Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Környezettudatos

0 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
Környezettudatos 2012.11.24 07:37:44
@Környezettudatos: És még annyit, hogy a földelés klassz dolog, de ha van gyerekünk, akkor ne sajnáljuk a pénzt a fi relére! A gyerek élete megér egy 20000-est.
Környezettudatos 2012.11.24 20:02:50
@zsírvezér: Reméljük, hogy anyád nem olyan hülye, hogy bedugdos mindent a konnektorba kíváncsiságból. Anyósért nem kár, annak segítesz is. :)
Környezettudatos 2012.11.24 20:08:24
@ElPadre: Te inkább ne adj tanácsokat! És ez komoly, életek múlhatnak rajta! Tehát:

- nincs pozitív és negatív, ez váltóáram naivan
- színek: fekete/barna=fázis (ez ráz), kék=nulla és zöld-sárga/sárga=védőföldelés
- a bojler az, ami jellemzően vezérelt energiaellátást kap, (régen éjszakai áram) és az ilyennek nincs közös sínje (ez vasút akkor vagy nem?) sem semmi ilyen cafrangja, hanem direktben kell bekötni. Ez sajnos szabvány.
- ha nincs leföldelve a bojler, nem ráz. Akkor ráz, ha nincs leföldelve vagy rosszul és testzárlatos lesz

Te szerintem egy nem végzett asztalos lehetsz, hát ne okoskodj az árammal, mert nem fogod érteni, hogy miért győz mindig a bírkozó gép. :)
Giró-Szász: "Állandósul a magyar adórendszer, mindenféle kiszámíthatatlanságot száműzött az adórendszerből a kormány." 159. Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha ezt elhiszi! Most már minden állampolgár játszi könnyedséggel elkészítheti az adóbevallását? A cégek nem 3, hanem…..
Újabb frontok nyittattak a Bajnai-ellenes kampányban: nem csak BKV-buszokon, hanem óriásplakátokon is feltűnik Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet közös fotón árbázoló alkotás.Emlékeztetésül közölném, hogy körülbelül két évvel vagyunk a választás előtt, nincs napirenden…..
Környezettudatos 2012.11.23 12:19:18
@félázsiai 2llkedő: Dehogy nincs. Sikkaszt mind a két brigád...és bár te nem látsz bele, mert némelyik KÖZbeszerzés titkosítva van 50 évre (micsoda?! KÖZPÉNZ SORSA TITKOS EGY NAGYBERUHÁZÁS KAPCSÁN?!) de az ellenlábas bele tud nézni...legkésőbb négy év múlva. Tudnak ezek egymásról mindent, de kéz kezet mos. Ezért nincs számonkérés. Azt a szerencsétlen vén hülyét megrángatták, hogy legyen valami a kirakatban, de pl. demszky elő sem került, hagyó is lassan kimagyarázza magát, gyurcsány sara is szárad...szóval ez ilyen. Nem akarja a viktor, hogy kdierüljön az, miért csak egy okos vájár volt a hazai bányaiparban, aki meg tudta venni a munkahelyét. Szar lenne. Anikó asszony sarát ne is emlegessük, azért ő sem csak a sütő előtt süti az ország tortáját és ... de nem kell ide névsorolvasás. Ha nem vagy olyan hülye szemellenzős, mint a fidesz rajongó troll, akkor tudod te is, hogy az eltelt 22 évben színtől függetlenül loptak, lopnak és fognak is, mert nem teszünk ellene semmit. Mert a magyar emberen lehet a legjobban alkalmazni az oszd meg és uralkodj elvet a gyakorlatban! Nézz csak szét itt.
Környezettudatos 2012.11.23 16:50:11
@félázsiai 2llkedő: Nem is csak és kizárólag a 2006-os eseményekről volt szó.

Mindkettő alkalmazza.
Naiv ügyfél előfizetési csomagot váltott a T-Home-nál (nem írja, de biztos kisebbre), amit azzal jutalmaztak, hogy egy új emailcímet is kapott hozzá, a régit viszont szó nélkül törölték: A T-Home számomra megmagyarázhatatlan húzását szeretném megosztani, illetve véleményt…..
Környezettudatos 2012.11.23 06:55:23
@Manyecska: Édesanyád a gyökér. Ezt szögezzük le naívan. ...és az alma nem esett messze a fájától. De hát...ahogy esik, úgy puffan.
Környezettudatos 2012.11.23 08:18:57
@Manyecska: Stílus. ..na, az neked nincs.
István Lenovo Ideapad laptopja már többször megjárta a lengyelországi szervizt, mire felfogták, hogy mi a hibája. Igaz ehhez egy külön üzenetet kellett a gép belsejében hagynia papíron. Viszont amire ezt a küldetést megoldották, lett új: 2011. augusztus 25-én vásároltam…..
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
Környezettudatos 2012.11.22 21:24:05
@doggfather: Fent kell tartani a rendszert és a jogosultak számához viszonyítva kell fent tartani. Ez eleve pénzkiadással jár. ...és még el sem mentek orvoshoz.
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
Környezettudatos 2012.11.21 15:43:36
@nozz: A számokat ki határozza meg? Mert ha matolcsy, akkor 47000 forintból is meg lehet élni, tehát az a létminimum! :) Minden relatív ugye.
Környezettudatos 2012.11.21 16:00:52
@nu pagagyí: Hm. Vannak jó gondolataid...de így sosem jutsz be a parlamentbe! :)
Környezettudatos 2012.11.21 17:31:04
@hondamonda: Betegnek tetszik lenni? Miért csökkentett bármit is az oda befizetett forintocska? Ide is fizettem és oda is fizettem én meg a munkáltatóm. Az egyikről tudtuk, hogy ellopják, a másikat meg meglepetésszerűen kizsarolták. De kárt a többletmegtakarítás az államnak nem okozott. Egy petáknyit sem!
Napokon belül kezdetét veszi a Ferenciek tere átalakítása. Ezzel az egyik karakteres gócpontja számolódik fel annak a második világháború utáni városépítészeti hozzáállásnak, amely a városon belüli közlekedést autóspreferenciájúnak tekinti. Olyan önkormányzati és…..
Környezettudatos 2012.11.21 13:59:13
@Popeye76: Figyelj! Szerinted egy Raiffeisen kis cég? ...nos, náluk kikényszerítette a jó pár évvel ezelőtti helyzet, hogy nem bővültek tovább a belvárosban, hanem kiköltöztek a pusztába. Olcsóbb saját buszjáratot járatni. A székházukban ott vannak részlegesen, de bizony a bérlők is feltűntek. :)
Környezettudatos 2012.11.21 14:15:13
@Popeye76: No, direkt kiemeltem, hogy nem most történt ez, hanem jóval régebben. A parkolás volt az egyik ok, amiért messzire mentek.

Azt írtam, hogy nem akarok alkalmazkodni másokhoz semmiben, ez volt az első eleme a listának. A másik két eleme is igaz, akár tetszik, akár nem. ha egy gumit nem 275 kg erő tol az aszfaltra, hanem 325 kg, az a gumi, a futómű kopását bizony negatív irányba mozdítja el, pláne a hazai hol aszfalt, hol meg luk utakon. És ha nem 1,4 tonnát viszünk, hanem 1,6 tonnát, az minden megállásnál terheli a féket kicsit jobban, és minden indulásnál többletüzemanyagot emészt fel, amíg felgyorsítod 50/70/100 km/h sebességre. Ha folyamatosan haladsz egy jó úton (nem magyar, hanem jó), akkor alig mutatható ki többlet terhelés és fogyasztás. Egyébként pont ilyen stílusban kezdtek az ingyenélők is számonkérni és csak azt tudtam nekik mondani, amit neked. Én fizetem, én élvezem, mindenki más mehet gyalog vagy felfordulhat éntőlem. :) Bocs.
Környezettudatos 2012.11.21 14:16:38
@Popeye76: Ja, még annyit, hogy amikor egyedül autózom be budapestre naponta a munka miatt, akkor másfél hétig elég egy tank benzin, amikor hármasban mentünk, akkor egy hétig volt elég. Ez havi szinten egy tank benzin!
(Tévedésből, sőt, véletlenül elfogtunk egy levelet. Bár ne tettük volna. A részletek alább.) Tisztelt Faszlengetők! Jöttök itt a lóvétokkal, meg a nyígással, hogy mit baszunk el folyamat jelleg. Agyatok nélkül jöttök ráadásul, kistáskák. Na, de mivel látszik, hogy gecire…..
Környezettudatos 2012.11.21 05:03:05
@Dzoltán55: Ön háttal ül a moziban, forduljon meg naívan! A felvett pénz nem lett szétosztva, hanem ki lett ügyeskedve a projektekből...és nem lett szétosztva...legalábbis errefelé senki nem kapott szatyorban eurót, amire az volt írva, hogy: "atópájjábú nekedhő'".
A demokrácia alapját jelentő választójogot minden olyan szabály sérti, ami akár csak a legkisebb mértékben is, de szükségtelenül korlátozza annak gyakorlását. Márpedig ott, ahol létezik általános személyiadat- és lakcímnyilvántartás, amiből automatikusan össze lehet állítani a választói…..
Semjén plágiumügyét is komoly vizsgálódás után borította a hvg, akárcsak az „emberek elnöke” ügyét. A 122 oldalas dolgozat-szöveg több mint hatodát találták meg Glasenapp ’Az öt világvallás’ c. közismert művében, amely „minden könyvtár szabadpolcán elérhető”.…..
Környezettudatos 2012.11.20 08:36:58
@Önnek megyünk: Én elolvastam és egy doktori nem így néz ki. @Muad\\\'Dib: A legtöbb doktori annyit is ér. Én azonban tudok jó pár példát a tényleges önálló munkára, sajnos akik ezeket a doktorikat írták és a munkát elvégezték, nem a magyar parlamentben alukálnak mielőtt keresztényi módon mészárolni indulnának az egyre fogyó vadállományt, nem is a Magyar Tudom Ányos! Akadémián ücsörögnek pénzt húzva a semmire, hanem mind azonnal elment külföldre, olyan országokba, amelyek a világ élvonalába tartoznak technológiai szempotból és MUNKÁVAL keresnek annyit, mint a semlyének szunyókálással.

Akik olyan doktorit írnak, amiről te beszélsz, azok itthon maradnak, mert senki a világon nem kíváncsi rájuk. Ezek ilyen lódoktorok...vagy füves emberek. Ezek jutnak a magyarságnak, mert itt semlyének, smittek ítélik meg, mi is az a munka. Itt fényember zálogházas mulatós és legfőképpen pataky attillák diktálják a "tutit" és ezt kajálja az emberek többsége. Na, ezek a doktorik annyit is érnek.
Egy bocsánatkéréssel tartozom, szeretném megkövetni az LMP-t ezért a bejegyzésért. Az elnézésem természetesen nem vonatkozik azokra akik a csatlakozásra szavaztak, és különösen nem Szabóra, Jávorra, és Karácsonyra. Én a magyar politikai élet pártjait csak a különböző…..
Környezettudatos 2012.11.20 08:08:42
@waldorfbalcon: Azért ez nem igaz. Szerintem igenis ideje lenne már, hogy az elmúlt 22 év brigádját kiközösítse végre az ország, amit csődbe vittek. Az Együtt1989-2014 egyesület tulajdonképpen így épül fel: MSZP+FIDESZ+többi kicsi. Na, ezzel semmilyen kompromisszumot nem kell kötni. Ezt börtönbe kell vinni és kész.
Olyan konyhai eszközöket láttunk ma a szentendrei Skanzenben megtekinthető izgalmas kiállításon,amelyeket szerintem a legtöbb családból össze lehetne szedni a hétvégi házak sufnijaiból vagy a nagymama spájzszekrényéből. Az 1945 és 1980 közötti lakáskultúra változását…..
Környezettudatos 2012.11.19 12:24:13
@Virtusblog: Pedig a mákdaráló ott díszelgett az ABC-ben a kávédaráló mellett.
Szép kis film. Megható, szívet melengető. Lenne. Ha nem lenne ennyire álságos az egész. Hiszen senki nem azért megy el ebből az országból, mert az a hobbija, hogy felnőttként a nulláról induljon el az élet rögös útján. Pár évvel ezelőtt én elképzelni nem tudtam volna, hogy…..
Környezettudatos 2012.11.18 22:18:44
@Tadt: "...Aki nem megy el, mert megelégszik "Szép Magyarország gyönyörű tájai"-val, az pedig vagy iszonyatosan ostoba és előbb- -utóbb a budapesti látképet a margit-híd alól figyelheti, vagy nagyon jól keres..."

Aki ilyet ír az vagy nagyon ostoba vagy még ostobább. Gondold tovább ezt, mert hülyén fogsz meghalni.
Környezettudatos 2012.11.18 22:20:59
@online távmunkás: "...de szerintem nem sokszor emlegetik pozitívan a szülőket,..."

Elég szomorú. Tudod azok a szülők csak pozitívan nyilatkoztak az általad említett tahó kölkükről, lemondtak értük mindenről...a minimum az, hogy tisztelettel és szeretettel beszél róluk a gyerek. Ha nekem ilyen kölköm lenne, agyonverném, de nem hagynám, hogy az anyjáról így nyilatkozzon.
Környezettudatos 2012.11.18 22:49:20
@Tadt: Nem a szépségről van szó. Amit idéztem, azt gondold tovább. Szép helyek mindenhol vannak és sehol nem tartanak ott, ez tehát irreleváns. A hazaárulózás pedig divatos dolog manapság, de nettó ökörség, ahogy az esetek 99,99%-ban használják. Azért, mert valaki elmegy a jobb/könnyebb boldogulást keresve, minden, csak nem hazaárulás. Vannak országok, ahol ezt ösztönzik is, mert tudják, hogy előbb-utóbb hazamész, ugyanis olyanok a körülmények, de ha eltöltesz máshol pár évet, vagy több időt, akkor hasznos tudással és tapasztalatokkal hazatérve értéket adsz az adott országhoz. A mi hazánkban jelenleg elég együgyű népség lakik, egyszerű, jelképekben gondolkodó, felületes és lusta embertömeg. Elsődlegesen ezen kellene változtatni. Ez mindennek a gyökere.
Városi túlélő Az EDC-készlet 2012.11.18 14:13:33
A prepping lényege az, hogy mindig, minden esetben próbáljuk maximalizálni a túlélési esélyünket. Reaktív gondolkodásmód helyett proaktívan igyekszünk cselekedni, azaz inkább elkerüljük a bajt ahelyett, hogy a menthetetlent próbáljuk megmenteni. A kulcs tehát az előrelátás,…..
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
Környezettudatos 2012.11.18 09:25:49
@Pan Modry: Kellett neked divatmajomnak állni és ipad-et venni...buzernyák.
Ahogy egyre közelebb kerülünk december 21-hez és vele a feltételezett világvégéhez (de legalábbis a számtalan feltételezett világvége egyikéhez), a felkészültebbek már az utolsó simításokat végzik a bunkereiken, melyekben terveik szerint átvészelhetik majd az…..
Környezettudatos 2012.11.16 11:47:36
Németh Lászlóné aláírásával megjelent a sokak által várva várt dohány koncessziós kiírás - az anyagi kérdésektől eltekintve nem lettek sokkal okosabbak a piac szereplői, a minisztérium pedig a problémahalmazt és az ezzel kapcsolatos kérdéseket elegánsan átlapátolta…..
Hatósági eljárás indul a Szimpla kert ellen "tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt". A szórakozóhely azzal vétett a közösség ellen, hogy " a nevezett a szórakozóhely előtt engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló létesítettek, parkolóhely…..
Környezettudatos 2012.11.13 18:38:37
@veny: Hülyeségeket írkálni a hitvilágodra alapozva méginkább közösségellenes.
Környezettudatos 2012.11.14 05:38:55
@veny: Ne cicázz, nem ráztam a seggemet melletted a radiátor demonstráción.
Kaotikus állapotokat jelentenek a számhordozni igyekvő ügyfelek az összes mobilszolgáltatónál. Ha épp nem utasítják el a kérelmüket, akkor sem történik semmi. Úgy látszik nem sikerült felkészíteni az infrastruktúrát a 48 órás átvezetésre: Minap olvastam a…..
Környezettudatos 2012.11.13 19:52:26
@Kelpo: Nézz ki rajta és meglátod milyen az idő.
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
Környezettudatos 2012.11.13 17:29:05
@tlvajferi: Az analfabetizmust is be kéne tiltani és akkor te sem írhatnál ide többet. Akár el is mehetnél valahová Afrikába, ott menő, de legalábbis általános az ilyen divatholmi.
Nem olvastam a törvény szövegét, hiszen még hatályba sem lépett, de a hír így szól: Az új szabályozás szerint a pártok kampányidőszakban a sajtóban csak a közmédiában és a nyomtatott lapokban hirdethetnek, kereskedelmi tévékben és internetes lapokban…..
Környezettudatos 2012.11.13 08:18:17
@Hálás Hazafi: Jó nagy marha vagy.
Simlis blog Az asszony ingatlan... 2012.11.12 13:29:48
Az egész most májusban kezdődött. Nem is, 2011 februárjában, mikor beköltöztünk ebbe a 74 nm-es, baszom nagy polgári lakásba. Önállósodni akartam és saját háztartást vezetni. Hadd szóljon. Igazából nem panaszkodhatok: nem egy 20 nm-es lyukért kellett havi 50 000-et fizetnünk,…..
Környezettudatos 2012.11.12 19:51:50
@Miett2: Kalap utca és környéke.
Dehogyis Bajnai az ellenzéki szuperfegyver!Hanem például a szenátorasszony. Aki megszólalt. Újra. Minden megszólalása aranyat ér: az ellenzék számára. És aki mindezért a fizetést adja neki, az nem veszi észre. És szerencsére nem prototípus ez a fegyver. Vannak még. Itt van…..
Egy nem annyira vicces, viszont elgondolkodtató videó a The Kloons komédiacsapatától, akik kb. egy percben vázolják fel a Google, mint legújabbkori nagy testvérrel szemben támasztott személyiségi jogi aggályaikat. A Streetview-n belül a Google által lefotózott vidéken böngészgetve…..
Környezettudatos 2012.11.09 21:38:51