Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LALUPAPA

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik leggyakrabban látogatott turistalátványossága a stockholmi Vasa Múzeum, melynek főszereplője egy 17. századi csatahajó. A svéd haditengerészet zászlóshajójának szánt Vasa (a svéd uralkodói dinasztiáról kapta nevét) a lengyelekkel szembeni erődemonstráció gyanánt épült, a Balti-tengeri…..
Világutazó 11 híres fal 2012.11.30 09:45:00
Falak, melyek egy letűnt kor emlékeit őrzik. Falak épültek már az ősidők óta a települések védelmére. Az alább felsoroltak némelyike egy egész birodalmat védett a betolakodóktól. Stoni fal, Horvátország A Peljesac-félszigeten fekvő stoni fal a 14. században épült,…..
A Taj Mahal India jelképe, mely nem az uralkodó nagyságának állít emléket, hanem örök szerelemének. Shah Jahan feleségének, Mumtaz Mahalnak, örök szerelmének jeléül építette, aki a 14. gyermekének szülésébe halt bele. Íme, a halhatatlan szerelem legendás története.A…..
LALUPAPA 2014.07.28 15:43:17
  A Finn-öböl partján fekszik Tallinn ez a gyönyörű, egykori Hanza-város, mely több szempontból is a legek városa. Itt őrizték meg Európa egyik legöregebb épületegyüttesét: A városfal, mely a 15. században Észak-Európa legjelentősebb védelmi építménye volt, csaknem…..
LALUPAPA 2014.07.28 15:42:58
A Seychelle-szigetek szigetállam az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjától 1500 km-re található, Madagaszkártól északkeletre. Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Nincsenek őslakók; a seychelle-iek főleg francia, afrikai, indiai és…..
Az emberek előszeretettel illetnek biblikus metaforákkal bizonyos helyeket, természeti képződményeket, és ez alól az amerikai sem kivétel. A metafóráknál maradva már megjártuk a poklot, alámerültünk a Halál Völgybe (Death Valley) megnéztük hol golfozik az ördög (Devil's…..