Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simple observer

0 bejegyzést írt és 287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Oligarcha, túrsz? 2012.05.24 05:25:00
Budai Gyula, mint a kormány mögénézésügyi államtitkára egyszercsak betoppant Mezőcsátra, mint valami közepesen szarul megrajzolt Marvel szuperhős. - Mivanmivanmivan? - kérdezte kedvesen a fogadására összegyűlt gazdáktól, - hun vannak azok az oligarchák, akik Orbán Viktor…..
simple observer 2012.05.24 18:46:51
@Interlock:
"kétmillió jobboldali szavazó fog beleszarni a ventilátorba abban a pillanatban, amint"

Nekem pillanatnyi ketsegem sincs afelol, hogy igy lesz. (Kerdes persze, hogy egy bukas utan a Fidesz ZRT erdemi beleszolast, vagy csak orokos tiszteletbeli elnoki poziciot tud/akar biztositani Orbannak).

Am ez mar egyszer lezajlott. Az MSZP-sek tobbsege beszart. Ez fogja megkulonboztetni az akkoriakat, hogy vajon nekik egy hasonlo helyzetben lesz-e ver a pucajukban. Ha nem akkor ok sem erdemelnek tobbet egy ciklusnal. Lapat.

"még nagyobb veszélye van annak, hogy egy gyenge, a mostaninál jóval szabadelvűbb kormány alatt folytatódik a társadalom anyagi és erkölcsi züllése, a szabadrablás, a bénakacsa-kormányzás."

Ez egy valos veszely, mar hogy az erkolcsi zulles, es a bena-kacsasag. Ez persze az akkori Fidesz hozzaallasatol is nagyban fugg majd.

Ha pedig az anyagi zullest, es szabadrablast nem tudjak erdemben megvaltoztatni, akkor ok semjobbak, mint a Fidesz. Akkor '18-ban vagy Orbanek jonnek vissza, vagy ujabb alakluat(ok), de en megis inkabb kockaztatnek. Ennel nem hiszem, hogy rosszabbak tudnanak lenni, meg ha MSZP-vel sulyosbitott kormany alakulna is.

" Zavar, persze, hogy zavar a feltételes mód, de mi van akkor, ha mégis, ha ezzel kellene indítani..."

En mar van 15 eve is (pedig akkor meg a fidesz vegeerhetetlen es folyamatos hecckampanya epp csak elkezdodott a Bokros csomag ellen) ugy ugy 20 eves periodusra tettem, hogy 1-2 politikus generacio kimegy, es ha szerencsenk van az ujabbak a jot tanuljak el, es abba az iranyba keszteti oket a lakossag is.

Nos, nem volt szerencsenk. Megkaptuk a konyortelen Fideszt, a toketlen MSZP-t, az intrikus SZDSZ-t...
simple observer 2012.05.24 18:53:50
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igen raadasul gyanusan hasonlo dolgokat is irunk. :)

De hadd agyaljanak azok akiket ez erdekel....
simple observer 2012.05.24 19:12:59
@Habakuk999:
"Alapvetően az nekem a problémám, hogy a Fletó fanok sohasem azt magyarázzák, milyen jó munkát is végzett, hanem azt, hogy milyen jó munkát végzett volna, HA...."

Szerintem itt mellelottel, mert en nem vagyok Fleto fan. Teny, hogy nem dolok be az unalomig szajkozott mantranak, hogy bezzegmilyenszar volt, a patas maga, stb....

Igenis van miert biralni, karhoztatni, csak javareszt epp nem azokert, amikert egyebkent altalaban lehuzzak.

A vizitdij klasszikus pelda. Lehetett volna jobbat csinalni? Bizonyara. A partok egy evet kotlottak rajta majd bevezettek. Azonnal erezheto pozitiv hatasa volt. A Fidesz leszocialisnepszavaztatta. Am a pofatlansag csimborasszoja megiscsak az volt, amikor masnap Eger-mester mar tartotta is a markat, hogy a szuksegtelen vizitdijbol kieso penz az allam ada oda nekik.

Egeszseg bizt. torv. Ugyanez pepitaban. Lehetett volna jobbat csinalni? Bizonyara. Vagy 3x-szor futottak neki a parlamenti szavazasnak a koalicios partok. Majd a nepszavazas utan megkonnyebbulve vonta vissza az egeszet a szoci frakcio.

Azota jobb a helyzet??? Szerinted?

Igenis ra kell nezni a makromutatokra, es lathato, hogy a 2006-os megszoritassal igen lebunkozta az adatokat, de 2007 vege es 2008 elso fele mar biztato szamokat mutatott. Majd jott egy vilagvalsag.

Persze kellett volna sokkal tobbet, es jobbat mar 2008-ra (ciklus elso fele) nyelbeutnie/uk, de azt nem szabad elfelejteni, hogy amit meg Hornnak a frakcio kulonosebb zokszo nelkul megcsinalt, Gyurcsanynak mar nem igazan.

En nem hiszem, hogy GYurcsany roszabb munkat vegzett volna, mint Medgyessy, vagy eppen Orban.

A ven pufajkashoz meg amugy sem er fel...
Most van az, hogy Orbán Viktor be van szarva. Lehetne ezt cizelláltabban fogalmazni, meg ragozni és magyarázni a végtelenségig, de a lényegen semmit nem változtatna. Kusza Szem gazdasági látomásai továbbra sem működnek, az első negyedévben 228,2 milliárd hiányt termeltünk,…..
simple observer 2012.05.23 19:56:29
@Habakuk999: "Arra a kérdésre, milyen kitörési pontokat lát a gazdaság beindítása tekintetében, a miniszter kifejtette..."
Azt varna az ember, hogy megemliti a tradicionalisan magyar specialitast, az agysebeszetet. Nala legalabbis remekul sikerult a lobotomia.
simple observer 2012.05.23 20:07:55
@rodeo36: Lehet benne valami, mert valamitol tenyleg nagyon penge a Huba szaki.

Bar kicsit szivbe markolo ahogy elkepzelem azt a precizios mutetet egy "penge eles szekercevel".
Finom kis henteles lehet....
simple observer 2012.05.23 20:40:26
@Habakuk999:
"Ne hasonlítsd össze Torgyánnal."

O azok a regi szepnapok, amikor meg Dr T rendszeres fellepo volt a fovarosi nagy cirkuszban....
Varánusz A gesztuspolitika ára 2012.05.22 05:20:00
 Orbán Viktor a kasszához fárad és fizet. A vicc az, a számlát magának írta, az árat magának szabta, az ügy mégis tiszta ráfizetés. Mert az úgy megy, hogy ha valaki teljesítmény helyett gesztusokkal kormányoz, akkor minden döntése mögött a gesztust keressük. Ha…..
simple observer 2012.05.22 16:14:10
@Secnir:
"Regisztrációs listával pontosan mit is kezdenének ?"

Szeretnem azt hinni, hogy annyira mar nem gatlastalanok. A 2010-es utaztatas sem volt semmi, de amit te irsz az durva volna.

Szerintem a lista arra jo, hogy a regisztraltak listajat osszevetik a Kubatov-fele listaval, es a ket halmaz kulonbsegebol jol fogjak tudni, hogy mi a teendo.

Az elojeleik alapjan tudni fogjak, hany ellenzekikent elkonyvelt allampolgar regisztralt. Masreszt, hogy hanyan nem szandekoznak szavazni azok kozul, akik meg par eve is elkotelezett, de legalabbis felejuk hajlo szimpatizans volt.
Vagyis tudhato lenne, hogy kiket kell egy kicsit "noszogatni".

Szolnak nekik, hogy el akarnak menni szavazni. (Hofi utan szabadon... )
Orbán Viktor Chicagóba utazott. Isteni szerencse, hogy nem az ezerkilencszázhúszas években vagyunk, mert senki le nem mosta volna róla, hogy nem Kapóne Albert szeszipari zugkereskedőhöz utazott ki a zárjegy nélküli házipálinka piacot bővíteni, és a Közgép mutyiforma szabadalmát…..
simple observer 2012.05.21 17:12:20
@Interlock:
"Szerencsétlen, ráadásul speciális helyzetben van a magyarság, mert ez a szétosztottság, területileg értendő szétszórtság talán egyik nemzetre sem jellemző oly mértékben, mint ránk."

Szamos ilyen nepet lehetne mondani a tortenelembol: irek, indianok, kurdok (a zsidokat meg mar nem is emlitem mert biztos kapnek a fejemre valakiktol).

"Kíváncsi vagyok, miért leszek hülye :-)"

Nem vagy, de azt hiszem hogy eppen az altalad leirt feladatokat szantak anno, vagy ha nem is szabtak, de ilyesmit kene csinalnia a MAERT es a VMSZ szerveinek.
simple observer 2012.05.21 17:13:07
simple observer 2012.05.21 17:18:10
@Secnir: "10. nyugdíjasok. 40-50 évig beleszólhatott, hogy hogyan alakuljon a sorsa. most már ne szóljon bele, hogy hogyan alakuljon az én sorsom."

Am ha a nyugdijas nem tud mar semmikeppen beleszolni az orszag ugyeibe, akkor ad absurdum a nyugdijat is elveheti az allam.
 Mai Magyar Hírlap Bayer Zsolt álláspontja :  S hogy ilyenkor mindig felrémlik Bergman 1977-es Kígyótojásának egyik legrémesebb jelenete. Amikor a „híres” berlini kabarék egyikében nyílik az ajtó este, és belép néhány német ifjú. Nagyon szőkék, nagyon…..
simple observer 2012.05.20 00:04:41
@MolnarErik:

Koszonet a linkert.

Am szerintem ez a tema nem is annyira Bayer latens homoszexualitasarol kene szoljon.
Mert van olyan magyarazat, mely szerint sok latens homoszexualis kornyezeti es belso szemelyes okok miatt nem akarja elfogadni, felvallalni massagat. Am az ebbol adodo frusztraciojat, szenvedeset kivetiti egy ismert - vagy altala ismertnek velt - szemelyre, vagy csak altalaban a homoszexualisokra. Az egyik legjobb pelda erre a tipusra Jorg Haider, aki raadasul vezetoje is lett a szelsojobos homofob partnak.

Am szerintem a dolog inkabb vilagit ra valami egeszen masra. (Amugy gratula a szerzonek aki rakeresett, vagy emlekezett a 3 evvel ezelotti cikkre...)

Arra ugyanis, hogy Bayer milyen modon epiti fel a sajat kis univerzumat.

Anno valamikor latta a TV-ben (mert el nem tudom kepzelni, hogy ilyen komoly muveszetet moziban vagy DVD-rol otthon nezzen) Bergman filmjet es akkor ez a jelenet megragadt benne.
Nem tul melyen, mert akkor emlekezne ra, mint ahogy itt mar emlitettek, hogy ezek a legenyek bizony nem igazan a Bayer altal is olyan nagyon tisztelt es odagondolt tiszta faju arja archetipusat jelenitik meg. Csak ossze kell hasonlitani a korabeli filmhiradok naci propaganda anyagaiban szereplo arja fiukat es lanyokat ezekkel a legenyekkel, es akkor szembetuno, hogy a szerepet alakitokat ugyszolvan az utcarol hivtak be, hogy jatszak mar el az SS-katonakat.
Ugyanigy erdekes a jelenet megszemelyesitese is (a szereplok kinezetet mar letudtuk), magyaran mit is mondanak a szereplok. Ugyanis ez az igazi fokmeroje, hogy mennyire maradt meg az emlekezetunkben egy-egy jelenet. Es itt nem pl. a Tanu szalloigeve nemesult szovegeire gondolok, hanem olyan kinek-kinek szemely szerint kultikus, fontos vagy csak eppen erdekes filmekben elhangzo modatokra, mint pl."I know Kung fu", vagy eppen "I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time!".

Feltehetoen sokan masok is velem egyutt, nem a Bibiabol emlekszunk (bar vegigolvastam) Ezekiel 25:17-re "Az igaz ember jarta osvenyt...".
Ha valaki nem latta a Casablancat, akkor nem igazan esik le neki, miert is mondja Grga Pitic hogy:"This is the beginning of a beautiful friendship".

A fentiekkel csak arra akartam ramutatni, hogy Bayernek a legfontosabb maga a jelenet. Ami ott lejatszodik. Vagyis jonnek a naci fiatalok, es jol gatyaba razzak a zsidajat. Az osszes tobbi korites nem annyira lenyeges, hogy pontosan megmaradt volna benne.
A sztori resze, sot fontos alapeleme lett a magaban zsidokrol, nacikrol kialakitott es kiszinezett (nagyon szoke, nagyon kek szemu) vilagnak.

Vagyis egy filmben(!) szereplo (amugy feltehetoen valamilyen valos alapokon nyugvo) jelenet vegul olyan fontossaguva valik Bayer hitvilagaban, hogy kesobb fontos eleme lett a nacikat felmento okoknak, hiszen a jelenet ketszer is olvashato tole viszonylag nagy idokulonbseggel...
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel egy-egy haver, nevét is, címét is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton, de leszarom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakról csorgó, hazai fájdalom. Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, de…..
simple observer 2012.05.11 07:47:59
simple observer 2012.05.11 22:52:50
@a szív fészkei:
"http://www.origo.hu/itthon/20120511-rogan-antal-lazar-janos-es-szijjarto-peter-politikai-elomenetele.html?beuszo"

A cikk elso keperol valahogy az ugrott be, hogy valoszinuleg ezt targyaltak oly nagy atelessel:

www.youtube.com/watch?v=X0DeIqJm4vM
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
simple observer 2012.05.09 07:04:28
@Virág et.:
Juhasz Oszkar felvetelrol:
"olyan pénzeket tudunk behozni Gyöngyöspatára bazd meg, amiről nem is álmodtok, hogy honnan, meg mekkora pénzeket tudunk mozgósítani"

Vajon kinek lehet erdeke egy antszemita naci part szponzoralasa???
simple observer 2012.05.09 23:40:20
@Fabius:
"Erről az jut eszembe, Semjént be kéne nevezni egy Yellowstone túrára. Azt mondják arra sok a grizzly...:-)) "

Es a vilag vegleg bucsut inthetne Maci Lacinak meg Bubunak. Na azt mar nem!!!
Akkor inkabb probalkozzunk meg Nemoval. Ot a szigonyban nem olyan speci Tomjen Zsolt talan nem tudna olyan konnyen lehentelni.
Ritka pillanat esett meg Orbán Viktorral tegnap a parlamentben: sikerrel jósolt jövőt. A felcsúti Nostradamus szerint el fogjuk zavarni a francba, és sokkal csúnyábbakat fogunk közben a fejéhez vagdosni, mint Karácsony Gergely. Ez minden bizonnyal így lesz, ugyanis Kedves Vezetőnk…..
simple observer 2012.05.09 00:39:14
@a szív fészkei:
"Londonban már most tudják, hogy a szállodák nagy része az olimpia után rolót le-kategória lesz."
Az tuti. Ugyanakkor visszautalva a korabbi rovid rodeo36-Fabius csortere, a londoni olimpian ahol tudtak/tudnak sporolnak.
Ugy ertem London sportelete, es sportoloinak eredmenye komolyabb az atheninal, vagyis a letesitmenyek javaresze nyilvan ki lesz hasznalva.
A minapaban volt botrany abbol, hogy a kabalafigurakat joforman nem is angolhonban gyartjak....

Vagyis mig a londoni olimpiat valoszinuleg kihozzak pozitiv, de legalabbis 0 szaldosra, addig el nem tudom kepzelni, hogy az athenival kapcsolatban a tervezes fazisaban valaha is 0 szaldo realis celkituzes volt.
simple observer 2012.05.09 01:40:08
@Fabius:
"Viszont könnyebb hitelhez jutni, mint a románoknál."
Akkor ott mi szar lehet vallalkozast inditani...
simple observer 2012.05.09 01:45:59
@a szív fészkei:
" Írta a római barátnőm, hogy egy Slicc-ügy ott fel nem borzolt volna semmit, nem is értették, mi a stájsz itt ezzel."

MAsreszt Silviot eleg sokaig meg irigykedve neztek, mondvan hogy a ven ember milyen fiatal husikkal tartja a bunga-bunga partikat.
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Az Orbán kormány folytatja kommunista múlt takargató hagyományát, mert az olyan nemzeti - oppardon, Nemzeti - mint minden amihez nyúlnak. Oszoljunk, mint az  utolsó hitelességmorzsa emésztése után keletkezett fideszes…..
simple observer 2012.05.08 01:47:21
@Fabius: Amugy a vitankat indito posztot en is beneztem kisse, de azzal egyutt ugy gondolom o se lehet igazan buszke a posztra.
simple observer 2012.05.08 02:02:08
@Fabius: En szerzotarsnak a neked privatimban irogatot ertettem...

A blogolos fiu megitelese eddig szamomra semleges volt, de a blogja miatt (es nem kifejezetten az adott poszt miatt, hanem a kusza dolgainak kavalkadja miatt) most kapott nalam egy fekete pontot.
Na jo elismerem; neha online kozvetiteseibe is bele-bele olvasok...
simple observer 2012.05.08 02:07:33
@Fabius: "index.hu/belfold/2012/05/06/magyar_holokausztot_hirdetett_a_jobbik/"
Na latod ezert kar, hogy kozben sajat blogjan meg olyan minosegben irta a posztot, amilyenben, merthogy ezt a cikket napkozben hamarabb olvastam, mint az altalad linkeltet. Es ez egy korrekt cikk. Ugyhogy nem ertem, hogy akkor sajat oldalara miert olyan modon tette fel a "tudositast" (?), mint ahogy...
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
simple observer 2012.05.07 00:31:15
@jotunder: Valoban bizarr szitu. Ugyanakkor egy Nobel dijasnak kell ereznie, tudnia hogy mit "engedhet" meg maganak. Ha neki ez belefer akkor biztos van ra oka, hogy bevallalja.
simple observer 2012.05.07 00:54:44
@No_Fidesz_No_Problem: Kosz az eBook-ot. Mentettem.
Szerintem amit egyebkent Gyurcsany ir blogjan, alapjaban eleg valoszinu. A kutatok vegre (GyF szerint mar 2 eve) elkezdik kutatni, feltarni, es ertelmezni a 2008 tavaszatol eleinte lassan fejlodo, majd fokozatosan felgyorsulo esemenyeket. Feltehetoen valaki megkereste az izlandi illetekeseket is, az o esetuket tanulmanyozando, valaki mas pedig - mint hogy sajnos komolyan eritve voltunk a temaban - magyar illetekeseket. Az persze vita targya lehet, hogy miert eppen a minielnok az erdekesebb, mint mondjuk egy MNB-s szakember, vagy tozsdei guru. Ugyanakkor az megis Gyurcsany mellett szol, hogy az ugy vegso(?) megoldasaban(?) jelentos szerepe volt a kormanynak, es annak a valsagot menedzselo lepeseinek. Ezaltal tehat GYF a mely kozgizdasagi tudast az esemenyek pontos ismeretevel ellensulyozhatja.
Gondolom igy kerult a csizma az asztalra.
simple observer 2012.05.07 01:04:08
@Kettes: Ez nem fog kiderulni. El tudod kepzelni, hogy egy Nobel dijas figuranak csak majd most esik le a tantusz, hogy ez a pacak semmifele dologgal nem jarult hozza az anyag megirasahoz? En speciel el tudom, de akkor ezt az oreg mar a nyomdaba adaskor is nyilvan tudta, es azzal egyutt vallalta fel a kozos publikalast. (Ugyanis egy publikacio elkeszitese soran jol fel lehet merni, hogy kinek mekkora a hozzajarulasa). Ha viszont megse tudta, akkor most utolag mar nem valoszinu, hogy nagy balhet csinalna abbol hogy esetleg Dalko atverte, es beadta neki, hogy GYF bezzeg mennyi ertekes infot szallitott a kutatashoz.

Magyaran bocsit ne nagyon varj. ;)
Adjonisten, Megváltó, Megváltó! Jöttünk rokon országból. A pénzünk is mind elfogyott, mangalicánk is megrogyott, hoztunk semmit hat marékkal, lejárt gyógyszert vasfazékkal. Én vagyok az Orbi cár, aki önkéntes király.(via)Kedves Vezetőnknek…..
simple observer 2012.05.06 01:11:36
@Gábriel angyal:
"Szerinted akik vaskeresztet kaptak, azok mind háborús bűnösök vagy nácik voltak? Ha igen akkor gondolom azok is, akik mondjuk amerikai, angol vagy szovjet oldalon kaptak hasonló kitüntetést, valamely kiemelkedő katonai tettükért."

A kerdes nagyon jo! Es az a velemenyem, hogy akik valamilyen tamado -es itt a kezdemenyezo felt ertem- akcioban tunette ki magat, az igenis az. Persze ettol meg nem kell mindet egy kisebb nurnbergi-perben halalra itelni, de attol igenis bunosok valamilyen szinten. Es minthogy ezt haboruban kovettek el, igy nyilvan haborus bunosok. Persze a kifejezes nem ennyire szabadon hasznalt, csak a nagy halakra, es ugyekre hasznaljak, en viszont altalanosabban ertelmezem.
De mondok egy peldat. Zsukov, aki szinte valamennyi fontosabb csataban resztvett, igenis megerdemli kitunteteseit. Honvedo csatakban remekelt, es ezen meg az sem ront sokat, hogy aztan Berlinig meg sem allt, vagyis voltakeppen o is tamado muveletekben is reszt vett. Am ha a nemetek nem eroltetik ki, hogy teljesen legazoljak oket, es az oroszok maguktol indultak volna el nyugatra, akkor mas lenne a vele kapcsolatos megitelesem...

"Nézted már pld. azt, hogy a vaskereszt lovagkeresztjének legmagasabb fokozatait kik és miért kapták meg??"
Talan szegyenlenem kene, de valahogy meg nem vett erot rajtam a kivancsisag. Most beleolvastam, de miert is olyan nagy dobas ez?

En tiszteletben tartom, barmerre jarjak, akar az orosz akar a nemet aldozatok sirjat. Bar ketsegtelen a szoci korszak utan nem igen van ilyen nemet emlekmu, de en meg emlekszem kisfalumban meg volt a nemeteknek is ilyen emlekmuve. Es azt se kerem ki magamnak, ha a nemetek eppen hosokkent tartjak szamon ezeket a kituntetetteket, mint ahogy a tobbi orszag is ezt teszi sajatjaival.

"Az is egy blődség, hogy továbbra is azt írod, hogy a jobboldalon nem szeretnék József Attilát."

Nem blodseg. Teny. A jobb oldal nem tudja megemeszteni, megbocsatani, hogy Jozsef Attila, akarcsak Ady es Petofi kituntetett fontossaggal oktatott koltok voltak a szoci idokben.
Szamomra ketsegtelen, hogy Petofi, vagy eppen Ady is ugyanugy megirtak volna velemenyuket a Kadar-kor alatt is, es az mar csak a szocik szerencseje, hogy egyik se elt 45 utan. Radnotirol meg ugye esett mar szo korabban.
Tehat meg egyszer ez teny kerdes. Ezen koltok baloskent, szocikent vannak elkonyvelve, amiben a Kadar-kor kisajatito torekvesei nagy sullyal vannak. Mindket oldal politikusai es ertelmisegei szamara ez amolyan megegyezeses dolog.
En szemely szerint nem vagyok nagy kolteszet imado. De amikor annak idejen meg egy viszonylag jo ideig neztem a Lyukasorat, mert az alapotlet megiscsak erdekes, ott se nagyon emlekszem, hogy akar csak ritkan is beugrato kerdeskent lett volna a fenti koltoktol valami egeszen ismeretlen versuk beidezve. Ugyanakkor az ertheto kiegyenlites szandekaval a szoci idokben mellozott koltoket preferalva szerintem egy ido utan ok is atestek a lo tuloldalara, es maguk is reszesei lettek ennek a fajta megosztasnak.
Amely megosztas szerintem meglehetosen bugyuta, mert pl nekem nincs gondom Szabo Magdaval meg ha o pl. jobboldalikent van is elkonyvelve. Vagyis nekem nincs azzal gondom, ha valaki jobboldali szavazokent szereti a baloskent szamontartott koltoket, am azzal igen, hogy mikozben teli torokbol fujnak ezekra a koltokre, akkor amikor eppen jol jon nekik egy-egy idezet akkor hirtelen "meglelik" oket. Az meg igenis korrekt, hogy ez a megtevedt ficko eppen a sajat hazatajan probalja elfogadtatni pl Jozsef Attilat.

De azert szerintem megiscsak pikans, hogy naci oldalon nem negativan cikkeznek egy antifasiszta koltorol....

Szoval azert megiscsak azt mondanam, hogy:
Naciknak el a kezekkel Jozsef Attilatol!
simple observer 2012.05.06 01:13:14
@Gábriel angyal: En a Red Baron teljesitmanyat is elismerem, mert megiscsak teljesitmeny van mogotte...
simple observer 2012.05.06 02:45:47
@Gábriel angyal:
En alapvetoen pacifista vagyok, tehat szamomra szinte minden haboru inditasa alapbol bun. A bomber jakodbol itelve te valoszinuleg nem igy gondolod, de ennyi nezetkulonbseg meg belefer.
A jogi definicio is eppen azert van, hogy meghuzzon egy cezurat, innen mar buntetem, ez alatt meg nem.

"Nos ha ezt nézzük akkor pld. a ruszkik is követtek el jócskán háborús bűnöket."
HA erre probalkozol rossz iranyba tapogatozol. En nem vagyok szoci szavazo, es nem vedem csak azert is a ruszkikat. Es bizony az en ertelmezesem szerint az osszes terjeszkedo nagyhatalom elkovette ezeket a bunoket, igy mi magunk is amikor meg kepesek voltunk ra.

"Ja és nálad a honvédő háború része mondjuk a Molotov-Ribbentrop paktum vagy Katyn is?? :)"
Nem. nem reszei. De azert te se gondolod komolyan, hogy a katyni meszarlasert szazaval osztottak a Lenin-rendeket? Legalabbis remelem...
Am ezzel egyutt a dolgok ugy tortentek, hogy a nemetek hatoltak be orosz teruletre. Es ha nem tevedek Sztalingrad, Leningrad, Kurszk, Moszkva, vagy eppen Szevasztopol orosz teruleten voltak (vannak mas nevvel, kiveve ez utolsot). Ez pedig megiscsak honvedo haboru. Mint emlitettem az, hogy utanna Berlinig mentek logikus kovetkezmeny hiszen ilyen esetekben, ha van elegendo tulero es lendulet, akkor az ellenfel teljes letorese a cel.

Igen az kozismert teny, hogy a hatarmenti orosz csapatosszevonasok ismereteben - es vannak akik leveltari iratokra is hivatkoznak - szinte bizonyosra veheto, hogy bizony Sztalin fejeben is megfordult a gondolat, hogy az altalad is hivatkozott lengyeleket "felezo" paktum utan azert elobb-utobb ok is sorrakerulnek. Es a legjobb vedekezes a tamadas alapon egy megelozo csapast mer a nemet keleti hatarsavra.
commons.wikimedia.org/wiki/File:Second_world_war_europe_animation_small.gif
Az animacion nagyon jol latszik, hogy ez mar nemet oldalrol sem volt olyan tavoli jovo...

De ebben a kerdesben is a "ha" nem szamit, mert vegulis a tamadast a nemetek inditottak.
Varánusz Forradalom már megint? 2012.05.01 04:57:43
Négyká(!) hadának a lépte dobog, Zendülő ének az égre lobog, Hajnali fényözön földre leszáll, Kézhez a kéz és vállhoz a váll!Repülj te lángoló, tűzszínű zászló, Vezess az éjnek éjén át, Vezess a harcra, sok sápadt arcra, Terítsd a hajnal…..
simple observer 2012.05.01 23:05:24
@a szív fészkei: Azert Kerinek is volt egy 2-3 eves periodusa, amire nem lesz nagyon buszke oreg koraban. Ugy 1-2 ev a kormanyvaltas elott meg egy masik, amig kipicsaztak. Akkor nagyon ugy viselkedett, mint aki elfelejtette, amit meg a Kende-konyv idejen nagyon jol tudott, hogy Viktor hosszu evekre emlekszik arra ki sertette meg, es hogy ezert azzal, ha eljon az ido le fog szamolni....
simple observer 2012.05.01 23:10:19
@a szív fészkei: Epp hallgatom a linket kovetve...
Fingom szagától bűzlik az utca,kiszakadt belemnek az összes cucca,rá lehetne könyökölni már,olyan büdös, hogy szilárdan áll! (via) A rohadt terroristák szétfingották a nullás lisztet, a palizáló dara meg lassan maga alá temeti az egyszervolt népellenséget is.…..
simple observer 2012.04.30 23:07:49
@rodeo36:
"mit sírsz???"

Csak arra probaltam utalni, hogy irtad valahelyik nem tul regi hozzaszolasban, hogy a magyar dolgokkal mar kevesbbe vagy kapcsolatban. Erre irtam a peldat, hogy mi altalaban file-okat LEMENTunk, te viszont viccbol, vagy mert ezt a szot forditottad vissza angolbol, a LEVEDest hasznaltad. Ennyi. Semmi siras...
simple observer 2012.04.30 23:13:26
@rodeo36: Igy vegezetul pedig hadd gratulaljak cizellalt stilusodhoz.
A stilus maga az ember...
simple observer 2012.04.30 23:34:25
@rodeo36:
Mar keso itt muzsikaval edeskedni, szineskedni. ;)

Ha nem tartanek a felreertestol akkor irnam a szerintem leginkabb idepasszolo szot a ciganykodast. Ugyanis gyerekkoromban amikor meg nagyanyam ciganykodassal "vadolt" nem volt annak pejorativ ertelme, es csupa szeretet volt a hangjaban.

Sajnalom, hogy rosszul sult el a felreertesunk , szerintem mindkettonke igaz ez, es remelhetoleg legkozelebb jobban alakul tarsalgasunk, esetleges vitank.

Most lepek, de addig is minden jot.
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
Kedves aranyos Viktor, Szeretett Vezetőnk! Staubinger néni vagyok, Nemzeti Konzultánsod. Levelemmel csak azért zavarlak ezekben az adókivetéstől súlyos időkben, mert aggódom, Viktor. Érted. Úgyhogy ez így nem mehet tovább. Követem minden léptedet bárhol is jársz a…..
simple observer 2012.04.26 01:37:55
@Andráska8: Es bar most eppen en vitazom vele , vagy legalabbis eszmet cserelunk ez ugyben, de azert nem hiszem, hogy Fabius nagyon gyurcsanyozna. Az ketsegtelen, hogy nem szive csucske az urge, de azert a hozza meglehetosen kozelallo LMP-t is osztja azert ha gondja van veluk.
simple observer 2012.04.26 01:58:04
@Knósszosz: A fentebbi bejegyzes nekem szolt, vagy mar sajat magaddal is vitaban allsz? ;)
simple observer 2012.04.26 02:01:21
@simple observer: Ja amugy meg jo reggelt, mert ha legkozelebb meg idelatogatsz, akkor az mar valszeg reggel lesz.
Varánusz A mérték-adó Orbán 2012.04.24 05:20:00
 Egyszer volt, hol nem volt, éppen tegnap volt amikor egyszeri fideszesekkel is megesett az elképzelhetetlen: Szeretett Vezetőjük le se szarta őket. Képviselőik a hazai hírportálok videóstábjainak bizonygatták, az ágazati különadókat áthárító találgatás ellenzéki métely…..
simple observer 2012.04.24 23:39:59
@Fabius:
www.youtube.com/watch?v=uuzNohk5cYw&feature=related
Neki valahol ott pattant el valami, mint Saranak, csak o aputol varja a "Szeretlek fiam"-at...
simple observer 2012.04.24 23:41:29
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem ez szol a gyereknek meselt 100 napos sztori kozben?
simple observer 2012.04.24 23:56:22
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Utanna mar lattam a youtube listaban, hogy nem ugy van. En arra utaltam, hogy ha az emlekeim nem csalnak ebben van az a jelenet, talan, filmen, de ugy remlik, hogy megis a gepesz mesel a gyereknek egy sztorit: Egy legeny szerelmes egy lanyba, aki azt keri, hogy varjon 100 napot az ablaka alatt. A srac aztan latva, hogy 99 napig meg csak feleje se nez a lany, hagyja a francba az egeszet...
Ha nem a Cinema-ban van akkor csak nagyon osszekavartam magam.
A legújabb pesti vicc megvan? Miről ismered föl Borókai Gábort? Keresel egy embert akinek a hűségpirszing túlnőtt az arcán, és máris felismerted. Sokáig volt meggyőződésem, hogy a Magyar Hírlapot alulmúlni sehogy nem lehet. De ez a meggyőződés a múlté. Borókai mostani…..
simple observer 2012.04.23 22:49:49
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Mara ez mar majdnem hogy elofeltetele, hogy valaki "tisztesseges magyar ember" legyen.
Az ilyenektol mindig Teller jut eszembe. Aki ugye a komcsik miatt nem jott haza, mar csak a rendszer valtozas utan, ment a Fideszes mantra. Csak ugye az nem tunt fel senkinek, hogy csak annak kene hazajonnie, aki korabban tavozott. Ede batyank meg, mitagadas, a nacik miatt hagyta oda az oregkontinenst. Csak ugye errol a Fidesz szemermesen hallgatott a nagy jobbra sodrodasa/cimboralasa soran. Tiszta szerencse, hogy az oreg mar nem el, mert biztos ebbe halna bele egyebkent, hogy a Fidesz fasizalodik/fasiszta lett (vermerseklet kerdese), es kozben meg naci bandakkal cimboral.
simple observer 2012.04.23 22:59:54
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Gratulalok remek talalat.
Nekem volt egy hasonlo talalatom ugy kb. 15 eve. Egy del-amerikai szappanoperaban volt egy gazdag csalad, azoknak egy ugyved barat es annak csaladja. Egyik epizodban az ugyved vendegsegbe erkezett, es az ebed/vacsora felszolgalasakor a szakacsno tustenkedett. Es ekkor volt egy nagyon rovid pillanat, amikor a szakacsno, es az ugyved egymasraneztek, es minthogy remekul "alakitottak" szerepeiket, azonnal levettem a dolgot. A szakacsno balkezrol szuletett azota mar felnott legeny fia ettol az urgetol volt. Es ezt egy ropke pillantasbol ki tudtam olvasni!!! A tobbi gyengebb kepessegu nezonek ugy 1-2 het mulva fedtek fel a titkot, amit en mar a hozzaertok fensobbrendusegevel fogadtam. ;)
simple observer 2012.04.24 00:03:38
@a szív fészkei: Ja ja, vessetek a mokusok ele! ;)
Ücsörgött a fotelban és a bajszát rágta. Lába az asztalon bakancsostól, homlokán redők, szúrós tekintete mindjárt lyukat éget a drapérián. Önkéntelenül beletúrna a sörényébe, mint mindig mikor erőlködik és nem jut eszébe semmi, de a mozdulat elakad a levegőben…..
simple observer 2012.04.19 23:11:35
@a szív fészkei: Akkor nagyon nem figyelted a hireket. Par honapja/fel eve, ha jol emlekszem egy helyi MDF-es urgetol ideztek, hogy o mondta ki valahol. 1-2 blog irt belole posztot, de mivel mar nem volt hir erteke (jelen helyzetben egy 10% mar amugyis kispalyas dolog lenne), igy nem lett belole nagy balhe. Fidesz oldalrol az ugyet agyonhallgattak. A ficko azota ugy emlekszik, hogy ugyanmar o ilyet nem is mondott. Arrol hogy azota kirugtak-e, es hogy egyaltalan el-e hal-e, nem szol a fama.
simple observer 2012.04.19 23:22:39
@Fabius: Kosz Fabius. Mainapsag ritkan vetodom oda, de volt ido, amikor napi olvasojuk voltam. Sandor Klara hun-magyar torteneti sorozatat pedig imadtam.
simple observer 2012.04.20 00:25:20
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
"Nem poénból basztunk el egy csomó pénzt a nemzeti konzultációra."
De bizony. Kozrohej lett belole hogy Viktor cirka 4 millio emberrel beszelt szemelyesen es hallgatta meg velemenyuket, es epitettek be mindazt a Fidesz valasztasi programjaba. Majd pedig joval kevesebb szavazatot kaptak a valasztasokon. (Nincs hir/link archivumom, igy nem emlekszem a pontos szamokra raguglizni meg nem fogok)
Ilyen latszat intezkedesre viszont remek pelda a 2 100 napos program. Meg azt is el tudom hinni valamilyen szinten, hogy Medgyessy valoban szocialisan erzekeny, de azert minden bizonnyal nagyobb sullyal nyomott a latban, hogy elkellett simitani a D209-es ugye koruli botranyt, es hat akkor fordultak ra az onkori valasztasok kampanyara is...

"Sokaknak tökéletesen megfelel és elégedettek."
Ez igaz, erre szamos magyarazatot lehetne adni, hogy akiknek ez megfelel, sot jo, azok miert erzik igy, de minthogy nem vagyok szociologus igy csak tippjeim lennenek, raadasul eleg sok, es nem er annyit az egesz, hogy ide rittyentsek egy meg ezeknel a beirasoknal is sokkal hosszabb litaniat.

"Ó az ilyen komcsiknál is megvolt rendesen."
Ez is igaz, de azert a ket rendszer elhetosege meglehetosen kulonbozik. A szocialista, es kommunista diktaturak is figyeltek arra, hogy a korabbi huberi rendszernel meg ha csak egy picivel is de, jobb eletkorulmenyeket biztositson a parasztnak es a varosi munkasnak is. Ezt meg is tette, es mar csak akkor, amikor az elvarasok evtizedek alatti emelkedesevel nem tudta tartani a lepest, dobta a lovak koze a gyeplot (Gorbacsov). Ezert van az, hogy bar a Fidesz es szavazoi telitorokbol komcsiznak, am megis azt a vilagot ahitjak vissza.
A kozepkorban viszont abszolut erdektelen volt a foldesur szamara, hogy valamely zsellere el-e hal-e, majd tobbet szed be a meg eletben levo, roghoz kotott szolgaitol. Jelenleg eppen ez a vilag van megint.

"Ezzel inkább megint a diktatúrát lehetne alátámasztani oldal nélkül."
"Igaz, igaz ... mintha csak magam mondtam volna..." Valoban vannak olyan jegyei a mara mar kiepitett rendszernek, amely szimpla mezei diktaturakra is igaz, am az osszes jellemzo egyszerre csak a huberi rendszerre igaz. Ezert is forgatjak vissza az ido kereket '44-be, amikor formalisan kiraly mar nem volt ugyan, de azert a kormanyzo megiscsak kvazi-kiraly, es a nemesi rend meg fenntartotta a feudalis viszonyokat.
Ellopom úgy is úgy is!Ellopod úgy is úgy is!Ellopja úgy is úgy is!Ellopja úgy is!Riszáljon a sok Lali-srác,Ezt rendeli Viktorka,a legnagyobb király!Tessék pörögni-forogni-pályázgatni,mer' ránk fog hajnalodni!És aztán jöhet a nagy Mahír-lamúr,Oké?!Te vagy a csúcs, igazi…..
simple observer 2012.04.17 21:46:51
@a szív fészkei: Azt hiszem kegyed itt melletrafalt.

Demjan (mint az Viktor egyes beszedei kozbeni testbeszedebol vilagosan kiolvashato) utalja Viktort, mint a szart. Am Demjan mindig egy opportunista volt, meg Gyurcsanynak is jopofizott a "Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten!" utan, mert bar biztos megsertodott Gyurcsanyra, de a kormanyzati negyed hatalmas uzlet lett volna hosszu-hosszu evekre. A valos munkat meg ugyis al-al-al... vallalkozok csinaltak volna akiket, vagy kifizetnek, vagy .....
Demjan a rendszervaltozas ota az osszes kormannyal igyekezett joviszonyt apolni, mert az epitkezeseket (kulonosen a vilagvalsag ota), illetve azok engedelyezeset (lasd. Sukoro) csak azoktol varhatja. Komoly machinaciokat pedig, mint mondjuk az MLSz-elnok nem igazan akar muvelni, inkabb marad a pokernel. Ha vegignezed az elmult 2 evet, hogy Viktorek mennyire alaztak Demjant, kimondatva vele olyanokat, amiket nyugaton egy ilyen hatalommal, de legalabbis vagyonnal rendelkezo "befolyasos" uzletember mar csak sajat image-e megorzese okan sem mond, akkor egyertelmu hogy tole nagy lazongast, vagy keresztbe fekvest Orbanek politikajaval szemben nem igen lehet varni. Max egy olyan jelkepes szobor-ugyet, mint amit epp ma linkelt be valaki feljebb.

Csanyi epp az ellentettje, mondhatnank. Szeret manipulalni, kavarni, es szereti, ha o mozgatja a szalakat. Am az oreg azt a bizonyos kozmondasos kigyot melengette a keblen, 2/3-hoz (teljhatalom) juttatva oket. 2002-ben es 2006-ban is pozicioban tartotta Viktort a parton belul, 2010-ben pedig hatalomra segitette. Am epp a Lazar-Csanyi huskombinat ugy mutatja, hogy valami angyon megvaltozott az utobbi idoben. Nehany honapja meg:
2.bp.blogspot.com/-QqOUqSa50CU/TvGze7LoM1I/AAAAAAAABCo/gr6VDRseFSo/s1600/Ov+%25C3%25A9s+bankvez%25C3%25A9rek.jpg
Majd a nagy panik csillapultaval, az azonnali veszhelyzet elmultaval, a szavazok is kezdenek visszaterni a Fideszhez. A Kozgep pedig, meg meg kitudja hany kisebb kifizeto ceg, eleg penzt termel majd a Fidesznek, hogy mar face-to-face neki merjenek menni a korabbi, gondjukat viselo gazdinak. Amikor az ugy kipattant egyik utolso kommentem volt valahol, talan epp itt, hogy a Fidesz akkor bukta el 2014-et. Am az ugy fejlemenyei mutatjak, hogy mig telen Sanyi bacsi "berendelhette" Viktort egy fejmosasra negyszemkozti beszelgetes kereteben bankugyben, mara az oreg mar annyira sem tudja megvedeni magat, hogy az ot szinte nev szerint radioban moszerolo Lazar ne erje el celjat. Sot Lezer Janit meg erdemei elismerese okan, felfele buktatjak.

Vagyis gyokeresen valtozott a helyzet, mig korabban a Fidesz masok kegyebol kerult pozicioba, mara olyan politikai es gazdasagi hatalomra tett szert, hogy mar a hazai leggazdagabb emberek sem tehetnek-vehetnek kedvukre. Az elso hazai "Hodorkovszkij-ugy" varat meg magara, mert pl. Leisztinger is megertette, hogy nem fog az artani neki, ha tesz egy kis penzt foci szponzoralasba (DVTK).

A "fagyi visszanyal" nagypalyas esete. A helyzet ironiaja, hogy Csanyi meg a szocikkal is jobban jart volna.
simple observer 2012.04.18 02:20:42
@a szív fészkei: Szerintem az a gond, hogy igazan mar senki nem lat fantaziat az orszagban, es igy nem igen akar senki nehany rongyos milliardot raaldozni, hogy egy normalis part kiepulhessen kishazankban.
Ugy hirlik, hogy amikor Soros "nyugdijba" ment valami 20.5 milliard dollar keszpenzre valtotta korabbi befekteteseit, ha jol emlekszem a hvg irt is rola. 2010-ben, meg ha nagyon johiszemu vagyok is, nem tobb mint 1 (!) milliard dollarnyi osszeg allt volna rendelkezesere a Fideszt hatalomra juttatoknak. Na ennyit arrol, hogy a zsidok felvasaroljak az orszagot, es befolyasoljak a politikat....
Az ellenzeki partok meg eleg szanalmasak maguktol is...
Ficó Róbert szlovák miniszterelnök ma egy maszatosra smárolt Orbán poszterrel alszik, az ziher. Lefekvés előtt elmormogott egy hálaimát, mert álma édes: dübörgő magyar talpak alatt rengő földről, pályaudvarokon csikorogva fékező pénzvonatokról, országának bankjai előtt…..
simple observer 2012.04.13 17:13:17
@Kara kán:
Hadd ma' a Fodort! 10-20 ev mulva komoly politologus/politikus kepzo egyetemeken tanitani fogjak, mint a magyar, ill. legalabbis szerintem az egyetemes, politikatortenet legnagyobb balekjat. Mert az meg hagyjan, hogy az elso Fidesz-elnok valasztaskor Viktor korbefocizta Fodort, mert azert megiscsak naiv volt a Gabor, es egy szobatarstol megse varna ilyen modszereket egy ember. De aztan csak eltelt 1.5(!) evtized, es az alatt mar csak a hulyenek nem tuntek fel Orban kituremkedo szemelyisegjegyei. De Gabor leul targyalni Viktorral, es elhiszi, hogyha o vagy a Szadi megbuktatja a Fobunos Gyurcsanyt, akkor a Fidesz nem meszarolja le az SZDSZ-t.
Es ezek utan meg van kepe Fodornak eloadni magat:

"Győzni akkor fogunk, ha szilárdan kiállva a
jogállami elvek mellett liberálisok, baloldaliak és
jobboldaliak együtt tudunk fellépni a nyitott szellemű, Európa iránt elkötelezett Magyarországért."

Gabornak le kene mar tenni a lantot, mert liberalis ember tobbet nem fog ra, vagy ot soraiban tudo partra szavazni...

Szoval Kara ejtsd mar Fodort!
Sokan nem lepődtünk meg a mai nap nagy hírén. Tulassay Tivadar elvtárs, akire a balliberális sakálhorda a hóhér szerepét osztotta a Köztársasági Elnök ellen indított, minden képzeletet felülmúlóan aljas boszorkányüldözés során, alig két nap alatt összeomlott gaztettének…..
Varánusz Bullshit Bingó 2012.03.14 11:00:00
A közösségigények kielégítésére itt a tavaszi Bullshit Bingó. Kedves Vezetőnk megszólalása alkalmával várhatóan ismét próbára teszi rekeszizmainkat, ti pedig tegyétek próbára fantáziátokat: igyekezzetek megtippelni milyen mélyen nyúl a bullshit példatárba, és mit…..
simple observer 2012.03.14 21:06:15
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
simple observer 2012.03.12 15:21:30
@a szív fészkei: Kivancsi vagyok mi valtozott novemberhez kepest?

fn.hir24.hu/itthon/2011/11/09/csanyi-helyere-tette-orbant/

Akkor meg meg tudta szeliditeni a mi kis szelidithetetlen (zseb)oroszlanunkat. Ugyanakkor elnezest is kerek oszinte Roger Milla nagyrabecsulesem okan a szojatekert... De ha mar MLSZ, es foci...
simple observer 2012.03.12 15:42:30
@a szív fészkei: Meg a Csanyis cikkre, mert ugy latszik most kezdik el tobb blogon is felkapni a hirt...

Ugy tunik most bukja el a Fidesz 2014-et...

Hogy ezek mekkora barmok!? Hihhhhetetlen...
simple observer 2012.03.12 16:38:32
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Egyetertek, hogy a Fidesz mar moralis es minden egyeb ertelemben megbukott, csak egyben nem, es ez a legfontosabb. A szavazoknal, a szavazatok szamat tekintve meg ugy tunik, mindig sokat be tudna gyujteni egy esetleges vasarnapi szavazason. Ugyanakkor, ha Simicskaek tenyleg nekimennek Sanyi bacsinak, akkor gondolhatja ugy, hogy egy kicsit hatterbevonul. Csurran-cseppen 1-2 milliardocska a a kisebb partoknak, es az olajfa vagy szivarvany koalicio esetleg meg gyozelmi eselyre is feljavulhat. Az pedig neki idealis volna, mert akkor jo par kisebb partocska alkotna kormanyt amelyek egymast is eberen fogjak figyelni, es ha valamiben nem tudnak kiegyezni, akkor szolnak a josagos nagybacsinak, vagy a dollarpapanak, es az rendet tesz. Azok biztos nem rontananak neki, ugy mint a Fidesz...
Es egy ilyen tobbparti koalicio, mar a kenyszeruseg miatt is egy valamilyen szintu kiegyezest, es annak a kulturajat terjeszthetne kishazankban...
De barhogy is alakuljon, attol felek, hogy meg vagy tovabbi 1, de lehet hogy 2, generacio ugy fog felnoni, hogy nagyon benne marad az emberekben a Fidesz elmult 10 evenek nyoma.
Varánusz VV Parlament 2012.03.03 05:23:00
Aszongya ez a VV Laci, hogy ő bizony beköltözne a villába. Na nem az RTL székház mellettibe, hanem a Duna parti kupolásba. Minek - kérdezem, mikor a csávót hordágyon kellett kitolni a mesevilágból is 133 nap után, ez meg itt rílvörld, ahol nem Alekosz a görög, hanem Viktor a…..
Gaudi Nagy Tamás igazi emblematikus figurája lett a Jobbiknak. Ő képviseli a "miért ne szavazz ránk" vonalat a pártban, remélem a frakció és a szimpatizánsok maradéktalanul elégedettek. Tegnap a Corvinuson az ellenzéki politikusok létező összes hibáját elkövette, a…..
simple observer 2012.03.02 08:21:37
@aritus: Szamomra is ez a legnagyobb csalodas. Marmint a Torok Gabi. Artatlan szemekkel eloadja a naivat a blogjan, kozben a Pinter-Vona "vita" utan ujra Fidesz-Jobbik "vitan" szop fel a fonokeknek. Akkor inkabb lenne annyira "gerinces" (?), mint Gyros, hogy ha jol megfizetik erte akkor bizony vallalja a korpat a hajaban. Nem kellene adni az artatlan szuzkislanyt. Amikor a telen eleg feszult lett a helyzet (CDS rekord, EUR/HUF rekord) akkor kicsit bepanikolt, es bar csak nagyon visszafogottan, de megiscsak nemi biralatokat is megfogalmazott a kormanyzat iranyaba. Most hogy egy kisse konszolidalodott a helyzet, o is nyugodtabb lett, es minden visszakerult a regi kerekvagasba.
Szegeny, szegeny Torok Gabi. Belole akar meg lehetett is volna ember.