Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macikutya

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az akadémikus történelemtudomány azt tanítja, a mai ember fokozatos fejlődés eredményeképpen szellemileg és testileg az alacsonyabbrendű lényekből emelkedett ki. Ez elmélet évmilliókat ölel fel, bár a történészek hatezer évnél távolabbra nem tudnak megbízhatóan visszatekinteni. Arra, hogy mi volt…..
Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, amit azért valahol minden hírfogyasztó sejtett: Gyurcsány Ferenc rástartolt a miniszterelnöki szék visszaszerzésére. Persze - lévén profi politikus - ezt ő egy jó ideig még nem fogja elismerni. De nézzük, mivel töltötte az időt…..
Macikutya 2015.01.05 22:00:18
@Jules Verne: A lényeg, hogy te okos vagy, bölcs, meg minden
Macikutya 2015.01.05 22:02:57
@Alick: NEM. Nincs igazad. Másnap reggel minden emeszpés lázasan azt kutatta, miként szabadulhatna meg ettől az okvetetlenkedőtől. A fidesznél meg ez jó táptalajra talált. Nyertek is, azóta is nyögjük a Nemzeti Erőfitogtatás Rendszerét.
Ezek a gázórás-vízórás történetek búvópatakként visszatérnek a blogra, a Zugügyvéd azért teszi megint közzé, hátha a szolgáltatók is észbekapnak végre. Elvileg a hamis vád tényállását is megvalósítják szerelők a gázóra manipulálásával. Tisztelt…..
Macikutya 2011.12.20 15:47:57
Öt év óta üresen álló lakásomban évenként 2-3m3 volt a gázfogyasztás 2007-2008-2009-ben. Most eladtam a lakást, és amikor ellenőrizni akartuk a fűtést, kiderült, hogy a FŐGÁZ hónapokkal ezelőtt kikötötte az órát - csak egy cédulát találtam a gázóra mellett, hogy "díjtartozás miatt", se csekk, se bármilyen értesítés előtte. A Gázművek ügyfélszolgálatán közölték, hogy közel 600.000 Ft a tartozásom, mivel 3500 m3-t fogyasztottam tavaly. Hangsúlyozom, hogy egy nem lakott és fűtetlen lakásról van szó. A Művek persze szeretné, ha ezt kifizetném. Azt biztosan tudom, hogy én nem nyúltam az órához (azt sem tudtam, hol van), egyedül az éves leolvasáskor kiküldött illető nyúlhatott bele. Mert azt nem gondolom, hogy egy használaton kívüli gázóra csak úgy hirtelen, magától elromlik. Hatlakásos társasházról lévén szó, az öt másik tulajdonos tanúsítani tudja, hogy a lakás lakatlan volt és kifűtetlen. Másfelől a Művek addig nem hajlandó az új tulajdonosnak addig a szolgáltatást megindítani, amíg a tartozást + az óra ki-bekötését ki nem fizetem. Ha kifizetném, azzal elismerném a "bűnösségemet", és futhatnék a pénzem után. Hogy lehet bebizonyítani azt, hogy csak a Művek embere állíthatta át az órát? Vajon mennyi jutalékot kaphat egy-egy ilyen sikeres tranzakcióért? Van-e valakinek ötlete, mit lehet ilyen csapdahelyzetben tenni? Választ a kaland48@gmail.com-ra kérnék! Előre is köszönöm.
Macikutya 2011.12.20 15:55:45
@eska424: Lehet, hogy a régi gézóra csak a felét mérte a fogyasztásnak?..Ez is benne van a pakliban. Mindenesetre nem ártana egy kazánt vagy valamit egy órán keresztül teljes gázzal járatni, és megmérni, hogy a készüléken jelzett fogyasztás megegyezik-e az óra által mérttel. Ha az óra többet mér, nyugodtan be lehet vizsgáltatni.