Regisztráció Blogot indítok
Adatok
objekt678

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a hétvége! Hatalmas alvások, kirándulások (persze tudom: több helyen esős az idő, de hiszen az csak víz, ne legyünk lusták!!!) barátok és egyéb programok (nálunk ma pl. tócsifesztivál somlói borokkal, Kiscsillaggal) a nagy evések mellett, persze. Ha már hétvége és reggel,…..
Reckless története Reckless egy nem mindennapi kanca egy nem mindennapi történettel. Reckless háborús hős, aki a koreai háborúban a tengerészgyalogságot segítette. Sérült katonákat mentett meg a frontvonalról miközben 500 lövés érte percenként a terepet, muníciót cipelt a hátán, és mindez idő alatt…..
Ahogy azt már néhány hete megszokhattátok, a hétfői Napi érdekes, már ma - vasárnap - délutántól látható! 1957. Piasecki VZ-8 azaz a repülő dzsip. Nagy reményeket fűztek hozzá a fejlesztésének idején. Hitték, hogy teljesen kiválthatják vele a régi guruló terepjárót...
Pangea Mihez kezdjünk várainkkal? 2015.03.25 23:33:03
Gondolom nem sokan hallottak még Wilczek grófról, aki a Monarchia egyik neves lengyel családjából származott és a XIX. század folyamán egy Zichy gróffal együtt finanszírozta az osztrák-magyar északi sarki expedíciót. Ez volt az a híres kaland, melynek során Karl Weyprecht és…..
Jobbegyenes Panem et panem 2015.02.27 20:29:46
Orbán Viktor nem felejtett el beszélni, politikához is ért még. Látja a bajt, s látja a baj okát, részben ki is mondja, de a cselekvésig, a valódi változtatásig - ahogyan egész pártja - már nem jut el. A miniszterelnök évértékelője ezért egy olyan összetett mondat, amiből…..
A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése körülbelül "a múltban elképzelt jövő" lehetne... Hihetetlen egykori szovjet ifjúsági kiadványokra bukkantam, egészen a harmincas évek közepétől találhatunk benne technikai érdekességeket, de ami a legjobb: fantáziadús elképzeléseket a…..
objekt678 2015.02.10 20:16:39
@objekt678: elnáspángoltak.
Az orosz egy nagyon érdekes európai faj: Nagy Lajos idején Magyarország nagyobb kiterjededésű volt mint az akkori oroszok.
1860-ig a Csendes óceánig jutottak.
II. Miklós sárga majmoknak tartotta a japánokat: 1904-05 ben japán szarrá verte őket.....
A szokásos hétfői Napi érdekes már vasárnap délutántól látható! 1901. Kivégzés a Bilibid börtönben Manilában, a Fülöp-szigeteken. A kivégzőeszköz neve: garrotte azaz fojtó...
IPM 2010. március Miért nevetünk az okosakon? Mert az okosság eltávolodhat a gyakorlatias, megszokott intelligenciától, mint a viccbeli tudósoknál. Máskor éppen a gyakorlatiasság túlhajtása miatt válhat nevetségessé, mint a zsugorinak kikiáltott nemzeteknél.  Kőkorszaki és műszaki szakik  Népi…..
A századik Napi érdekest láthatjátok ma, remélem még nem unjátok! Eddig 2.355 érdekes, nem mindennapi, történelmileg fontos vagy megdöbbentő fotót mutattam be ebben a sorozatban. - Jtom 1895 körül. Tűzoltókocsi valahol az Államokban. A füst a gőzhajtású vízszivattyúból jön...
A Szovjetunió végtelen hó borította sztyeppéin, a szibériai és távol-keleti országrészein még ma sincsenek mindenhol kiépített szilárd burkolatú utak. Elképzelhető, hogy mennyivel volt rosszabb a helyzet például a negyvenes, ötvenes években. A lánctalpas járművek mellett ideális megoldásnak tűntek a…..
objekt678 2015.01.15 19:29:38
@Rollende Landstrasse:
Szívesen olvasom a hozzászólásaidat, mind itt, mint a Techstory oldalán.
De (ez kihagyhatatlan: a De az egy forever:))) itt egy kicsit tévedsz: valóban nem Cugnot építette meg az első automobilt, vagyis önjárót, hanem Ferdinand Verbiest, jezsuita misszionárius, még 1756-ban, Pekingben, a Császárt elkápráztatni, ügyét előremozdítani kívánván.
Az viszont bizonyos, hogy Cugnot volt az aki a támogatáskérő beadványában elsőnek írta le, hogy AUTOMOBIL s meg is építette, igaz nem az eredetileg tervezett méretben.
Többször kipróbálták, ment is, de koraszülött volt, mint a többi üstkazános megoldás is, a csöves megjelenéséig ez így is maradt, de az első AUTO névadója és megvalósítója ő volt.
objekt678 2015.01.15 19:56:43
@JTom:
Nem fényezés volt ez, hanem ténymegállapítás.
Magam is úgy vagyok, mint Te: két kézzel satírozom a nem tudásom foltjait, de minél többet eltüntetek, annál hatványozottan több keletkezik :))
A fényezésre visszatérve: a nemes munkáért szerintem illendő a köszönet s ha nekem semmibe sem kerül, miért fukarkodnék vele ?
Munkátok volt vele, kijár a dícséret.
Gasztrobakancslista 7. Rollmops 2015.01.09 15:23:23
Miután megnéztük a világ eddigi legrégebbi antropomorf szobrát, a 40 ezer éves oroszlánembert Ulmban,  (http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/09/kr_e_40_000_antropomorfizmus) kóstoljunk meg egy német specialitást, a rollmops-ot.  A rollmops szó szerint "göngyölt mopszot"…..
Sokan közülünk még emlékezhetnek a diavetítőre. Videó vagy akár a hétfő esti tévéműsor híján sokunk estéi teltek el családi körben diavetítéssel. De Mazsola, Sicc, Róka Rudi vagy Makk Marci mellett néhány kevésbé ismert film is létezett, némelyikük szocialista tanmese, de a legrégebbiek között még…..
objekt678 2015.01.09 19:53:24
@nandras01: A Mark utónév Mars istenre utal ( Markus) s nem a piacra. Hogy cifrázzam: a Judit pedig z@@ó leányt jelent.( Többször próbáltam elküldeni, de visszadobott a rendszer, mert tiltott szó szerepelt a szövegemben..)
De ez buta irányba vezet...
A blogoló nekünk segít , ismereteinket gyarapítja, nem kevés munkával. amiért amúgy az Isten fizeti meg: )))
A magam részéről én köszönöm Neki..
Most akkor mi van? Ki az a balfék, aki egészben süt zellert főételnek, ráadásul pecsenye módon? Hát én! És miért? Mert eszméletlen finom, olcsó, egészséges és egyszerűűűű...Imádom a zellert minden formában elkészítve. Egy kakukkfüves angol tört zeller kiváló körete…..
objekt678 2014.12.21 17:30:13
@motoroskonyhaja: Szia Motoros !
Te vagy az informatikus nem én:))
Amikor regisztráltam ott - ez jó pár éve volt.-még .ru volt ( akkoriban egyedül ezt találtam, amin "videót" lehetett küldeni. Ma már @yandex.com.
Ott persze eredeti nevemen fogok Neked válaszolni.
A fiam tüdőgyógyász. Teljesen hülye a kajákhoz, az anyja főztjét szereti, aki pedig a bors-paprika-kömény szentháromságon kívül nem használ sok mindent....

Egykorúak lehettek: neki a kocsiszerelés a vérhobbija- szavamra: ért hozzá!

Neked pedig a főzés a mániád..és érzéked is van hozzá, szemben a sok "
szakértővel"

Ma küldtem el a családnak a karácsonyi menüt.
24-én este a feleségem, 25-én és 26-án én főzök.
Családodnak Áldott karácsonyt kívánok.
Karl Lagerfeld rövidfilmjét december 2-án mutatják be egy salzburgi Chanel-divatbemutatón. A jeles alkotásban Pharell Williams afroamerikai popsztár és a felkapott brit szupermodell, Cara Delevingne alakítják az Osztrák–Magyar Monarchia legendás álompárját, Sissit és Ferenc…..
objekt678 2014.11.26 07:18:40
@Krisz11:
Nem vagyok egy romantikus alkat, de a reklámfilm nagyon tetszett.
Imádom a marhahúst, itthon viszont nem sűrűn találkozik az ember normális minőségűvel. Most végre kaptam alkalmas darabokat, így mi sem volt kézenfekvőbb, mint egy finom omlós ételt készíteni belőle, ami tartalmas és jólesik ezekben a hideg napokban. Lassan sült…..
objekt678 2014.10.31 20:38:51
Szia Motoros !
Ez egy igazi őszinte, tiszta étel. Különösen tetszett a kinyomkodott fokhagyma, mit magam is nagyon imádok:))
( A bort és sót csak a puhulás érezhető megindulásakor szoktam a húsokhoz adni, mert savasságuk jelentősen növeli az elkészítési időt és kissé rostosabbak, szálkásabbak is lesznek az idő előtti hozzáadáskor)
Látszólag off, pedig nem az, ezt olvasgatva-nézegetve jutott eszembe a Motoros:
englishrussia.com/2014/10/30/fourteen-days-in-taiga-of-kola-peninsula/

A fickók minden táborhelyen nagykanállal ették a friss vadlacacikrát.
Szegénykék !
( Az a lazac és ikrája, amit mi eszünk az tenyésztett. Halhulladékot kapnak s hogy ne legyen szürkés a húsuk, a táphoz festéket -kantaxantint-adagolnak. Egészen más-szerintem förtelmes- az íze mint a vadlazacnak....)
Egy ilyen túrát Te sem utasítanál vissza mi ?
A sertés vagy malac farka az egyik kedvenc cuclizós ételem. Van benne hús és zsír is rendesen, igazi férfias étel. Ha pedig még meg is bolondítjuk pl. sertéskörömmel és egyéb apróságokkal, hát annak nagyon nehéz ellenállni; én sem tudtam. Egy ilyen őszi napon, amikor szép az…..
Sajtos tészta! Erre a kifejezésre gyakorlatilag az emberek nagyobbik többsége így gondol: menzán/önkiszolgáló étteremben már ettem mert óccsó és laktató, vagy otthon készítettem el, mert óccsó és laktató... Nos ezeket a közhelyeket és sztereotípiákat nagyon gyorsan felejtsük el! Mert hogy egy…..
Pár napra el kellett utaznom. Hétköznapi dolgok: értekezlet, tréning stb, mindenki el tudja képzelni. Szállodai ételek garmadával kellett beérnem (amúgy -a hazai viszonyokhoz képest- meglepően jól sikerültek voltak az ételek - bár a Holiday Inn-hez fogható minőségű,…..