Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiesta2002

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
Kedvenc barátom, igazán nagy hőstettet vitt véghez, kifizette a svájci frankos autókölcsönét. Az egészsége, és a családi aranyak rámentek, de megvan a gyönyörű, újszerű autó. Azaz csak volt. Munkája az autóhoz köthető, így nem véletlen, hogy aznap is benne üldögélt,…..
fiesta2002 2012.04.24 17:14:47
@Car Mandiner:
Így már jobb a helyzet.
Én ebből gondoltam, hogy a gép éppen dolgozott és csak belógott az útra:"akkor már csak egy koszos talajgyalu lapát meredezett ott. Az út mellett bicikli sávot építettek, onnét hatolt ki a gépezet."
De ha menni akart valahova, akkor közlekedett.

A padkás mellékszálra (ami ugye most nem mérvadó) azt mondanám, hogy padkán menni, az közlekedés, de az építés céljából lezárt úton lenni, az nem az.

De visszatérve a lényegre: ha ráment a nem lezárt útra, hogy pl. az építési terület egyik részéből átmenjen a másikra, akkor tényleg közlekedett.
A mátyásföldi repülőtéren fényképeztem ezt a fatörzset. Úgy mellmagasságban látszik rajta egy kék csík. Sőt ha alaposabban körülnézünk a környező fákon is felfedezhetők. Tudjátok, mik ezek? Egykor a szovjet megszállás területein az oroszok mindenhol ezt…..
fiesta2002 2012.04.06 17:16:05
@pretty:
"A fákat azért szokták meszelni,mert télen amikor éjszakánként nagy mínuszok vannak a fa törzse lehül,amikor kisüt a nap a napsütötte oldalon a fekete fatörzs fölmelegszik,amig az árnyékban lévő oldalon nem, a nagy hőfokkülönbség okozza a fa törzsén a repedést."

A gyümölcsösökben valóban a felmelegedés ellen meszelnek. De nem a hőtágulás a probléma. A fa villanypózna sem reped meg tavasszal. :-)
A meszeletlen fában a nap melegétől korán megindul a nedvkeringés és éjszaka a magasabb víztartalmú sejtek megfagynak.
fiesta2002 2012.04.06 17:18:20
Ma szerintem egy kevésbé izgalmas, de annál hasznosabb bejegyzés lesz, mert néhány elektromos gebaszt veszek elő. Tapasztalt autószerelőknek kevés új információt tartalmaz, de az olyan hétvégi autószerelőknek, mint én, jól jön. :) A gyári lámpakapcsoló hibáiról már volt…..
fiesta2002 2011.12.21 12:21:01