Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichonauta

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az arab és kínai tőke legnagyobb rajongója, a keleti nyitás élharcosa, a letelepedést offshore cégeken keresztül árusító, a kettős állampolgárság rendszerével a schengeni elveket legalábbis praktikus kihívások elé állító Viktor felismerte, hogy mit üzennek nekünk a párizsi…..
pszichonauta 2015.01.12 23:05:00
@Legvidámabb Balfasz: Én nem írtam, hogy ez tisztán történik. A bejegyzésedben szó van a letelepedési kötvény és a bevándorlás-ellenesség ellentmondásáról, én erre reagáltam.
Ahogyan persze, a másik kérdésben is igazad van, az oroszoknak nem tapsikolok, de mivel erről nem volt szó a posztban, ezért nem tudtam, hogy te ezzel kapcsolatban vársz választ.
Bár az USA geopolitikai érdekei miatt Oroszországot ma mumusként láttatja a nyugati média, az Európa egy részét, köztük Magyarországot is fenyegető ISIS dzsihádistáinak megfékezése lehetetlen lesz az oroszok nélkül. Kárörvendő címet adott a karpatinfo.net annak a…..
pszichonauta 2014.09.19 19:05:51
@Akitlosz: Pedig a térkép igenis hiteles. Az ISIS a Koránt követi. Márpedig ott le van írva, hogy ami egyszer muszlim terület volt, az mindig is az lesz, csak átmenetileg kerülhet más irányítás alá. Tehát pl. mi is muszlim területnek számítunk a szemükben, ahogy Spanyolország is. Az iszlám valaha volt legnagyobb területét veszik alapul. A térkép nagyon is hiteles.
Thaiföldön is kitört az utóbbi időben a fantáziadús kávéláz, micsoda naív dolog volna azt hinni, hogy a kávé egyszerű frissítő vagy ébresztő ital! Régen volt más a Surda korszak! Mostanában olyan különlegességekkel reklámozzák a kávékat, mint hogy ez a kév lefogyaszt, ez…..
pszichonauta 2014.09.06 16:48:01
:D
„Hogyan tehetett ilyet?” – kérdezhetik a riporterek és az újságírók a legbefolyásosabb közszereplőket időről időre, lecsapva az izgalmas esetek legégetőbb pontjaira. Egy hatalommal és vagyonnal bíró személy hirtelen jött sikerének vagy botrányos bukásának…..
Az egyre kínosabbá váló és kevésbé főműsor-időben megjelenő Fábry Show ma már nem tartozik a televíziózás fősodrába, azonban érdemes Fábry Sándor pályafutásának néhány mérföldkövét felidézni. Nem csak fergeteges humoristaként teljesített jobban, hanem a magyar…..
Egy kedves baráti házaspár hosszú hétvégére kölcsönadta nekünk balatoni nyaralóját, melyet ezúton is köszönünk. A csomagolás izgalmában botor módon elfelejtettük elpakolni a fogkeféket, így a helyi büszke magyar Coop áruházlánc kisboltjában próbáltuk meg pótolni…..
pszichonauta 2014.08.13 15:40:45
@Szarazinda:

És te hol tudsz fogást találni azon, amit írtam?

Ha ebben az országban nem magas az adó, nem sok a járulék, akkor nem ugyanazt a Magyarországot ismerjük.

Ha valóban kedvező a környezet a vállalkozásoknak, azt könnyű bebizonyítani. Ha ezt megteszed, megszégyenítő csapást tudsz rám mérni, tehát nincs semmi okod, hogy egyszerű utánaszámolásokkal ne bizonyítsd be nekem az igazadat.
pszichonauta 2014.08.13 16:47:25
@Szarazinda: Én is ezt mondom, sajnos valóban sokan vannak, akik nem a magas adó miatt csalnak, hanem erkölcstelenségük miatt. A megoldás az lenne, ha kevesebb adó lenne, viszont a mostaninál sokkal jobban büntetnék a csalásokat. Azonban ameddig az adóból egy 5 rétegű bürokráciát kell eltartani, addig az államnak erre nincsen meggyőző erkölcsi alapja.
Császi Ádám Viharsarok című filmje tarolt a Berlinálé-n, majd végre eljutott hozzánk is a mozikba. A külföldi siker után kíváncsian várjuk mindannyian, hogyan fog beépülni a film a magyar köztudatba. Nyilván a kérdés az, hogy a magyar nézőközönség elég érett-e egy ilyen…..
Biztos mindenki olvasta már azokat a felvetéseket, hogy legyen ingyenes a fővárosi tömegközlekedés, mert ha többen utaznak tömegközlekedéssel (továbbá csak tk.), akkor kevesebb lesz a dugó, kevesebb lesz a szmog, egészségesebbek lesznek az emberek és végül, de nem utolsó sorban a gazdaságot is…..
pszichonauta 2014.07.16 17:21:31
Azt azért leírom, hogy Tokióban baromi nagy dugók tudnak lenni. Persze, a linkelt képeken nincsenek autók(úgy látom, hogy az összes Nisisindzsukuban készült), de a város "rendes" részén, ahol az események vannak(Sibuja, Sindzsuku, Roppongi) már elég nagy dugók szoktak lenni. Az egyik japán csoporttársam szerint az emberek egyáltalán nem örülnek az egésznek, hiszen a tömegközlekedés is túl van terhelve(híres japán kép: az alkalmazottak nyomják be az embereket a szerelvénybe). Ráadásul baromi drága. Itt van előttem egy JR-jegy(japán HÉV), és csak egy megálló kerül 500 forintba, pedig ezt a távolságot akár gyalog is megtehetem. Ezt most megint emelik, mert az áfa is felment.

"bárhonnan bárhova eljuthatunk tk. segítségével"

Bárcsak :D A külvárosban nincs is rendes tömegközlekedés, pedig a hétköznapi emberek ott laknak. A másik, hogy sok japánnak egyszerűen nincs pénze garázsra, ami akár havi 150-200 ezer körül is mozoghat. Tsukiji városrész kb. az ottani Óbuda, mégis a garázs havi 100 ezer forint. Ennek oka, hogy az ingatlanok is drágák.
Egyébként semmilyen praktikus oka nincs, hogy magas az adó az autókon, egyszerűen a japán kormány kb. 10-15 éve próbálja lehúzni a bőrt az emberekről.
Bár ennek dacára azt mondom, hogy a tokiói tömegközlekedés a legjobb a világon, de valahogy itthon mégsem azzal példálóznék.

Az ingyenes tömegközlekedésre az észteket tudom mondani, de most februárban kérdeztem egy észttől, hogy mi a helyzet, és mondta, hogy az ottani rendszer egy nagy bukás volt. Hiába vezették be, hogy Tallinnban ingyenes, úgy csinálták meg, hogy valójában ne legyen az.
pszichonauta 2014.07.16 17:58:51
@Templ@r: Ezt nem divat hangoztatni.
Már hivatalosan is Kína a világ legnagyobb vörösbor fogyasztója, kiütve ezzel a franciákat és az olaszokat. Az iszákos kínaiak 1.865 milliárd üveg vörösbort ittak meg tavaly, ami 136%-os növekedés az elmúlt 5 év alatt - írta a Telegraph. Franciaország a második és…..
Az előző évekhez képest visszafogták költésüket 2013-ban a kínai gazdagok és idén is takarékosság várható - derül ki a Hurun Kutatóintézet Sanghajban bemutatott tanulmányából. A kelet-ázsiai ország legtehetősebbjei tavaly egész évben 15 százalékkal költöttek…..
Ahol nem söpört végig a feminizmus romboló ereje… Szeretet, Őszinteség, Béke, Kölcsönös megbecsülés és megbecsültség? Szemben az elszabadult, vad liberalizmussal, a lezülléssel, prostitúcióval? Sok fiú (sőt, néha sok lány?) irigykedve vágyódik el olyan országokba, melyekben még "nő a nő és férfi a…..
pszichonauta 2014.01.18 15:58:58
@No-Name01:

Ennek ellenére ebben a cikkben is onnan idézel: nokesferfiak001.blog.hu/2013/10/15/rovidhir_a_japan_tarsadalom_hanyatlasarol

De itt is: nokesferfiak001.blog.hu/2013/05/11/http_hetek_hu_hatter_201210_japan_ferfiak_az_asszony_arnyekaban

Nem találtam nálad olyan bejegyzést Japánról, ahol nem onnan idéztél volna.

Persze ezek is mind baromságok. Nem szándékos csúsztatásról van szó. A Japánfelderítőt egyetemisták írják, akik soha nem voltak Japánban, de még japánul sem tudnak. Ők is mindenféle kétes forrásból dolgoznak már évek óta(sajnos). Ráadásul a saját világnézetüket is beleveszik.
Ha jól emlékszem, akkor pont az általad idézett írásból lett egy vita, ahol én mindenféle szakértők könyvével bizonyítottam, hogy Japánban még nem volt matriarchális társadalom.

Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Vmelyik írásodban ez szerepelt-
"Mit csinálnak a japán férfiak? Eljátszatják a nőkkel az engedelmes feleséget. Azt hiszik, nekik ez kell. Aztán egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a (látszólag) folyton bólogató, meghunyászkodó, illedelmes nővel. Nem éreznek semmiféle szexuális vonzalmat iránta."

Nem eljátszatják a nőkkel az engedelmes feleséget. A japán nő valóban engedelmes, legalábbis nyugati szemmel.
Egyébként Japánban nem az a helyzet, hogy a nők egyáltalán nem dolgoznak. Inkább az, hogy “karrier” nincsen. A nők általában titkárnők, esetleg pénztárosok egy boltban. Ez két okra vezethető vissza. Az egyik a japánok hozzáállása az individualizmus eszméjéhez. Egy nyugati nő ezt mondja: “vannak ambícióim, szeretnék sikeres lenni, karriert építeni”. Ha ezt egy japán nő mondaná, akkor ez lenne rá a válasz a többi japántól: “És ez kit érdekel? Ez itt nem kívánságműsor”. A japánok elsősorban nem pénzért, nem “magukért” dolgoznak, hanem a vállalatért. Saját példát is tudok mondani: az üzletember, akivel Japánban voltunk 50%-kal(!) csökkentette az alkalmazottak fizetését. Ők pedig egy szót sem szóltak. Ezt kívánta a vállalat érdeke, így egy szavuk sem volt. Magyarországon ezt sansztalan lenne előadni. A hazánkban élő japán munkaadóknál általános panasz, hogy a magyar dolgozó nem hűséges, ezer forintért átmegy a konkurenciához(egyébként a nőktől is ezért félnek, mert szerintük ők is kevésbé hűségesek a vállalathoz). Japánban azonban ezt kívánja a "giri".
Láthatjuk, hogy a japán mentalitás teljesen kizárja a karrierizmust. A feminizmushoz pedig az kell.

A másik a japán dolgozói szokásokhoz köthető. Eleve olyan munkaórák vannak, amit a nők nem bírnak. Így aztán a japán munkaadók jogosan tartanak attól, hogy női alkalmazottal csökkenne a produktivitás. Nem ritka, hogy 16 órát dolgoznak, heti 6 nap. Ez persze nem általános, de nem is annyira ritka. Egy nagyobb vállalatnál mindig vannak emberek, akik így dolgoznak. A többiek is 12 órát dolgoznak, utána pedig elmennek berúgni. Sőt, agglegények néha még prostizni is. Egy ilyen környezetben esélytelen, hogy egy nő érvényesüljön.

Ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a japán nők többségének eleve nincs olyan iskolai végzettsége. Az egyetemeken a diákoknak csak a 20%-a nő. Főleg mindenféle bölcsész szakokon tanulnak, amivel képtelenség elhelyezkedni. Egyébként Japánban vannak olyan egyetemek, ahol egyre kevesebb a nő(ott még nem feminizálták az oktatást).

A kérdés, hogy a japán nők kérnek-e az emancipációból? Te a blogon egyértelműen "csúnya, gonosz, elnyomó" patriarchális társadalomnak tartod őket. Pedig a japán nők már ezt sem nagyon tudják kezelni. A japán tinilányok között elég népszerű pornó a gangrape. A shibari(kötözős szex) ugyancsak népszerű a lányok körében, akárcsak a pedofil-gerontofil felállású mangák. Szóval mindegy, hogy mi, csak alázzák benne a nőket.

Sok japán nő egyébként arra panaszkodik, hogy a japán férfiak elpuhultak, ezért keresnek külfödieket. Ott a nyugati férfiaknak van egy rosszfiús imidzse, tehát őket tartják az igazi "maszkulin" férfi mintapéldányának. Ebből én nem azt látom, hogy a japán nők annyira "önmegvalósítani" szeretnének.
pszichonauta 2014.01.18 17:27:54
@__________________:

"A munkaórákat nem hiszem, hogy ne bírná a nő, ha a Kínai nők 12-14 órákat lehúznak a ruhagyárakban."

Azonban a kínai nőnek muszáj, különben nem tud mit enni. A japán gazdaság szerencsére még nem tart itt.

"A másik lényeges szempont, s erről nekem is igencsak hiteles forrásaim vannak, hogy a japán családszerkezet alapvetően működésképtelen."

Szerintem is, ezért kellene visszatérni a régi családszerkezethez, ami még a szamurájok erkölcsén alapult. A mostani családszerkezet egy átmenet a régi japán és a modern nyugati szerkezet között. Nem a japánok lelkivilágának való, kultúraidegen. Ha jól tudom, akkor az új(egyelőre csak készülő) alkotmányban ezt is orvosolni fogják, és visszatérnek a közösségi jogok erősítéséhez.

"Miért lenne esélytelen? Tudod hány nő csinálja ezt, már itt is?"

Megnézném, ahogy egy japán nő részegen elmegy a "haverjaival" egy bordélyba.

"Az oktatást a távolkeleten sehol nem "feminizálták", mivel feminizmus sincs úgy, mint errefelé."

Éppen ezt írtam. Ott még nem divat az amcsi rendszer(több ösztöndíj jár a nőknek), vagy az európai "több pontot a nőknek" rendszer: hvg.hu/egeszseg/20120314_becs_nok_orvosi_egyetem

"Közel sem annyira, mint a japán férfiak körében a femdom."

A femdom sztem nem annyira népszerű(persze, annak is van közönsége). Maximum számszerűen nézve népszerűbb(mivel a fiúk eleve több pornót néznek). A társadalomban aztán mégis az a helyzet, hogy a férfiak a irányítható lányokra vágynak, a nők pedig a domináns férfiakra.

"Kedvenc műfajuk a yaoi és a j-pop, illetve visual kei. Nézz utána, mik ezek. Amiket említettél, az inkább a férfiak körében lehet "igény". Segítségül néhány kép."

Ha eddig nem lett volna világos, én onnan helyből szerzem az infókat. Nekem ezek nem kizárólag a netről szedett információk. Ahogy japán lányokhoz is volt már szerencsém. Ezek a tapasztalatok nem teljesen a te verziódat támasztják alá.
Persze, tudom, hogy mi az a visual kei, ahogy a yaoit is ismerem. Meg még olyan borzalmakat, mint a gyaru-oh.

"A shibariról írt annak fényében különösen érdekes, hogy információim szerint japánban több férfi jár női shibari "mesterhez", mint ahány nő rajongana ezért a szubmisszív élvezetért. Ne abból indulj ki, milyen pornókban szerepeltetik a japán nőket. Azért ott is ugyanúgy fizetnek nekik, mint errefelé. :)"

Milyen információk szerint? A '70-es évektől egészen a '90-es évekig nagy sikerrel működtek azok a "színházak", ahol a férfi kötöző mindenféle huncutságot mutatott be a nőkön. Ezeknek az előadásoknak kizárólag női közönsége volt, és általában közülük ment fel valaki a színpadra.

"Érdekességként említem még ezen kívül, hogy japánban a legmagasabb azoknak a nőknek az aránya, akik "unalmukban" vérfertőző kapcsolatot létesítenek saját fiatal fiaikkal."

Ez inkább arra vezethető vissza, hogy oda nem jutott el Szodoma rémképe.

Ezért van az, ha egy japán fiú nem kapja meg a nőiességet a lányoktól, akkor könnyen fordul a homoszexualitás irányába. Természetesen ez nem általános, de gyakoribb, mint nálunk. A buddhista-konfucianista kultúráknak mindig része volt a "women for babies, men for pleasure"-mentalitás.
pszichonauta 2014.01.18 17:27:56
@No-Name01: Olvastam. A két cikkben is visszalátom azokat a könyveket, amikből a Japánfelderítőn dolgoznak. Mondom, mindenki ugyanazokból a forrásokból ír. Ezek általában magyar könyvek, félrevezető amerikai cikkek stb.
Ritka az a mitológiai figura, aki egész eposzt kap kizárólagos használatra, ráadásul úgy, hogy még egy másikban is szerepel. Még csak nem is istenről vagy félistenről van szó, hanem egy 100%-ban emberi kromoszómákkal rendelkező pasiról, aki nem különösebben erős, és nem is…..
pszichonauta 2013.10.28 00:50:49
:D
Tegnap a Kőbányai úti egykori Ganz-MÁVAG gyártelep területén lévő kínai piacon nyílt új OTP-bankfiók. Nemrég nyílt új bankfiók a piac közelében, minden bizonnyal az ott dolgozó kínaiak miatt készítette el legújabb óriásplakátját a bank, amin az „OTP bank” feliraton…..
pszichonauta 2013.10.26 14:15:21
@exkalibur: A fiók nem a kínai piacon nyílt, hanem a józsefvárosin, ahol ugyancsak több a vietnami. A "kínai piac" elnevezés már nem aktuális(bár gyakran még én is így hívom).
pszichonauta 2013.10.27 00:23:27
@Void Bunkoid: A rideg az, hogy mi viszont egyáltalán nem élünk jólétben, és majdnem ugyanolyan ütemben fogyunk :S
Kampányt indított az ENSZ Nőügyi szervezete a szexizmus ellen, méghozzá a Google keresések alapján. Ugyanis az automatikus ajánlatok, melyek bizonyos szókapcsolatokra feljönnek a keresőmotoron, a leggyakoribb keresések alapján, még mindig a nők erőteljes hátrányáról…..
                    Kár lenne komolykodni már az elején a média hatalmáról és felelősségéről, hogy miért suvadnak el a minőségi tévéműsorok, miközben a valóságshowkban kitenyésztett celeb világ minden apró…..
A sanghaji rendőrök továbbra is keresik azt a fiatal lányt, aki éjszakánként Sanghaj utcáit járja és előszeretettel mutogatja magát a város legkülönbözőbb helyein. 18+ FOTÓK Amikor a lány képei felkerültek a kínai "intranetre", hamar népszerű lett és mindenki…..
A magyar lakosság átlagosan jövedelmének mintegy ötödét költi élelmiszerre és étkezésre, szemben a Nyugat-Európára jellemző 10-15 százalékkal.Régi igazság, hogy egy ország minél gazdagabb, a lakosság a jövedelmének annál kisebb részarányát költi el létfenntartásra,…..
Szegény Bajnai Gordon, akármit csinál, tuti, hogy nem jó. Ha felszólal a Szolidaritás szobordöntögetős tüntetésén, akkor uszít és gusztustalan és az a baj. Ha viszont a beszéde után rögtön lelép, akkor félszívű, langyos és az a baj. Üljön fel a gázsütőre, mondja neki…..
A lovakat, a görögdinnyéket, a kézi aratást, de végső soron bármi mást játszi könnyedséggel szemlélő Fazekas Sándor agrárminiszter számított hosszú ideig a legtehetségesebb és egyben a legrutinosabb magyar megtekintőnek, de most komoly kihívója akadt Vona Gábor…..
Lehet-e választást nyerni a rezsiharccal? Van-e reális esélye a baloldalnak 2014-ben? Meddig tartható a Jobbik radikalizmusa? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről vitatkozott szerda este Kiszelly Zoltán politológus, Boros Tamás, a Policy Solutions igazgatója és Kovács János, az…..
Amikor a kínai nőt 2010-ben autóbaleset érte kómába esett. Közvetlenül a baleset után a kórházban derült ki, hogy gyermeket vár. Az orvosok úgy döntöttek, hogy megmentik a fiút, aki végül a baleset után öt hónappal császármetszéssel jött a világra. A kínai asszony,…..
pszichonauta 2013.09.26 03:12:51
Lassan Töhötömnek is itt kéne lennie, de üres a beton Ferihegyen. A'lmos vezért, a Sólyom Airways első vén madárját még augusztus közepén idehozták, hadd skubizza a 22 éves vasat a sok népnemzeti repülőbuznyák. Két napra jött volna, de 5 óra lett belőle, az ünnepség…..