Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mephet'ran

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dráma! Izgalom! Akció! A második napon! A Filmszemlén! ..
Geekblog Hadak útján 2012.02.02 08:44:00
Steven Spielberg, akit annak idején korunk nagy mesélőjeként emlegettek (annak idején – ehhez a titulushoz már rég nem méltó), sosem ment a szomszédba egy kis szentimentalizmusért. Mindig késztetetést érzett rá, hogy a lehető leghatározottabban, legközvetlenebbül közölje a…..
Mephet'ran 2012.02.02 15:58:50
@Fair_: Linkeld már az egyik kritikád Böbém.

Egyébként, szintén a logikád mentén haladva, ha egy étteremben, eléraknak egy tányér közepesen meleg fost (nem metafora, szó szerint), ízléses dressinggel, akkor nem kritizálhatod, ha nem tudsz főzni?
Mephet'ran 2012.02.02 16:55:47
@Rusznyák Csaba: Óh, a vendéglátós-filmgyáros? Tagadhatatlan a hasonlóság.
Amit Reznor és Ross kreált David Fincher filmjéhez, az nem zene, hanem egy hangeffektsáv, aminek felhasználása az egyes jelenetek alatt majdnem esetleges. De erről később, kezdetnek nem árt, ha kicsit körüljárjuk ezt a jelenséget – mert ez már az. Jelenség, ami A tetovált…..
Mephet'ran 2012.02.01 21:50:43
@Maya--: Sehol nem írtam, hogy Hemsey noname lenne. Az meg gondoltam magától értetődő, hogy nem onnan, hanem más munkáiból emelt át sokat.
Mephet'ran 2012.02.01 19:46:24
@Rusznyák Csaba: Az Inception zenéjének a felét innen-onnan lopkodta össze Zimmer, a másik fele, pedig ugyanolyan sematikus szar mint amikről fentebb írsz.
Mephet'ran 2012.02.01 21:07:54
@Rusznyák Csaba: Persze, hogy egyedi hangzásvilága van, ez az a rész, ami nem az Ő fejéből pattant ki. Persze senki sem várja el, se tőled, se mástól, abszolút noname szerzők ismeretét, de pl. Zack Hemseyről azért elég csúnya dolog volt másolni. Főleg annak tükrében, hogy övé az Inception trailerének a zenéje is.
Ezen a héten az Elnyűhetetlen Trió (hát ha ez nem egy magyar szuperhőscsapatnak való név, akkor nem tudom mi) a címben olvasható filmeket cincálja szét, és még a szokásosnál is kevésbé értenek egyet. Közben gumicukrot esznek. Az mp3 file innen tölthető le...
Mephet'ran 2012.01.29 19:44:59
@Rusznyák Csaba: Sőt, a Tree of Lifeot kifejezettem rühellem. Az Artistot majd akkor fogom habzó szájjal ócsárolni, ha új trendet hoz az iparba, amitől óvjon minket a magasságos. Addig csak egy elkülönített sötét sarokban, magzatpózba gömbölyödve utálom.
Mephet'ran 2012.01.30 14:56:55
@Beyonder: Én is!
A legsötétebb óraA Timur Berkmambetov nevével fémjelzett inváziós sci-fi horror írója John Spaihts, akinek ez volt az első forgatókönyve – ez csak azért érdekes, mert a második meg a Prometheus (Damon Lindeloffal közösen). Szóval, mire számíthatunk ez alapján az év egyik…..
Nem? Na, akkor mutatunk. Sőt, hentelőset is. Jön a Spartacus második évada az HBO-ra is.  ..
Geekblog GeekxKomix 47. 2012.01.25 13:10:00
Aquaman 4 író: Geoff Jones rajzoló: Ivan Reis DC Életemben nem olvastam még Aquaman képregényt. Kevés röhejesebb szuperhős létezik, még magában a képregényben is megjegyzést tesznek Aquaman komolyan-vehetetlenségére, ám a kopoltyús krapek kalandjaival való megismerkedés első…..
Mephet'ran 2012.01.26 17:22:39
@Wostry Ferenc: Kösz, akkor a Marvel cuccokat hanyagolom.
Valami olyasmiben reménykedtem, hogy logikusan követik egymást a különböző szériák, még ha nem is folyamatos sorrendben.
Hétvégén a terrortrió visszatér, hogy a fületekbe dugja rettentetes podcast-sorozatunk újabb epizódját! Selmeczi "Ballcrusher" Nóra, Rusznyák "Green Lantern Azjó" Csaba, és jómagam kivesézzük a The Innkeepers-t, a The Artist-ot, a Shriek of the Sasquatch-ot és a…..
Mephet'ran 2012.01.24 19:32:46
@Wostry Ferenc: Én is rühellem a listázást, de kíváncsi vagyok, hogy te mér'?
Tudom, tudom, George R.R. Martin regényfolyamának a címe nem Trónok harca, hanem A tűz és jég dala, aminek első részét hívjuk Trónok harcának, de mivel az HBO is Trónok harca címen emlegeti a könyvekből készített sorozatot, így nekünk is jó lesz egyelőre. A lényeg nem is ez,…..
Mephet'ran 2012.01.02 12:28:03
@fran7: Az ötödik első fele párhuzamosan fut a negyedik eseményeivel. Utána időben összeérnek a szálak, és mindenki bennevan.

A kiadott fejezet érdekes, jöhetne már a 'Winds, nem akarom megint újraolvasni a Dancet :D
Geekblog Ninja Kids!!! 2011.12.29 14:20:00
Nem lehet könnyű filmrendezőnek lenni akkor, ha történetesen a rendezőt Miike Takashi-nak hívják. Bármilyen témát válasszon is, a korai munkáiért rajongó rajongók kritikáival kell megkűzdenie. De pont ezért lehet nehéz Miike rajongónak is lenni. Csak nagy ritkán választ olyan…..
Mephet'ran 2011.12.31 10:22:24
@Chavez: Hm, már nagyon rég itt figyel a gépemen, de most vettél rá, hogy megnézzem.
Az Entertainment Magazine megválasztotta az év művészét, avagy szórakoztatóipari szakmunkását. A címet 2011-ben annak a George R.R. Martinnak adták, aki azt a Tűz és jég dala című, (egyelőre) ötrészes regényciklust írta, aminek első darabja a Trónok harca címet viseli, és az…..
Geekblog Prometheus trailer 2011.12.22 19:20:53
Úgy látszik, ez a hét a fél világ által hülyére várt filmek "összeszarod magad, annyira jó" előzeteseié. Itt a legújabb. Csak aztán a filmek is jók legyenek... (Ha Scott ebből se tud maradandót összehozni, akkor azt hiszem, végleg leírhatjuk.) ..
A mostani klipben Belfast és környéke kap kiemelt szerepet, ahol, mint kiderül, nagyon fasza forgatni. MIKOR LESZ MÁR ÁPRILIS? ..
A Life Too Short című új sorozatával apróbbal botló, egykori Extras- és Office-főnök Gervais, akit januárban az Aranyglóbusz műsorvezetőjeként látunk majd viszont, új sorozattervet adott el a Channel4-nak. A Life Too Short-ból a BBC két még egy évadot (Gervais két évadban…..
Geekblog Ian M. Banks - Anyag 2011.12.13 18:32:00
Banks Kultúra regényei közül már a hetedik(!) látott napvilágot az Agave kiadó gondozásában, ami lássuk be, nem kis teljesítmény, hiszen az egyik (ha nem a) legjobb kortárs sci-fi íróról van szó, aki temérdek díjat söpört be, és valami olyasmit teremtett a hard science fiction…..
Az eddigi legsötétebb Batman adaptáció megkapja méltó befejezését? Christian Bale utoljára ölti magára a denevér ruhát, Christopher Nolan pedig mindent megpróbál, hogy emlékezetessé tegye a finálét. A mostani főgonosz Bane lesz, aki már nem is tűnik annyira nevetségesnek, mint…..