legnagyobb sajnálatomra...
Mindenek előtt leszögezném, hogy nem örülök a nem tandíjnak hívott tandíj bevezetésének a felsőoktatásban. Egyáltalán nem tetszenek azok a folyamatok, amelyek a magyar felsőoktatásban reform néven zajlanak. Nyelvvizsga nélkül azonban senki ne kaphasson diplomát. Hat…..
y Azvedo 2012.07.24 13:00:35
@Bambano: "már voltam 3x államvizsgázni, de úgy emlékszem, pár tanár ül az asztalnál, nem a társadalom."

És harmadszorra sem sikerült? :-)

Nem akartalak megbántani, de nem lehetett kihagyni... Sajnos a te mentalitásod kezd általánossá válni. Így is lehet élni, de - akár 3 diplomával a zsebedben - sem nevezheted magad értelmiséginek. Annak ugyanis vannak feltételei (pl. Sartre megfogalmazása). Emellett szomorú az általad is képviselt "tömegember" attitűd (Ortega y Gasset: Tömegek lázadása). Tudom, hogy szerinted a filozófiának semmi értelme, mégis javasolnám, hogy olvasgasd őket. Talán jobban megérted a világot...

@Tudathullám: +

Ja, hogy a nyelvvizsgakérdéshez is hozzászóljak: ha valaki nem érzi, hogy több lesz egy megtanult nyelv által, annak ez teher, hát ne kényszerítsük. Ameddig ez jellemzi a nagy többséget, addig nekem biztos a megélhetésem
Alig egy éve jelent meg a Kiscsillag Néniket a bácsiknak! című albuma, de a zenekar máris új lemezen dolgozik. „Tavasszal, a dalíró próbákon született pár dalból nyáron felvettünk hármat, és az év folyamán egyenként jövünk ki velük. Ez a dal az első." – mondja Lovasi…..
y Azvedo 2012.07.23 17:51:26
@aranyláz: Nem tudom, hogy észrevetted-e, de ennek a blognak nem "Büdös Tornacipők" a címe... Ha lenne ilyen, ott biztosan leborulnának a Rátgéber eredményei előtt. ( Egyébként, mint edzőt, én is nagyra tartom.)Ellenben, hogy a sporton kívül minden megnyilvánulása - már amit én láttam, hallottam - kínos, beleértve a zenei "motoszkálást" is, az nem lehet vita tárgya. És igen, Lovasi is kínos az utóbbi időben. A dalt pedig pont elég egyszer meghallgatni. Azt mondanám: nem rossz, de a jótól is eléggé távol áll.
Orbán Viktor csütörtökön kiszivárgott (kiszivárogtatott?) véleménye szerint a költségvetés rossz helyzete miatt jövőre és 2014-ben (a következő választások évében) "meg kellene szüntetni" a pártok állami támogatását. (Most ne menjünk abba bele, hogy mitől…..
y Azvedo 2012.05.18 10:13:45
@peti6: Szeretem, amikor előkerülnek az autópályák! :-) A kommented azonban egy pici kiigazításra szorul. Ha drága autópályákat keresel, akkor Vegyépszer (1998 - 2002 között keresd!). A teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy legalább abban az időszakban rendes, jófajta követ használtak az alapozáshoz... Tudod honnan... Elárulom, hogy a Viadom (2002-től) kb. 50%-os áron épített (majd mi megmutatjuk - Kóka). Sajnos ezzel át is estünk a ló túlsó oldalára, és a cég bedőlése rengeteg kisvállalkozót is elsodort, mert a rendszerből itt is eltűnt a pénz, csak a sokkal kevesebből ugyanannyi. Természetesen többszereplős a képlet, de akkor évekig lehetne írni. A lényeg, hogy mindenki rosszul csinálta. Ellenben azt állítani, hogy a szoclib kormányzás alatt épültek a legdrágább autópályák, legalábbis badarság.
Mit nézel, a cseh kettőt? - kérdezik Magyarországon, ha valamit nagyon benézel. Valójában Csehországban a ČT2-es csatorna a filmritkaságok, komoly dokumentumfilmek és az érdekes tévés kísérletek terepe, egyik kedvenc csatornánk. Idén, feburár közepén kezdték el…..
A 90-es évek közepétől egyre többször hangzott el az a megfogalmazás, mely szerint a XXI. század a kommunikáció évszázada lesz. Akkor még csak sejthettük, mit is takar ez a kijelentés, mára azonban benne élünk, és valóban elmondhatjuk, hogy ez így van. A mobiltelefonok, és…..
A karácsonyban többek között az a jó, hogy lehet álmodozni, forgatni szabadon a fejünkben a gondolatot, hogy mit is kérnénk a Jézuskától. Én például egy Álomgarázst állítottam össze magamnak.  Sose lesz persze ilyenem – de jól is néznénk ki, ha minden vágyunk…..
y Azvedo 2011.12.29 12:43:21
Mekkora dicsőség lenne, ha lábon hazajönne — a Rozi megvásárlását követő héten végig ez járt az eszemben. Pár másodpercre végül is beindult, a fék remekül működött, kormányozni lehetett; nem igaz, hogy nem lehet megoldani valahogy. Már Szegedről hazafelé azon…..