Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rézfaszú

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..
Rézfaszú 2012.02.08 09:15:57
@2,4-2,7: A MALÉV pont hogy nem volt világszínvonalú, olyan pénztemető volt, amit már régen meg kellett volna szüntetni.
Pont olyan állami adóssággyár, mint sok állami cég.
Persze átszervezésekkel szépen kimazsolázták azt, ami értékes és azt elprivatizálták, majd visszavásárolták drágábban a magánbefektetőktől és maradt egy adósságokkal tömött váz.

A nyugatiak nem éppen dolgoznak jobban, én Angliában tapasztaltam, hogy a bevándorlók sokkal szorgalmasabbak, mint a helyi munkavállalók, akik gyakran meg sem jelennek időben munkakezdésre. Egyszerűen a társadalmuk jobban szervezett, kevesebb az eltartott, hazai tulajdonú cégek vannak, nem egy külföldi cég épít majd bont le gyárat 5 évente, nincs ilyen örökségük, mint nekünk és kisebb a korrupció.
Ha nem lenne minden közbeszerzésen 20% korrupciós felár, az nagyon szép lenne, de ez a rendszer már így van beragadva, máshogy talán nem is működne már, függetlenül attól, hogy MSZP, Szadesz, vagy FIDESZ van hatalmon, ez egy szemét ország.

Orbán nagyon szépen benyalt a saját híveinek, de szerintem akiktől lenyúlta a nyugdíj megtakarításokat, valamint a minimálbér körül kereső tömegeket nem győzte meg. Azok csak azt érzik, hogy fillérekből élnek, és még örüljenek, hogy van munkájuk.
A jövő szavazóit is sikerült az ellentáborba üldözni azzal, hogy sok ezer fiatalt fosztanak meg a továbbtanulás lehetőségétől.
Ezeket a rétegeket nem hatja meg egy Gretzky idézet.
Azt nem mondom, hogy ezek most hirtelen megvilágosodva rohannak Gyurcsány és Bajnai zászlaja alá, inkább a Jobbik támogatottsága erősen nő minden olyan intézkedéssel, ami a csórókat még csóróbbá teszi.
A Malév leállásával a budapesti utazóközönség régi - új egyenruhába öltözött légikisasszonyok mosolyában fürödhet vagy rendelhet majd tőlük ételt - italt, ahogy a pénztárcája engedi...
Az e heti posztunk egy igazán követendő példa, mindenkinek, aki változtatni szeretne, de nem tud nekikezdeni. Interjúalanyunk a Dagadt Köcsög blog szerzője, aki hosszú utat tett meg a mostani állapotig, de ma már a legmélyebb álmából felkeltve is le tudna futni egy félmaratont. A…..
hogyvolt VV5 - 1X137 2012.02.01 19:15:00
Na az van, hogy eléggé kínban vagyok. Egyrészt lófasz nem történt az öfiben, ezért be kell valljak ilyeneket, csomószor visszapörgettem Lilut, hogy megnézzem, a felsőjén meztelenül van-e a pasi (Elvis?) és még mielőtt a nem túl kedves kommentelők lecsapnának a szavak megett…..
Rézfaszú 2012.02.02 09:40:08
Szakadjon le a kezem, ha én egy sms-t is küldök mindenféle hátrányos helyzetű gyerekek állítólagos megsegítésére.
Dolgoztam alapítványnál, látom, hogy az adományok 90%-a elmegy reprezentációra, működési költségekre, marketingre, kézen-közön elfolyik.
Nem mondom, jól éltem ebből, de hogy én adakozzak? Kutyafaszát!

Amúgy ez a minden gyerek lakjon jól program hatalmas bukás volt már korábban is.
1. a családok már másnap eladták a kisállatokat, olcsó pénzért
2. akik próbálkoztak, azoknak többe került a táp és takarmány, mintha elmentek volna a tescoba és megvették volna a kész húst
3. nem értenek már falun sem az állattartáshoz, kicsiben nem feltétlenül gazdaságosabb, mint egy nagy állattartótelepen, sőt, többnyire azért hagytak fel korábban a tartással, mert nem versenyképes
4. egy Hegedűs Zsuzsa nevű kampós orrú szociológus szervezi az egészet, aki korábban papíron látott csak falut és mélyszegénységet
5. ő minden kudarcot sikerként könyvel el a médiában. Amikor szembesítették azzal, hogy szinte minden család elkótyavetyélte a kapott javakat, kisállatokat, akkor is azt mondta, hogy nem baj, hogy eladták töredékáron a malacot, abból lett pénzük és így a gyerekek legalább egyszer jól laktak...
szóval az egész program egy nagy kudarc, de belvárosi, bölcsész értelmiségiek egy csésze pu-erh tea fölött eldiskurálhatnak majd egy felkapott teázóban, hogy ők milyen nagy emberbarátok és ezért zsebre teszik a milliós fizetésüket.
Közben a megvezetett nézők, a droidok meg nyomják az sms-eket. Működik a marketing gépezet, mutatják főműsoridőben a segghülye Sehikét, aki Olaszországba ment szopni, hogy jól éljen, meg Kingucikát, a királylányt, akit félreneveltek a szülei, ahogy ott pityeregnek egymást túljátszva a profi reklámfilmesek által forgatott szegény gyerekes kisfilmen. Mert tudják, hogy a nézőknek ezt biztos leadják és most empatikusnak, érzékenynek, emberbarátnak kell mutatni magukat, mert ez még jól jöhet egy párbajon.
Persze sok tízmilliós főnyereményt nem ajánlanák fel... más faszával verni a csalánt, az megy. Adakozzon a néző.
Rézfaszú 2012.02.02 10:16:54
@janeausten: Pont így!
A mezőgazdaság nem olyan, ahogy azt egy Dohány utcai szociológus elképzeli.
Gabonát pl. nem véletlenül nem termesztettek kiskertekben.
Rendes szövetkezetet kell létrehozni, nem mindenkit a saját feje után menve, szaktudás és eszközök nélkül nyulászni hagyni.
Mindennek van egy méretgazdaságossági oldala is, amitől kezdve versenyképes lenne a nagyüzemi terményekkel, amilyen körülmények között már megéri.
Máskülönben többe kerül a leves, mint a hús.

A villalakókról meg ennek kapcsán az jut eszembe, hogy amikor szolgálós hét volt, akkor Sehike úrhölgy kifejtette a szolgájának, (talán Csabának), hogy ő csak és kizárólag selyemsonkát és karajt eszik, semmi más felvágottat és parizert, virslit nem. Majdnem levertem a TV-t ennek hallatán.
Egy olasz strihből hazaszabadult ribi most jótékonykodni fog, természetesen mások pénzén.
Ugyanez a kategória Faszomatbaszdmeg Kinga is.
Csaba meg képes volt csak tojásfehérjékből omlettet sütni, a sárgáját meg kidobta. Amikor 50 forint körül jár a tojás ára. Jólétben nevelkedett kis pöcsök.
Láncdohányosok, energiaitalokon és Bacardin tengődnek odabent. És ők fognak kampányolni a mélyszegénységben élőkért...
Rézfaszú 2012.02.02 10:26:49
@mocskosmacska: Ha jól emlékszem A sittes Gergő szólt Csabának, hogy az a sárgája még mártásokba, túrótöltelékhez, bármibe jó lett volna. De Csaba csak nézett bután.
Sehike meg a tipikus fogalmatlan ribi, akinek olasz mácsó aszexuális pasija kinyalta a valagát. Az életről nulla tudása van
Nem biztos, hogy ez a leghitelesebb csapat egy jótékonysági kampányra.
Ennél még Vujity Tvrtko jótékony bohóckodásai is hihetőbbek.
Nos eltelt a hónap, amelyben azt vállaltam, hogy megpróbálom minimálbérből kihúzni. Nincs mit kertelni, be kell látnom, hogy nem sikerült. Az utolsó héten nagyon elszaladt velünk a ló. Igaz ugyan, hogy nem csak a heti megélhetést finanszíroztuk belőle, hanem azért jórészt…..
Rézfaszú 2012.02.01 19:56:58
@Kompli: Azért a lakás még mindig egy viszonylag jó befektetésnek számít, ha mozdulni kell, akkor nem feltétlenül köt röghöz, mert egy jó helyen lévő lakást (Budapest, egyetemi városok, megyeszékhelyek, nyugati határszél) ki lehet adni.
Nem feltétlenül kell eladásban gondolkodni nyomott áron.
A bérleti díjak nem nagyon csökkentek. Persze ehhez egyezkedni kell a bérlőkkel, nehéz megbízhatót találni.
De a termőfölddel is vannak néha gondok.

Amíg a törlesztőrészletek alacsonyabbak voltak, mint a bérleti díjak, addig hülyének nézték azokat, akik béreltek, nem a sajátjukban laktak. Ami persze valójában a banké.
Csak annyit akartam mondani, hogy a lakástulajdon nem ördögtől való dolog, csak a devizahitel bebaszott kicsit és a bérlés sem mindenkinek megfelelő.
Egy saját tulajdonú lakást lehet örökölni, ki lehet adni, ha egyszer beköszönt a szebb jövő, akkor majd nő az ára is.
Rézfaszú 2012.02.01 19:59:00
@RemekElek: és ki tanítaná a pénzügyi ismereteket? A gyurmázásból államvizsgázott tanítónő, aki maga is felvette a devizahitelt és mellékállásban nyomja az Amway-t és más MLM hülyeségeket a szülői értekezletre összecsődített anyukáknak?
Nem hiszem, hogy hiteles lenne.
Rézfaszú 2012.02.01 20:06:44
@Ann1294: Azért az az elmélet sem helytálló, hogy az internet, TV és rádió csak elbutít.
Aki Boros-Bochkort hallgat reggelente, az nyilván butul rohamos sebességgel, de a Kossuth rádió tele van informatív műsorral, jogi, pénzügyi kérdésekről vitáznak. Csak inkább hallgatja a paraszt Rihannát a zenerádión, mint egy közgazdászt, aki elmagyarázza, hogy mi a stájsz.
A TV ugyanez: van Valóvilág meg Fókusz, ahol vak kutyáknak gyűjtenek, és mindenkinek sajnálni kell az aktuális beteg gyereket. Meg vannak fogyasztóvédelmi műsorok, ismeretterjesztő csatornák.
Az interneten meg minden információ megtalálható, az más kérdés, hogy az aktuális celeb pornós DJ nunija több kattintást generál, mint a fogyasztóvédelmi, tékozlóhomár, pénzügyi, gazdasági, jogi fórumok.

Tudni kell szelektálni, válogatni, megítélni a dolgok értékét. És ezt a képességet a családból hozza az ember. Jobb is, ha nem az iskolák tanítják ezt meg, mert a pedagógusok nagy része ebben a témakörben nem hiteles.
 Az EU-tól eddig nem tapasztalt, határozott és radikális lépésnek lehettünk tanúi a múlt héten. Egyre szélesebb körben elterjedt vélemény ugyanis a nyugati világban az, hogy Irán atomfegyver készítésén fáradozik, ami miatt az utóbbi években már szankciók sorával…..
Kezd mindennapjaink normális üzemmenetének részévé válni, hogy halálra kínzott, fára felakasztott kutyák, macskák és mellettük pózoló szarháziak fotóit nézegetjük - lassan, ha akarjuk, ha nem. Facebookon, e-mailen, bulvárlapokban és ki tudja még hány helyről ömlik felénk…..
Rézfaszú 2012.01.30 15:04:16
@dr. birca max: igazán izgalmas kulináris élmény lehet

a tengerimalac csalóka, mert a nagy szőr alatt alig van egy kis test, hús

ha gondolod, vedd meg élve őket és hívj böllért, hogy szakszerűen leperzselje
jobbat most nem tudok
és ha a vacsoránál készülnek képek, akkor vigyázz, hogy ne látsszon majd a tányéron a tengerimalac étel, mert még megbüntetnek...
Legutóbbi posztunkban egy felhívást közöltünk, melyben arra kértünk dubajozáson átesett nőket, hogy álljanak ki a blog olvasói elé, és meséljék el személyes tapasztalataikat. Ezen felbátorodva, Lilla elhatározta, hogy megosztja élete rövid történetét és egy érdekes írást…..
Rézfaszú 2012.01.29 14:12:06
@ekszvájzed: Az adózási kérdésed elég vicces, mert nyilván nem adózik utána a lány, de a háztartási-gép szerelő is számla nélkül csinálta meg a hűtőt nálam, mégsem dőlt össze a világ...:)
Én még nem hallottam olyan férfit, aki áfás számlát kért volna egy kiadós szex után a lánytól.
Rézfaszú 2012.01.29 14:17:06
@europass8: az semmi, hogy dubajozott, de 18 éves korára már végigment rajta tucatnyi fiú és már szült is

Ez ma már annyira nem is meglepő. Egy ismerősöm tanít egy vendéglátóipari középiskolában, onnan minden hónapban, két hónapban kimarad egy-egy lány, mert terhes lesz... 16-18 évesek. És a partnereik sem idősebbek. Az ilyen lányoknak milyen jövőjük lesz? Kb. mint a posztban szereplőnek, vagy még olyan se.
Rézfaszú 2012.01.29 15:20:50
@ekszvájzed: Nyugi a lányoknak van eszük, nagy részük tanul a prostitúció mellett, nem véletlenül nehezebb időpontot foglalni egyetemi vizsgaidőszak alatt a fiatal lányoknál.
Befektetik a pénzüket, lakásokat, ingatlanokat vesznek és még 40 év felett sem zárják be a boltot, mert akár hiszed, akár nem, a MILF kategóriára is van igény, nem is kicsi.

A lecsúszás nem jellemző, adnak magukra, teljesen egyszerű életet élnek, a legtöbb lányról az utcán meg sem mondanád, hogy miből él. Csak ápoltabbak az átlag nőknél.

"A 'szabadúszó' se mindig úri jókedvében teszi, amit tesz, hiába van lehetősége megválogatni vendégkörét. Mivel ez MUNKA. És a megélhetésért cserébe elveszít magával szemben minden megbecsülést, és normális emberi kapcsolatot."

Erre csak annyit, hogy ezt egy pék is elmondhatja, aki éjszaka dolgozik minden nap, mert olyan a munkarend, kap érte minimálbért és jobban kiég, mint egy prostituált.
Vagy bármilyen robot munkát végző munkavállaló, akinek nincs családi élete a munka miatt, de még rendes pénzt sem keres, félretenni nem tud, társadalmi megbecsülése nincs, a munkájában aztán tényleg nem válogathat, mert alkalmazott.

Egy prosti akármikor egyik napról a másikra kiszállhat.
A fiatal lányok meg is teszik vizsgaidőszakban, akkor nem elérhetőek, aztán a netes hirdetésekben vizsgaidőszak után kiírják, hogy újra dolgoznak, várják a régi partnereket.
Szabadúszók, vállalkozók, bár adót nem fizetnek :)
Elmehetnének munkát keresni, de ki fizet nekik óránként 15000-et? Ha külföldön hajtanak, akkor meg ennek többszörösét keresik. Lehet ezt anyagi kényszernek hívni, de ennyi erővel minden munkavállalót kényszerítenek a pénzkeresésre.
Nyolcvanöt év. Az úgynevezett szurokcsepp-kísérlet éppen ennyi ideje folyik szakadatlanul: Az egész 1927-ben kezdődött, amikor Thomas Parnell, az ausztráliai Queensland egyetem professzora fejébe vette, hogy demonstrálja az elképzelhetetlent. Helyesebben a nehezen…..
Rézfaszú 2012.01.27 21:01:27
@kőporosvazelin: bizony, egy kísérlet nem kísérlet
három kísérlet egy kísérlet

a vegyészek tudják
Ahogy az várható volt hétfőn az EU is szentesítette az Iránnal szembeni olajembargót, december elején pedig az USA szenátusa hatalmazta fel az amerikai elnököt az iráni jegybankkal folytatott ügyletek szankcionálására. Az intézkedések hivatalos célja, hogy gazdaságilag…..
Rézfaszú 2012.01.25 11:50:29
@Madnezz: Ha ismered az iszlám vallást, akkor tudod, hogy minek nekik az atomarzenál.
Ők már a háborúra készülnek.

Én nem vagyok egy Amerika fan, de azért el kell ismerni, hogy akármennyire is utálhatók, az amcsik állnak közelebb hozzánk kulturálisan.
Azt viszont én is furcsa szemmel nézem, hogy az arab diktatúrákat olyan lelkesen támogatják geopolitikai és gazdasági érdekből, az USA-nak sem érdeke egy demokratikus, majd iszlám fordulat, ellenőrizhetetlen események az arab és perzsa világban.

Az is szörnyű, hogy az eredeti perzsa kultúra sokkal elfogadóbb volt, mint pl a muszlim arab, csak az iszlám forradalom óta egy vallási diktatúra tartja sakkban a lakosságot Iránban.

Rengeteg iráni fiatal menekül el onnan a sorkötelezettség, a fenyegető háború és a diktatúra miatt.
Rézfaszú 2012.01.25 11:57:58
@kennyking: Az iráni kultúra tényleg egyedülálló volt, majd a vallási őrültek ezt szépen lenullázták és csináltak egy torz államot, ami csak nyomaiban emlékeztet a régi perzsa világra.
Az pedig már a hidegháborúban sem vezetett jóra, hogy a szemben állók ezrével gyártják az atomtölteteket, hogy elrettentsék egymást. Hatalmas költségek egy élesben sose használt rendszerre, hatalmas leszerelési kockázat és költségek, terrorista veszély. A széteső Szovjetunióban veszélyben voltak a töltetek, Pakisztánban meg még akkor is, amikor elvileg még működik az állam. Észak-Korea viselkedése meg maga az orosz rulett.
Ráadásul a hidegháborúban elég zárt volt az atomklub, most meg már minden kis diktatúra építi a magáét. Nekem nem úgy tűnik, hogy ettől biztonságosabb lesz a világ.
Rézfaszú 2012.01.25 15:04:50
@papilloma: Jaaaj, előkerült az ügyeletes Humor Herold... éreztem már akkor, amikor leírtam a kommentemet, hogy erre a sakk-shah témára valaki rá fog ugrani :P
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A Demokratikus Koalíció a héten beköltözött Miskolc legnagyobb lakótelepére. Mint kiderült, Gyurcsányék már hónapok óta készültek erre az akcióra. "Még a Nemcsák Kareszt is felhívtam, hogy segítsen felkészülni a Feri-szerepre, de biztos megváltozott a száma,…..
A HIV-vel élők csaknem fele nem Budapesten él, azonban az ellátásuk csak Budapesten megoldott: kontrollra, illetve a gyógyszerek felírására és kiváltására kizárólag a fővárosban van lehetőség. A TASZ 2008 óta folyamatosan próbálja elérni, hogy a budapesti HIV-ambulancia mellett hozzanak létre vidéki…..
A Fidesz és a Jobbik tüntetés résztvevői a kapitalizmust, a globalizációt, az Egyesült Államokat és az Európai Uniót tartják legfőbb ellenségüknek – ezt a megmozdulások transzparensei, az eseményről készült videoriportok és a helyszíni felszólalások világosan…..
Rézfaszú 2012.01.23 12:00:09
@orient: Mondjuk a balti államok a nagy gazdasági csoda után most elég nagy kakiban vannak, nagyobbat zuhant a gazdaságuk, mint a magyar.
Én is élvezem az EU előnyeit, örülök, hogy szabad a munkavállalás nyugat felé, szabad az utazás, jó lenne, ha a közös piaci versenytől erősödne a magyar gazdaság is, ahogy azt az alapítók elgondolták, nem csak visszafejlődne.
Én szeretek Magyarországon élni, európaiként, de gondolkodni szabad, sőt kötelező, mert hiába van a sok EU-s pénz, ha elherdáljuk, 40 centis kilátókat építünk belőle. És természetesen nem szeretnék ukrán vagy belorusz állapotokat itthon. De az oroszokkal üzletelni muszáj!
Rézfaszú 2012.01.23 12:16:45
@Kerria: Az orosz ipari körzetekben azért elég szépen élnek az emberek. Aki tanul, egyetemre megy, az meg világszerte keresett ipari vagy bányamérnök lesz. Mert ott még képeznek olyat is.
Gondolom hallottál már az olaj és földgáz szakmában kereshető összegekről, akár orosz mérnökként, technikusként is elég mocskosul jól lehet keresni. Igaz ahhoz nem a Zsigmond Király Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakát kell elvégezni, sokkal inkább egy magnitogorsk-i műszaki egyetemet.
A tömeg 16 órakor nem fért el a Hősök terén, 17 órakor nem fért el az Andrássy úton, 18 órakor nem fért el a Kossuth téren. Így tudnám összefoglalni, hogy hányan voltunk. Alább egy kis képriport a saját fotóimmal: A Felvonulási tér felől érkezőben. Kb. 15:45-kor már nem…..
„Éjszakai fürdőzés, koktél, egyetem, lehet hogy ezeket a programokat a jövőben meg kell gondolniuk a pécsi egyetem jogászhallgatóinak, miután szeptembertől megszűnik az ingyenes jogászképzés” – hangzott el a Kossuth Rádió déli krónikájában. Ha nem jó a…..
Rézfaszú 2012.01.22 12:11:31
@LION_heart: Egyetértek, a jogi és a gazdálkodási-menedzsment diploma tipikusan olyan, amit egy diploma után még igyekszik megszerezni egy diplomás, mert nagyon fontos területek, üzleti életben szinte elengedhetetlenek, csak nem biztos, hogy mindenkinek első diplomaként kell megszerezni ezeket, pláne nem ingyen. És igenis fizetni fognak érte, ahogy eddig is rengetegen költségtérítésesre jártak. Jogi másoddiploma, MBA stb, nagyon hasznosak menedzsereknek, mérnököknek, orvosoknak is. Közel sem értéktelenek, csak nem biztos, hogy állami pénzen kell képezni őket.

@Mocskos Állat: Igazad van, a magas felvehető term.tud és mérnöki keretszám közel sem biztos, hogy sok végzett és megfelelően képzett mérnököt eredményez majd. Ez sajnos nem ilyen egyszerűen működik, hogy beöntünk tízezer embert azokra a szakokra és 3-5 év múlva tízezer szuper mérnököt kapunk. Elég megnézni a mostani mérnökképzést, hatalmas a lemorzsolódás, az sem mindegy, hol végez az ember és az pláne nem, hogy villamos vagy agrár vagy kertészmérnökökről beszélünk-e.
Rézfaszú 2012.01.22 12:16:16
@dean23: Így van, amikor a BME-n első évet sem tudják elvégezni a fiatalok, és tucatjával szórják ki őket, akkor hiába vesznek fel sokat, majd lesz sok csalódott, kibukott szerencsétlen, akikkel elhitették, hogy alacsony pontszámmal felvéve, középiskolai matematikai tudásra támaszkodva lehet valaki mérnök.
Alulról kellene megreformálni a természettudományos oktatást, hogy legyenek szilárd alapok, amire majd 5-10 év múlva lehet építeni egy ilyen tízezer mérnökhallgatós víziót.
Rézfaszú 2012.01.22 12:21:36
@Bandibacsi34: Az ELTE-s jogászképzés színvonala egy legenda, mindenütt ugyanazt tanítják, sőt, az ELTE-n már régen nem voltak zh-k és szigorlatok, amikor a többi helyen még igen. Szóval nevében tényleg a legjobb volt az ELTE-valójában közel sem. Egyszerűbb volt az ELTE-n végezni, mint Szegeden, Debrecenben vagy a Pázmányon. Nagy nevek vannak felírva a névtáblákra, meg mivel Budapesten van, ezért a hallgatók könnyebben találtak gyakorlati helyet az egyetem mellett. Ennyi az ELTE előnye.
Európa néhány, nálunk fejlettebb országában többé-kevésbé fájdalommentesen bevezették a füstmentes vendéglátást garantáló törvényt. Nálunk ezt sikerült alaposan elcseszni, mégpedig a „türelmi idő” révén. Ezzel ugyanis csak annyit értek el a törvényalkotók,…..
Rézfaszú 2012.01.18 12:20:26
@kenya5: Mert akkor a következő lépés lehetne az alkohol is akár... és ezt az lehetőséget nem akarja belebegtetni még elvileg sem egyetlen magyar politikus sem. Ha tiltjuk a dohányt, akkor tilthatnánk minden káros szenvedélyt, droggá nyilváníthatnának a pálinkát is. Amiben van is igazság, mert az alkohol tényleg nagyon erős függőséget okozó (morfinhoz hasonló szerkezetű) anyagok szintézisét katalizálja a szervezetben.
Pedig egy ilyen tilalmat én nem elleneznék, elvégre az alkohol csak egy oldószer, nem emberbe való, de sok millió magyar keze elkezdene remegni a szavazófülke magányában a következő választáson.
És ugye a bor meg a pálinka az olyan unorthodox, szittya, magyaros, kurucos, mint a mosdatlan, bölönckés-szőrös férfisegg. Ezért aztán nem lehet betiltani a piát és a dohányt.

Meg valljuk be, aki függőségekkel él, azt könnyebb irányítani. Jobban rászorul az "ingyenes" egészségügyre, gyógyszerekre, lehet örvendeztetni mindenféle új marketingesek által kreált drogokkal. Én is ilyen alattvalókat akarnék magamnak, akik már attól eldobják az agyukat, hogy szabad otthon pálinkát főzni.
Mielőtt minden, Magyarország területén található EU-zászlót elégetnénk, és mielőtt - az egykor tényleg maoista, és valóban igazán visszataszító - Barroso elnököt tényleg tettleg akarnánk megfenyíteni, érdemes lenne néhány lényeges dologgal számot vetni. Leginkább azzal,…..
Rézfaszú 2012.01.15 12:37:03
@Akos_Holland: Éppen ezért fognak a hollandok is arra szavazni, hogy a suttyó magyarokat ki kell tenni az EU-ból, mert akkor téged is hazaküldhetnek és nem kell befizetőként a magyarországiakat sem pénzelni.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..