Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonthana

15 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pi élete nem klasszikus hajótörés-történet. Az egyszerre hindu, katolikus és muszlim Pi Patel lélekemelő meséje hitről, élni akarásról szól, amelyet terápiás célra írnék fel cinizmus és fásultság ellen. Utoljára Tom Hanks tudta elérni azt, egy lakatlan szigeten…..
    Megmondom a frankót, hogy most nem kifejezett céllal ’ragadtam billentyűt’ (ahogy azt manapság sok nagyokos, illetve kevésbé nagyokos szokta volt  mondani) hanem mindössze szenvedéseim, nyűglődésem, pepecselésem akartam kiereszteni magamból, mielőtt…..
 ’I was the black sheep of the family’ -  ahogy a dal mondja. Ahogy a lépcsőfokokat gyűrtem a talpaim alá, az jutott eszembe: „Ha ez most egy film lenne, ebben a pillanatban kellene megjelennie a Jótündérnek, a Megváltónak, Akárkinek” Persze hogy…..
Stephen King megöregedett, és sajnos úrrá lett rajta a süppedős melankólia és a keserédes nosztalgia. Stephen King érzelmileg egyre sebezhetőbb, és kiszolgáltatottabb lehet, más magyarázatot ugyanis nem nagyon találok a Lisey történetére. A szerkesztőt pedig nem merem…..
fonthana 2009.11.04 23:32:44
Üdv,

Örülök ennek a fórumnak, mert nálam is itt hever már hónapok óta a Lisey története, és azt kell mondjam, hogy még nem jutottam túl az ötvenedik oldalon..valahogy nekem nem jön be, King ilyen jellegű regénye, bár hangsúlyozom, hogy lehet "beindul" a könyv, de addig is el kell jutni..
Nekem King mester könyvei közül hasonlóan olvashatatlanok voltak, a Mobil (70%-át elolvastam, tovább nem kötött le), az Álmatlanság( ebből asszem 100 oldal maradt hátra, de valahogy az öregember hallucinációi az ufókról,meg az abortuszellenes tüntetők, már nagyon lagymatagok voltak), A Bilincsben (itt megfordult a fejemben kb. a 100. oldalon, hogy: "Uramisten!Most végig arról lesz szó, hogy kikötve marad a főhős és jön egy képzeletbeli csontváz, és attól kell megijedni?na, ez a regény az, amit nem is akarnék befejezni!) akkor a Tóparti kísértetek(könyörgöm!hanyadik bőrt húzzuk már le arról, hogy a főszereplő mitad isten , egy író New Englandben?) ,Atlantisz gyermekei (itt meg a politikai-háborús felhang tette mérhetetlenül unalmassá számomra).

Ennyit Stevie "fikázásáról" :)
A legjobb művei, kétségtelen, : A Hasznos Holmik, Rémálom a sivatagban , Rendcsinálók, A Végítélet, a rémkoppantók, és természetesen a Remény rabjai.

Ezek igazi, KING-ek, ezek a legfrankóbbak!!!Ezek az írás gyöngyszemei!
oké, szeretem én a Carrie-t, a Cujo-t, meg az Állattemetőt is, de ezek olyan "ponyvaszerűek", mégha oly nagyszerűek is, de nem vetekedhetnek egy Végitélet-féle összetettséggel, remek jellemábrázolással, stb...Az Állj ki mellettm, valóban jó, s megható, nagy kedvencem az is, a Rémület a sivatagban meg szerintem a legizgalmasabb,(TAK!) mind közül..ahogy lefesti a környezetet, ott tényleg összeszorul az ember gyomra..pozitíve, persze ;)

És persze a Blaze is jó, de nem tudtam meghatódni, bármennyire is írta az előszóban King, hogy morzsolgatni fogom a könnycseppeket.. :)

És végül megemlíteném a Ragyogást, meg az AZ-t. A Ragyogás-t láttam filmen, Jack Nicholsonnal, és mikor elkezdtem olvasni, egyből ő ugrott be, meg túl soknak találtam a gyerek magánbeszélgetéseit a fejében, szóval nem tartottam izgalmasnak egyáltalán, kövezzen meg, aki akar, nekem nem jön be, és az AZ meg iszonyat hosszú, az első kötetet elolvastam, a másodiknak még neki kell gyűrkőznöm, de sajna nemtom lesz e hozzá kedvem...
A Talizmán viszont KIVÁLÓ! (Itt és Most!)

A fekete ház meg csak arra vár, hogy nekiveselkedjek!

Bocs a kuszaságért, és üdvözlök minden King rajongót!!!

:)
Sarah Connor Krónikái...Remek egy sorozat,mindenkinek ajánlani tudom. Persze sokaknak nem tetszik, túl szentimentálisnak találták, az akciók számát keveselték, vagy túlontúl zűrzavarosnak (főleg a 2. évad) tűnt nekik.Tény, hogy nem egy Prison Break-szintű pörgős sorozat, ám ez…..
Telnek az évek.Megállíthatatlan.Hova lett már a vidám, zsivalyos gyermekkor, minden bajával, ellenszenvével? Hova lettek a reménnyel teli mindennapok,amikor még tényleg hihettem abban, hogy húszévesen cégvezető leszek titkárnővel, és Ferrarival..Sokat mondták már akkor is, hogy…..
Fórumokon és blogokon rengetegen szidják a mobilszolgáltatókat a sávszélesség drasztikus csökkentése miatt. Tavaly december elején, a sikeres eredménnyel zárult HSDPA-túra értékelése után megírtuk, hogy a mobilcégeknek lelassíthatják a hálózati forgalmat, hiszen az…..
fonthana 2009.01.12 20:43:55
@winyetta: Jól van na baszod...180 Megára gondoltam:))baszki:P
fonthana 2009.01.12 20:46:04
@txbx: Moderál csak baszod!Asszed beszarok a magadfajta kiskirályoktól? Ilyen idióta önkényesnkedő buzik miatt tart ott a társadalom ahol tart..megosztottam a véleményem ennyi...de nem fogom legközeleb...az egyik faszjancsi lekorlátozza anetem, a másik mega szövegemet?Álljon már meg a baszakodás farokverő kacagányok!!!
fonthana 2009.01.12 20:46:05
@txbx: Moderál csak baszod!Asszed beszarok a magadfajta kiskirályoktól? Ilyen idióta önkényesnkedő buzik miatt tart ott a társadalom ahol tart..megosztottam a véleményem ennyi...de nem fogom legközeleb...az egyik faszjancsi lekorlátozza anetem, a másik mega szövegemet?Álljon már meg a baszakodás farokverő kacagányok!!!
  „Újév köszönt be ismét, megjelenik,Nem kímél senkit, vicsorog s itt hagy bennünk jó pár tüskét,tovalép,Nem kér s nem is ad haladékot,Semmivé lesz de bennünk hagyja az Óév okozta összes rosszat, és sokkot…”  Évösszegzés –…..
1.        Az asztalnál ülő társaság tagjai,a legnagyobb jóindulattal sem voltak józannak nevezhetők.Igen rég,úgy reggel 9 körül érkeztek,és azóta bizony jó pár kirgli mézsör,illetve különböző párlatok gurult le a torkukon.Végre eljött az este,mikor igazán elemükben érezhették magukat!Eljött a…..
„..Először csak egy apró pont,Fölé tornyosul a horizont,Kietlen tájon, kopár földeken,Aranyló Nap alatt jön felénk csöndesen. Lépteiben minden múltja,Ahogy tapodja, tüskeként szúrja,Szelíd tekintetével kérdőn néz reánk,Magánynak Bús Harcosa, megérkeztél…..
 " Az élet nem bonyolult, csak Te teszed azzá!" - hangzik el többszáz szájból nap, mint nap. Ezzel nem értek egyet.Hisz miről is van szó? Arról, hogy nem nyugszunk törődünk bele abba, hogy a dolgok úgy vannak jól, ahogy vannak, hanem ágálunk a sorsnak,…..
Új idők járnak. Túl kell lépni a múlton. Holnap megpróbálok elkezdeni egy harmonikusabbanak Ígérkező jövőt. Nem tudok még túl sokat róla, mi fog történni, és hogy, de meg kell próbálnom.Amit igazán szerettem volna, rendre kudarcba fordult. Van,mikor az ember azt mondja:…..
Mikor ezekeket a sorokat Írom, még 3 nap van a Fordulópontig. Hangulatom nagyon rossz. Az  elmúlt napokban sok minden történt. Annyira letör a rosszullét néha, hogy nem cselekszem felelősségteljesen. Belémkötött Cékla-uraság, Ricsi, és még páran. Zizi labor fejjel ébredek…..
  Hősünk, Ponie Boy megint elszállt. Több mint 10 és fél napig bÍrta megállás nélkül..aztán azon a kellemes reggelen nem tudta megállni..és felemelkedett. Magával ragadó, fenomenális érzés volt, ahogy a hétköznapok rozsdás láncai lehullottak róla egy…..
Újfent csak elgondolkodtam azon, hogy mi lenne a megfelelő lépés a jövőre nézve. Békésen kerékpároztam haza egyik kedvenc helyemről, a Dombról, ahol napi szinten igen izzasztó, és felfrissitő gyakorlatokat lehet véghezvinni, mikor ismerős arcot,és a hozzá tartozó, újdonság…..
  „..Sütött a nap, délután felé tendált az idő..Az első félidőben nem volt nagy a hajtás..Furcsa mód nem öltözőbe, hanem egy deszkakerités mögé mentünk el lazÍtani, és kipihenni magunkat…Szusszantam egyet, s lehunytam szemem…mikorra kinyitottam,…..
HItvány, KOrcs KUtya élet, röviden HIKOKU élet.Általában azok rendelkeznek vele, akik nem látnak boldogulást, értelmet, vagy lényeget életükben. Akiket nem várják haza, akiket nem vesznek emberszámba, akik körül lehet bármennyi ember bármennyi vidámság, mindig magányosak, és…..
  Eljött hát ez a nap is. Valami azt súgta, nem fog elérkezni, de tévedtem. 25.Sokan azt mondják: a legszebb kor, meg még előttem van az élet, meg hogy most vagyok erőm teljében, és egyéb badarságok..BULLSHIT!Badarság, duma az egész. 25, az egy negyed évszázad, az már nem…..
(Sajna a ripre ráégették a francia szöveget, ez van, mi sem értjük.) Naszóval, ott hagytuk abba, hogy Szukre lenyúlta a Vidám Fijjug nyugdíjalapját, Tíbeg meggyőződése ellenére sem ölt meg sekit, Link elszaladt Eldzsé nevű ivadékáért, a Geci Ázsiai Kormányügynök telefonon…..
Mandiner blog Hivatalos tolvajok 2007.10.16 13:41:00
Van itt nekünk egy MATÁV-ból T-commá alakult mamutunk. Ha csak benézel hozzájuk, máris kiürül a zsebed, pedig nem jó a szolgáltatásuk. Ez van, ezt kell szeretni.Meg akartam szabadulni tőlük és költözködéskor büszkén lemondtam őket, hiszen már havi 10-20 ezer forintokat…..
labdabiztos Lengyelek? Lemosva! 2007.10.18 01:08:00
Azt tudtuk, hogy nyerünk.Hogy a Vanczákkal megfejelt védelem szilárd lesz, mint a hatnapos rizsfelfújt, azt még mi se tudtuk.Így azonban a húszéves nyeretlenséget megszakítva, a lengyeleket is lemostuk, 1-0 ide.Fiatalítás forever! Na már most: pár hónap alatt megint előállt a…..