Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoltan91

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem azt a címet adtam neki, hogy Budapest vs Vidék, de tudom, hogy a nem budapestiek (aka vidékiek) utálják a vidék kifejezést, úgyhogy most kedvükben járok. Pedig akármilyen inkorrektnek is tűnik a vidék kifejezés, szerintem találó, mert ez az ország annyira főváros…..
zoltan91 2012.04.22 17:05:47
Kedves Mindenki! Nem olvastam végig a kommenteket, de Freddy írását igen, s mélyen felháborodtam. Budapesten tanulok, Kecskeméten élek egyébként. Csak úgy jelzem, hogy az ország nem "fővároscentrikus", mellesleg nemcsak a Főváros és a pusztaság, falvak léteznek, hanem megyeszékhelyek, más nagyvárosok is. Ezekben a nagyvárosokban, ahogyan nálunk is, ugyanúgy szinte minden megtalálható, s mégis sokkal nyugodtabb, tisztább, szebb, mint Budapest. Ha Kecskemétről van szó, érdemes megnézni azt is, hogy lényegében az ország közepe, mégis közel van Budapesthez, tehát több céges szempontból is ideális, de igaz ez más városokra is. Nem beszélve arról, hogy a te tudatlan pesti agyaddal nem tanultál arról, hogy általában a nagy- és kisvárosokat a közelükben lévő falvak tartják, látják el, méghozzá táplálékkal, különböző áruval. Munka nemcsak a Nagyvárosban van, sőt, igazából most a falvak kezdenek elnéptelenedni, a gazdaságot tönkre vágták, s ezért van az, hogy a külföldi szarért fizetünk. Tehát lenne mit melózni, ha lenne rá elegendő támogatás és lehetőség. S erre rásegít a nagyvárosi paraszt meg nem becsülése, s észre sem veszi, hogy mi a tényállás. Én is Nagyvárosban születtem, de érdekes módon megtanítottak nekem rengeteg mindent a szüleim. Felhívom figyelmedet arra is, hogy Debrecen és Budapest azért versengett már a fővárosi címért. Nem tudom mi lenne Budapesttel, ha nem ez lenne a főváros, illetve érdekes módon a kisebb-nagyobb városokban még mindig alacsonyabb a munkanélküliség, még akkor is ha arányaiban vizsgáljuk meg őket. Tehát persze, ha van munka, jó hely Budapest, de körülbelül az ottani élet elvisz annyi pénzt, hogy teljesen mindegy, hogy egy vidéki nagyvárosban gürcölsz kevesebb fizuért, de olcsóbb szállással, vagy Pesten kicsit több pénzért, de olyan drága szállással s élelmiszerrel, hogy leredukálja azonos szintre a fizetésedet. Nem akartam megbántani senkit sem a hozzászólásommal, bár gondolom egyeseket sikerült, úgyhogy ezért elnézést kérek. Pesten egyetemen tanulok, ha nem is teljes egészében, de viszonylag jól ismerem a várost, úgy érzem van összehasonlítási alapom. Lehet, hogy szülővárosommal szemben elfogult vagyok, de a nagy beruházások és a rengeteg külföldi errefelé városunk gyors és folyamatos fejlődését igazolja. (csak megsúgom, annak aki nem tudná: Kecskemét, Kodály Zoltán, rengeteg külföldi jár ide Kodály-módszert tanulni is mint pl. koreaiak, ausztrálok, németek, angolok, franciák stb.)
 Kedves Olvasó! Az első bejegyzésem témája a Transformers3 nevezetű film, amelyet én még csak nemrégiben tekintettem meg. Őszintén szólva nem vagyok egy nagy rajongó, de egy ismerőstől megkaptam a filmet, s gondoltam, hogy itt az ideje megnézni.Úgy gondolom, hogy a látványt…..