Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OroszBalázs

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG A Zongora 2013.02.15 08:00:00
            Egy hangszer sok célt szolgálhat a színpadon. Lehet díszlet, lehet kellék, és persze lehet (ki gondolta volna) játszani is rajta. Adhat zenei aláfestést a jelenetekhez, kifejezhet egy hangulatot, érzelmet, és persze…..
2013. február 5. - Májlájt Befejeztük a Májlájtot. Végignézve az előadásokon, elég hullámzó teljesítményt és nézőszámot figyelhettünk meg, de szerencsére sokszor sikerült olyan színvonalon előadni, ahogy mi azt elképzeltük. Természetesen volt néhány baki is; le nem…..
Egy-egy hibázás, szövegtévesztés, elbambulás, rossz mozdulat tud olykor kellemetlenségeket okozni, de néha jól sülnek el. Személyes tapasztalataim szerint akár jól, akár rosszul „sikerül" egy baki, vagy kizökkenti kisebb-nagyobb mértékben a játszót, vagy észre sem veszi, vagy…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Zene 2012.12.14 15:00:00
Hogyan segítik a színházon kívüli elfoglaltságaim a színpadi létet? Nehéz kérdés, ugyanis inkább a színházi munka segít az azon kívüli tevékenységeimben. Van kivétel, szám szerint egy. Persze azért megosztom veletek. Az iluska.wb-ben (az első előadásban, amiben benne…..
Hát, ismét eljött a hétvége. Már akinek, hiszen holnap munkanap van. Sajnos. Szerkesztőségem azonban eddig tartott. Köszönjük a figyelmeteket, és reméljük, jövő héten is olvastok minket! ..
Jó reggelt, sziasztok! A következő öt napban nekem van szerencsém szerkeszteni színházunk blogját. Eheti témánk a színészeink személyes élményeivel, tapasztalataival, módszereivel foglalkozik. Hogyan készülnek föl egy-egy előadásra? Hogyan bújnak bele a szerepükbe? Mit…..
Mindenki hallgat zenét, mindenkinek van kedvenc zenekara, száma, előadója, stílusa. Olyan mértékű függőséget tud okozni (durván hangzik, de azért ne tessék durván érteni), hogy az ember meg tud őrülni, ha napokig nem hallgat zenét. (Kipróbálták már? Én még nem mertem...)…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Kérdés 2012.11.02 15:00:00
Van ma feszültség Magyarországon cigányok és nem cigányok között? Van. Kell ezzel foglalkozni? De feltehetném így is a kérdést: lehet ezzel nem foglalkozni? Azt hiszem, mindenkinek van kialakult képe a cigány - nem cigány viszonyokról, mégsem merjük felszínre hozni a…..
Májlájt. A Fészek-történelem talán leghosszabb próbafolyamatával és legátfogóbb felújító próbájával rendelkező előadása. Felújítás? Inkább átépítés, persze meghagyva az alapozást és a főfalakat. Az eredeti szövegkönyv fele kihúzva, egyik szereplőnk kilépett,…..
- Színház.- Színház?- Színház.- Színház?- Igen, színház!! Most, hogy végre sikerült megbeszélnem magammal a következő néhány sorom témáját, a következő aggaszt: erről csak néhány sort? Oké, ígérem, rövid leszek, kihagyom a gyermekkori Dzsungel Könyve élményeim…..
2012. május 17. - májlájt Soha nem fordult még elő rövid Fészkes életem alatt, hogy egy előadáson, amiben játszom, ne legyen ott a rendező. A csütörtöki volt az első ilyen alkalom. Ráadásul hetek óta nem játszottuk a májlájtot, így próbálni kellett az előadás előtt, amit…..
2012. április 14. - májlájt A szombati Májlájt premier nem csak egy kezdet, hanem a próbafolyamat vége is. Nagyon szerettem dolgozni rajta. Örülök, hogy végre eljutottunk idáig, de közben tudom, hogy hiányolni fogom az elmúlt öt hónapot. Persze lesz még vele meló, de ezt az…..
Az elmúlt két Májlájt próba (bár azt is mondhatnám, hogy az elmúlt hetek Májlájt próbái) elég zűrösen alakult(ak). A színházban lévő hosszadalmas ablakcserét, az előadásokat, a főpróba heteket, és más darabok próbáit kell összeegyeztetni, és mivel minden szereplő tanul…..
Agyalás, agyalás, próba, agyalás. Hetek óta. Nagyjából így teltek a mostani (péntek-szombat-hétfő) alkalmak is. Mivel közösen írjuk és találjuk ki a darab nagy részét, és nem csak egy szövegkönyvet meg néhány instrukciót kapunk, így természetes, hogy sokat kell gondolkozni…..
2011. december 6. - iluska.wb Érdekes volt az utolsó előadásra készülni. Egyébként is mindig mindent széthagyok és elfelejtek, de most idegeskedtem is, nehogy ma is ez legyen. Bár a pengetőimet mindössze ötször hagytam el, a gitáromat majdnem elfelejtettem behangolni és a székemet…..