Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HatEnVagyok

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Van Budán, a Nyéki-hegy oldalában egy különös erdőfolt, melyről még nyáron volt szó az Urbanistán: állítólag Nagy-Magyarország alakja van. A Diktatúrák árnyékában című könyv szerint szándékosan telepítették ilyenre Trianon után…..
HatEnVagyok 2012.11.14 09:16:01
HatEnVagyok 2012.11.14 09:26:55
@Dr. Bélus___: Akkor lenne a sztori az igazi, ha úgy deformálódott volna, hogy most úgy nézne ki, mint Magyarország ma :)
Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült…..
HatEnVagyok 2012.11.05 20:40:29
@ze11: gondolj bele, mennyi jó focilabdát lehet venni azoknak a gyerekeknek! És amúgy a budapesti gyerekekkel mi van?

"ezt a pénzt a magáncégek az új sporttámogatási rendszernek köszönhetően a társasági adójukból írják le" - ez nem a semmiből termő pénz, hanem olyan pénz, aminek sokkal jobb helye is lehetne, akár a sporton belül is.
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
HatEnVagyok 2012.11.05 09:32:43
@Katzenbach: Ha a börtönben olyanok a körülmények, hogy ne akarjon visszakerülni, attól nem lesz jobb ember mikor kikerül. Max. ha megint elkövet valamit, akkor utána mindent megtesz azért, hogy ne kapják el.
HatEnVagyok 2012.11.05 09:34:14
@genyó kapitány: "értékes tagjától" - na és ha szar alak öl szar alakot? Bűnbandák közti leszámolás? Ki fogja besúlyozni, hogy az áldozat mennyire volt értékes?
A különlegesen kreatív (és nem mellesleg igen szemrevaló) autókat gyártó Rinspeed cég előállt a SQuba nevű tanulmányautójával, ami amellett, hogy teljesen automatikusan tudja magát vezetni a víz alatt (!) is használható! A kocsi egyébként zéró emissziós, vagyis nem…..
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..
HatEnVagyok 2012.10.28 09:35:38
@Mdavid89: ezen felül pediglen a helyes hozzáállás sem a "másik is ezt csinálja", hanem a "márpedig egyik se csinálja" lenne.
E heti játékcsajunk egy játéktermi gép. Nem, nem indultunk meg rohamléptekkel a Kurzweil-féle szingularitás felé, a magyarázat a játékipar egyik megmosolyogtató sztorijában keresendő. Nagyjából 12 éves lehettem, amikor rájöttem, hogy a joystick formája olyan, mint egy…..
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..
HatEnVagyok 2012.09.10 08:22:35
@Shopping: tudod néha nekik is fel kell mutatniuk valamit, hogy lássa mindenki, hogy eredményesek.
Publius Iskolaköpönyegforgatók 2012.09.01 16:39:12
Emlékszem, volt olyan tanárom középiskolában, aki Hoffmann Rózsához hasonlóan szintén visszahozta volna a kötelező iskolaköpeny-viselést, és még az is felsejlik előttem, milyen vehemensen bizonygatta - egyébként az egyik tanóra kellős közepén - hogy márpedig a szociális…..
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
Erre a kérdésre volt kíváncsi a Fantastic Delites nevű rizses snack gyártója, ezért egy különleges automatát készített és állított fel az egyik forgalmas utcán. A rendkívül elmés Delite - o - Matic névre keresztelt gép mindenkinek egy doboz rizses vackot adott tök ingyen, aki…..
Most komolyan, pártunk és kormányunk a nyári forróságban első számú nemzeti célnak tartja a Hírcsárda ellehetetlenítését? Pénteken oldalszámozásügyi problémák merültek fel, ma meg épp Hugh Grant-et keressük veszettül, mert levelet szeretnénk neki küldeni,…..
Jövő héten már mi is beülhetünk a moziba, hogy megnézzük a Csodálatos Pókembert, amely sikert sikerre halmoz.Több országban is megdöntötte a Bosszúállók nyitó bevételét és Amerikában is tarol. Pókember alaposan rávert a Transformers 2-re és így már az övé a legjobb keddi…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
    Candice Swanepoel, a Victoria's Secret angyalaként vált ismertté (egy jó kis videót is betettünk róla), de  kap rendesen más felkéréseket is. Az utóbbi időben olyan nívós magazinok címlapjain szerepelt, mint a japán Vogue, az angol GQ, a spanyol Harper's Bazaar, de kapott…..
HatEnVagyok 2012.06.17 12:09:50
A legújabb terv alapján nem a svéd, hanem a német nyugdíjrendszerhez hasonló, gyermekvállalást jutalmazó nyugdíjrendszert vezetne be kormányunk. Az új nyugdíjrendszer lényege, hogy – leegyszerűsítve – mindenki annyi nyugdíjat kap vissza, amennyi nyugdíjjárulékot aktív…..
HatEnVagyok 2012.05.12 09:08:15
@Ad Dio: "Ráadásul a gyermekesek gyermeknevelési feladat nyugdíjasként sem ér véget. A gyermekek/unokák támogatása, nevelése továbbra is feladat úgy emberileg mint anyagilag." - Tehát sarkítva a többgyerekesek azért érdemelnek több nyugdíjat, hogy tudják pénzelni belőle az unokáikat? :)

Amúgy más nevében nem tudok nyilatkozni, de engem ez a szorzó nem igazán ösztönözne gyerekvállalásra. Mit vennék figyelembe gyerek vállalásakor? Hogy el tudom-e helyezni (óvoda/bölcsi/suli), lesz-e tartós munkám, lakásom... egyáltalán hogy tudok-e hosszabb távon tervezni. És a mostani közegben, hetente változó jogszabályokkal, környezettel ugye ez elég nehéz.
HatEnVagyok 2012.05.12 09:19:58
@A fidesz a betegek kiirtására készül: ne csak az inflációval számolj, hanem azzal is, hogy a félretett pénzt nem párnacihában tartják, hanem újra meg újra beforgatják. Kamatot, hozamot kapsz attól függően, hogy mibe. (Államkötvény, részvény, tartós lekötések, TBSZ, NYESZ, stb.)
HatEnVagyok 2012.05.12 09:55:22
@Ad Dio: De ennek a módosításnak nem a jutalmazás a célja, hanem a gyerekvállalás ösztönzése... Vagy tévednék és olyan jól állunk, hogy már jutalmakat lehet osztani?
Múlt heti bejegyzésünk szerzője, Gábor eléggé kifakadt, mivel egy taxi vezetője feldühítette, ahogy előzött. Hogy tényleg jogosan-e, azt kettejükön kívül gyakorlatilag senki nem tudhatja, mivel az esetről sem fotó, sem pedig videó nem készült. A taxitársaság mindenesetre…..
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
Félrefordítások Órakezű Edward 2012.05.01 11:56:00
Május elsejei szösszenet egyenesen a vadonból. Nbcee alig élte túl:Kedves Leiter Jakab blog!A napokban vettem kezembe a népszerű túlélő-szupercserkész Bear Grylls A vadon törvényei c. könyvét, mely hasznos tanácsokat ad, ha kempingezni megy az ember, vagy ha kidobják egy…..
Az érem másik oldala is érdekes lehet.Praxisomban tartozó beteg átmenetileg külföldön tartózkodik. Megkeres a Facebookon (mert külföldről drága a telefonálás), hogy a néhány napos itthoni tartózkodás idején hallásvizsgálatot kellene a gyereknek elvégezni.   Felhívom a…..
Zsuzsa unokáját lábtöréssel fenyegette egy BKV-sofőr, amiért belerúgott a kabinjába: Szeretnék megosztani veletek egy BKV buszsofőrrel történt esetet, amely engem nagyon felzaklatott. 2012.04.25-én este a 19.56-kor az Örs vezér térről induló 67-es buszra (rendszáma: BPI012)…..
Subba Subba Warning! 2012.04.23 20:07:00
Autósok.ha nem akartok büntetést, nézzétek meg a kocsiban lévő egészségügyi csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot…..
Megjött a Széll Kálmán 2.0. Megszavazták, lesz, ennyi. Hatékony, mi?DE!Az egész alapja (és nem a vége!!!), hogy a GDP arányos államháztartási hiány 2012-ben 2,5%. Na ez ölég nagy baj, ezt többen, akik a számokhoz értenek, és nem nagyon kalkulálnak hosszútávon egyszeri…..
Monoron történt 2011. április végén. 82 éves idős nagynéni elesett panaszolta a szokásos hétvégi látogatáskor. Fájt az oldala, rossz volt a közérzete. Gondoltam nagy baj nem lehet, hisz 1 hét telt el a baleset óta, felhívom a háziorvosát, aki havonta nem kis térítés…..
HatEnVagyok 2012.04.02 16:49:55
@tollas: Nem vagyok orvos, de szerintem az orvosi eskü nem arról szól, hogy bármikor bárki ugráltathasson a bajaival. Nekik is jár pihenés, az ügyelet, mentő, stb. meg pont arra való, hogy hívja az ember, ha baj van.
És gondolom a "szolgálatba helyezés" sem azt jelenti, hogy az első telefonáló kedvéért vegye a kabátját és szaladjon. Ha felfordulok az autóval és orvos jár arra, akkor nyilván jólesik, ha addig orvosként funkcionál és megvéd az elvérzéstől míg kiér a kocsi, de a leírt eset nagyon messze van ettől.

ui: kicsit hasonlít a nagymamám esetéhez, "nem kell orvos, nem kell orvos, ugyan már", nem volt hajlandó bejönni velünk az ügyeletre autóval, aztán éjjel 11-kor lehetett hozzá rohanni, meg mentőkocsit hívni, mert már felülni sem tudott, csak jajgatni. Szóval azt kell mondanom, az idősek is megérik a pénzüket orvosügyben...
HatEnVagyok 2012.04.03 08:49:03
@esprit: Igen, ilyet én is tapasztaltam, előbb nem akarta elvenni, majd ragaszkodott hozzá a dokiemberke, hogy az sok amit adtam. (jogsihosszabbításnál kerekítettem a fizetendőt)

Persze nyilván az lenne jó, ha nem is létezne a hálapénz jelen formájában, mert elég kellemetlen lehet mindkét félnek. Lehet, hogy jobban járna a világ egy-egy gyűjtőládával, ahova dobsz annyit, amennyit gondolsz/szeretnél? Elvileg több szempontból is korrektebb lenne, szétosztható lenne a "stáb" között, ami egyébként nem tudom szokás-e (vendéglátós helyet már láttam olyat, ahol a borravalót egyberakták, és a konyhai pucoló is megkapta a részét). Vagy ha nem lenne szétosztandó, akkor menne egy olyan "kalapba", amiből fejlesztéseket/egészségügyi alapítványokat, stb. szponzorálhatnának, így azok se mennének el lelkiismeretfurdalással, akik rá vannak szoktatva a pénzadásra.