Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánki Tamás | DrLinkedin.hu

362 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy megtiszteltetés, hogy bekerültem a 2015-ös év legjobb, egészségügyről író felhasználók 10-es listájába LinkedIn-en. A listát adatok alapján alkották. Még egy új cél 2016-ra...
Bánki Tamás | DrLinkedin.hu 2015.12.11 23:47:32
Közeledik az év vége és ilyenkor elkerülhetetlen, hogy a visszatekintés mellett előkerüljenek a varázsgömbök és próbáljuk kifürkészni mi várhat ránk a közeljövőben. Nincs ez másként a jogi szolgáltatásokat érintő technológiák kapcsán sem, egyre-másra találkozhatunk a…..
Érdekes előadásokat hallgattam meg a minap álláskeresés témában. Az előadók mind profi HR-szakemberek voltak. Az első ilyeneket mondott: "...ez afféle mass social broadcast, hogy szabadon fogalmazzak...", meg "...a LinkedIn lehet egy job dating site..." és "...a karrierépítő blog…..
Bánki Tamás | DrLinkedin.hu 2015.11.05 23:34:56
@Jankove: Azért a HR szakma ilyen leírása szerintem nem fedi a valóságot.

Amióta én a munkaerőpiacon szereplő vagyok, vagy akár a szüleim is, személyzetis (= HR) volt, s amíg cégek lesznek, addig ők maradnak is.
A DrLinkedin.hu/blog oldalon olvasható a sorozat első két része már megjelent. Az első az arról szól, hogy hol találhatjuk meg a hirdetéseket a Linkedinen, míg a második a Sponsored Updates-ről, azaz a szponzorált tartalmakról. Holnap, azaz 2014. december 30-án jön a sorozat…..
Az utóbbi hetek egyik legjobb reklámakciójába futottam bele ma reggel munkába menet a Nádor utcában. Azonnal felfigyeltem a szokatlanul üres parkolókra, furcsa látványt nyújtottak így reggel. Aztán közelebb érve feltűnt, hogy valójában nem üresek, csak éppen autók helyett…..
JobAngel A svájcibicska-effektus 2014.11.18 07:00:00
Régebben írtam olyan munkavállalói típusokról, akik a munkastílusuk és kihasználható személyiségük miatt kerülnek rossz helyzetbe álláskereséskor (Teafilterek és babérlevelek). Van még egy általam „svájcibicska” típusként azonosított álláskeresői típus, akik…..
Bánki Tamás | DrLinkedin.hu 2014.11.19 11:27:42
Én amondó lennék, hogy a Linkedin profil - ahogy azt a JobAngel is írja - legyen tágabb. Viszont fontos, hogy a CV-vel párhuzamos legyen, mert a HR-es, akár a cégnél, akár a toborzónál megtekinti majd, s ha (durva) csúsztatások vannak, akkor az a profil inkább rombol, sem mint építene.
A Linkedin profilról érdemes tudni, hogy hosszútávon épül fel. Azaz sok munka van benne. Én, a könyvemben (
DrLinkedin.hu/konyv) hat hetes munkát javaslok. Ugyanakkor ez nem egy festmény, ami kész. Ez inkább egy élet. Folyamatosan változik, újul, teljesedik, tapasztalatokkal, képzésekkel, érdeklődési körökkel. Azaz a 6 hét után is érdemes vele foglalkozni.
Abban is egyet értünk a JobAngellel, hogy a Linkedin összefoglaló (Summary) bemutatja az embert, a stílusát; és egyben lehetőség van itt egy függőleges, keresőszó (max 3 szóból álló kifejezés, pl.: Linkedin Profil Építés) listát is fűzni a végéhez, ahol, mint a példában minden szót Nagy Kezdő Betűvel Írtam. Ezzel is jobban kiemelem őket.
Nyilván mindenki egyből rávágja, hogy melyik Magyarország legaktívabb Linkedin városa, igen, ez Budapest. Az első 10-ben van két külföldi főváros is. Vajon melyek ezek? Az első 10-be csak két külföldi városnak sikerült bekerülnie. Az első itt Bécs, mégpedig a 8. helyen…..
Érdekes hírt találtam a Daily Mail oldalán. A cikk szerint Northampton környékén olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, hogy Magyarországról kell felvenni munkaerőt. Ennek a hírnek alapján a brit HR-es profilját elemzem.     A HR-es profiljának elemzése   Szakmai…..
Az ügyfélszerzés legjobb közösségi média eszköze a Linkedin. Ez a B2B piacon egyértelmű tény.   Az ügyfélszerzés definíciója Lead generation: marketing fogalom, amely látogatószerzési vagy értékesítési folyamat kezdeti szakaszának tevékenységeit fedi le, melynek…..
Fontos a Linkedinről azt tudni, hogy a keresőszó szó sűrűség sokkal magasabb lehet, mint az interneten bárhol. A Google a Linkedint nem bünteti a túl optimalizáltság miatt, ezért érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is. Ugyanakkor a SEO (search engine optimalisation,…..
2014. október 21-én jelentette meg a Linkedin azt az infografikát, amit a 100 legkeresettebb munkahely kutatásuk alapján adtak közre. Idén, harmadik alkalommal végezték el ezt a mérést 35 milliárd Linkedin felhasználó és Linkedin Company page (Céges oldal) interakciója…..
2013.03.15-öt írunk, amikor Magyarországot egy hatalmas környezeti csapás kerítette hatalmába. Bebizonyosodott, hogy a kormány TEK-estül, belügyminiszterestül képtelen arra, hogy a milliárdjainkbül felszerelt apparátusukkal megvédjenek minket. Az internet és a Facebook…..
Ez a bejegyzés leginkább szakmabelieknek szól, azaz fejvadászoknak, researcher-eknek, vagy bárkinek, aki mondjuk szívesen látna a saját hálózatánál tovább LinkedIn-en. Mikor elkezdtem ezt a blogot, kicsit reménykedtem, hogy több szakmabeli fogja megosztani itt a véleményét, fog…..
A szakemberek írnak. Sokat-keveset és várják a Like-olók hadait és, hogy a Commentekre kelljen napjában sokszor válaszolni. Szerencsére ezt megkutatták nekünk és az eredményeket belefargaták egy szép Infografikába.  3000 vezető Linkedin Long Form Post-ot…..
A Linkedin bő egy éve (2013 augusztusában) levitte az alsó korhatárt 18 évről - az országok zömében - 13 évre. Miért? Mert azt gondolják, amit ma egy 40-es úr mondott, hogy a fiatalok az internet miatt korábban érnek és jobb kérdéseket tudnak feltenni és tudatosabban tervezik a…..
Akik ismernek, azok tudják, hogy jó ideje kiadom a lakásom különböző külföldi szállásközvetítő oldalakon keresztül. A vendégeim zöme 3-4 éjszakára érkezik a világ minden tájáról. Szuper lehetőség ez egy kis mellékes pénzkeresetre, az angol nyelv gyakorlására, és…..
Bánki Tamás | DrLinkedin.hu 2014.09.10 11:44:24
Szia,

azt gondoltam, hogy ez érdekes lehet Neked is:
nav.gov.hu/nav/ado/art/Tajekoztato_az_egyeb_20140821.html
Szívesen olvasnám elemzésedet.
Az Airbnb csoportban olvastam, és aki posztolta ezt írta hozzá:

Sziasztok!
Van itt valaki aki "559001 Egyéb szálláshely-szolgáltatás"-ra bejelentkezve csinálja ezt? Mi kb. két hónapja erre jelentkeztünk be, adószámos magánszemélyként, tételes átalányadózást választva, és mindenféle értesítés nélkül a "552006, Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás"-ba raktak be, amire teljesen más szabályok vonatkoznak. Pl. pénztárgép-köteles, meg hasonló csacskaságok.
Csak szeretném jelezni, hogy figyeljetek erre oda, mert ezt én is csak teljesen véletlenül tudtam meg. Nézzetek utána, mert úgy tűnik, valószínűleg rászállnak erre a műfajra.
Utánanézve 08.21-én adott ki a NAV egy "tájékoztatót", ami nem tudom milyen hatállyal bír, mert nem egy rendelet, vagy ilyesmi, de biztos vagyok benne, hogy minket már ez alapján pakoltak át. És ez totálisan megborít mindent, ahogy ezt terveztük csinálni, könyvelni, adózni.
Kacifántos a cím és kacifántos az eszköz is. A Linkedinen is jó ideje (2013 novemberében írtam erről) lehet a Sponsored Update segítségével élni. Most ezt egyszerűsítette a Linkedin. 8 lépés a beállítás és utána az árazás következik, ha negyedévente kevesebb, mint…..
Az előző blog bejegyzésemben a Tartalmi Naptárról volt szó, azaz arról, hogy az kell. Tartalom a Király! Most pedig jönnek a tartalmak. A Szöveg, a Kép és a Videó. Ami lehet Curated vagy Created, azaz Szerzett és Alkotott. Szerzett tartalom lehet a szakmai cikk. Egy szakember…..
Korábban már írtam a Talent Brand Indexről, most a bevonódás fontos eszközéről, a tartalomról van szó.   A tartalommal kapcsolatban a legfontosabb a rendszeresség. Lehetőség szerint naponta jelenjünk meg valamilyen tartalommal. Van az egyszerű 10-es szabály, a 6 rész…..
A Linkedinre történő regisztrálásnál nagyon oda kell figyelni, nehogy telibe spammeljük az email címlistá(i)nkat. Itt az első nyolc lépés. Töltsük ki a nevünket (utónév, vezetéknév), adjunk meg egy email címet és egy jelszót (LastPass-szal minden weboldalra külön…..
Ahogy a Scribdre kitett sajtóközleményemben látszik, augusztus 20-án a Linkedin tagság is ünnepelhetett Magyarprszágon, mert átléptünk egy újabb álomhatárt, az 500.000-eset.   2011 őszén kevesebb, mint 160.000-en voltunk, 2013 januárjában 300, majd decemberében…..
Nagyon csinos vagy (fekete-fehér, vékony fekete bőr övvel díszített egyberuha, ezüst kiegészítőkkel, ízléses színes karkötővel, fekete magas sarkú szandállal – a szerk.), ugyanakkor mintha egyfajta (pozitív) lazaság, funkcionalitás jellemezné az öltözködésed. Ez az IKEA…..
Kb. 2-2,5 hónapja beszüntettem a magyar nyelvű Linkedin témájú blogjaimat, melyek a linkedin-napi-tippem.blog.hu és a linkedin-kepzes.blog.hu címeken elérhetőek a mai napig és kiváló tartalommal bírnak. Az eltelt időben sok fontos kérdés merült fel, melyeket úgy döntöttem,…..