Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tyukodi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az utóbbi hetekben felpörögtek az események Magyarországon a kettős állampolgárság körül. Elsősorban annak kapcsán, hogy a szlovák belügyminisztérium a törvény betűjét szem előtt tartva elkezdte postázni azokat a felszólításokat, melyekben szlovák papírjaik…..
tyukodi 2011.12.20 07:39:49
@Counter: Agenda : 1. előjegyzési napló, teendők listája 2. a keresztény egyházak szertartáskönyve = vagyis nem erről beszéltem. Én mindenkor politikáról beszélek, vagyis 90 éves, és tudatos. Politika: a mi esetünkben a szlovákság egy társadalmi csoportjának az államhatalom megszerzésére és megtartására folytatott tevékenysége, a magyarság kárára, beolvasztása, eltüntetése céljából, hasonlóan ahhoz ahogyan Hitler és a nácik számoltak le a zsidókkal. Ennek a politikának a célja tehát világos, eszközei azonban változatosak:
"Szlovákiában senki által nem tagadottan folyik 90 éve a magyarság elszlovákosítása" - vagyis ez a folyamat 1921 óta folyik, miután megalakult Csehszlovákia. Az első etnikai tisztogatás ebben az időben indult be: A magyar értelmiségi és hivatalnoki középosztály egzisztenciális lehetőségeinek megvonása valamint az új állam kormánya által megkövetelt hűségeskü elutasítása miatt 1920. december végéig 105 ezer magyar kényszerült elhagyni Csehszlovákiát. Többségük Magyarországra menekült, ahol nagy részük még tíz év elmúltával is vasúti kocsikban lakott. A csehszlovák állampolgárságot több tízezer (kb. 45 ezer) magyartól tagadták meg, és több ezret lakóhelyének elhagyására kényszerítettek az országon belül. A magyarok lélekszáma 1921 és 1930 között így további 76 ezer fővel csökkent. Ennek következményeként számos (kb. 200) faluban és kisvárosban eltűnt az a magyar lakosság, amelynek a történelmi középkortól számítva ott éltek az ősei. Csehszlovákia még 1919-ben Saint Germain-en-Laye-ban szerződéses kötelezettséget vállalt a kisebbségi jogok tiszteletben tartására, ám azt a kormányzat folyamatosan megszegte. Nem teremtette meg a kisebbségek egyenjogúságát, és nem gátolta az asszimilálásukra irányuló törekvéseket. Leginkább az iskolaügy, a nyelvhasználat és az állami hivatalokban való alkalmaztatásuk terén szenvedtek hátrányos megkülönböztetést. Az új ország kormányzata egyik első rendelkezésével pl. megszüntette a pozsonyi magyar egyetemet. Az eredetileg egységes magyar területek etnikai megbontása céljából elkezdődött a cseh és a szlovák lakosság betelepítése a magyarok által lakott területekre. A tervet a kormány földreform segítségével valósította meg. Elkobozta a 250 ha fölötti, elsősorban magyar tulajdonban lévő mezőgazdasági területeket, és a földet cseh vagy szlovák telepesek között osztotta szét. Az 1922-1938 közötti időszakban több mint 70 települést hoztak létre ily módon a magyarok által lakott területeken. És így tovább, napjainkig. Szívesen írok erről akár regényt is, könyvtárnyi irodalom áll rendelkezésre.
Mindenkinek a magánügye, hogy személy szerint hogyan viszonyul a valláshoz, mindazonáltal ennek kinyilvánítása és az a sommás elintézése részedről, meglehetős ideológiai éretlenségre, türelmetlenségre, tömegek valós igényeinek és szükségleteinek a semmibe vételére utal. A megnyilvánulásod embertelen.
Fölhívom figyelmed a dialektikus materializmus alapszabályaira: egyáltalán nem ördögtől való a gyakorlat (vagyis a mindenkori csehszlovák-szlovák kisebbségi politika) tényeiből kiindulva levonni az általános következtetéseket. Ezt hívják indukciónak. Egyáltalán nem ördögtől való a kisebbségi politika lépéseiben (az elszlovákosításban) a rendszert meglátni, amely rendszer objektív és a fejlődésének 90 év óta megvan a maga fejlődési dialektikája. Egyáltalán nem ördögtől való azután meglátni, hogy ez a politika hatásában hogyan fejti ki hatását a tömegek, esetünkben már kevésbé tudatos, sőt mondhatni ösztönös magyar ellenes megnyilvánulásaira egyik oldalról, és az ezek ellen való különféle, többnyire szintén ösztönös, zsigeri védekezési, semlegesítési megoldásokra a magyarság oldaláról. A magyar állampolgársági törvényre született szlovák retorzió és az azokra adott magyar válaszok ilyen összefüggésekben, mondhatni, globális történelmi keretbe ágyazva, annak előzményeivel értékelhető igazán.
tyukodi 2011.12.20 07:49:06
@yda: Counter egyfajta szlovák gondolkodást képvisel, amely a tényeknek a maga javára való elferdítésével, mint sajátos, maga igazságával működik. Ilyen értelemben nehezen lehet vele szemben érvelni, hiszen az ő igazsága nem az én igazságom. Pedig a tények makacs dolgok.
tyukodi 2011.12.20 07:56:02
@Counter: persze, most megint beleakadsz abba, hogy mikor is alakult Csehszlovákia, és mikor is kezdődött a (cseh)-szlovák elszlovákosítási folyamat: tehát figyelmeztetlek: ott a gugli keresd meg, mert a lényegen, hogy folyamatról, politikáról, vagyis tudatosságról van szó, nem változtat: no, lám, ez az eset is igazolja, hogy hogy tehet egy hozzáállás, ha megfelelően hosszan gyakorolják frusztrálttá valakit...:))) Lám, így működik napjainkban is az elszlovákosítás pszichológiája...