Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MetaLogika

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért létezik a tér és az idő? Merthogy nem léteznek, azért! Megjelent egy riport ezzel a James Orr nevű filozófussal. Általában fenntartással fogadom a filozófusokat, hisz annyi "rossz filozófia" van a világban, hogy igazából már szinte lehetetlen "jó filozófiát" találni, de ez a riport pláne…..
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
MetaLogika 2022.05.02 13:00:47
@Halibuli:

Az a hír járja, hogy egyik sem ... hanem ... DNS ügyileg vérrokonok.
Nem tesók, csak unoka testvérek.
Tehát családfa nem mutatja ki, mert félredugás eredménye.
Túlságosan baljósra sikeredett a Ne nézz fel című, sztárparádéval forgatott Netflix-film, a Ne nézz fel. Éppen ezért a csatorna és néhány neves kutató, köztük Jane Goodall felkérésére egy új, pozitívabb befejezést találtak ki. Adam McKay rendező szerint szatírikus allegóriájának kataklizmatikus…..
MetaLogika 2022.04.23 16:39:42
@6.Lenin:

Nem az a lényege ... azt eléggé elhumorizálják, meg még a vég után is a hülye és korrupt politikus alkat túlélt is kimászik a föld alól. A POLITIKA cikizése rész az tetszene neked.

Jómagam inkább kivágtam volna, vagy átírtam volna benne néhány apróságot. A bibliafan imádkozó csöves gyerek karaktere totálisan gáz és giccs. Gyanús, hogy fizetett és szponzorált jelenet volt. Oda is valami végítélet szektás őrültet, vagy agyzizist kellett volna berakni helyette.
MetaLogika 2022.04.23 16:49:55
@6.Lenin:

Ebben a filmben azért a többség, ahogyan a valós életben is csak a pénzre és a hatalomra hajt ... ja meg a szexre ... Még a TUDÓST is jól ábrázolják, hogy a sikeresnek megint csak az lehet, aki ott is a pénzre hajt ... mindenen átgázolva ...
MetaLogika 2022.04.23 17:55:46
@6.Lenin:

Te már egy tartósítószerekkel az érrendszerbe telibepumpált hulla vagy egy mauzóleumban, az avatárod szerint. Akiről már olyan filmeket sem gyártanak, mint amiről a poszt szól.
Úgy kezdődött hogy néhány matematikus fejébe vette, hogy a MATEK MINDENEK FELETTI, ....ÜBER, ... meg szárazabb érzés. ... Meg a Matek a tudományok führere, császára és királynője. Meg minden tudományok tudománya és alapja. Logikák logikája és mindent lehet vele helyettesíteni, az általános logikus…..
MetaLogika 2022.04.20 21:19:55
A dolog persze összetettebb és a kognitív tudománynak is köze van hozzá.

Úgy kezdődött hogy néhány fajankó matematikus fejébe vette, hogy a

MATEK MINDENEK FELETT .... meg szárazabb érzés ... Meg a Matek a tudományok császára és királynője.

Logikák logikája és mindent lehet vele helyettesíteni, még a filozófiát is a tudományfilozófiát is.

Tehát kitalálták úgy köbö 140-120 évvel ezelőtt a tudományfilozófiát helyettesíteni kívánó szándékkal a

MATEMATIKAI FORMALIZÁLÁST.

Voltak oda vissza csörték és akkor is már más matematikusok ostobaságnak tartották.

Túl sok értelme egyébként nincs is. Tudományfilozófiában semmiképpen és csak ártalmas.

Kb olyasmi, mint amikor előírták, hogy csak latinul lehet misézni.

Nehezebb megérteni a mondandót, ha átfordítják egy más kód és nyelvrendszerre, amelyet nem az adott ország és emberek nyelvezete.

Tehát elsősorban PARASZTVAKÍTÁSRA volt alkalmas a latin misézés és a formalizált matek nyelven való tudományfilozófálás is.

Most sem nagyon más a helyzet.

Amire meg az jellemző, hogy aki nem ért hozzá és nem is érti az is látszatra elismeri, csak hogy ne tűnjön butának. Ez a posztmodern filozófia humánetológiai magatartásmód. Számos kísértettel bizonyítva lett, hogy ez egy általános viselkedésforma.

Nos Gödel posztmodern filozófiai átverése és az azt elfogadók hozzáértésének a mimelése eddig tartott.

A matematikában sem lehetnek ÉRVELÉSI HIBÁK, mert azok az ott lévő bárminemű bizonyítási kísérletet STORNÓZZÁK.

Alapjaiban KO ....

Gödel első nemteljességi tétele meg nem más mint egy HAMIS Dilemma alapú logikai és érvelési hiba.
Olvasom minap a Zindexen az interjút Baán Lászlóval. Nagyrészt a frisch Bosch kiállításról szól, de azért szót ejt a Liget projektről is. Ez utóbbival kapcsolatos remek kijelentéseit röviden méltatnám is. Kezdeném az alábbi érveléstechnikai gyöngyszemmel: Először megállapítja, hogy az országos…..
  Magyar "nyilvános" WiCipédiáól idézek, ahol a szócikkek és tartalmuk elfogadása - nagyon sokszor - egy azt kisajátító klikk szavazásával és nem bizonyítással történik. : "Tartalmi (szemantikus) hibák Az érvelési hibák e fajtájában az alkalmazott következtetési forma esetleg formailag…..
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
MetaLogika 2022.04.10 11:02:16
Akkumulátorral kell társítani az új naperőműveket, ha támogatásra pályáznak
2022-04-10

villanyautosok.hu/2022/04/10/akkumulatorral-kell-tarsitani-az-uj-naperomuveket-ha-tamogatasra-palyaznak/

„A Pályázónak az Erőműegység Névleges teljesítőképességének legalább 10%-át kitevő névleges villamos teljesítőképességű akkumulátoros Villamosenergia-tárolót kell létesítenie, a Villamosenergia-tároló előírt teljesítményére vetítve legalább 1 MWh/MW névleges villamosenergia-tárolási kapacitással.”
  Päivi Räsänen egy Bibliával a kezében lépett a tárgyalóterembe. Gondolta volna bárki is az elmúlt kétezer esztendőben, hogy ez egyszer majd provokatív cselekedetnek számít Európában? Január végén indult a finn exbelügyminiszter ügyének tárgyalása. A bűne főbenjáró, rút és iszonyatos: 2019-ben…..
Longinus volt az a római katona, rangját tekintve centurio, aki lándzsáját a Golgotán Jézus mellkasába döfte. A Nikodémus evangéliuma című, negyedik századi apokrif iratban (Pilátus cselekedetei) szerepel név szerint is az a katona, aki a keresztre feszítést vezette és lándzsája hegyét Jézus…..
MetaLogika 2022.01.15 11:31:43
@Mira Viso:

A tudományban a nyuzópróba a tesztelés teljesen természetes. Amit meg meg lehet dönteni, azt meg is kell dönteni. ... de a judeokereszténység már utolsó korszakába lépett a teljese elhalás előtt. Ott már nincs teendőm.

Tömeges kigyógyulások Isten mémből
vilagnezet.blog.hu/2020/10/14/tomeges_kigyogyulasok_isten_membol

Tehát az ateizmust buktattam meg ...
Mikor kezdtük el a szexualitást a behatolásra és az orgazmusra csökkenteni?! Mikor vesszük végre észre, hogy a szex nem csak az orgazmusról szól, hanem sokkal inkább két ember kapcsolatáról. A szex két ember között megvalósuló szeretetkapcsolat, ami nem szűkíthető le csupán a…..
MetaLogika 2018.12.02 18:06:21
@tamask:
A felfoghatatlanság a legkönnyebben felfogható! - teljesen logikusak :-)
Az ők istenük neve Jahve. Érdemes ezt írnod. ... mert
egy agytrükkjük, hogy csak "Isten" -nek szabad nevezni Jahvét a zsidó Istent.
Mert különben nehéz letolni a sok nemzettudatos polgár torkán.
MetaLogika 2018.12.02 19:44:00
@exterminador:
Ez a jó módszertan: Gyógyítás

Gyógyító vakcina gondolatvírusok
istenteszt.blog.hu/2017/02/20/gyogyito_vakcina_gondolatvirusok_go_260
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
Eddig úgy volt, hogy a Fidesz politikája, Orbán Viktor kormánya megvéd bennünket a vallási fanatikusok rémületes világától. Ez az ígéret állt a Fidesz választási kampányának középpontjában. A Soros György által arcot kapott migráció-barát, migráció-segítő politikára, s a migrációban egyebek mellett…..
 „Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát.” (Péld 18,22) Éppen a keresztény öltözködési és magaviseleti szokásokról szerettem volna írni, amikor megtaláltam ezt a 2014-es cikket: itt. Röviden és tömören meséli el, hogy milyen nőtől…..
Lényegében teljesen mindegy, miről szavazunk, az ellenzékiek ellenállnak minden kormánypárti kezdeményezésnek, a kormány hívei viszont bármi mögé odaállnak, ha Orbán Viktor erre buzdítja őket. Lényegében ez a legvilágosabb üzenete a mostani kampányhajrának, hiszen úgy tűnik, az migránsügyben keltett…..
MetaLogika 2016.10.01 14:50:46
@TanNé:

Pártállam régen és ma is
A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben és ma is. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.
Ha feltűnően sok lenne az érvénytelen voksok száma, akkor az a rezsim módszerei elleni tiltakozásként értelmezhető. De ez a hajó már elúszóban van. Önbizalomhiány és kockázatkerülés. E két okkal magyarázom az október 2-ai, vasárnapi népszavazásról való távolmaradásra biztatók indítékát...
Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a…..
MetaLogika 2015.08.01 13:08:55
@csak egy néző:

Hogyan készül a keresztény?;
1.Távolítsd el agy agya 90%-át!
2.Töltsd az üregbe a bibliát!
3. Keverj még hozzá egy kis tudatlanságot és félelmet!
4.Ereszd ki a tömegbe, tv elé és iskolákba erkölcstan tanítani!
Mi, magyarok ugyanis egy keresztény, vallásos nemzet vagyunk, mindig is azok voltunk, már Krisztus előtt akárhányban is, sőt, a világ teremtése előtt is. A keresztény erkölcsbe márpedig nem fér bele az, hogy férfi férfival úgy háljon, ahogy nővel szoktak - utálatosság az az Úr…..
MetaLogika 2015.05.24 16:56:17
@TanNé:

Egyes vallások előírásai szerint szabad férfinak nőstény állattal nemi életet élnie. Fene az "erkölcsükbe"! Mert szerintünk ez is erkölcstelen dolog.
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
MetaLogika 2015.04.12 09:11:32
@Clyde Sandy:
Ja a keresztény egyházak lényegében egytől egyik zsidó szektáknak tekinthetőek. Zsidó az istenük, Jahwe, zsidó a megváltójuk, Jézus és zsidók a prófétáik is. Sőt még a pápák többsége is zsidó volt.
MetaLogika 2015.04.12 09:19:18
@Mustdestruction:

Ok, de melyik Istenről akarna tudni. Legalább 10.000 Istent teremtett eddig az emberiség. Nem az a kérdés, hogy van-e, vagy nincs-e Isten, hanem az hogy mennyi?
MetaLogika 2015.04.12 10:47:00
@Mustdestruction:

Ezt biztosan állíthatom, hogy marhaság. Hiszen az Isteneknek van Istene is, meg vannak fél, harmadolt és negyedelt Istenek is. A csak egy "Über Isten" van állítások azt azt állító betegségének, rögeszmés tévképzetének a diagnosztizálását segíti csak elő.
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
MetaLogika 2013.08.19 21:09:39
@tisztapista:

Hallottam egyszer egy mondást, hogy a vallást a közönséges népek igaznak tartják, a bölcsek hamisnak, a vezetők pedig hasznosnak. - Franklyn c. film

A te logikád alapján Kárár János is szent ember kellene, hogy legyen, mert behívta a ruszkikat. Felismerve a kor szavát.
Pézsma A nagy zabálás 2013.02.09 14:21:05
„Nemcsak az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek megsemmisített szabályait, de egy sor egyéb, az Alkotmánybíróság által korábban törölt jogszabályt az Alaptörvénybe ír be a koalíció. Úgy tűnik, a parlamenti többség tart az AB-től, mert azt is megszabják, hogy a…..