Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drakulatúra

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr SP vs. NGM 2011.12.22 11:01:00
Az NGM-ben ismét elgurult a közlemény készítőjének a gyógyszere, szerintem ezt már direkt csinálják, ennyire hülyék csak szántszándékkal lehetnek ... Az S&P indoklása szerint az alábbiak játszottak szerepet döntésében: A…..
drakulatúra 2011.12.22 13:49:52
@DArchAngel: igen, tudjuk: a Bilderberg-csoport, nemzetiségtől, vallástól teljesen függetlenül. Azt azért halkan meg kell jegyezzem, hogy a FED élén én még nem láttam más személyt csak olyat, aki a "választott" népből jött/jön. Mecsoda véletlen, mi?! Argentína is egész jól van/lett a 2001-es összeomlás/fizetésképtelenség után mára.E
Egyébként meg itt mifelénk akármelyik politikai erőt nézem - talán csak az egy Jobbik kivételével- , valójában mindegyik arra szegődik, hogy a magyar népből márpedig akkor is kitapossa az esedékes adósságszolgálatot, ha az belegebed is - legfeljebb annyi a különbség, mint az egyszeri történetben a "rossz rendőr - jó rendőr" között (a rossz rendőr a Maszop volt/lett volna, a jó rendőr meg a Fidesz lett, lenne) - Orbánnal nem is tudom mi a baja nemzetközi pénzvilágnak: megmondta, hogy a hiteleket vissza kell fizetni, és visszafizetjük, még adósságkönnyítést-elengedést sem kért (elég baj!).
drakulatúra 2011.12.22 16:56:22
@Béla Bácsi: Ezeknek hiába magyarázod, hogy mi fán terem a mai pénz, hogy az egész FED egy bűnbanda, hogy a dollár, na az semmi más, mint egy színes papírdarab, hogy le kell ülni tárgyalni és kikövetelni az adósság 90%-ának elengedését a maradék 10%-ot meg kamatmentessé tenni, és azt is úgy fizetni, hogy itt kötelesek nálunk befektetni (érdekes ezt Horthyék alatt meg merték tenni) - hiába, mert vagy összeesküvés elmélethívő leszel, vagy idióta, mert nem vagy trendi közgazdász - hiába minden: nem értik, mert nem akarják érteni. Ja és bármit mondunk: rohadt antiszemiták vagyunk. Nekem nem az a bajom Orbánnal, amit tesz, hanem az, hogy nem elég radikálisan teszi.
  Nyáron egy amerikai óriásvidámpark nézőterén az első előadásra vártunk. Megérkeztek az akrobaták, a műsorvezető üdvözölte az összegyűlt nézőket, majd azt mondta, hogy a közönség soraiban aznap ott vannak a haditengerészet és a légierő katonái, valamint…..
drakulatúra 2011.12.22 15:00:01
Az a baj ezzel a fegyverzet vásárlással, hogy bármiről, bármikor ki lehet mutatni, hogy drága, vagy hogy éppen olcsó. Garantáltan mindig a körte van összehasonlítva az almával, az meg a szilvával, a szilva meg a barackkal stb. Egyúttal mindez korlátlan és korlátozhatatlan melegágya a korrupciónak. Annak idején az első fideszkormány döntött a Grippenek mellett. Igen ám, de a fegyverzet - ami nélkül lófaszt sem érnek ezek a drága csecsebecsék - meg amerikai lesz/lett. Máig nem tudni, hogy nem került-e többe a leves, mint a hús. Mindenesetre a téma nagyon hálás a "kávéházikonrádkodáshoz" - csak egyet kérdeznék? Ha jól látom Mo. egy "körbezárt" ország. Légi csapást tehát maximum a bennünket körülvevő országoktól kaphatnánk. No most: Ausztria semleges, Szlovénia, Szlovákia, Románia - NATO tag, szövetséges, Szerbia errefelé igyekszik, Ukrajna dettó. Halkan kérdem: esetleg egy biztonsági megállapodás ezekkel az országokkal nem lenne olcsóbb, hogy márpedig mi nem tartunk fenn légierőt - következésképpen nem kell tőlünk ilyen támadástól tartani, cserébe meg vállalják, hogy a magyar légtér védelme az ő külső határaiknál kezdődik, amihez - egy jelképes, de mindenképpen - szerény - a Grippenek és kapcsolt részeik áránál feltétlenül jóval kevesebb - összeggel mi is hozzájárulunk, pld. a mi pilótáink ott állomásoznak nálunk és minden 5. felszállást ők hajtják végre?
  Egyszer egy legény elhatározta, hogy őt olyannak szeretik, amilyen. Egy napon egy tó partján, padon ülve találta magát, oldalán egy lánnyal, aki nagyon tetszett volna neki: nézték a vizet a lemenő nap fényében. - Olyannak szeretsz, amilyen vagyok? - kérdezte a fiú. -…..
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Lázár János, Papcsák Ferenc, Horváth Zsolt, Gruber Attila, Budai Gyula, Turi-Kovács Béla, Kozma Péter, Varga István, Vas Imre. Ők jegyzik azt az indítványt, amely nemes egyszerűséggel kiiktatná a vitát és az ellenzéket a törvényhozásból, ha a kétharmaddal rendelkező kormány…..
drakulatúra 2011.12.16 15:59:45
@Fedor: barátom, jobban felfogtam, mint gondolnád: a parlamentáris demokrácia lényege a "habeas corpus...". Ha ezt nem sérti egy kormányzó párt, akkor akár még így is mehet a demokratikus szekér. Egyelőre ezt nem sérti a Fidesz. A bíróságokról meg jobb nem beszélni - tele van öreg komcsikkal és azok leszármazottaival, pfúj.
  Csak kapkodjuk a fejünket. Szédítő tempóban érkeznek a súlyos hírek, politikabuzi legyen a talpán, aki képes követni, hogy mi hogyan változik. A január elsejétől hatályos, festményre kívánkozó alaptörvényt még két héttel a hatályba lépése előtt is össze-vissza…..
Itt éppen egy hatalmas szlovák plüssmackót reklámoz.A Hostinec Novinky című szlovák lapban megjelent leleplező hír szerint Vona Gábor valójában azért nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, mert látens szlovák. A lap szerette volna színvallásra…..
Több értelemben is, először az elhelyezkedése végett, másodszor, mert a házikó anyaga újrahasznosított fenyő és cédrus fából készült. Első ránézésre egy tákolmánynak tűnhet, holott a Green Line Architect minden egyes négyzetméterét jól átgondolva tervezte meg. ..
Világutazó Karácsony-sziget(ek) 2011.12.15 19:13:00
Karácsony-sziget Az Ausztráliához tartozó Karácsony-sziget az Indiai-óceánban fekszik, 350 km-re délre Jávától. A Brit Kelet-Indiai Társaság Royal Mary nevű hajójának kapitánya nevezte el Karácsony-szigetnek, aki 1643. december 25-én, Karácsony napján érkezett ide. A sziget…..
  Közeledik az év vége, s ilyenkor szokásos összeállítani „az év legizébb izéi” jellegű listákat. A Mandiner első ilyen rangsora 2011 legnyomasztóbb közéleti alakjait szedi csokorba.   Íme: 13. Vágó Gábor képviselő (LMP), aktivista     12. A…..
  Az utóbbi hetekben felpörögtek az események Magyarországon a kettős állampolgárság körül. Elsősorban annak kapcsán, hogy a szlovák belügyminisztérium a törvény betűjét szem előtt tartva elkezdte postázni azokat a felszólításokat, melyekben szlovák papírjaik…..
drakulatúra 2011.12.15 12:38:01
@Counter: mármint szlovákiában hontalan, ha felveszi a magyar áp-t. Egyébként meg a magyar igazolvány bőven elég volt, legfeljebb annyit kellett volna igazítani a törvényen, hogy a magyar igazolványos bármikor kérhet magyar útlevelet. Az az érzésem, hogy itt a szavazati jog volt az igazi tét. Elég barmok voltak a cucik, hogy átengedték a nemzeti érzést, gondolatot, felelősséget a jobboldalnak. De hát aki hülye, az haljon meg.
drakulatúra 2011.12.16 10:03:07
Szerintem a problémát az okozza különösen itt, ebben a régióban, de még a "fejlett" nyugati részeken is részben, hogy az országok, a népek, és a politikai gondolkodást/észt osztó elitek még mindig a 19.szd.-ban kialakult nemzet, állam, ország, uralom felfogást követik. Mégpedig abból a "mélytudati" alapállásból, hogy az állam úgy tekint az általa uralt (igazgatott) területre, mint egy meghódított területre, amit le kell igázni, be kell törni, ki kell zsákmányolni stb. Ez a felfogás a legeklatánsabban sajnos pont bennünket érint, hiszen itt valóban a környező országok által tőlünk megszerzett/elorzott területekről van szó. A tőlünk zabráló országok között pedig azért a legdurvább a helyzet a szlovákokkal, mert ők maguk a saját országukat is úgy kellett, hogy kiszakítsák egy olyan országból, amelyik maga is egy nagy zabrálásban jött létre, tehát nagyon is jól tudják, érzik, hogy fennállhat az ebül szerzett jószág helyzete, ha én így tudtam mástól lopni, mi a biztosíték, hogy más ezt velem szemben nem teszi meg, és még ráadásul erkölcsi alapom sincs ezt vitatni, vagy megakadályozni. Ebből az általuk nagyon is világosan látott helyzetből - amit véleményem szerint mi magyarok egyáltalán nem látunk ilyen világosan - következik, hogy minél előbb homogenizálni akarják az országukat, beolvasztani a magyarokat, hogy egy történelmi fordulat esetén arra hivatkozhassanak, hogy lám, nem él ott egy fia magyarul beszélő sem, mit akarnak a magyarok Magyarországról.
Ez a felfogás azért primitív, és végtelenül retrográd, mert a jelek szerint Európának, mármint az EU-nak nem nagyon van más választása, mint az Európai Egyesült Államok létrehozása, számtalan, jelenleg még állami szuverenitás körébe tartozó, állami jogkör kollektivizálásával, elvételével a nemzetállamtól. Ha pedig ez bekövetkezik - és paradox módon nekünk magyaroknak a legfőbb érdekünk, hogy ez minél hamarabb megtörténjék - akkor a nemzetállamok háttérbe kell, hogy szoruljanak, horribile dictu: a történelem lomtárába kell kerüljenek, és előtérbe kerülnek a regionális - azaz a jelenlegi határokon átlépő - területi szerveződések, nyelvtől, vallástól függetlenül. Feltehető a kérdés, hogy mi fogja majd össze ezeket a régiókat? Nyilván kell egy közös nyelv. Ez lehetne az eszperantó, bár kevés az esély rá. Szerintem az angolt érdemes választani, hiszen ezt beszéli a világon vagy 500 millió ember, a nyelv maga a napi kommunikáció szintjén nagyon könnyen elsajátítható. Lehet, hogy 20-30 év múlva az lesz a természetes, hogy a Tiszántúl és Erdély lesz egy régió, fél Szlovákia Morvaországgal egy másik, Kelet-Ausztria-Nyugat Mo. egy másik - ezt csak a példa kedvéért mondtam.
Vastagbőr Pontot az i-re 2011.12.15 09:01:00
Kedden adott Varga Mihály egy hosszabb interjút az Origo-nak: "A magyar kormánynak tehát a következő hetekben-hónapokban három szereplővel kell valamilyen kiegyezést kötnie. Az egyik az IMF, hogy egy biztonsági háló legyen körülöttünk. Meg kell állapodni a…..
No, miután múlt pénteken végre Orbán megadta a zöld lámpát a teljesen irreális számokon nyugvó költségvetés újratervezésére (1,5%-os növekedés, 268 forintos euróárfolyam), Matolcsy Gyuri és lelkes csapata turbó üzemmódba kapcsolta magát és újratervezte a számokat.…..
drakulatúra 2011.12.15 16:30:09
@Hörömpő Töhötöm: Az afrikai dzsungelben a vademberek megtámadnak egy apácazárdát. A Főnővér kétségbeesetten hívja a brit követséget, hogy meg akarják erőszakolni a nővéreket, mit csináljanak? A követ azt tanácsolja, hogy zárkózzanak jól be. Kis idő múlva újabb hívás: már betörték a kaput. Tanács: zárkózzanak be a hálótermekbe. Újabb hívás: már a hálóterem ajtaját döngetik. Tanács: Hölgyeim! próbálják meg élvezni!
Az a kurva nagy baj, hogy ami itt jön jövőre, meg azután, meg azután, meg azután..., azt mi aligha fogjuk "élvezni"...
Valójában panasz-és vádiratként kezdtem megfogalmazni üzenetemet, mégis kénytelen voltam annak címét és némiképp tartalmát is megváltoztatni. Így, az ünnepek közeledtével szeretnék őszinte köszönetet mondani a regnáló hatalomnak és a jobboldalnak általában: mielőtt…..
drakulatúra 2011.12.15 16:23:28
@yda: inkább olyanok, mint egy vödör takonyba mártott éticsiga...
Jackpot Vodkát karácsonyra 2011.12.14 22:17:00
A Belvedere vodka speciális kiadású palackkal jelentkezik idén karácsonykor. A mindössze 25 darabban piacra kerülő stílusos csomagolású 7 decis szeszes ital remek ajándék lehet az ünnepekre. A nyírfába vájt vodkás üveget egy krómozott fém külső borítja, melyet ugyancsak…..
A kormányzati fejetlenség lassan már olyan tragikomikus lesz, mint anno a szocik miniszterelnök-vadászata. Ha ez az egész nem a mi bőrünkre menne, röhögnék rajta. Délelőtt nyújtottak be egy részletesen kidolgozott törvényjavaslatot az MNB-ről. Mondjuk az már önmagában megér egy…..
Alig hittem ma a szememnek és a fülemnek! Hogy micsoda világot élünk?Ma az RTL-Híradóban olyan rettenetes események hangzottak el, amire röpke 19 hónapja nem volt példa. Össze is szorult a gyomrom. Kérdeztem is, hogy mi jöhet még? Kiírni persze nem merték, mert az írás megmarad,…..