Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naiszen

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval olvasom, hogy a hazai agrárium aranytartalékát jelentő kiskerteket, melyek teljes területe 200 ezer hektárra tehető, fel kéne virágoztatni és ezen kiskertek többlettermelését a helyi piacokon és a gyermekétkeztetésben kellene felhasználni.  Azt írják, hogy a…..
naiszen 2013.04.02 13:55:25
@gyalog.galopp: "Ez számomra annyit jelent, hogy a baktériumok, élősködők számára nem ideális hely a fahamuval kevert faforgács, legyen az bármilyen élősködő. " Ha száraz, porfürdőzésre is használható teret akarunk adni a tyúkoknak, akkor világbajnok a faforgács. A fahamu meg eleve fertőtlenítő hatású, amint nedvesség hatására oldódni kezd belőle ez meg az. A kiscsibéknél én is ezt a kombót alkalmazom amúgy. A többiek esetében viszont a könnyen komposztálható megoldást választom.
Tetszenek az itatós-etetős tippek! Honnan szerváltad az itató "alapját"? Szerintem még csak külföldi honlapokon láttam ilyen megoldást.
Én egy olyan asztalt raktam össze az értékesebb takarmányt tartalmazó etető alá, amely nagyon széles, a pereme messze túlnyúlik azon a fadobozon, amely alatta amolyan tartóoszlopként áll. Tehát egy középen egy lábbal rendelkező asztalt képzeljetek el. Az asztallap is kapott kis peremet. Olyan helyen van, ahova a verebek, galambok nem szállnak be, nem látják, a rágcsálók pedig e megoldással nem tudnak felmászni hozzá. Így is nagyon kevés a takarmányveszteség.
Vastagbőr Lécci lécci add vissza 2013.03.20 09:01:00
Balog Zoltán egy Táncsics-díj miatt buktatja a NER tökéletes és tévedhetetlen rendszerét ...Először is Táncsics-díjban részesítette Szaniszló Ferencet, az ECHO TV műsorvezetőjét, bár a műsorát a Médiatanács megbüntette "mert az megsértette az emberi méltóság…..
naiszen 2013.03.20 12:58:28
@naiszen: Bocsánat:
"Nem érdekel, mi a véleménye, mit tett és mit tervez tenni"
Helyesen: Nem érdekel mi a véleménye, hanem az, hogy mit tett és mit tervez tenni.
naiszen 2013.03.20 14:10:24
@Ironfist: Névhez: Dehogy, ne komplikáld túl! Csak a név tükörfordítására gondoltam. :)
naiszen 2013.03.20 15:19:29
@Ironfist: Erről sajnos lemaradtam, pedig Béla bácsi eszmefuttatása komoly szórakoztatási értékkel bírt volna számomra. :) Ha a trollkodás olimpiai sportág lenne, édes istenem! ;)
ProgBlog Így győzd le a Fideszt! 2013.03.14 20:15:15
„Én Jónás, ki csak a Békét szerettem,harc és pusztulás prófétája lettem.” Babits Mihály: Jónás könyve – 1938     Hát persze, hogy módosították az alaptörvényüket: az övék - azt csinálnak vele, amit akarnak. Ez a fideszes értelmezése a tulajdonjog…..
naiszen 2013.03.18 21:42:44
@savanyujóska: Egyetértek, magam is hangoztatom, hogy egész egyszerűen szükségünk van "légiósokra", másként nem zökkenthető ki pl. a közigazgatás abból a mély mocsárból, amelyben dagonyázik. Persze ez is olyan ötlet, amit alaposan át kellene gondolni ahhoz, hogy valóban működjön. Egy darab, a magyar állam által fizetett külföldit ismertem (inkább: láttam élőben), aki egy innovációs program életre hívásában vett részt. Nem tudom a munkáját megítélni, de egyszer láttam találkozni a magyar érintettek színe-javával... Magasról tettek rá, miközben nem értették, nem akarták érteni, miért illeti kemény kritikával azt az irányt, amibe (szakmailag) elkorrumpálták az ügyet.
Mandiner blog Senki nem ért semmit 2012.12.21 11:11:00
... a kormány a diákokat, a diákok a kormányt, satöbbi. Én egyikőjüket se értem. Leginkább azt nem, hogy mi köze a felsőoktatás ingyenességének vagy fizetősségének a minőségéhez. A legnagyobb baj ugyanis jelenleg a felsőoktatással az, hogy nagyon rossz. Az már csak hab a…..
naiszen 2012.12.21 14:38:02
@maskep: Tiszteletem mind a tegnapi, mind a mai hozzászólásaidért. Nekem nem is kell írnom semmit - igaz, ennyit nem is akarok. :)
Most is a többség mondja a magáét, ötletszerűen fejben megoldja a felsőoktatás problémáit (mint Orbán), valójában meg sem akarja érteni a másikat (azokat sem, akik amúgy meg tudják fogalmazni a magáét), közben pedig mindenkit lehülyéz, szolidaritást nem vállal senkivel, semmivel. Élvezettel egymásba rúgunk, és csodálkozunk, hogy mellettük sem áll ki senki a munkahelyünkön és másutt. Aztán nem értjük, hogy minden csak rosszabb lesz.
Egy hídfoglalás, egy félhídfoglalás, még egy hídfoglalás. A napok óta tartó hallgatói tiltakozások minden formáját mindaddig biztosító rendőrség a Lánchídról előállított három hallgatót. A reakciók? Milla: ViktatúraA KARD: „Orbán diákokat vitet el? Mi van?…..
naiszen 2012.12.20 17:41:23
Én nem ragadnék le a hídfoglalás kérdésénél, önmagában csúsztatás csak erről beszélni, én nagy sírást sem látok ezzel kapcsolatban, inkább poénokat, amelyre Orbán életútja bőven rászolgált. Kérdések az alábbiak:
1. Értelmes és sok tekintetben "jogos" célokat fogalmaztak meg a diákok? Jelezték ezt már írásban is? Igen, ez megcáfolhatatlan.
2. Kaptak erre valódi választ (ami nem egyszerű ténybeli hazugság)?
3. Leültek-e velük kamerák előtt tárgyalni (magyarul: nem mutyizni)?
4. Ha az utóbbi két kérdésre nem "nem" lenne a válasz, mászkálnának a hidegben?
Szóval természetes módon a törvényesség határára sodródik a hallgatók véleményének kifejezése. Egyébként igen, megfelelő felszólítás után beavatkozhatnak a rendőrök, igaz, itt van némi eljárási probléma, ld. TASZ állásfoglalása. Utána viszont nem kellene csúsztatva nyilatkoznia a rendőrségnek holmi késekről, pontosan elárulva a politikai megrendelést. Igaz, ha ilyen precíz kiemelésre képes rendőrségtől minimálisan elvárható, hogy a Zagyva György Gyula féle náci karlendítéssel, zsidózva üvöltő csoportból is ki kell emelni a vezetőket. De mondom, nem ez a rendőri beavatkozás a lényeges történés, és nem ebből kellene továbbfűzni az impotens bal-jobb felosztást. Ha valaki ezzel kapcsolatban érvel, biztosan nem reagálok.
Amiért ideírok kimondottan a szerzőknek: ha valaki valamiféle épkézláb konzervatív demokrata elveket hirdet, annak a diákok/oktatásban dolgozók mellett a helyük - nem csak Rajcsányi Gellért múltkori cikkének néhány mondatával, és nem csak azzal a borzongással, hogy "ilyen ország pedig nincs". Ez már nevetséges: van, itt van, meg akarod változtatni vagy inkább a "balliberális" média kritikájával foglalkozol?
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
naiszen 2012.12.20 15:55:18
@dzsugasvili: "de nem merném megmondani azért, hogy pontosan hogy kéne az egész rendszert átszervezni."
Pedig a te neveddel ez a határozottság lenne a minimum. ;)
Egyébként nem értem, hogy a bejegyzést ki hogyan értette, szerintem nem a felsőoktatás problémáinak megoldását, hanem egy megalapozó feladatot jelölt meg. Szóval nem most rövid hozzászólásokban, amolyan "online kocsmában" kellene kiötleni a tutit, mert akkor Orbántól nem különbözünk.
Visszakanyarodva a cikkhez: hajrá, szervezzétek meg, üljetek le, én biztosan elmegyek hallgatóságnak. Mivel a szakemberektől nem azt várjuk, hogy egyezzenek meg kompromisszumban, ezért legfeljebb tényleg egy felvilágosító anyagot lehetne készíteni belőle. Elmagyarázni fontos összefüggéseket ti is és mások is sok platformon, fórumon megpróbálhatjátok, nem biztos, hogy ebből sokkal többre van szükség, mint ami van. Ahogy mások is jelezték már itt, hogy a fociakadémiák kielemzése pl. kétségtelenül több figyelmet ragadna meg.
A szakemberek értéke a kormányzás gyakorlatában az, hogy ha egy politikai szereplő megfogalmaz egy beavatkozást, akkor azt minőségében jobbá tegye: összefüggő beavatkozássorrá érlelje, megszüntesse az ellentmondásait, megvilágítsa a nem szándékolt hatásait, alternatív költségeit. Aki az adott szakpolitikai irányt maximálisan elveti, még talán az is segíthet aminőségi javításban. Én viszont elsődlegesen azokhoz a véleményekhez csatlakoznék, akik azt mondják: ezzel a kormánnyal nincs miről tárgyalni, ezt a kormányzási módot meg kell szüntetni. Magyarul az aktívan ellenálló diákok ma az aktorok: az oktatásgazdaságtani/neveléstudományi szakember a talonban tartott elképzeléseit csiszolgathatja, egyébként meg vigye inkább a lenézett molinókat, meg nyissa ki a száját a rektori/dékáni tanácsban, ha a tudása villogtatására még esélyt akar kapni. Mármint, ha fontos neki, hogy itt valami jobb legyen.
Provokatívan azt is mondhatnám, hogy nem elsődlegesen több okosság, hanem több gerinc kell most!
ProgBlog A különbség 2012.12.18 20:23:59
„…Ha nem tudsz mást, mint eldalolniSaját fájdalmad s örömed:Nincs rád szüksége a világnak,S azért a szent fát félretedd.” Petőfi Sándor: a XIX. század költői – 1847. január   Beértett a termés: amit a Jobbikkal vettetett el a „nemzeti jobboldal”, azt tegnap…..
naiszen 2012.12.19 19:47:55
Hm... Egyrészt csatlakoznék Husz Jánoshoz. Másrészt személy szerint sajnálom a váltást, beleolvastam a "pályázatba", és látványos, hogy a gazdálkodásról valódi elképzelése nincs az írójának (illetve segítőinek, nem várom el egy rendezőtől a frappáns elemzést, de hát nevesítette a csapatát). Legtöbbet önmagáról beszél, nem foglalkozik azzal, hogy manapság folyamatosan teltházas a Nemzeti, és a nemzeti és magyar szavakkal leplezi a koncepció ürességét. Az Alföldi-féle színház több darabját láttam, a repertoár átalakulása, a mögötte rejlő tanulási folyamat tetszik, most nekem tetsző úton járnak.
De van egy óriási bibi, amelyet elfelejtettünk: az előző pályázat sem a fair play jegyében került eldöntésre.
www.delmagyar.hu/belfold_hirek/baliko_tamas_lezarta_magaban_a_nemzeti-palyazat_ugyet/2041650/
Na, és ez a gond. Kire emlékszünk, aki felvállalta, hogy korábban hibázott, korábban jogot és erkölcsöt sértett, de ez így nem mehet tovább, ő félreáll? A "tiszta", új szereplőknek nem nyitott a pálya, kevés az erőforrás is, a régiek hallgatnak, és így bizalom nincs sehol, ami tovább erősíti a megújulás nehézségét. A morális kontraszelekció körbeért minden szakmán és szférában. És mégis el kell indulnunk,valamit tennünk kell, valahova csatlakoznunk kell, Alföldi esetében szolidaritás kell... Mert ez különben csak egyre rosszabb lesz.
Michael Knight Határtalan keretek 2012.12.17 19:03:35
A diákság széles köreivel folytatott, alapos konzultációt követően mélyreható szakmai vitát folytatott az Országgyűlés Fidesz-frakciója is a felsőoktatás tervezett átalakításáról. Az alábbiakban egy részletet közlünk az ülés jegyzőkönyvéből. -...és kedves…..
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
naiszen 2012.12.13 10:48:50
Bagoly mondja verébnek... keresztapák a kifutófiúknak:
amexrap.org/fal/giro-szasz-14eve-felsooktatasban-es-ehhez-meg-titkosszolgalatokat-sem-hasznaltuk
Egyébként alighanem benézik azt, hogy a HÖK-vezéreket fenyegetik, mert a HAHA éppen előbbiek impotenciája miatt lépett fel már korábban is kezdeményezőbben, és a hallgatók is többé-kevésbé tisztában vannak a simlis ügyekkel. A HÖK csak utánament a fejleményeknek és próbál visszakerülni a vezető szerepbe. Még szívességet is tesz a kormány, ha megtisztítja a HÖK-öt. :)
„Több mindent, kevesebb semmit” -Kétfarkú Kutya Párt- Lovas nemzetnek tartja magát a magyar, de valahogy mégsem akaródzik megülni azt a paripát... Valahányszor előáll egy vitás helyzet, egy bizonyos nézeteket sértő szituáció, az ember nekilódul, hogy felháborodásában…..
Erre lenne szükségünk, hisz a kiskirályosítás már nagyon beindult. Egyre-másra felbukkannak az újdonsült (önjelölt) kiskirályok. Azon már meg sem lepődöm, ha a Kedves Vezető játszik királyosdit. Tőle már-már megszokott, hogy nyilatkozataiban mindig egyes szám első…..
A napokban újra fellángolt a vita a tandíjjal kapcsolatban, miután kitudódott, hogy a kormányzat tovább csökkenti az állami támogatású helyek számát a felsőoktatásban. Tiltakozott a HÖOK és a Véleményvezér is megjelentetett egy bántóan felszínes írást.Mielőtt az utóbbi…..
naiszen 2012.12.06 17:00:38
Annyit előzetesen tisztáznom kellett volna: számomra nem a tandíj, hanem az "önfenntartó felsőoktatás" gondolata abszurd. Én arra próbálok reagálni, hogy a szegényebb néprétegeknek mit jelenthet a mostani változtatás, hiszen az ezzel kapcsolatban megfogalmazott vélemények felszínesek szerinted. Emlékeim szerint az említett Véleményvezér és sok megszólaló elvi alapon nem tandíjellenes. Azt se hagyjuk ki a történetből, hogy a most a rendszert farigcsáló Fidesz 2008-ban a "tandíj" kérdésében nem csak mást mondott, de ellenében a szavazófülkékbe is hívta a polgárokat. Így természetes módon a rövid blogbejegyzések a "tandíj" szót emelik előtérbe és még egy kis konklúzió fér bele a keretbe, aztán ennyi. :)
Szóval szerintem ma az "ellenkezők" nem egyértelműen a tandíj ellenzőinek körét jelentik. De én magam is elvárom, hogy ha a legszűkebb érintetti kört sem kérdezik meg alapvető fontosságú ügyekben, akkor legalább ők álljanak ki magukért. Ha a döntéshozók így viselkednek, akkor nem is várható el, hogy ne forduljanak a kritikusok akár a legolcsóbb érvekhez, demagógiához. Pláne akkor, ha az világosan látszik, hogy nem prioritás a kormány számára a "kiművelt emberfők sokasága". Ebben egyetértünk? Mindjárt írom a szegények kérdését, de egyszerűen egy ámokfutás egyik lépéseként látjuk ezt, és nem nagyon várható már el a "jó kérdések" higgadt feltétele.
naiszen 2012.12.06 17:26:03
@Mihalovits Ervin:
- "Keresett szaktudás": Világos, de a nagyobbacska diákhitel a megalapozott előrejelzés szükségességét 5-7 évről 12-17 évre tolja ki. Emellett költségként megakadályozza a további pályakorrekciót, amely sajnos a mesterszak elvégzése után is fenyegeti az embereket.
- Diákhitel2: Igen, slendrián voltam, viszont a háztartás szempontjából szinte mindegy a folyósítás módja, mármint, ha van módja akár színtiszta pénzbefektetésként tekinteni a hitelkonstrukciót. Magyarul én azt feltételezem, hogy abszurd módon esetleg aránylag jobban élnek ezzel a stabil(nak tűnő) egzisztenciával bíró háztartások gyermekei, mint azok, akiknek ez elvileg nagy segítséget jelent. Cserébe a kamattámogatás költségeit szétterítik a lakosság egészén.
Elmagyarázni a hitelben rejlő lehetőséget? Megint az "itt és most" problémája jön elő: ez a kormány magyarázza ezt el hitelesen, miközben az eladósodottság ellen küzdve megszorításokat halmoz egymásra? Egyébként itt az 1. ponthoz csatlakozik a kérdés: a 25-35 éves fiatalokat, közöttük az állítólag gyermekvállalásra ösztönzött szülőképes korú nők életének mozgásterét érdemes-e beszűkíteni az adósságteherrel?
Ráadásként a felsőoktatásnak az államháztartást érintő költségeinek a kiszámolása is nehezül az új rendszerrel, ami a magyar politikai elitet látva nem megnyugtató. Számomra tisztább sor az egyes diákkal kapcsolatos felsőoktatási költségeket és bevételeket a felsőoktatásban eltöltött idő alatt megoldani. Kisebb időbeli túlnyúlás (például 5 évnyi törlesztés) segítheti a költségek kezelését a szegényebb/bizonytalanabb háztartások számára. Ez viszont nem olyan futamidő, amelyben komoly méretű hitelösszeg kezelhető, azaz a tandíj kiróható mértékét csökkenti a szegényebbek esetében. A felfelé irányuló társadalmi mobilitás érdekében ekkor a szociális alapú támogatásokat kellene erősíteni, de mondjuk, ez újabb kérdéseket vet fel.
Tudom, hogy az oktatáson kívüli érv a politikai szereplőkre való hivatkozás, no, meg részben a szülők hozzáállása is, de itt és most szerintem komoly korlátjai vannak az "elvileg jól megindokolható" megoldásoknak. Nem feledkezhetünk el arról, hogy a rendszerváltás után első évek után új hullámban erősödik a bizonytalanság-érzet, a kiszámítható életpályák megszűnése. Ez önmagában felértékelő hatással bír(na) a felsőoktatási tanulmányok tekintetében (az iskoláztatás értékét a lakosság észlelni véli a felmérések alapján, bár ki tudja, jól kérdezünk-e?). Viszont a hitelre épített felsőoktatás képe pont másik irányban hat - itt és most.
- 3. pontban egyetértünk.
A követhetetlen belpolitikai hajcihő közepette majdnem lemaradtam a hírről, hogy a kormány részéről valaki véletlenül rányitotta az ajtót a valóságra. Az egyébként igen csendesen tevékenykedő Bodrogi József egészségügyi közgazdász, miniszteri biztos felfedezte magának…..
naiszen 2012.11.21 15:03:31
"a kormány részéről valaki véletlenül rányitotta az ajtót a valóságra."
Sajnos, ezt sem önmaga "felfedezési vágyának" köszönheti: egyszerűen muszáj lépniük, mert egy 15 éve elfogadott jogszabály erre kötelezi őket, ha a jogszabályt felül nem írják most gyorsan.

biztosnyugdij.net/nyugd%C3%ADj-ad%C3%B3z%C3%A1sa/nyugd%C3%ADj-ad%C3%B3z%C3%A1sa

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20120120-az-ngm-nyugdijtervei-es-a-sved-modell.html#
"Az NGM szerint a kormány azért van lépéskényszerben, mert a hatályos nyugdíjtörvény (amelyet még 1997-ben a magánnyugdíjpénztárakat megteremtő nyugdíjreform részeként a szocialista Horn-kormány alkotott) szerint 2013 fordulópontot jelentene a nyugdíjak számításában. Az eddigi nettó átlagkereset helyett a havi bruttó átlagkereset lesz a nyugdíj kiszámításának alapja, és egyúttal 2013-tól személyi jövedelemadót kell fizetni a nyugdíjak után (A pontos adózási szabályokat még meg kellene alkotni.)"
naiszen 2012.11.23 09:36:37
@mcs: Milyen gyorsak voltak ebben! Látom, a nyugdíjasok fejének megzavarásától nagyon félnek a Fideszben. :) Csak így tovább, parázzanak látványosan, mutassák a gyengéiket.
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
naiszen 2012.11.19 23:31:16
@balage_81 reloaded: Két másik helyen kísértetiesen hasonló kérdést tettem fel, mint a te elsőd. Ott sem érkezett még válasz. De nem is csoda: mérési hibahatáron belül maradt az LMP támogatottságának változása a legutóbbi választások óta: egyetlen rövid időszakban sem tudtak megszólítani új szavazói csoportokat. Nyoma sem volt még csak agilis tagságbővítésnek sem.
Ahogy a későbbi hozzászólásoddal is egyetértek, hogy Schiffer a "baloldali", Róna Péter pedig a "nagyon zöld" öndefinícióval szép kommunikációs öngóllal el is vetette a "jobboldali nyitást".
Annyiban vitatkoznék veled, hogy tartalmában az LMP megkülönböztethető a többiektől (te is írtad, hogy egy Bajnai-féle programmal biztosan feszültségben állna ez). Viszont pártszervezetként és kommunikációs stílusukban egyáltalán egy rétegpárti pozícióba zárták magukat - ezért nehezen érthető a "pólusképző" hevületet. No, meg azért sem, mert nincs saját médiabirodalmuk, bármikor könnyen kampányolhatnak ellenük mindkét "pólusból". Egy harmadik pólust ilyen körülmények között irreális és ma már megkésett próbálkozás megteremteni.
Ami engem illet, nem csak a diktatúrától félek, hanem még annál is inkább a rosszindulatú hülyék önkényuralmától (a gyengébbek kedvéért hülye =/= buta). Sőt, a hülyeség az egyik legfőbb érv a diktatúra ellen. Az hogy az emberiség úgy általában képtelen kivédeni a…..
naiszen 2012.11.17 13:08:06
@szist: Hát, a diktatúra még nem tudott kiteljesedni. Erre szolgálna egy szavazás, amely legitimizálná Orbán egyeduralmának jól látható, sokakat meghunyászkodásra intő gátlástalanságát. Ezért (és Orbán kiszolgálóinak anyagilag) fontos, hogy a választásokat a Fidesz nyerje, és nem fognak elriadni semmilyen megoldástól. Pedig a bebetonozott főtisztségviselők, a kitartó és nagy szavazóbázis miatt nem is lenne olyan élet-halál kérdés, hogy okvetlenül nyerjenek 2014-ben. És mégis, mert Orbán, Matolcsy és más szellemileg leépülőben lévő vezetők joggal félhetnek, hogy az osztogatás csapjainak elzárása után a megingathatatlanul lojálisnak tűnő "holdudvar" szanaszét szalad.
No, de kérdésem feléd:
Ha nincs diktatúra, ha nincsenek olyan megrendelői elvárások, hogy színezd át a valóságot, akkor a Századvégnek ezt a nyilvánvaló szakmai hibáját minek neveznéd? Hiszel te még ennek a "szakmai műhelynek"? Jó az, hogy milliárdokat vágnak zsebre közpénzből?
naiszen 2012.11.17 15:45:08
@szist: "miért kell kételkedni egy felmérés tisztaságában"
Mert nem magyarázza más a nyilvánvaló szakmai hibát. Bocs, de szociológus vagyok. Ha pedig engem kérdeznek, bizony más a válaszom arra, hogy (rövidítve) "diktatúra veszélyt gondolok-e?" vagy hogy "fasiszta diktatúra veszélyt gondolok-e". Ezt a hibát nem követi el egy szakember, csak ha el akarja követni. Szóval ez a sportban "bírói műhiba" lenne. Most a sajtó tálalásába bele se menjünk.
Egyébként miből gondolod, hogy nem vagyok politikailag aktív? Miből véled tudni, hogy miről mi volt a véleményem? Nem tudsz rólam semmit, nem érted, miről beszélek, nem értetted, miről szól a bejegyzés (elolvastad egyáltalán?), mégis személyeskedsz.
Észrevettem ám, hogy a rohadtmocsok, hogy mersz lelépni, mikor én akarlak kifacsarni, jogom van hozzá - retorikát leváltotta a  legalább gyere vissza utána, jó? Valahogy úgy képzelem, hogy a vonatkozó nemzetiminisztérium morning meetingjén körbeálltak a kollégák és miközben…..
naiszen 2012.11.02 20:17:55
Szimpatikus irány. Az állam, vagyis az államapparátus béklyóiból ki kellene szabadítani a lakosság és a vállalkozások életét. Ez idővel hozzájárulna a valódi civil és érdekképviseleti szféra kialakulásához is.
Régi vesszőparipám a képzési jogosítványok előírásának eltörlése: ezt a munkáltatók döntsék el, illetve ha vállalkozok, akkor az ügyfelek döntik el, hogy elvégeztem korrekt módon az általam vállalt feladatot vagy sem. Emellett abszurd az, hogy az első pillanattól kezdve komoly adóteherrel lehet nekiindulni a vállalkozásnak (Németországban 7500 euróig adómentes az ún. Gewerbe-d, másutt hónapokig mintegy "kipróbálhatod magad"). Nagyban rontja a vállalkozási lehetőségeket.
Az az abszurd, hogy a mindenkori kormány meg akarja oldani egyes társadalmi csoportok problémáit, így az ifjúságét is, de ha az én (vagy más) konkrét igényeivel találkozik, nem tudják, nem akarják értelmezni a hivatalokban. Nekem kell a jogi-adminisztratív kategóriákat valamint a teljes ügyintézési utat ismernem és bejárnom, és még fizessek mindezért és minden más, amúgyis jobbára értelmetlenül engedélyhez kötött tevékenységemért. A magyar állam ellenségként és bevételi forrásként tekint minden egyéni kezdeményezésre.
A közbeszerzéshez: ilyesmi megoldás alkalmas a gyakori eszközbeszerzésekhez (pl. irodaszer), de akadnak egyéb, szolgáltatásokra irányuló megrendelések is. Nem értek hozzá, de a szabályozásban azt erőltetném, hogy növekedjen a beszerzésnél a személyes döntési felelősség. Akkor talán nem is akarnának annyi pénzt közbeszerzésen keresztül elszórni. ;)
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
2010 óta tartó sunyi vagy teljesen nyílt államosítás egyik legszebb nyilatkozata látott napvilágot tegnap. Minden benne van, amitől legszívesebb falnak rohannak az ember, és ami miatt a Fidesz valóban az MSZMP, csak a XXI. században. "Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon…..
naiszen 2012.10.26 13:00:25
@bella _ciao: Lehet, hogy nem ötletnek szántad, de mindent meg fognak tenni, hogy így legyen. Múltkor Simor arról beszélt, hogy ne riogassuk azzal magunkat, hogy az MNB tartalékaira fáj a kormány foga, mert ahhoz már most is elérhetne a keze. Én meg arra gondoltam, hogyan lehet ennyire naiv egy ilyen sokat látott menedzser? Orbánnak nem egyszerűen a hozzáférés kell, hanem az, hogy ne is lásson bele senki, mit művel a trezorban (a "cihában").
Az EU által most kért kiigazítások együttes mértéke nagyobb, mint maga a max. 3%-os deficitcél! Magyarul, ők vagy azt gondolják, hogy "trükkök százai" vannak a magyar költségvetésben vagy azt, hogy "ezek nem tudnak számolni". Szerintem mindkettő.
A nyári szabadságolások kimondottan jót tesznek a koalíciós latolgatásoknak. Egyfelől ilyenkor amúgy is hülységekkel van tele az újság, belefér egy-két idétlen jövővízió. Másfelől a válság sem akar csillapodni. Jó lenne előbb-utóbb egy olyan megoldás felé közeledni, ami…..
naiszen 2012.07.31 10:50:36
@naezjó?: "Fasza fonál-vonal. A realitása szerintem több, mint kétséges, de jó írás."
Pontosan ezt gondolom én is. Vagy kihangsúlyozhatom: egyszerűen nem reális, az első hozzászólók érvei jók voltak, és elsődlegesen a már kialakult párttagság és pártszerveződés totális gátját képezik ennek a fordulatnak (sokkal egyszerűbb őket egy harmadik pártnak egymás ellen csibészelniük, mint bármilyen téren közösen cselekedniük). Viszont a felvetés és az érvek izgalmasak. Maradjunk annyiban: olyan politikai szerveződés, amely felsejlik benne, nem az LMP és Jobbik koalíciójából születik meg.
Nehéz megérteni a Simicska-jelenséget. Valójában ugyanis nem az a kérdés, miért lopnak a Fideszesek, nem az okozza a kognitív nehézséget, hogy megmagyarázzuk, miért korrupt a rendszer, a megoldandó talány inkább az: miért volt, illetve van szükség arra, hogy valamennyi guruló…..
naiszen 2012.07.19 13:14:12
@Squid: Hm... Kevesebb beavatkozással a meglévő parlamenti ellenzéki pártok ismeretében simán nyerhető lenne a 2014-es választás. Ezzel indult neki Orbán is a kormányzásnak, és kötve hiszem, hogy éppen ezért csak 2014-ig tartott a perspektívája. Ratius alapkérdése ezért jó: miért központosított a korrupció és miért leplezetlen a közvagyon átmentése egy "nemzeti" tőkés rétegnek? Miért gondolja Orbán azt, hogy ezzel vmi jót tesz az országnak?
naiszen 2012.07.19 13:47:51
@Squid: Ez nehezen vitatható. :) De inkább nem gondolok bele a helyzetükbe. ;)
megteremtjük a széles társadalmi támogatottságon nyugvó demokratikus politizálás feltételeit. Ez olyan kormányzást jelent, amely nem alattvalónak tekinti az állampolgárokat, hanem példaként szolgál az emberek mindennapi életviteléhez, amely minőségében más, mint amit az…..
naiszen 2012.04.16 10:42:41
@jotunder: Akkor lehet, hogy Navracsics követi el az igazi vezércselt, és kineveli az állami bürokráciát elvető bürokratákat a nagy államosítási-központosítási erőfeszítések árnyékában. :) A trockizmusban kiemelt szerepben van a permanens forradalom gondolata, nem? Az idehaza adott, és van szóban deklarált szándék az exportjára is. ;)