Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kékharis

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fibonacci körút nem egy újabb köztérátnevezési hullám terméke, hanem egy szellemes elnevezés arra a térképre, amit hugyosjoska posztolt. Nem tudom, hogy vagytok vele, engem mindig is zavart, hogy Budán nem folytatódik a pesti nagykörút szabályossága. Erre tessék. Kiderül, hogy…..
  Szerda éjszaka a hallgato.corvinus@gmail.com email-címről küldtek el minden nagy médiumnak egy nyílt levelet, amelyben ,,A Corvinus Egyetem volt hallgatói" aláírással vázolják az egyetem gazdasági igazgatója számára, hogy milyen kiterjedt korrupciós folyamatok zajlottak az…..
Bár a legtöbb figyelmet azért kapta a napokban a Kossuth tér, mert az épülő mélygarázs gödrét fel kellett tölteni vízzel, történt ám ott más izgalmas dolog is. Olyan, ami ráadásul nem csak hetekig marad hír, de évtizedekre meghatározhatja a tér arculatát. Előkerült ugyanis…..
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
Nem, nem vagyok álszent, sem erkölcscsősz. Tudom, hogy én is vétek hibákat. A lista nem is arról szól, hogy népneveljek. Pusztán dokumentálni szeretném, ami kiakaszt. És tudom közben, hogy mást meg más akaszt ki (valakit pedig egyenesen én akasztok ki), azaz biztatok is mindenkit,…..
kékharis 2012.04.26 23:09:17
@puspunk (törölt): kitől hallottad ezt a baromságot? A Foucault név ejtése "fukó". Slussz. Semmi l nem hallatszik a végén. És ragozva: Foucault-val.
Mi is az a szoljánka? Hogy jutott egyáltalán az eszembe? Egyik kedves olvasóm és blogíró társam TrueY hívta fel rá a figyelmemet. Rengeteg magyar és külföldi receptet végigolvasva, és betartva a szoljánka készítés alapszabályait született meg az Anis változat. A szoljánka…..
kékharis 2012.01.31 07:31:26
@Leooo: A Fény utcában, a piac oldalában (a Lövőház utca felé eső végénél, egy lépcső alján) van egy orosz csemegés. Ott lehet kapni adzsikát, habár nemigen hasonlít ahhoz, amire Te is emlékszel: nem olyan kristályos-tömör állagú, hanem inkább lekvárszerű. De az íze nem rossz. Én teszek bele még kaprot. Ugyanott nagyon finom tormás céklapüré kis üvegben, a legpuhább kimért vajkaramella és remek füstölt halak is fellelhetők :)
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..