Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BB 89

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lumens Bojkott a Zoolander 2 ellen 2015.12.11 03:22:47
November 18-án érkezett meg az első előzetes a Zoolander, a trendkívüli második részéhez, a 14 éve a folytatást váró lelkes rajongók mellett azonban rögtön megjelent egy kritikus hang is: az LMBTQ-közösség egy része a film bojkottját követeli egy internetes petícióban, mivel…..
Libertarian What now, Európa? 2015.11.16 00:00:00
Mi sem hiányzott most jobban, mint egy terrorakció Európa valamelyik nagyvárosában. A szörnyű nyugati egoizmusból származó hamis felsőbbrendűség-tudat, miszerint mi oly sokkal jobbak vagyunk a világ többi részénél, már így is egy zárt, kerítésekkel és vérebekkel határolt…..
Pár évvel ezelőtt Anders Breiviket és Orbán Viktort hasonlítottam össze "Két bornírt keresztes lovag: Orbán Viktor és Anders Breivik" címmel. A mostani címben Breivik lemaradt, mert ő már jó helyen van. Orbán sajnos még nincs. A terrorista és a diktátor is jobboldali, keresztény…..
Például lehetetlen érdemben fellebbezni, ha valakinek a pszichiátrián elrendelik a sürgősségi kötelező gyógykezelését. Nem azért lehetetlen, mert ilyenkor nincs helye fellebbezésnek, hanem azért, mert az eljárási szabályok szerint akár 27 napba telhet, mire valakinek a lakásába kipostázzák a…..
Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a Der Standard osztrák újságnak, ahol feltették neki a kérdést, hogy látta-e a török partoknál megfulladt szíriai kisfiúról készült képet (vigyázat, felkavaró tartalom – a szerk)? Szijjártó tömör…..
BB 89 2015.09.07 16:46:05
@DarthVader: Elolvastam még egyszer, kérésednek megfelelően és még mindig fenntartom. A poszter esetében és úgy általában a világ jelentős részére vonatkoztatva is. Eddig ez az egész Szíria téma nem nagyon zavart senkit, most meg hirtelen...hopp. Szijjártó gyakorlatilag azt mondta: "eddig sem érdekelt, most sem érdekel. Hagyjatok ezzel békén." Aki pedig támadja, lényegében ezt mondja: "eddig sem érdekelt, most sem érdekelt. De azért én ellened fordítom a halott kisgyerek képét." Egyik se jobb a másiknál.
Ja, és a halandóság egy dolog. Az annyira nem zavar, hisz a természet része. Nem szép, de ez van. A gyerekgyilkosság viszont nem az. Főleg nem tömegpusztító fegyverekkel. (lásd: en.wikipedia.org/wiki/Ghouta_chemical_attack
vagy en.wikipedia.org/wiki/Thermobaric_weapon#Military_use)
BB 89 2015.09.07 16:55:07
@Aëtius: Mondtam én, hogy én vagyok médiamunkás?
Azt írtam, hogy nekem ezt figyelemmel kell követnem és, hogy az egyszerű médiamunkás láthat ilyet a twitteren, akikről tudom, hogy követik az említett oldalt. Szövegértés ember, szövegértés! :D
De kösz a pályaválasztási tanácsot. Nagyon cuki.
Olvasom, hogy Ózdon a képviselő-testület döntésének értelmében folyamatos megfigyelés alá helyezik a közmunkásokat. Már be is szerezték a szemüvegekbe épített kamerákat. Ám ez nem minden: munkaköri leírásukban a közmunkások tájékoztatás is kapnak arról, hogy „a…..
Célunk felé menet a kocsiban szinte el is felejtettük, hogy egy ilyen felkavaró ügy miatt tartunk a faluba. Ha turistáskodni jönnénk egy környékbeli vendégházba, az év legnyugodtabb és legidillibb napjai várnának ránk. Mi azonban ügyfelünk hívására érkezünk, akit a Betyársereg nevű szervezet 3…..
Győzött a rosszabbik Tapolca tegnap döntött. Ez már tény. Tartsuk tiszteletben honfitársaink akaratát, de... Azért én képtelen vagyok felfogni miért döntöttek így. Hogy a bánatban lehet, hogy a magyar emberek ennyire nem látják a saját érdekeiket? Az nem lehet az érdekünk,…..
Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. 25-50-75-100: 25 ezer a gyerekeknek, 50 ezer a munkanélkülieknek, 75 ezer a várandós anyáknak, 100 ezres nettó minimálbér a munkavállalóknak.Az alapjövedelem a biztos alap. Az alapjövedelem a…..
Véglegesnek mondható, hogy a Jobbik elnöke a korábbinál jóval finomabb, egészen emberarcú politizálás mellett tette le a garast. A párt bölcsőjének ringatásánál, majd később, a parlamentbe kerüléskor elképzelhetetlen lett volna, hogy egy győztes jelöltet…..
Az állami hirdetések megvonását a beszámolók szerint úgy összegezte Miniszterelnök, hogy a médiumok bizonyos szempontból jól járnak, hiszen „így nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus.” Most hagyjuk békén azt a ki nem mondott…..
Üzenőfüzet Esik szét a Fidesz 2015.02.09 21:04:38
A Fidesz elkezdett belülről rohadni és szétesni. Ha voltak is eddig belső konfliktusok, az legalább nem előttünk zajlott. 2014. decemberétől azonban elkezdték kihordani a szennyest a kirakatba. Íme 3 előjele annak, hogy a Fidesz el fogja veszíteni 2018-at: Ha mondanom kellett…..
BB 89 2015.02.10 12:09:36
@csababácsi: Rajtuk kívül csak az LMP van még a porondon.
A képernyő előtt ülve hallgattam végig Gyurcsány Ferenc tegnapi évértékelőjét. Az a benyomásom, hogy a volt miniszterelnök változatlanul jó szónok. Különösebb erőfeszítés nélkül töltötte ki mondandóval a háromnegyed órát. Legérdekesebb gondolata bizonyára a…..
2014. december 18-án az Európai Unió Bírósága (EuB) egy dán bíróság által elé terjesztett kérdésekre válaszul kimondta, hogy habár sem az alapszerződésekben, sem az Európai Unió Alapjogi Chartájában nincsen védve a túlsúly, mint hátrányos megkülönböztetési alap, az…..
BB 89 2015.02.01 23:21:32
Indítványozom, hogy a pszichopata gyilkosokat egytől-egyig helyezzük szabadlábra, hisz ők is egyértelműen fogyatékosok mentális zavaruk okán. A gyilkosság eredete, vagyis az önhiba nem vizsgálandó, így a jog általi védelem alóli kikerülés ilyen tekintetben nem merül fel visszatartó erőként, habár a kisgyerekek élve elásása a modern társadalomban egyre komolyabb problémát okoz. Nemcsak önmagában okozhat korlátozottságot, hanem fegyházba jutások okaként is megjelenhet, összemosva a gyilkosság, a pszichopátia, fogyatékosság fogalmait.

Ez felnyitná a szemeket, hogy nem maga az ok, hanem a következmény és annak megoldása fontos, s nyilvánvaló, hogy a pszichopátia ma már népbetegség, s számos halálesetet okozhat, de betegség következménye is lehet, melynek megítélése nem a jogalkotó, s nem is a jogalkalmazó feladata. Az azonban annál inkább, hogy a hátrányos következményeket megelőzze, mely többek között a életellenes bűncselekményekben jelentkezhet, s a beteg személy letartóztatásában is megnyilvánulhat.

Viccet félretéve: szerintem minden ember érzi legbelül, hogy az, aki halálra zabálja magát és az, aki Dawn-kóros, nem eshet azonos elbírálás alá. Tessék bemenni egy Mekibe, majd tessék ellátogatni egy kisegítő iskolába és azután lehet beszélgetni arról, hogy mi is a fogyatékosság definíciója.

Az az állítás, hogy "nem maga az ok, hanem a következmény és annak megoldása fontos", az egyik legborzalmasabb, károsabb elv valaha. Én valahová a fajelmélet és a homeopátia közé helyezném károsságban.
A következmény nem szüntethető meg, amíg a kiváltó ok létezik. Legfeljebb kezelhető, több-kevesebb sikerrel. Ha lehetséges, akkor M-I-N-D-I-G az okot kell megszüntetni. Ha valaki 3 tonna szalonnával akarja megölni magát, akkor rohadt mindegy, hogy fogyatékosnak nyilvánítjuk-e vagy sem. Mivel nem keresünk választ arra, hogy miért szándékozik ilyen lassú és fájdalmas módon véget vetni az életének, úgyis végez magával. Max lesz egy papírja róla, hogy fogyatékos. Aki szerint egy ilyen esetben nem az ok, hanem a következmény a fontos, az egész egyszerűen más emberek megnyomorításában, öngyilkosságában, életének tönkretételében segédkezik és a szememben egy visszataszító, értéktelen alak.

Még egy példa: mennyire lenne hatékony az orvostudomány, ha az lenne az elve, hogy az ok nem fontos?
Nem kell nagy tehetség, hogy populista politikusok nyilatkozataiban ellentmondást találjunk. A hivatásos szélkakasok lelkiismerete rendszeres újrakalibráción esik át, két-három évenként biztosan megváltoztatják a korábban mélyen megfontoltnak mondott véleményüket. A profibbak…..
Dinamó Műhely A klónok tere 2015.01.05 07:50:51
A teret, mely 1927, az eredeti emlékmű avatása óta viseli Kossuth Lajos nevét, ellepik a remake-ek. A Kossuth térből Klónok tere lett. Ez nem a mi világunk. Itt maximum, LEGO-szobrok készülhetnek vagy lisztet önthetünk. A szellemeket már rég visszazárták a palackba. Az…..
BB 89 2015.01.05 19:30:01
Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, amit azért valahol minden hírfogyasztó sejtett: Gyurcsány Ferenc rástartolt a miniszterelnöki szék visszaszerzésére. Persze - lévén profi politikus - ezt ő egy jó ideig még nem fogja elismerni. De nézzük, mivel töltötte az időt…..
Jobbegyenes MostTi 2015.01.03 11:27:24
Volt tegnap egy tüntetés, tudták?A hosszúra nyúlt karácsonyi/újévi pihenés, a bejgli emésztése és a január eleji másnap legyűrése közben akinek még volt/van energiája odafigyelni a tegnapi "MostMi: Új országot építünk" című tüntetésre, foghatta is a fejét rendesen. Már…..
BB 89 2015.01.05 02:16:38
@Pop40: Igen, ez itt a lényeg. A Jobbik Bp. nélkül soha nem fog kormányra kerülni. A baloldal meg a vidék nélkül nem fog soha újra kormányra kerülni. Gyakorlatilag ennyi a Fidesz stratégiája.
Óriási amerikai bullshittel kíván kellemes karácsonyt a Jobbik sajtóosztálya. A 19. század közepétől, a közép-európai nemzeti elképzelések szerint, a Szentestéhez elszakíthatatlanul hozzátartozik a hó, a havas táj. A statisztikák viszont azt mutatják, hogy ennek…..
Az elmúlt hetek európai híradásait – az állandó oroszos hivatkozásokat nem számítva – olyan általunk is elemzett témák uralták, mint például a súlyos botrányt kavart CIA-jelentés, a zavaros izraeli belpolitikai helyzet, vagy Klaus Iohannis meglepő választási győzelme…..
Úgy vélem, jogosan merül fel a kérdés sokunkban. Általában erről beszélgetünk, mi együtt, amikor a téma szóba kerül. Azok a szó valódi és pozitív értelemében vett nemzettudatossággal rendelkezők, akik felismerték, tényleg nincs hova tovább. Az eltelt huszonöt év minden…..
BB 89 2014.12.06 16:48:23
@Gesanya: bölcsbagoly jó nagy troll, kár etetned. Valamiben azonban igaza volt. Ezek a tüntetések tényleg a tehetetlen dühről szólnak. Van egy urbánus liberális antinacionalista EU párti választói réteg, amit pár független képviselőtől eltekintve senki nem képvisel országosan és helyi szinten is elenyésző hatalommal bír. A plebejus antiliberális nacionalista euroszkeptikus pártok pedig 80%-kal rendelkeznek a Parlamentben és az aktív szavazók abszolút többsége őket támogatja. Titeket valóban cserben hagyott Magyarország, de az nem megoldás, hogy a szavazók mind hülyék, ezért nekünk kell megvédeni őket maguktól.