Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yttrium

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sokat fejlődött a MÁV, mióta gyerekemberből felnőtt lettem, és dagasztja is keblem honfibüszkeség, mikor az internet csodájának segedelmével csak úgy, otthonról vagy telefonról veszem a vonatjegyet, s nem mint nagyanyáink idején, mikor jegypénztárak előtt még…..
Yttrium 2019.06.22 22:47:28
@felucca02:
Az automaták környékén nem ordít, hogy ha mobilon vennéd a jegyed, nem kellene itt sorban állnod...
Sokszor elszámolhatóság miatt kell a papír jegy, mert van ahol még mindig ördögtôl való ez e-számla.
Yttrium 2019.06.22 23:04:46
@herut:
Ha majd esetleg szabad lesz valódi versenytársaknak a piacra lépni a személyszállításban is. Jelenleg az látszik, hogy az állami vasúttársaság nem tudja kielégíteni az utazási igényeket. Van ahol 50 éves fejlesztési koncepciók vannak, nálunk meg azt se lehet tudni, hogy a hajnali záhonyi gyors Szolnokon melyik vágányra érkezik meg délelôtt, de ez még Törökszentmiklósnál se jelenik meg a mindent tudó Vonatinfóban, ami tényleg jó, hogy létezik, de fejleszteni kellene a háttérrendszerekkel együtt.
Yttrium 2019.06.22 23:14:12
@M_R:
Papír számla + a papír jegy. Sok helyen a könyvelôk nem tudták/tudják mit kezdjenek az e-számlákkal. Azért azoknak a biztonságos tárolása a Marika könyvelô Bt.-nél sem egy egyszerû veszek egy winchestert feladat (kellene legyen).
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Yttrium 2017.07.27 09:54:43
@kmm: Nem hiszem, hogy rossz élete lenne, de valahogy az igényteleneket én sem tudom elviselni. És hiába szólsz nekik, disznó módjára élnek.

Nem az zavar engem sem, hogy sosem mossák ki a bögréjüket/csészéjüket, mert kit érdekel, hanem az, hogy a kinyitott tejszínt és egyéb szemetet otthagyják az asztalon. Na nem napokig, hanem hetekig. Az ilyenek után biztos mindig az anyjuk pakolt...

A hűtőt, mikrót sosem takarítják ki, mert mindig van egy barom, akinek hamarabb üti az igényszintjét és megcsinálja helyettük. Az sem használ, ha hetekig, hónapokig, hagyod a romlott kaját bent rohadni. Nem érdekli őket. A múltkor hűtőket cseréltek és ezek a diplomás, képzett elvileg intelligens homo sapiensek úgy vitték le a régi hűtőket, hogy a romlott kajákat is benne hagyták. Volt amelyikben egész zsugor ásványvízzel.

Ha kiszóródik a cukor, akkor ott b***sszon, kit érdekel. Utána meg csodálkoznak, hogy jönnek a csótányok.

A másik jó dolog, amikor WC használat után nem mosnak kezet... Már olyan elméletet is hallottam, hogy úgyis a f****ka a legtisztább testrésze, ezért miért mosna kezet? Aztán meg kezet fogna... Undorító!

Szerinted miért jár bokáig csikkben az ember és lát mindenhol országszerte szemetet? Azért mert qwa sok igénytelen, nem törődöm emberszabású rohangál az utcán, aki hiányzott az oviból/bölcsiből, amikor az ilyen alap dolgokról volt szó, aztán mégiscsak lett valahogy diplomája a szerencsétlennek és még csak nem is fogja fel, hogy mi van körülette, mert neki a dagonyázás a természetes.
Yttrium 2017.07.27 09:57:02
@Usermail317: Bocsi, takarítottál már valaha hűtőt? Otthon vagy a munkahelyen? Na nem úgy tessék-lássék módon, hanem úgy rendesen, tisztítószerrel, hogy legalább kinézetre úgy nézzen ki, mint mikor új volt? Vagy a Te igényküszöböd is más dimenzióban van, esetleg a látásod vagy a szaglószerved sérült? Vagy csak megcsinálja egy rabszolga helyetted?
Furdancs Blog Barkács vagy profi? 2017.05.17 05:00:00
Az általunk, és persze a legtöbb barkácsoló által használt gépek beszerzésekor sokszor felmerül a „de mitől van ekkora árkülönbség?” kérdése a különböző gépek összehasonlításakor. Általában azt tapasztaljuk, hogy az ismertebb gyártók barkácscélú gépei nagyjából…..
Yttrium 2017.05.17 19:59:12
@KissGecihuszár: Én egy kollégám piros NSZK-beli Bosch fúróját használtam párszor. Az igazán régi darab, de még mindig jó állapotban van. ;)
[ 113 kiló ] Az első, amit nagyon fontos tudni a fogyókúrákról, hogy mindenki írtóra "okos" benne. Csak azért, mert azt látja, hogy vastagabb vagyok nála, feljogosítva érzi magát, hogy életmódtanácsokat osszon; akkor is, ha ő maga este tízkor vacsorára megeszik egy fél malacot kacsazsírban sütve,…..
Yttrium 2017.04.23 10:43:59
@Háy Béla:
Mindent ehetsz (ha nincs valamilyen betegséged, ami miatt mégsem), csak nem mindegy mikor és mennyit. Egy jó dietetikus ezt mondaná és ez alapján állítana össze étrendet vérkép után...
Capri, Ischia, Procida - a Nápolyi-öböl három szigete. Caprit mindenki ismeri: kék barlang, jachtok, sztárok, luxusbutikok, turistahadak – nem az én világom. Ischia inkább az olaszok körében híres meleg forrásairól. De Magyarországról minek Itáliába utazni egy kis termálvízi lubickolásért? Procida a…..
JogÁsz Síron túli hűség 2016.02.22 16:30:42
A megható cím ellenére senki se várjon valami romantikus történetet. Romantika ott van, ahol a hűség a sírig tart. Tudják, az ásó, kapa, nagyharang…, míg a halál el nem választ. De nem így van ez a kiváló, együttérző, kultúrált Magyar Telekomnál. Tudják, amelyiknek a szlogenje: „együtt veled”. És…..
Yttrium 2016.02.22 21:31:02
Fogadja részvétem. Sajnos a Telekomnak a szerződés szerint igaza van, ugyanis az előfizető és/vagy számlafizető tartozik felelősséggel a határozott idejű szerződések esetén a kedvezményért cserében kapott előfizetési díjak kiegyenlítésért függetlenül attól, hogy haláleset, válás vagy egyszerűen csak azért nem használják tovább az addig használt, előfizető nevén levő számot, mert csak. A szám az "előfizetőé", a használóhoz nem köti semmi, mert a használója az előfizető lehet. Persze könnyű (utólag és saját káromból is tanulva) mondani, de jobb, ha egy családban mindenki a saját nevére kapja az általa használt szolgáltatások számláját és aztán legfeljebb a házastárs, apa, anya akárki fizeti be a csekket.

Kerestem, de nem találtam meg a Telekomnak azt az érvelését, mely szerint az előfizetést a szerződő előfizető nem adhatja tovább. (Persze valószínűleg amikor vették a számot, az eladó teljesen tisztában volt vele, hogy nem Ön fogja használni, mint ahogy ezernyi más esetben tisztában vannak ezzel, de aszisztálnak a szerződésszegéshez, amit nem lehet bizonyítani.) Jóllehet nagyon-nagyon sok olyan előfizetés él (szerintem), ahol a számlafizető/használó nem a tényleges előfizető (ld. jelen esetet). Passz, hogy a társkártyákkal kapcsolatban mi a helyzet, de gyanítom, hogy az előfizető ott is aláírja, hogy kezességet vállal a társkártyán bonyolított forgalmi díjak kiegyenlítésére és minden egyéb a szám használatából eredő galádságért.

Javaslom, hogy ajánlott tértivevényes levélben részletesen írja le, hogy mi a tényállás és méltányosságot kérve próbáljanak megegyezni a szolgáltatóval. Addig is kérheti az előfizetés szüneteltetését (talán 6 hónapig és talán csak akkor, ha nincs fennálló számlatartozás), amivel némi időt nyerhet, ha nem tudja vállalni a havi előfizetési díj kiegyenlítését. Telefonszám továbbadását nem javaslom, csak szolgáltató előtt tett lemondó nyilatkozattal történő előfizető váltást. Ha szép szó nem vezet eredményre, akkor javaslom habitustól, vérmérséklettől függően az állandóan változó ÁSZF olvasgatását és a szolgáltatások, ügyintézők tesztelését. Van mindkettőben hiányosság és hiba bőven, amivel lehet keresgetni a szolgáltatót, melynek nem elfogadható válasza esetén a felügyeleti szerveket.

Azt mindenki sejti, hogy amikor elad a szolgáltató, akkor nem firtatja, hogy miért kell ugyanannak az egyéni előfizetőnek 2-3-5-10 telefonszám ugyanattól a szolgáltatótól és nem is nyilatkoztatja, hogy ki fogja ezeket a számokat használni. Általában meg sem kérdezi, hogy miből fogja ezt a kedves ügyfél kifizetni, sok ügyfélről azt sem tudja, hogy van-e egyáltalán havi rendszeres jövedelme, mégis elad neki havi részletre autónyi értéket, amivel szép kis számlát össze lehet hozni. Réges-régen még a Westeles időkben limitálva is volt, hogy adott időn belül egy magánszemély hány telefonszámot vásárolhat, illetve mennyi szám lehet a nevén. Manapság mintha ez senkit sem érdekelne a szolgáltatónál. Olyan szolgáltatás persze nincs, amivel mondjuk óvatos ügyfélként beállíthatnám, hogy max. 10 ezerig ketyegjen a számláló... Persze-persze prepaid előfizetés, csak az itt Magyarországon arcátlanul drága és annak is vannak kockázatai.

Sok sikert és kitartást kívánok és legyen kedves majd megosztani a fejleményeket.
Hogyan robbanjunk be a köztudatba? A Fényrobbantók csapatának posztja Légy nagyhangú, mint iskolánk 11.B osztálya Mutass valódi érdeklődést a fenntartható élet iránt Nevezz be egy olyan különleges vetélkedőbe , mint az Energy Factory Juss be a legjobb 12 csapat közé a…..
Yttrium 2015.06.29 19:14:56
Sokat vonatozunk. Rengeteget vonatozunk. Sőt...túl sokat vonatozunk. A legtöbbször azért döntünk a "gőzösök" mellett, mert az autónál olcsóbb, a buszoknál pedig kényelmesebb. Mármint általában. Íme 7+1 tippünk a zökkenőmentes utazáshoz. Vagy legalább annak közelébe…..
Yttrium 2015.05.31 08:03:28
@recommented:

Persze-persze, de hiába tudok otthon és a munkahelyemen is ingyen parkolni még akkor sem éri meg autót fenntartanom, mert különböző helyekre ha el kell mennem valamiért, akkor jön a helyismeret hiánya, parkolóhely vadászat, ami már összemérhetővé teszi a tömegközlekedéssel a rendszert. Nagyvárosi közlekedésben még 4 teljes árú bérlet megvétele is olcsóbb, mint autót fenntartani. A tömegközlekedés sem attól rossz, mert a szolgáltató rossz szolgáltatásban érdekelt, hanem azért is mert a szolgáltatást igénybe vevők sem mindig partnerek vagy nőttek fel a feladathoz (kulturált utazás), illetve az üzemeltetéshez nem mindig biztosítja a tulajdonos a kellő anyagi forrást és infrastruktúrát. Nem vagy felújítani kell, hanem üzemeltetni is. Itt nem csak arról van szó, hogy divat érvényes utazásra jogosító dokumentum nélkül utazni, hanem arról is, hogy az észlelt nemtetszésünket a lehető legpontosabban vissza kellene jelezni a szolgáltatónak és addig keringtetni nála az ügyet, amíg normális választ nem sikerül kicsikarni belőle. Az nem igazán viszi előrébb a szekeret, ha a Facebookon sírjuk el Mariskáknak a bánatunkat, az csak a saját lelki békénk helyreállítására jó esetleg. de a közösségi értéke erősen konvergál a nullához.

És ahogy a kötött pályás közlekedésnél is vannak késések, úgy az közutakon is előfordulnak dugók és torlódások ilyen-olyan okból... Vagy rosszul gondolom? De mindenkinek az egyéni lehetőségei és igényei szabják meg, hogy mivel utazik, viszont a tömegközlekedést használókat ezért nem feltétlenül nevezném lúzernak öcsisajt @Laci1982, mert magasabb kulturális és műszaki színvonalat képviselő államokban cégvezetők is vonattal járnak sokmillió € értékű szerződések ügyében tárgyalni...
Yttrium 2015.05.31 17:51:27
@Beer Monster:
Sajnos nem tudok róla. Egyelőre csak olyan öszvér megoldások vannak, hogy néhol vonatjegy mellé olcsóbb vagy egyáltalán megvásárolható a helyi közlekedési jegy.

A remény hal meg utoljára, talán az itt leírtak JÓL megvalósulnak a közeljövőben: valasz.hu/uzlet/egyseges-jegyrendszeren-dolgozik-vitezy-david-112116
Kicsit bővebben: index.hu/belfold/2015/04/10/vitezy_david_interju_nfm_volan_mav_osszehangolas/

Akkor talán lesz regionális/megyei bérletünk, napijegyünk, hétvégi családi jegyünk és meg lehet majd venni a buszjegyet a vonaton, a vonatjegyet a buszon, az IC-ről a jegyvizsgáló képes lesz taxit rendelni és egyéb hasznos, nyugaton működő plusz szolgáltatást lehet majd igénybe venni.

Budapesten hasznos lehet az alábbi jegytípusokat használni:
www.bkk.hu/budapest-24-oras-jegy/
és
www.bkk.hu/budapest-csoportos-24-oras-jegy/
vagy
www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/530-bkk-napijegy/

Időalapú jegyek is lesznek csak győzzük kivárni. :)

Hungary Cardot persze csak annak éri meg vásárolni, aki egyébként is kihasználná a benne lévő egyéb kedvezményeket. Csak utazáshoz természetesen nem kifizetődő, de így félév körül vagy nyár vége felé ezekhez jelentős kedvezménnyel hozzá lehet általában jutni és szokott lenni a MÁV-START-nak is kedvezményes ajánlata a START Klub kártyákra. Ezért érdemes a hírlevélre feliratkozni és néha átpörgetni.
Yttrium 2015.05.31 17:54:36
@efi:
Meg az értéket nem teremtő munkavállalók jelentős bér és bónusz költségét is és nem részletezném, hogy mely szakmákra gondolok, de többet keresnek, mint a fejlesztést végző mérnökök vagy a szalag mellett álló - ezen "szakmák" által általában csak biorobotoknak nézett - munkavállalók.
Tele volt a net tavaly ősszel azzal, hogy végre a Magyar Posta szintetlép, és több más újítás mellett kötelezővé teszi a QR-kódot a csekkeken. Juhéjj XXI. század, viszlát sorbanállás! Robi is reménnyel telt szívvel várta a január 1-et, hogy aztán jó nagyot koppanjon.…..
Yttrium 2015.05.17 08:06:11
@Mákony Béla: Mert jogvita esetén egyetlen hatóság sem fogja elfogadni az elektronikus számládat és az új telekom ÁSZF (Telekom) szerint min. 5000 Ft-ért kérhetsz hiteles másolatot attól, akivel kapcsolatban panaszod van...
Yttrium 2015.05.17 08:08:18
@FDToth: Aztán ha egyszer véletlenül hivatalnál kell reklamálni a számlával kapcsolatban, na akkor ér majd a meglepetés...ld. homar.blog.hu/2015/05/12/a_telekom_nem_birja_kovetni_a_posta_ujitasait/full_commentlist/1#c27060300
Az Extreme Digital és az idő nem barátok (és nemcsak azért, mert a cég olyanokat bír írni, hogy "Rendelésed átadtuk a Futárszolgálatnak, melyet 2000.01.01. szállít ki."), Tibor pedig egy hete nem tud mosni emiatt. Mi - minden visszafogottsága ellenére - a hónap egyik legkeményebb…..
Yttrium 2015.05.17 07:54:22
veto:

A rendelésed visszaigazolták? Logikailag ugyanis az internetes vásárlás az valami olyasmi, hogy Te látsz kínálatot a kereskedő weboldalán és te amikor kosárba pakolod a terméket, akkor tulajdonképpen ajánlatot teszel arra, hogy Te annyiért megvásárolnád. Ha az automatikus visszaigazoló e-mail jogilag visszaigazolásnak értelmezi a kereskedő, akkor kutya kötelessége Neked annyiért odaadni a terméket. Mivel itt nagy a kockázat, hogy 1 Ft-ért vehetnél mosógépet ha meghibásodik a kereskedő rendszere, általában beleírják a senki által el nem olvasott ÁSZF-be, hogy nem minősül visszaigazolásnak. Ekkor viszont a 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 6.§ 2 bek. szerint:

"A szolgáltató köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól."

Ha nincs ilyen visszaigazolásod, akkor a szerződés létre sem jött, ergo a beterhelt összeg jogtalan, amit azonnal meg lehet a banknál reklamálni. Jobb bankoknál néhány napon belül megelőlegezik a reklamáció jogosságát és jóváírják a pénzt a fizetéshez használt kártyához tartozó bankszámlán.

Vagyis ha egy webáruházat 7/24-ben üzemeltet valaki és az automatikus e-mailt nem tekinti visszaigazolásnak, akkor sajnos egy 3 napos hétvége esetén a kedves kereskedőnek dolgoznia/dolgoztatnia kell, hogy jogilag helytálljon...
Az alábbi poszttal eredetileg a Spart akartuk kutyázni, aztán mielőtt megjelent volna, olvasónk beszámolt a fejleményekről. Bár természetesen az említett üzlet összes dolgozója továbbra is sürgősen nézzen magába, azt is mondjuk ki, hogy a Spar kommunikáció remekül csinálja…..
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
Yttrium 2015.05.17 06:56:25
@darvaskristof: ld. kicsit bővebben kifejtve a 2015.05.17. 06:55:03 hozzászólásban.
Yttrium 2015.05.17 07:12:36
@HgGina: Közlekedésmérnök vagy talán? Elárulod mit és hol dolgozol? Szívesen kielemzem a munkádat, bármi is legyen az (lehet értek hozzá, lehet nem), írok róla egy cikket és megmutatom a főnöködnek miután szétfröcsögte alatta mindenki a véleményét, hogy miért nem rúgott még ki... Ha vállalkozó lennél netán főnök nélkül, akkor a NAV-val és a hozzád kapcsolódó min. 30 hivatallal jó kapcsolatban állsz?

Kimentél talán a helyszínre és a környékére és megnézted, hogy mi a pontos szituáció? Nem egy lámpáról szól a történet, hanem azok között van némi logikai összefüggés is.

"Ezt a miért nem rúgták még ki az illetőt?" melódiát én nagyon szeretem alázni, ha személyesen találkozom a fröcsögővel, mert általában síkhülye semmihez nem értő menáger fajta az illető, aki valamelyik "divatcég" márkáit reklámozza a testén (persze tök ingyen, mert hülye hozzá, hogy pénzt kérjen az ingyen reklámért, de jó sokat fizet érte, hogy reklámozhasson és erre hiszi a paraszt, hogy DIVAT), aki a csavart sem tudja, hogy merre kell csavarni. Jellemzően HR-es, márketing menáger, jogász esetleg kofa (kereskedő) mesterkélten magas fizetéssel és köbméteresre fújt önbizalommal, aki úgy igazából értéket nem nagyon hoz létre, csak kavargatja az üstben a cuccot. Bárhol is dolgozzék elfelejti, hogy kinek a munkájából él, elfelejt lemenni az alsóbb kasztokba és kipróbálni, milyen is ott a munka, min lehetne esetleg javítani. Az ilyen lufikon aztán ha megtalálom a szelepet, akkor nagyon törpicurrá válik a néhány perce még hőzöngő vezérürü...

Még ha hibás is a lámpa beállítása, nem lehet, hogy azért hibás, mert a beállítást és valóban munkát végző dolgozó kicsit túl van terhelve azért, hogy a valódi munkát nem végző sleppet eltartsa és figyelmetlen volt?
Yttrium 2015.05.17 07:22:19
@Sasha: Írtál ez ügyben az illetékeseknek (MÁV Zrt.)?
Ötödik alkalommal kerültek díjazásra a legkiemelkedőbb energiatakarékos háztartási termékek. A gyártók az elmúlt egy év során bevezetett termékekkel nevezhettek a megmérettetésre, melyek öt kategóriában lettek díjazva: LCD/LED televíziók, hűtőkészülékek, mosógépek,…..
Yttrium 2014.12.07 22:28:22
@mz//iksz:
- térbeli egyenletesség a neve
- A spektrális eloszlásra gondolsz, a LED-eknél van egy szép nagy csúcs a kék tartományban, amit lehet ugyan ellensúlyozni, de akkor a fényhasznosítás látja kárát. Az evolúció során volt ugye a Nap fénye és néha vagy kicsit később a tűz fénye, amihez alkalmazkodott az élőlények látószerve, ellenben a jelenlegi LED-ek spektrumához még néhány millió évig alkalmazkodnunk kell és jelenleg senki sem tudja azt megmondani, hogy az izzólámpától - amelynek fénye a természetes fényforrások fényét azért elég jól meg tudja közelíteni - eltérő mesterséges fényforrások milyen hatással vannak az emberi szervezetre.
Yttrium 2014.12.07 22:45:05
@lavór:
- persze, de úgyis ki fogom javítani itt is és máshol is a helytelen "neon" használatot (mint a fénycsöves lámpatest helyett használt armatúrát is), mert az általánosan használt "hétköznapi" fénycsőben javarészt argon(-kripton)-koktélgáz van; ebben kérlek segíts, ha máskor máshol belebotlasz

(A csavarhúzós példa azért nem teljesen jó szerintem, mert míg a csillag csavarhúzó alatt egyértelmű, hogy mit értesz (esetleg azon lehet vitatkozni, hogy PH vagy PZ, de az átlagember nemigen törődik vele, hogy melyik csavarhoz melyiket illene használni), addig a neonnal töltött cső teljesen más színű fényt bocsát ki, mint egy normál fénycső.)
Yttrium 2014.12.08 18:13:14
@eßemfaßom meg áll:
Pontosan, ahogy mondod és azt az információt is hordozza egy ilyen mondat, hogy az illető nem szakmabeli és nem érdemes vitatkozni vele, mert úgyis igaza lesz. Sajnos nem sikerült átadnom megfelelően a gondolataimat: elvi különbség van a helytelen fogalomhasználat és a szinonímák használata között.

Csak tudjátok az azért eléggé elgondolkodtató, hogy ha pár év alatt megtérül a LED-es fényforrások/lámpatestek beruházási költsége és mind fénytechnikai, mind energetikai, mind környezetvédelmi szempontból annyira jók, akkor miért nem terjed gyorsabban a használatuk? Miért tesznek még fel az utcák megvilágítására kisülőlámpákat? Miért nincs az összes új autónak LED-es fényszórója? Miért csak engem zavar a hatalmas fénysűrűség? A hagyományos lámpatestekbe tett alacsony sugárzási szöggel rendelkező fényforrások hatására kialakuló barlanghatás másnak nem tűnik fel? És még számtalan probléma, ami nem egyszerűen a kitekerem-betekerem módszerrel kezelhető. De ócsó, akkor jó, mert magyar vagyok!

Az engem nem igazán zavar, hogy egyénenként otthon mindenki a világításon véli megspórolni a rezsi jelentős részét, csak ne dobja a tönkrement fényforrásokat és a nem cserélhető fényforrású lámpatesteket a kukába, hanem vigye el a kijelölt gyűjtőhelyre.