Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HEL Blog

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor a „Reakciós Hadiállam” ideológiájának képviselője volt a világpolitikában. A „Reakciós Hadiállam” szemben áll a világias modernitással és a kapitalizmussal; eszményképe a hierarchikus kollektivista társadalom, amelyben mindenki „jó katona módjára” fegyelmezetten szolgálja a magát…..
A tudományos módszertan egy szűrő, ami elválasztja a hülyeséget a racionális és logikus dolgoktól. Ezt a szűrőt a világon mindenre rá lehet engedni, amiről már tudomásunk van akármilyen formában. Ha ráengedjük ezt a szűrőt "Isten"re, akkor abban a legtöbb vallási leírásból bizony csak a valós rész…..
HEL Blog 2019.01.23 08:19:12
Itt pattant ki a fejemből az ÖTLET a SEJTÉS:

Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia » Napi bölcsesség

2552 hozzászólásnál a panteizmus elemzéséből indult

valami ilyesmiből:

teizmus <-> ateizmus ?

monizmus <-> panteizmus - na az igen

...........................................................

A panteizmusban nincs teremtés.

Körforgásos ciklikusság jellemzi,

akárcsak a többi életciklust.

.........................................................

ŐsrobbanásIsten még zagyva, de

már pelenkázzák és tisztába teszik.

Több volt, Tűzijáték, Durr és zutty váltakozás.

Életciklus: Víz körforgása a földön. Ami az életünk egyik legfontosabb része.

..............................................................

Vagy lesz ŐsrobbanásIstenból egy szép kerek, középen icikepicike lukkal rendelkező fánkocska

Ami ciklikusan pörög saját magán belül.

A külső legszélesebb átmérőjén lévő dolgok szépen haladnak egyre beljebb és beljebb egymáshoz (fekete luk)

Aztán amikor ott átjutnak szépen kijönnek a másik oldalon és ott tágulgatnak.

Ameddig el nem érik a maxot és megint szükülgetnek.

................................................................................

Agyalj rajta, meg a MagnaFánk elméleten is.

Az emberi agy képes önmaga becsapására, de hát még a téridő kontinuum mire nem képes.

Összekeveri a jelent a jövőt és a múltat :-)

Egy kis távolság, sebesség, idő megváltoztatása meg se kottyan neki.

...............................................................................................

Isten ma zsíroskenyér

ŐsrobbanásIsten tegnap MagnaFánk és ma már MagnaZorb
Döbbenettel olvasom azokat a hozzászólásokat, amelyekben az emberek kárörvendek, hogy a köztisztviselők munkaközi pihenőidejét kiveszik a munkaidőből. Az érvelés egyszerű: a versenyszférában sem számít bele az ebédidő a munkába, most végre szembesülnek a való világgal a NER szolgái. De ahelyett,…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
HEL Blog 2018.10.12 12:56:15
@Le a spammerekkel:

Miután a parlament megszavazta a békeidőben történő kötelező sorkatonai szolgálat, tehát a sorozás eltörlését ezért 2004. november 13-án a HEL felfüggesztette működését.

A felfüggesztést igen nagy vita előzte meg, és sokan szerették volna a sorkatonai szolgálat eltörlését nemcsak békeidőre, hanem esetleges háborús helyzetre is kiterjeszteni.

Tehát kialakult egy olyan álláspont is, hogy a fegyveres szolgálat csak önkéntes lehet, akár béke-, akár háborús időben, és senkit sem lehessen akarata ellenére fegyverhasználatra és ezzel esetlegesen emberi élet kioltására alkalmas helyzetbe hozni.

Egy másik álláspont szerint a HEL további szerepet tölthetett volna be a jogszabály harmonizációban és a modern önkéntes hadsereg kiépítésében is. A jelenlévők közös megegyezése végül az lett, hogy egy fejezetet le kell zárni és a HEL működését fel kell függeszteni. A további célokat külön szervezetekben célszerű képviselni.

Az esetleges visszarendeződés és jogszabálykijátszás miatt egy Figyelő Bizottságot hoztak létre, amelynek az a feladata, hogy az adott esetekben „újraélessze” a HEL-t.

HEL záróközlemény 2004-11-13

„c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.”
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
HEL Blog 2018.09.19 08:49:15
@tiboru:

Csak megfelelően meg kell fizetni és becsülni a munkájukat.
Egyik helyen sincsenek megbecsülve jelenleg.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
HEL Blog 2018.09.17 12:33:02
Erkölcsös csak az önkéntességen alapuló profi hadsereg lehet

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából. 2000 április 14.

A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának.

he-liga.blog.hu/2011/12/14/hadkotelezettseg_nem_mas_mint_rabszolgasag
HEL Blog 2018.09.17 18:10:34
@tiboru:

Aki sorozást és hadba lépést akar, az vállalja a következményeit.

he-liga.blog.hu/2018/09/17/aki_sorozast_es_hadbalepest_akar_az_vallalja_a_kovetkezmenyeit
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
fáymiklós Kerényi Imre 2018.08.16 07:59:45
Nem hagy nyugodni, nem mintha olyan nagyon erős nézői-rendezői viszony lett volna köztünk, még a főműveit sem mind láttam. Nyilván ez is benne van, vagy inkább az, hogy bizonyos főműveit más sem látta, nem készültek el, ő maga mással volt elfoglalva. Jelen pillanatban teljesen mindegy, mi volt vagy…..
Onnan tudjuk, hogy valamiféle háborúban vagyunk, hogy a köznyelvben gyakorivá válnak az olyan szavak, amelyeknek normális békeidőben nincs jelentőségük, ilyen például a hazaárulózás. Ugyanis ha nincs országok között éles konfliktus, akkor ennek a szónak semmi értelme nincs, akkor árulók sincsenek,…..
HEL Blog 2018.06.24 12:57:54
Hadkötelezettség nem más, mint rabszolgaság

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából. 2000 április 14 .

"A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának."

he-liga.blog.hu/2011/12/14/hadkotelezettseg_nem_mas_mint_rabszolgasag
Pályaorientációs napok toborzással: nagy erőkkel készítjük fel a gyerekeinket egy nem létező háborúra..
HEL Blog 2018.05.09 09:38:43
Hadkötelezettség nem más, mint rabszolgaság

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából. 2000 április 14

A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának.

he-liga.blog.hu/2011/12/14/hadkotelezettseg_nem_mas_mint_rabszolgasag
Vajon igaz, hogy Magyarországon még mindig nagy kultusza van Kádár Jánosnak? Valós, hogy ma is megválasztanák politikai vezetőnek akár olyanok, akik nem is éltek az általa fémjelzett rendszerben? Lázár János az ügynöklisták kapcsán ezekre a kérdésekre tulajdonképpen igent mondott. Ha a dolgok…..
HEL Blog 2016.10.19 11:28:55
@vilagnezet.blog.hu: A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben és ma is. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.
Nívó Én nem védelek meg téged 2016.01.19 07:22:28
Szerencsére Orbán világossá tette, hogy nem lesz sorkatonaság, és gondolom, majd négyszemközt helyre teszi Kövért, hogyha a következő ciklusban is szeretne ingyenélő lenni, ne beszéljen hülyeségeket - de látok némi érthetetlen "romantikát" a katonasággal kapcsolatban, amit nem tudok hová…..
HEL Blog 2016.01.21 09:08:26
Hadkötelezettség nem más, mint rabszolgaság

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából. 2000 április 14

A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának.

he-liga.blog.hu/2016/01/21/hadkotelezettseg_nem_mas_mint_rabszolgasag
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
HEL Blog 2012.08.01 21:48:54
@telkoe:

Az 1970-es Tisza, Szamos, Túr árvíznél 3,5 éves voltam és a falut utolsóként traktorral vontatott szabad utánfutó kocsijára éppen hogy felfért anyám én és a néhány hónapos kisöcsém egy nagy dunnába lettünk bedobva. Az átszakadt töltés mindkét oldalán víz, amerre a szem ellát és a keskeny átázott nadrágszíjszerű földarabon csúszkált a traktor ide-oda. A vénasszonyok sikítoztak, imádkoztak. Apám dolgozott a védekezésben, de már akkor sem kézzel, hanem gépekkel tettek, amit tehettek. Ilyenkor már nem töltéseket emelnek, hanem inkább vízelvezető árkokkal, árterek töltésének áttörésével irányítják terelik a vizet, ahol még lehet.

Kézzel zsákokat pakolgatni bohóckodás. Ez csak arra jó, hogy a felelős vezetés elterelje saját megelőző és más szervezési hibáiról a figyelmet.
Egyre több minden marad meg a régi jó dolgokból. Megint egy pártállami múltat idéző hagyomány elevenedik fel a középiskoláknak tantervileg most frissiben előírt katonai alapismeretek tantárgy bevezetésével.  Magyarországon először a dualizmus idején próbálkoztak…..
HEL Blog 2012.04.24 10:17:21
@Dr. TaTa86: HEL aktivista vagyok és itt a helyem.

@tundrazuzmo: Remélem is hogy figyeltek.

Hadkötelezettség és az emberi jogok

"A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának
folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi
jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre
kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen
más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a
hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a
radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha
belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte
minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor
egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek
engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre
kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos,
akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van
alapja." -

Farkas Henrik
HEL Blog 2012.04.24 10:37:11
@tusuanzen: Nem voltam csókos és a rendszerváltás előtt már kibaszás volt az. Egyébként kár ekézni. Kiváló céllövő voltam és már korábban középiskolásként Kiváló Ifjúsági Vezető kitüntetést is kaptam, mert ált. iskolásoknak tanítottam kreszt, terepen való tájékozódást, lövészetet stb...Egyébként játékos formában a gyerekek oda voltak érte, de hát akkor még magam is gyerek voltam 14-17 évesen.
HEL Blog 2012.04.24 10:41:48
@tusuanzen: Tévedsz. Kiváló lövész, terep tájékozódó és sportoló is voltam. Mondjuk a század politikai katonai kiképzésre való beosztást már akkor kitolásként osztogatták. Éppen úgy, mint az ország egyik végéből átvittek a másikba. 700 km-re voltam a szüleim házától sorkatona.
Csapody Tamás, jogász-szociológus. Az Alba Kör és a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának tagjaként a kilencvenes években a sorkötelezettség eltörléséért küzdött.Az általános hadkötelezettség 2004-ben úgy szűnt meg, hogy nem szűnt meg. A tényleges sorkatonai…..
A "nem lesz hadkötelezettség" nyilatkozatok egyszerűen félrevezetőek és nem valósak, amelyeket a "... a hadköteles nyilvántartás vezetése..." 2011. december 05-én elfogadott törvénnyel kapcsolatos magyarázatok próbálnak sulykolni. Hadkötelezettség már több mint 100 éve, egészen pontosan 1868-tól…..