Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nedudki74

0 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
nedudki74 2019.08.30 13:39:39
@AkosJaccik: Én is hanyagolnám Spártát. Biztos kiváló katonákból álló hadsereg volt, de (amennyire én tudom) meglehetősen egysíkú - a hasonlóan felálló ellenfelekkel szemben persze sokáig működő - harcmodorral. Már a Thébaiak előtt is van egy történet, amikor egy adag könnyű fegyverzetű katona felmorzsol egy spártai hoplita sereget.
Abban talán az ép ésszel rendelkezők körében már nincs vita, hogy az Orbán-rezsim rég megérett a pusztulásra, s talán az is egyre egyértelműbb, hogy a levitézlett baloldalból a büdös életbe nem lesz már váltópárt. Görcsölhet Feri, óbégathatnak és beszállhatnak a…..
Varánusz Merkel szerint a világ 2015.02.03 14:13:09
Tegnap itt járt Angéla, és a vizit okozta felfordulás annál is nagyobb lett, mint az előre sejthető volt. Nem a tüntetésre és nem is a látogatás vélt vagy valós magyarázataira gondolok itt elsősorban, hanem valami sokkal nagyobb szabásúra: Elkezdték megmagyarázni milyen Merkel…..
Karácsony Gergőt átverték. Állítólag értetlenül és tudatlanul áll a legújabb levitézlett szocialista ejtőernyős érkezése előtt. Fogalma sem volt róla, hogy a bajai videó ügybe belebukott Déri Balázs cégét szerződtetik a viharos vezetőválasztásai miatt máris…..
Nem könnyű ma Rogán Tonyónak lenni. A divatmajomkodás után jött a napfénytől duzzadó kecó, az urizálós fika, és mostanában nap nem telik el V. kerületi ingatlanos balhé nélkül. A kerületi önkormányzatban külön magyarázkodó főosztály működhet mára, aminek egyetlen…..
Csuhaj, drága Feleim, nem kell aggódni, Kedves Vezetőnk nem emigrált az internetadó miatt szívekben gyúlt népharag elől, hanem Rasit látogatta meg Svájcban. Vagyis hazajön, hogy láthassa, az elégedetlenség miatt morcogó slepp azért végrehajtotta-e a kedveslakosság szívatását,…..
nedudki74 2014.10.30 13:19:49
@Bukott liberális demokrata: Ezzel nem vagy csak részben értek egyet. Az említett 2(3) szervezet tűnik számomra is még a legelfogadhatóbbnak, de ha azt nézem az ismerőseim közül kik lájkolták a facebook oldalt vagy kik mentek ki tüntetni (egy vidéki városban élek, utóbbiak voltak jóval kevesebben), messze nem csak az ő támogatóikat látom. Egy csomó olyan ismerősöm osztogatja a netadó ellenes képeket, cikkeket aki életében nem rakott fel politikai tartalmú dolgokat, sőt konkrétan tudok arról, hogy nem ment el szavazni. Egy csomó fiatalnak ez az első igazi politikai élménye, ami nagy lehetőség lehet a baloldali pártoknak, de talán inkább újaknak mint a meglévőknek. A létezők közül nyilván elsősorban az Együtt-PM-nek vagy LMP-nek lehet ebből haszna, de sajnos ők is eléggé mélyre ásták már magukat. Nagyon meg kellene táltosodniuk, hogy ebből profitáljanak.
No, akkor ezen is túl vagyunk. Egyik szemünkkel nevethetnénk, hisz Zugló megtörte a "narancs önkényt", a táltos tea nem hatott, Pajor atya is cibálhatja a lélekharangot napestig, 4 év papcsákizmusnak vége van. A másik szemünkkel azért sírhatunk, mert csudálatos pillanat lesz mikor…..
Varánusz Gyurcsány igazsága 2014.09.10 09:28:11
Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya:  "A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának." De mi,…..
nedudki74 2014.09.10 11:44:28
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nagyjából ezzel védekezett.
A hozászolásomban arra utaltam, hogy ez elvileg nem a kampánya része volt és óriási hiba volt akként kezelni baloldali pártoknak és publicistáknak. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha ez lett volna a hivatalos programhirdetése.
Tehát (hogy a Te példáddal éljek) kb. az a helyzet mintha a Demokrata párt nem Clinton magánügyeként próbálta volna kezelni Monicát, hanem folyamatosan azon vitáztak volna, hogy az elnök benyújtsa-e törvényként a kongresszusban a gyakornok-szoptatás szabályozásáról szóló törvényt és milyen rosszul tette, hogy ez állította politikája központjába.
nedudki74 2014.09.10 12:01:57
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nézd nem Falust védtem. Rengeteg hülye nyilatkozata van stb. de szerintem ez a videó messze nem lenne akkorra gáz, mint amekkorát csináltak belőle.
Haldoklunk, bassza meg. Ha eddig nem tudtátok volna akkor most értesüljetek drága bloggertársak és kedves kommentelők. Ja, és ha nem tudnátok miattunk haldoklunk. Mert jár az a lepcses pofánk, csináljuk a lármát amibe ezek szerint bele kell dögleni. Mikor kussolhatnánk is, hogy…..
Varánusz Simicska vs Orbán vs RTL 2014.08.09 09:17:15
Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal: Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és…..
nedudki74 2014.08.10 14:05:35
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ??
Szóval a ISIS-t nem az amerikaiak pénzelték. Ők sziriai felkelőcsoportokat pénzeltek (azokat sem túl intenziven, inkább Töröko., Katar)olyanokat akikkel az ISIS harcol és lassan fel is számol. (Asszad sikereit részben az okozza, hogy az ellenfeli egymást ölik, gyakorlatileg két tűz közé szorultak az "eredeti" ellenfelei.)Persze harcolnak az általuk eretneknek tartott Asszaddal is, (Hezbollahhal csak akkor, ha azok átmennnek Asszadnak segíteni)de most éppen a (inkább nyugati szövetséges) szíriai kurdokkal.
Irakban USA (a siita többségű kormány mellett) mindenekelőtt a kurdokat támogatja, ahogy meglepő módom újabban a törökök is és messze velük van Izrael a legjobb viszonyban a térségben (izraeli politikusok önálló kurd államról beszélnek). Na most főleg velük harcol az ISIS, nyilvá itt sem USA/Izrael küldte őket saját szövetségeseire.
Én értem hogy nállad minden rosszért USA és főleg a zsidók felelősek, de ez így elég nagy hülyeség.
A keleti keresztényeket nagyon sajnálom és igazad van abban, hogy Asszad alatt (ahogy Husszein vagy az amerikabarát Mubarak vagy Sziszi alatt is) sokkal jobb dolguk volt/van - minden világiasabb rezsimnek szövetségesek az iszlamistákkak szemben. (A Fatah alatt is sokkal jobb nekik, mint a Hamasz alatt, nagyrész el is menekültek utóbbiaktól)Egyszerűen egy vallási kissebség egy szekularizáltabb államban jobban jár, mint, amikor (más vallású) fanatikusok kerülnek hatalomra. (Izraelben sem bántják őket, nagyjából ott nő a számuk egyedül a régióban)
Bocs most nem érek rá vitatkozni, de tényleg érdemes lenne kicsit a kurucinfon túl is olvasgatni.
Varánusz Csoda történt! 2014.08.05 08:36:11
Nem, nem mondott le Seszták Offshore Miklós, mert erre kérték professzorok, meg lehet nyugodni, ekkora csoda azért nem történt. Azt egy sokkal nagyobb csodatévő embernek is akarni kell. De azért egy apró, jelentőségében kisebb, ám meglepő csodácska mégis volt itt tegnap:…..
Varánusz Viktor látomása 2014.07.28 08:27:50
Viktor Tusnádfüdőn bedobta a következő időszak hívószavát, amit unásig fognak ismételgetni a fideszhitűek. Illiberális államot épít mondta, amin ahogy kell elkezdett pörögni a véleményformáló sajtó. A történelem vége, mondják, nemzet és munkaalapú lázálom matek…..
nedudki74 2014.07.29 10:43:06
Varánusz Verekedjetek! 2014.07.14 08:57:03
Mondtam már, hogy hagyjuk ezt a baloldali ellenzék dolgot, és a hétvége után egyre inkább erősödik ez a gondolat. Összeverekedni a Pásztor ügyön? Lehet, de miért csak ezen? Szerintem boxolják le azt is, hogy akkor most kit zárjon ki TGM a pártból (muhaha), és a…..
Megvan a magyar közéletnek a maga slampos bája, amivel vidám pillanatokat tudunk okozni barátainknak. Mikor egy megbeszélés késői szünetében fölugrasz a netre megnézni mi a pálya itthon, és nem lepődsz meg, hogy a kormány igyekszik minimalizálni az új adó okozta veszteséget a…..
KatPol Blog A feledés homálya 2014.05.14 07:00:00
A minap Pável blogján rá lehetett bukkanni a Hadtörténelmi Közlemények 126. évfolyamának 2. számára, abban pedig (571-581. old.) Dr. Számvéber Norbert tollából azon - bizonyára igen csekély számú - szakmai igényű kritikák egyikére, melyek a 2. vh. keleti hadszínterén…..
nedudki74 2014.05.31 23:42:16
@bagir: Már bocs, de ha valaki nem harcoló alakulat, annak nem minimális vesztesége kellene hogy legyen?
Biztos ugyanaz ha valaki harc közben az ellenség kezétől elesik vagy ha a "sajátjai" agyonverik? Maga a tény, hogy valakit a származása miatt fegyver nélkül küldenek ki kurva undorító.
nedudki74 2014.06.01 10:56:48
@bagir:
Persze, hogy az is undorító, ami pl Drezdával (vagy akár Mo-on) történt. És nincsennek áldozatabbak. Minimális erkölcsi érzékkel az áldozatok között sem válogatunk származás szerint.
Ez a bemártották a segítőiket dolog bizonyára előfordulhatott, de úgy leírni ezt az egész II VH-s történetet, hogy segítettük a zsidókat, de Ők nem hálásak érte - legalább is sajátos értelmezés.
De inkább hagyjuk..
Úgy néz ki, a Fidesz hatalomújrázáshoz kireszelt csodafegyvere - a választási törvény - könnyen a képükbe robbanhat. Egy választásnál nem csak az fontos, hogy mi lesz az eredménye, de az is, ezt az eredményt a kedves választók és egyéb haszontalan honpolgárok mennyire fogadják…..
Véreb Gyuri nem ugat, hanem harap! A Mezőkövesd a felcsúti csapat ellen olyan zakóba futott bele, ami ún. kiesési rangadón elég gáz. Véber, aki már párszor kifakadt a meccsek végi értékelésekkor, most már a sajtótájékoztatón kezdett el bazmegolni. Jogosan. Szegény…..
Egyre jobban kedvelem én ezt a Ferit. Sokan és sok helyen leírták már, hogy a baloldal "elmúltnégyéves" útkeresésének legnagyobb nyertese és mestertrollja Ferenc.  Van aki már a hajóhídon látja, szerintem meg egyszerűen felkapaszkodott a kínálkozó lehetőségek hátára és…..
nedudki74 2014.02.20 15:57:34
@vakapad: Gyurcsány annyit tett, amit OV tenne, ha nem egy diktatórikusan felépített pártot vezetne. A sötétebb képviselőivel közölte, hogy éveken át hazudoztak az ország helyzetéről és bizony megszorítások kellenek az államcsőd elkerüléséhez.
OV annyit mond majd, hogy "lófasz nem további rezsicsökkentés meg tündérmese és kuss". Ferinek meg győzködnie kellett az övéit, persze a maga ripacs stílusában. Az undorító inkább az benne, ahogy ezt a kedves hívei valami igazság-beszéddé, meg a hazugsággal való szembenézéssé próbálják hazudni.
Varánusz Viktor, te gyáva! 2014.02.06 15:03:57
Pártunk és kormányunk úgy vélte, minek várni a Putyin elé térdeléssel még egy hetet, mikor kézen fogva térdel le velük kisöccsük, a Jobbik is? Nosza, hajrá, amit ma megtehetsz azt ne halaszd holnapra, eladósított orosz gyarmat nem lehetünk elég hamar. Azon nem lepődtünk meg…..