Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigboyX

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kellett sokat várni az év első hosszú hétvégéjére, hiszen Japánban január 14-e a felnőtté válás ünnepe, melynek során az elmúlt évben 20. életévüket betöltő fiatal felnőttek ünneplik, hogy végre legálisan vehetik a „chuhai”-t az üzletekben. Az ünnepre való tekintettel így több szabadnap is…..
bigboyX 2019.01.30 05:57:55
bigboyX 2019.01.30 05:57:59
Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Egy olvasónk azonban…..
bigboyX 2018.11.26 09:22:18
@Indriq:
Igen, Trump ( demokratikusan választott elnök) elküldi a fenébe azokat, akik szerinte hamis hireket terjesztenek, vagy csak szemtelenek. Ehhez minden joga megvan. Az meg az ö dolga, hogy ö mit tart hitelesnek meg mit nem. (Vagy tud valaki erre valamilyen mércét? Ez ugyanolyan dolog, mint a jogállam, vagy a demokrácia, soha senki nem irta le pontosan a szabályokat, de mindenki erre hivatkozik... :-D ).

De láthato itt is, hogy minden ujszülöttnek minden ilyen maszlagot el lehet (még) adni,, még fel is háborodnak, söt személyesen támadnak engem, mert olyat irtam ami az egész világon bevett szokás, pedig el is gondolkodhatnának a dolgokon, ha van mivel :-) ( csak 45 évet dolgoztam több külföldi televizionak meg kiadonak).
Mindenhol van egy fönök, aki kiadja az irányelvet és az szerint kell a hireket (müsorokat) csinálni, utánna legfeljebb magyarázkodni ( lásd ARD, meg a rengeteg sajtoper). A belsösök ehhez nem igen szolhatnak hozzá, ha csak nem akarják a karriert az utcán folytatni.
A különbség csak ott van, hogy a közmédiák irányvonalát rendszerint az uralkodo párt, kormány határozza meg ( illetve egy grémium ahol az uralkodo pártok vannak többségben), mig a kereskedelmi médiában eléggé kétséges, hogy vajon kinek a szocsöve. Ott a pálfordulatok gyakran napirenden vannak.
Ha Bécs tömegközlekedésére gondolunk, viaduktok, bújtatások, és persze a még mindig viszonylag új főpályaudvar jut eszünkbe. Aztán kimegyünk Hirschstettenbe, ahol a menetrend szerinti busz által is használt közúti átjáró majdnem úgy néz ki, mintha Kispesten járnánk: Legalábbis a közelmúltig így…..
vonatmagazin Csomagot kaptam lájf 2013.05.12 10:16:46
Messziről indítom a sztorit, de talán érdekes lehet, no meg kicsit tanulságos is. Két éve kezdtem bele abba, hogy egy speciális szabvány alapján építsek magamnak néhány brit modult. Anno még Bucó csinált nekem két modulkeretet, hogy legyen mivel próbálkoznom, meglehetősen profi…..
bigboyX 2013.05.18 14:59:11
@crash: nem hiszem nagyon el, mert egy hasonlo projekt remekül ment Mo-n.
Valojában csak akarat meg pénz kérdése volt az egész. Lehet, hogy rossz ajton kopogtatok?
bigboyX 2013.05.19 10:06:33
@IST: neked meg komoly problémád van saját magaddal. Pont azt veted fel hibának, amit máshol sikeresen megoldottak, azaz összefogtak. Te sajnos erre képtelen voltál, ezért csak magadra vess.
De emiatt nem kellene leszolnod az egész asztalos szakmát, mert ilyen komoly konstrukciokat még egy inas is meg tud csinálni, ha képes vagy öt erröl meggyözni. Söt megsugom, hogy egy nagy barkácsboltban Mo-n minden szo nélkül összevágták rajz szerint a rétegelt lemezt - és még nem is volt drága.

Szoval jobb lenne a tükörbe nézned mielött marhaságokat irkálsz, söt másokra rohansz ki a tehetetlenséged miatt.
S még egyszer egy szot sem vesztettem az irásodról - hanem a kommentekre reagáltunk, nemcsak én.
vonatmagazin RM Models 212 2013.04.18 07:12:54
Megvan annak az előnye, hogy a munkahelyemen nagyjából mindenki tisztában van azzal, hogy kedvelem a vonatokat. Nemrégiben az egyik kolléganőm közeli hozzátartozója járt Japánban futóversenyen és ha már ott volt, vett nekem egy újságot, a címben is szereplő RM Models-t, annak is a…..
vonatmagazin Škoda-csoda 2013.04.06 08:50:40
Valahányszor a család Škoda Fabiája és én ellátogatunk a márkaszervizbe, hamarosan telefonhívást kapok, melyben egy csomó, elég bugyutának tűnő kérdést tesznek fel az ott-jártunkkal kapcsolatban. Olyanokat, hogy egytől ötig terjedő skálán mérve hogy voltunk megelégedve a…..
Elérhetővé vált a Roco 2013-mas újdonságlapja, egyből neki is álltam letölteni pdf-ben. OSXen a pdf ikonja a dokumentum első oldalának kicsiny mása, és a Roco katalógusának neve fölött egy szőke nő volt. Gondoltam, ez valami átverés - mielőtt megnyitottam, még a Sophos…..
Jómagam ahhoz a generációhoz tartozom, amely az Óperenciás tengeren is túl játszódó meséken nőtt fel. Az ismert világ határán túl fekvő ország létezésében akkoriban természetesen hittem, de hogy valóban létezik, csak felnőtt fejjel tudtam meg. A mesés név ugyanis a mostani…..
bigboyX 2012.12.16 19:50:48
@¿Qué tapas hay?:

A cikkebn jol van irva:

mivel egy szakaszán 100 ezrelékes emelkedő is található,

(vagy már javitva lett)
vonatmagazin Stuttgart 2012 2012.11.28 11:08:58
Hetedik alkalommal rendezték meg Stuttgartban ez európai N-es vasútmodellezők összejövetelét. Ez kiállítás és vásár is egyben, amelyre az utóbbi években csapatunk minden évben elzarándokol. Egyrészt lehet látni érdekes modulokat, terepasztalokat, másrészt találkozhat az ember…..
bigboyX 2012.12.02 16:46:16
@: Milyen méretben keresel. Mert aránylag sok van de nem olcso dolog.

Valamikor a Fulgurex meg a Lemaco volt, akik N-ben is gyárottak.
Nem tudom ki hogy van vele, de én meglehetősen ritkán járok az Egyesült Államokban, értsd: most voltam először. Ennek megfelelően aztán feleségemmel a rövid szabadságunk idejére beterveztünk vonatozást is, ugyanis New York mellett Washingtont is látni kívántuk. Páromnak mondtam,…..
bigboyX 2012.11.18 17:55:33
@IST:
Nekem is mindenem megvolt, (repülöjegy, szálloda foglalás stb.) söt már uton voltam a reptérre amikor a kolléga hivott, hogy mi várható. Erre visszafordultam és minden szo nélkül elintéztek mindent. A repülöjegyet egy késöbbi idöpontban felhasználtam a szállodát meg minden gond nélkül lemondhattam.
Másnap már kihirdették a vihart, és töröltek minden járatot.
bigboyX 2012.11.19 17:20:30
@IST: Igy jár ha valaki a legolcsobb jegyet veszi (már én is megjártam).
20 dollárral drágább jeggyel bármit lehetett volna csinálni - az olcsobbal semmit.
Azota kerülöm az ilyen jegyeket.

:-)
A favonat szóról mindenkinek a gyerekjátékok jutnak eszükbe. Nem kell megijedni, nem a gyerekjátékról lesz szó. Történt ugyanis, hogy fórumokat olvasva eljutottam a lasermodelle.de oldalra, ahol különféle, lézerrel vágott modellezési kiegészítőket, modellalkatrészeket lehet…..
Inda gépház Fórum karbantartás 2012.09.14 18:28:00
Kedves Fórumozók! Ma éjjel 23h-tól karbantartunk a Fórumon. Az adatbázissal kapcsolatos munkák miatt a fórum kb. hajnali 2h-ig nem lesz elérhető.  Megértéseteket köszönjük!..
Két hete került megrendezésre Bad Vöslauban a most már szokásosnak mondható, évi H0-ás FREMO találkozó. Két ilyen nagy esemény szokott lenni a közelünkben: a Prága melletti cseh, és a Bad Vöslau-ban megrendezésre kerülő osztrák találkozó. Ez a két esemény az, ahová minden…..
Bár korábban már eldöntöttünk, hogy - rossz utazási tapasztalataink miatt - többé nem vesszük igénybe a Nosztalgia kft. "élményvonat" szolgáltatását, barátom unszolására azonban mégis beneveztünk a március 15-én a csehországi Brnoba szervezett útra. Eddig ezt a…..
vonatmagazin Legégett a gyár 2012.01.06 21:20:00
Nem nagyon terveztük crash-sel a hírek továbbítását, de vasútmodellezők számára érdekes, egyben szomorú hír jutott el hozzánk: félig leégett a Woodland Scenics gyára annak ellenére, hogy 20 tűzoltócsapat próbálta megfékezni a lángokat. Az egyesült államokbeli Linn Creekben…..