Adatok
Nácibácsi
0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Újév napján Pesterzsébeten is hadrendbe sorakoztak a kutyatartók, s egy 2014-es petíció Pesterzsébetre történő adaptációjára gyűjtenek aláírásokat. Saját Facebook csoportot is alakítottak, ahol szervezik az ellenállást: azt követelik tiltsák be egész Pesterzsébeten a rakétázást.
Az indulatok…..
Az a kérdés, hogy van-e Hofi-kérdés. Már hogy volna? Hofi Géza a 20. század legnagyobb, vagy várjunk, volt azért egy Karinthy is, volt egy Rejtő is, akkor a 20. század második felének legnagyobb humoristája, szerző, előadó, egyedi jelenség, sem utódja, sem boldog őse senkinek. Egyszer volt. És ha…..
Úgy döntöttem, ellenőrzöm, hogy igazak-e a hírek a Nemzeti Konzultáció internetes felületének gyengeségeiről. Alig egy órán múlva már egy tömeges hamisítást elkövető csaló nézett vissza rám a tükörből. Hiszek a nyilvánosság erejében, úgyhogy publikálom az eredményt, aztán vihet a TEK.
Komolyan…..
Nácibácsi
2017.11.26 19:17:05
@Jakab.gipsz: Drága intelligens barátom, mondjuk 25 éves Kovács Istvánból illetve 43 Szabó Lászlóból esetleg 36 éves Kis Andrásnéból mennyi van a választói névjegyzékben?
Hogy a manóba válogatnák ki őket...
Hogy a manóba válogatnák ki őket...
Gyakorlatilag új városrész épül Soroksáron. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a Virágvölgy Lakópark projektről és a már javában épülő, teraszos, saját autóbeállóval is rendelkező ikerházakról!..
Tékozló Homár
Csak a polcon létezik az Auchan akciója, és még nekik áll feljebb!
2017.03.17 09:41:00
Akár "Ki talál több fogyasztóvédelmi kihágást?" versenyt is hirdethetnénk az alábbi sztori kapcsán. Az Auchan nézzen magába, és szét a Savoya parki üzletében!
Március 11-én a Savoya Parki Auchanban a kosaramba helyeztem többek között egy Domet Nedves Törlőkendő csomagot, az árut tároló polcra…..
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok
A legalapvetőbb eszköz, amire szükségünk…..
Nácibácsi
2017.03.04 19:56:37
@kommentfelület:
Most úgy érzem nagyon ingoványos területre tévedtünk...
Mivel egyetlen hazai készítőnél nem hallottam komplex minőségellenőrzési/biztosítási rendszerről így volt is lesz is selejt..
Egyikük se bírná fenntartani/megfizetni.. (a sufnimesterek pláne nem)
De a csontvázak mindig kiborulnak a szekrényekből.
Hallottunk már kipörcent Tövisről aminek a használóját "leegységsugarúzta" a készítő és hallottunk már félre hőkezelt Marek féle woodlore-ról is...
Azóta megy a szerecsenmosdatás és a vita, hogy a hipe-olt készítő késének ugyan mit is kell bírni.
Azóta van az is, hogy a custom kés mellé adott certifikát, felelősség kizáró formula is egyben "használati utasításnak" álcázva.
Azóta derült ki az is, hogy a míves szavakkal "CÉH"-nek titulált egyesület tulajdonképpen köszönő viszonyban sincs a régi céhekkel és az "ejnyebejnyénél" illetve az "irgumburgumnál" erősebb eszköze nemigen van a tagjainak megrendszabályozására. A garanciális ügyintézés vevőbaráttá tételére..
Ellenben nagyon nem mindegy, hogy egy 3000 Ft-os konyhakés bizonyul selejtnek, vagy egy 35-50.000.- Ft-os custom kés...
Utóbbit nehezebben veszi be az ember gyomra, pláne ha le is hülyézik mellé..
Ezért vásárolok csak olyan készítőtől, főleg drágáért akiben megbízom és mint embert is ismerem.
Nem leszek olyan hülye, hogy házhoz megyek a pofonért..
Annak adom a pénzem, akiről tudom, hogy ha gáz van akkor korrektül elismeri a hibát és úriember módjára rendezi a problémát...
Mondjuk az is érdekes, hogy Hegyes Sanyi késeivel eddig senkinek se volt minőségi problémája pedig nem 5-10 kést készített ezidáig. Persze az ő késeit nem is árulja a webshopos haver, és nem épül köré FB-közösség... De sírva fakadsz ha megtudod, hogy aktuálisan milyen hosszú várólistákkal dolgozik..
PS: Erről az öreg mesterekkel kapcsolatos csalódásról bővebben?...
Most úgy érzem nagyon ingoványos területre tévedtünk...
Mivel egyetlen hazai készítőnél nem hallottam komplex minőségellenőrzési/biztosítási rendszerről így volt is lesz is selejt..
Egyikük se bírná fenntartani/megfizetni.. (a sufnimesterek pláne nem)
De a csontvázak mindig kiborulnak a szekrényekből.
Hallottunk már kipörcent Tövisről aminek a használóját "leegységsugarúzta" a készítő és hallottunk már félre hőkezelt Marek féle woodlore-ról is...
Azóta megy a szerecsenmosdatás és a vita, hogy a hipe-olt készítő késének ugyan mit is kell bírni.
Azóta van az is, hogy a custom kés mellé adott certifikát, felelősség kizáró formula is egyben "használati utasításnak" álcázva.
Azóta derült ki az is, hogy a míves szavakkal "CÉH"-nek titulált egyesület tulajdonképpen köszönő viszonyban sincs a régi céhekkel és az "ejnyebejnyénél" illetve az "irgumburgumnál" erősebb eszköze nemigen van a tagjainak megrendszabályozására. A garanciális ügyintézés vevőbaráttá tételére..
Ellenben nagyon nem mindegy, hogy egy 3000 Ft-os konyhakés bizonyul selejtnek, vagy egy 35-50.000.- Ft-os custom kés...
Utóbbit nehezebben veszi be az ember gyomra, pláne ha le is hülyézik mellé..
Ezért vásárolok csak olyan készítőtől, főleg drágáért akiben megbízom és mint embert is ismerem.
Nem leszek olyan hülye, hogy házhoz megyek a pofonért..
Annak adom a pénzem, akiről tudom, hogy ha gáz van akkor korrektül elismeri a hibát és úriember módjára rendezi a problémát...
Mondjuk az is érdekes, hogy Hegyes Sanyi késeivel eddig senkinek se volt minőségi problémája pedig nem 5-10 kést készített ezidáig. Persze az ő késeit nem is árulja a webshopos haver, és nem épül köré FB-közösség... De sírva fakadsz ha megtudod, hogy aktuálisan milyen hosszú várólistákkal dolgozik..
PS: Erről az öreg mesterekkel kapcsolatos csalódásról bővebben?...
Nácibácsi
2017.03.05 12:52:57
@kommentfelület:
Volt szerencsém személyesen megismerni jópár készítőt.
Mindenkiről kialakult bennem egy kép, kiről jó, kiről rosszabb...
Miután nem vagyok se szakember, se pszichológus ez kőkeményen szubjektív magánvélemény.
Miután megmondóember se vagyok, ezért nem fogom XY-t itt savazni, még ha olyan kép alakult ki bennem róla, hogy emberileg egy beképzelt nulla és akkor se kellene tőle kés ha térden csúszva könyörögne, hogy fogadjam el az ajándékot..
Ellenpéldaként pedig a másik készítő ugyanabból a korosztályból megfogott a szerénységével és magasszintű szakmai tudásával, vele tudom, hogy reklamáció esetén is szót tudok érteni..
Szóval mindenki vegyen attól a készítőtől kést aki neki szimpatikus, de ha van módja akkor győződjön meg arról, hogy állnak hozzá a pénztártól való távozás után is...
Konyhakésből meg azt mondom, hogy fiskars alatt nem feltétlenül érdemes.
Abból van néhány a késtartón, jó fogású gumis markolat, könnyen élezhető rozsdamentes acél.
Persze az éltartása nem egy hűha, de ha tompul akkor megkínálom az acéllal és megint vág..
Ha már nem segít az acél akkor megélezem géppel filckorongokon és újra beretva..
Persze mellette ott vannak a wüsthof késeim is azokat tán egy picit jobban szeretem.
Jobban tetszenek és kevésbé funkcionális-olcsó a kinézetük, mellé jobb az éltartásuk is.
Most döbbentem rá, hogy eddig a kedvenc wüsthof szakácskésem acélon és filckorongos políron kívül nem kapott komolyabb beavatkozást, míg a firkarsok már párszor végigmentek a soron...
Volt szerencsém személyesen megismerni jópár készítőt.
Mindenkiről kialakult bennem egy kép, kiről jó, kiről rosszabb...
Miután nem vagyok se szakember, se pszichológus ez kőkeményen szubjektív magánvélemény.
Miután megmondóember se vagyok, ezért nem fogom XY-t itt savazni, még ha olyan kép alakult ki bennem róla, hogy emberileg egy beképzelt nulla és akkor se kellene tőle kés ha térden csúszva könyörögne, hogy fogadjam el az ajándékot..
Ellenpéldaként pedig a másik készítő ugyanabból a korosztályból megfogott a szerénységével és magasszintű szakmai tudásával, vele tudom, hogy reklamáció esetén is szót tudok érteni..
Szóval mindenki vegyen attól a készítőtől kést aki neki szimpatikus, de ha van módja akkor győződjön meg arról, hogy állnak hozzá a pénztártól való távozás után is...
Konyhakésből meg azt mondom, hogy fiskars alatt nem feltétlenül érdemes.
Abból van néhány a késtartón, jó fogású gumis markolat, könnyen élezhető rozsdamentes acél.
Persze az éltartása nem egy hűha, de ha tompul akkor megkínálom az acéllal és megint vág..
Ha már nem segít az acél akkor megélezem géppel filckorongokon és újra beretva..
Persze mellette ott vannak a wüsthof késeim is azokat tán egy picit jobban szeretem.
Jobban tetszenek és kevésbé funkcionális-olcsó a kinézetük, mellé jobb az éltartásuk is.
Most döbbentem rá, hogy eddig a kedvenc wüsthof szakácskésem acélon és filckorongos políron kívül nem kapott komolyabb beavatkozást, míg a firkarsok már párszor végigmentek a soron...
Maradok a pénzemnél
Kis kiszerelésben árulva a sós víz a világ leghatalmasabb üzlete
2017.02.21 08:12:38
Több hasonló cikkbe is belefutottunk mostanában, amiben kifejtik, hogy mekkora üzlet a bolti tengeri sós orrspray. Megmondom őszintén, hogy mi is használjuk a kislányunknál orrszívás előtt és most hogy jobban utána olvastam, elszégyeltem magam, mert simán vettük eddig a 2000 Ft/ 50ml orrsprayt,…..
Nácibácsi
2017.02.21 18:38:29
@cucmuc: Legegyszerűbben patikában.
Sok gyógyszertár készít saját sóoldatos orrcseppet és nem kétezerért..
Az ami nektek kell az az orrspray pumpa illetve egy 18 mm szájátmérőjű gyógyszeres üveg.
Az orrspray pumpát 20 db-os kiszerelésben itt is megvehetitek: www.patikabolt.hu, de egyszerűbb pár darabot venni a patikában (kisebb költség) az üveget meg csak tálcára árulja ez a webshop.
2017.02.20.-tól hatályos az OGYÉI új rendelete ez alapján gyógyszerkönyvi minőségű konyhasót (Natrii chloridum) 1000g-ig eladhatnak a gyógyszertárak.
Szóval nem kell hozzá recept...
Ha pedig sterilizálni akarjátok akkor nemes egyszerűséggel felforraljátok és forrón töltitek az üvegbe. (vigyázat a pumpát ekkor még ne tegyétek bele)
Amúgy pedig a szemészeti készítményeknél előírás az aszeptikus készítés, így a gyógyszertárban készített orrcseppek sem tekinthetőek sterilnek, mivel sem a készítés módja sem pedig a csomagolóanyag nem steril...
Sok gyógyszertár készít saját sóoldatos orrcseppet és nem kétezerért..
Az ami nektek kell az az orrspray pumpa illetve egy 18 mm szájátmérőjű gyógyszeres üveg.
Az orrspray pumpát 20 db-os kiszerelésben itt is megvehetitek: www.patikabolt.hu, de egyszerűbb pár darabot venni a patikában (kisebb költség) az üveget meg csak tálcára árulja ez a webshop.
2017.02.20.-tól hatályos az OGYÉI új rendelete ez alapján gyógyszerkönyvi minőségű konyhasót (Natrii chloridum) 1000g-ig eladhatnak a gyógyszertárak.
Szóval nem kell hozzá recept...
Ha pedig sterilizálni akarjátok akkor nemes egyszerűséggel felforraljátok és forrón töltitek az üvegbe. (vigyázat a pumpát ekkor még ne tegyétek bele)
Amúgy pedig a szemészeti készítményeknél előírás az aszeptikus készítés, így a gyógyszertárban készített orrcseppek sem tekinthetőek sterilnek, mivel sem a készítés módja sem pedig a csomagolóanyag nem steril...
A Note 3 Pro Global Edition a Xiaomi első B20-as telefonjai között szerepel. Már sokan álmodoztak róla, hogy milyen szép is lenne, ha a Xiaomi készülékek az itthoni, elsősorban vidéki 4G hálózatokon is működnének, és nem kellene visszaváltani 3G-re, vagy sok esetben még lassabb kapcsolatokra. Itt…..
Nácibácsi
2016.11.04 22:24:53
@fidesz maszop dk egykutya: Nem hülyék, ahogy a vámosok sem..
Akik nagyívben lesz@rják a 6 USD-ről szóló értéknyilatkozatot és bankszámla kivonatot vagy paypal által kiállított számlát kérnek majd tőled, azon pedig ott lesz a frankó összeg...
Minden csomag átmegy a röntgenen és nem kell kibontaniuk, mert tutira megmondják mi van a csomagodban.
Okostelefon, tablet tutira megakad a vámon...
(erre utaznak)
Akik nagyívben lesz@rják a 6 USD-ről szóló értéknyilatkozatot és bankszámla kivonatot vagy paypal által kiállított számlát kérnek majd tőled, azon pedig ott lesz a frankó összeg...
Minden csomag átmegy a röntgenen és nem kell kibontaniuk, mert tutira megmondják mi van a csomagodban.
Okostelefon, tablet tutira megakad a vámon...
(erre utaznak)
Az elmúlt évek gasztroforradalmához kapcsolódóan generációváltás is zajlik a hazai vendéglátós szakmában. Ennek kapcsán egyre inkább úgy tűnik, hogy a minőségi, igényes, kézműves és dizájn szavak mentén alapított új egységek általában fiatal, gyakran más szakmában már sikeres tulajdonosainak nemcsak…..
Nácibácsi
2016.05.25 19:05:22
@dr. HáziMacska:
Ha megállok a teraszon és ennyit kérdezek:
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A figyelmüket kérném, mivel ez a pár kutyával érkezett csak a teraszon tud helyet foglalni.
Lenne-e esetleg valaki aki átadná nekik az asztalát és átülne egy benti asztalhoz? Segítőkészségüket előre is köszönöm!"
Slussz! Aki ebben zaklatást él meg az kerülje a nyilvános helyeket...
Persze egy ilyen szpícshez, határozottság és fellépés szükséges (a szándékon felül)...
Mondjuk akiből ez hiányzik az miért vendéglátózik?
A rutinos öreg csálingerek úgy csavarták az ujjuk köré a vendéget, ahogy az nekik tetszett, és a vendégek pedig imádták őket!
(Ebből is áll ez a szakma nem csak a lecsóhordásból meg lenyúlásból..)
Max megcukroztam volna annyival a dumát, hogy:
"a segítőkészségüket pedig megköszönnénk egy finom süteménnyel/kávéval/akármivel"
(nem kívánt törlendő)
A kutyás pár lazán elájult volna és még szép jatt is kinézne, mellé pedig híre ment volna, hogy milyen frankó hely ez a cuki...
Aki meg beköltözik a benti asztalhoz, az veregeti a saját vállát, hogy milyen jófej volt és örül a potyának... (talán még ő is jobban jattol..)
Tiszta win-win szituáció... Mi ebben olyan nehéz?
Ha megállok a teraszon és ennyit kérdezek:
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A figyelmüket kérném, mivel ez a pár kutyával érkezett csak a teraszon tud helyet foglalni.
Lenne-e esetleg valaki aki átadná nekik az asztalát és átülne egy benti asztalhoz? Segítőkészségüket előre is köszönöm!"
Slussz! Aki ebben zaklatást él meg az kerülje a nyilvános helyeket...
Persze egy ilyen szpícshez, határozottság és fellépés szükséges (a szándékon felül)...
Mondjuk akiből ez hiányzik az miért vendéglátózik?
A rutinos öreg csálingerek úgy csavarták az ujjuk köré a vendéget, ahogy az nekik tetszett, és a vendégek pedig imádták őket!
(Ebből is áll ez a szakma nem csak a lecsóhordásból meg lenyúlásból..)
Max megcukroztam volna annyival a dumát, hogy:
"a segítőkészségüket pedig megköszönnénk egy finom süteménnyel/kávéval/akármivel"
(nem kívánt törlendő)
A kutyás pár lazán elájult volna és még szép jatt is kinézne, mellé pedig híre ment volna, hogy milyen frankó hely ez a cuki...
Aki meg beköltözik a benti asztalhoz, az veregeti a saját vállát, hogy milyen jófej volt és örül a potyának... (talán még ő is jobban jattol..)
Tiszta win-win szituáció... Mi ebben olyan nehéz?
Nácibácsi
2016.05.25 19:14:34
@midnight coder:
"A kutya helye a zárt udvaron van, nem pedig vendéglőben, bevásárlóközpontban. Tehenet, lovat, disznót, csirkét sem visz az ember étterembe. Kutyának étteremben max. az étlapon szabadna előfordulnia, ott is csak Kínában. "
Nem lehetsz túl nagy állatbarát.
Persze ha a felsorolt állatok saját (két) lábukon mennek be az étterembe azzal nincs problémád...
Kis túlzással láttam, már mindegyikre példát, de legfőképp a disznóra.. :D
A kutya pedig ha étlapra kerül akkor "cííke", te pedig úgyse tudod, hogy mitől hízol...
"A kutya helye a zárt udvaron van, nem pedig vendéglőben, bevásárlóközpontban. Tehenet, lovat, disznót, csirkét sem visz az ember étterembe. Kutyának étteremben max. az étlapon szabadna előfordulnia, ott is csak Kínában. "
Nem lehetsz túl nagy állatbarát.
Persze ha a felsorolt állatok saját (két) lábukon mennek be az étterembe azzal nincs problémád...
Kis túlzással láttam, már mindegyikre példát, de legfőképp a disznóra.. :D
A kutya pedig ha étlapra kerül akkor "cííke", te pedig úgyse tudod, hogy mitől hízol...
Nácibácsi
2016.05.25 20:05:54
@Lawliet- Ryuuzaki:
Te pedig nem véletlenül "write only" üzemmódban üzemelsz?
Abból, hogy megkérdezik még nem következik egyenesen az, hogy kötelező lenne...
Ha akarsz jelentkezel és felállsz, ha nem - nem...
"Ha beulok vhova, fizetek, es fogyasztok, nem fogok felallni. Ki tudja mas is varni a sorat, mert sokakkal egyetemben nem azert ulok le teraszon, mert benn akartam, hanem hogy elvezzem a napsutest."
Persze azért benned sem teng túl az empátia. Az egodnál csak az öntudatosságod nagyobb... :D
Ugye te a tömegközlekedésben se adnád át a helyed egy másik embernek?
Kifizetted, az jár neked...
Te pedig nem véletlenül "write only" üzemmódban üzemelsz?
Abból, hogy megkérdezik még nem következik egyenesen az, hogy kötelező lenne...
Ha akarsz jelentkezel és felállsz, ha nem - nem...
"Ha beulok vhova, fizetek, es fogyasztok, nem fogok felallni. Ki tudja mas is varni a sorat, mert sokakkal egyetemben nem azert ulok le teraszon, mert benn akartam, hanem hogy elvezzem a napsutest."
Persze azért benned sem teng túl az empátia. Az egodnál csak az öntudatosságod nagyobb... :D
Ugye te a tömegközlekedésben se adnád át a helyed egy másik embernek?
Kifizetted, az jár neked...
A betörők szeretnek biztosra menni és elsődlegesen abba a lakásba törnek be amely üres, - mert a tulajdonosok például szabadságra utaztak. A napokig elhagyott lakás, ahol nincs mozgás, a villanyt se kapcsolják fel előbb utóbb rossz fiuk látókörébe kerülhet.
Amennyiben tehát olyan "látvány…..
Sült pisztrángok
Egy rém egyszerű étel, melyet kezdők is bátran elkezdhetnek - egyetlen dologra kell csak figyelni: akkor van kész, amikor a pisztrángok szeme kifehéredik. Úgyhogy tessék csak venni néhány ezüstösen csillogó, izmos pisztrángot, izzítjuk a sütőt - és szinte…..
Nácibácsi
2015.04.02 00:13:22
@bestpixel:
Esetleg próbálj meg elkészíteni egy "pisztráng kékre főzve" nevezetű ételt pikkelyezett pisztrángból...
A gasztronómiai igényesség illetve a nyersanyag feldolgozásának mértéke nem egyenesen arányos.
Az első füstölt pisztrángjaimat én is pikkelyeztem, most viszont már nem teszem, mert felesleges.
A végtermék élvezeti értékét nem befolyásolja.
A pisztrángot pikkelyezni szükséges, HA a hal bőre is elfogyasztásra kerül (bundázott, panírozott ételek) egyéb esetben felesleges, mert fogyasztás előtt a filézéskor amúgy is eltávolítod a halhúsról.
Kóstoltatáskor volt olyan delikvens aki a füstölt hal bőrét is megette (nem ismerte az ételt előzőleg) és nem lett semmi baja.
Persze a filé jobban ízlett neki.. :)
Esetleg próbálj meg elkészíteni egy "pisztráng kékre főzve" nevezetű ételt pikkelyezett pisztrángból...
A gasztronómiai igényesség illetve a nyersanyag feldolgozásának mértéke nem egyenesen arányos.
Az első füstölt pisztrángjaimat én is pikkelyeztem, most viszont már nem teszem, mert felesleges.
A végtermék élvezeti értékét nem befolyásolja.
A pisztrángot pikkelyezni szükséges, HA a hal bőre is elfogyasztásra kerül (bundázott, panírozott ételek) egyéb esetben felesleges, mert fogyasztás előtt a filézéskor amúgy is eltávolítod a halhúsról.
Kóstoltatáskor volt olyan delikvens aki a füstölt hal bőrét is megette (nem ismerte az ételt előzőleg) és nem lett semmi baja.
Persze a filé jobban ízlett neki.. :)
Nácibácsi
2015.04.02 22:27:24
@pythonozok: Szóval, ha olyan formában készíted a pisztrángot, hogy meg akarod enni a bőrét is, akkor pikkelyezd le. (ezek a bundázott módozatok)
Ha pedig egészben kívánod natúron sütni a haladat (roston, nyárson, serpenyőben vagy éppen füstölve) akkor fogyasztás előtt amúgy is kifilézed, a fejet, bőrt és a gerincet+szálkákat eltávolítod, ekkor felesleges a pisztráng pikkelyeit lekaparni.
A pisztáng pikkelyei amúgy is igen aprók, nem fognak a torkodon akadni a úgy döntesz, hogy megkóstolod a bőrét is.
Sózásra meg csak annyit, hogy a halhús víztartalma igen magas, szívfájdalom nélkül sózhatod sütés előtt, a kommerszebb halakat (keszeg, kárász, ponty) javallott is a sózás után állni hagyni, hogy egyenletesen sós legyen, nem lesz ezután sem taplószáraz.
Persze a tonhalsteaket én se sózom, csak a sütéskor, de az egy más kategória...
A pisztráng viszont nálam minimum egy napot fürdik füstölés előtt egy erősen sós, fűszeres pácban és a végtermék mégse lesz száraz.
De ízlések és pofonok...
Ha pedig egészben kívánod natúron sütni a haladat (roston, nyárson, serpenyőben vagy éppen füstölve) akkor fogyasztás előtt amúgy is kifilézed, a fejet, bőrt és a gerincet+szálkákat eltávolítod, ekkor felesleges a pisztráng pikkelyeit lekaparni.
A pisztáng pikkelyei amúgy is igen aprók, nem fognak a torkodon akadni a úgy döntesz, hogy megkóstolod a bőrét is.
Sózásra meg csak annyit, hogy a halhús víztartalma igen magas, szívfájdalom nélkül sózhatod sütés előtt, a kommerszebb halakat (keszeg, kárász, ponty) javallott is a sózás után állni hagyni, hogy egyenletesen sós legyen, nem lesz ezután sem taplószáraz.
Persze a tonhalsteaket én se sózom, csak a sütéskor, de az egy más kategória...
A pisztráng viszont nálam minimum egy napot fürdik füstölés előtt egy erősen sós, fűszeres pácban és a végtermék mégse lesz száraz.
De ízlések és pofonok...
Ma van Rodolfo születésének 103. évfordulója. Ebből az alkalomból külföldi karrierjét szeretném körüljárni.
Hazai sikerei megkérdőjelezhetetlenek és ezeket pontosan ismeri ma is mindenki, de ezen túl az itthoni köztudatban Rodolfo világhírű bűvészként van elkönyvelve. Bűvészkörökben - elsősorban…..
Nácibácsi
2014.05.17 10:45:05
Tóth lomozik, de ha tud, elmegy tanúskodni
Alsózsolcán a mérhetetlen nyomorral szembesültünk, Tiszalökön találkoztunk boldog cigányokkal is, Kislétán pedig akár egy polgármester választást is eldönthet, ki mennyire pártolja a romákat. A legbrutálisabb lövöldözés…..
Nácibácsi
2012.05.09 19:25:54
Biztosan mindenkit ért már ilyen élmény új appokra vadászva - belefut az ember valamibe, és bevillan: "eszembe nem jutott volna, hogy lehet ilyen appot csinálni, de mennyire jó, hogy van!" Na, éppen ilyen a vicces nevű, de annál komolyabb tudású HungiFungi - a meghatározó…..
Nácibácsi
2012.01.21 18:36:35
@rezsöatya:
Amit ugye nem igazán olvashattál még kiirva...
Halálosan mérgező gombából pedig nyugodtan bevacsorázhatsz, kifizetheted a számlát, mert a tünetek csak otthon fognak jelentkezni...
Ami meg fogyasztás után fél órával gyomortünetes panaszokkal jelentkezik azt túl fogod élni...
Arra jó lehet a program, hogy ráébreszt, hogy mekkora a tudatlanságod gombák terén, és óvatosabb leszel mikor erdei gombát szedsz. (kvázi megmaradsz a bolondbiztos fajoknál)
Bár, ha a gyilkos galócát felismered a program segítségével, akkor a kóder már nem dolgozott hiába. (ez a faj a halálos gombamérgezések fő felelőse)
Amit ugye nem igazán olvashattál még kiirva...
Halálosan mérgező gombából pedig nyugodtan bevacsorázhatsz, kifizetheted a számlát, mert a tünetek csak otthon fognak jelentkezni...
Ami meg fogyasztás után fél órával gyomortünetes panaszokkal jelentkezik azt túl fogod élni...
Arra jó lehet a program, hogy ráébreszt, hogy mekkora a tudatlanságod gombák terén, és óvatosabb leszel mikor erdei gombát szedsz. (kvázi megmaradsz a bolondbiztos fajoknál)
Bár, ha a gyilkos galócát felismered a program segítségével, akkor a kóder már nem dolgozott hiába. (ez a faj a halálos gombamérgezések fő felelőse)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Erzsébeti lakosként jól emlékszem, hogy az átkosban szilveszterkor az élelmes renitensek a Bécsből becsempészett petárdákat szórták garmadával a lakótelepi lakások ablakaiból, akkor még tűzijáték elvétve volt, csak durrogás.
Érdekes módon akkor nem döglöttek halomra a házikedvencek? Nem teltek csurig a menhelyek a szökött kutyákkal?
Mi volt akkor másabb, mint most???
Nekünk is van kutyánk, macskánk mégis meg tudtuk oldani a biztonságukat.
Az egyik kutyánk az ágy alatt töltötte a szilvesztert, a másik a kosarában durmolt..
A félősebbik persze az égzengéstől is menekül és nem tudja hova bújjon..
TILTSUK BE TEHÁT A MENNYDÖRGÉST IS!!!
(az mégiscsak gyakrabban van, mint szilveszter..)
A sötétzöldek, meg húzzanak a 3,14csába..
Az M0 déli szektorában araszoló dízel kamionokból naponta a többszöröse környezetterhelés keletkezik, mint a szilveszteri tűzijátékból, köszönhetően a balfasz módon megoldott és csigalassúsággal kivitelezett útfelújításnak…
Azért senki se ír petíciót??
Pedig az eddig eltelt fél év alatt jobb helyeken komplett hidakat építenek és nem csak burkolatot és korlátokat cserélnek..
És még nincs vége...
Szóval inkább ezért rinyáljatok dél-pestiek..