Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pancserka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Pancserka 2011.12.18 14:52:16
Látszik, hogy még életedben nem fizettél számlát. Felháborítóan ostoba vagy.
Albérletben élünk ketten. Szerencsére van munkánk, de nincs gyerekünk, mert velünk is kibabrált az élet, minek szenvedjen az, aki nem is kéri. És még autónk sincs, vajon miért.
Decemberi számláik: Albérlet 55.000, TV+Internet 5.500,Csatorna 6.196, Víz 3.786, Gáz 3.616,Villany 8.754, Távhő 12.444, Közös költség 8.880, BKV Bérlet 2 főre (hogy elmehessünk dolgozni) 19.600, Telefonszámla 2 főre (mert már a munkakereséshez is kell, nem hogy a munkavállaláshoz) 9.900, Ez összességében 133.676Forint. Ezt vond le a minimálbéredből gyerek nélkül (121.860Ft). Segítek: -11.816Ft.
És akkor egyél, igyál, vezesd a háztartást, főzz, moss, takaríts. Még a WC papír sincs ingyen, nem hogy egy fél kiló kenyér, de mi van, ha elfogy a liszt, cukor, öblítő, mosópor, szappan, só, mosogatószer. Olyanokra ne is gondolj, hogy tojás 50 forintért, esetleg tej 200Ft/literért, vagy kávé, csoki, dohány, sör vagy TúróRudi. Ezekről le kell szokni.
Ebből tegyél félre. Amit félretettél, abból vegyél bútort, háztartási gépeket, ruházkodj, kulturálódj, menj nyaralni, vegyél lakást vagy lakás hitelt, vállalj gyereket, Őt is etesd, ruházd, oviztasd, iskoláztasd.
És merjél Te vagy a párod beteg lenni. Akkor mi lesz? +Gyógyszer –fizetésből. Már amennyiben visszavesznek táppénz után.
Arról már nem is vizionálok, mi lenne, ha valamelyik kereső elveszti az állását.
Talán nem kellene lenézni azt a sok szerencsétlent, aki minimálbéren vagy alatta (mert képzeld ilyen is van) tengődik. És miért nem lesz mindenki értelmiségi? Ki fog aszfaltozni a béemvéd alá, ha mindenki ügyvéd? Kinek fizetsz a pénztárnál? Ki süti meg a kenyeredet? Ki takarítja az irodádat? Ki viszi ki a leveledet?
Minősíthetetlen a poszt irója.