Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BLX

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi. Minden. 6 hónap 2020.03.05 04:08:48
Most végeztem a munkámmal, indulnom kellene haza, de annyira fáradt vagyok, hogy legszívesebben csak átmennék a főnök irodájába aludni egyet. Inkább írok, mert mindig csak halogatom, gyűlnek a szavak a (szív)kamrában. Tényleg nem vagyok normális amúgy, hogy masszázs után még visszajöttem dolgozni,…..
BLX 2020.03.10 13:47:04
"minden dühös nő mögött áll egy férfi, akinek fogalma sincs, mi rosszat csinált."
Mármint egy értetlen, kommunikációképtelen, esetleg érzelmi fogyatékos (vagy csak egoista) ember. Ha a "szerző" szerint ezek jellemzően férfiak, akkor ő mond ítéletet a férfiakról. Aki meg ezt így kirakja, megjegyzés nélkül, az valószínűleg egyáltalán nem jött rá, hogy mi a gond ezzel a szöveggel. Ha nem tudja, akkor az csak duma, hogy persze, mindent meg lehet beszélni - valójában csak azért értett egyet veled, hogy a kapcsolat folytatódjon. És lám, amint tényleg meg kellett volna beszélni, máris úgy viselkedett, ahogy az első mondatomban írtam.
Na de ez ő, nem téged jellemez az ő viselkedése. Hogy fáj, az persze érthető.
"Abban a pillanatban szerettem volna átölelni, és többé nem hagyni senkinek, hogy bántsa." Attól mit várnál? Szerinted Ő maga ettől elhiszi, hogy valóban szerethető? Egy felnőtt ember egy másik ember szeretetéből elhiszi, képes átlépni a gyerekkori traumáin, az el-nem-fogadottság érzésén? Te is tudod, hogy ezek az élmények nem elsősorban felnőtt kori élmények, vagy csak elenyészően ritkán.
"Szeretek szolgálni." Hogy értette? Jó kérdés. Az is, hogy komolyan gondolta-e. :( Vagy csak tetszeni akart, mint a megbeszéléssel kapcsolatban. Esetleg magának is tetszeni, magával is elhitetni, hogy ő milyen klassz ember, szerető. Azt hiszem, az önismeret nem erőssége.
Semmi. Minden. Intellektualizáció 2020.02.10 23:21:49
Anya, nem kell mindent agyon elemezni, van, aki egyszerűen suttyó paraszt és kész!..
Ha csináltál már magadból hülyét valaha is oly módon, hogy benne ragadtál valami értelmetlen vitában – levelezésben, kommentháborúban, Facebookon, fórumon, blogon vagy akárhol –, akkor ez az írás neked szól. Velem ez aránylag sokszor megtörtént, úgyhogy tudom, miről…..
Semmi. Minden. 40 2019.11.25 23:03:44
Hát ez is eljött, és az életközépi válság is elért, mióta nem írtam.  Érdekes módon ezek inkább belső harcok, útkeresés, a testemmel békében vagyok, szerencsére a néhány műbalhét, amit rendezek, nem veszi komolyan az, aki ismer engem.  Tudom ám már, milyen érzés fényes nappal, teljes valómat nem…..
A magyar nép olyan kormányt kapott, amilyet megérdemel. ..
BLX 2018.04.18 14:13:17
@HoldViola: Elkeserítő, de ugye ez így volt eddig is, meg máshol is. Persze, az nem mindegy, hogy milyen arányban. Ezzel együtt, nem gondolom, hogy kifejezetten az ilyen elvtelen emberek miatt győzött a FIDESZ, de még csak nem is a nekik kedvező választási törvény miatt (a 2/3 persze amiatt van). Az, hogy jobban élnek, mint 8 éve, mondjuk érv. Lenne, ha figyelembe vennék a világgazdasági helyzetet meg hasonlókat is. Mondjuk a rohadék Brüsszel dollármilliárdjait, amiből csordogált egy kicsi a FIDESZ-holdudvaron (khm. ld. KÖZGÉP - Simicska) kívülre is.
Be kellett íratkoznom jogi szakvizsga előkészítőre ahhoz, hogy megtudjam, jogilag nem vagyunk család, állami védelemre nem érdemes az egyedülálló anya és a gyereke.  Hát köszönöm. ..
Jó pár héttel ezelőtt elhatároztam, hogy lefuttatok egy kis tanulmányt. Körbe szerettem volna nézni, hogy mi a helyzet a különféle „állatos” Facebook csoportokban. Nem, nem az egyre növekvő számú, olcsó kutyákat eladásra kínáló csoportokba néztem be, hanem pár olyan népesebb virtuális közösségbe,…..
BLX 2018.02.08 16:22:53
@Évi Hajzer: Lényegében egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak a háztáji haszonállatokra, hanem az üzemiekre is. Persze, van a törvény, amit egyébként még leginkább a nagy telepeken tartatnak be talán - de nagyon is a termelési-gazdasági szempontok alapján hozták meg az előírásokat, kevésbé az állatjóléti szempontok alapján. Persze, a tojóketrecekhez és hasonlókhoz képest így is előrelépés, de van még mit tenni.
Semmi. Minden. A nap kérdése 2017.12.13 17:54:10
Értékválasztás vagy érdekválasztás?..
BLX 2017.12.15 11:41:38
BLX 2017.12.18 14:55:11
@HoldViola: Aha. Hát, a konkrét esethez nem tudok szólni, mivel nem ismerem ;)
Ellenben általában az van, hogy hol ilyen, hol olyan döntéseket hozunk. Számomra az, akinek minden választása érdekválasztás, hát, hogy is mondjam - nem lennék a barátja, maradjunk ebben. Viszont aki azt állítja, hogy sose hozott érdekválasztást, annak más állítását is kétkedve fogadnám.
Mire hazaért apától, a kedvencét főztem.  Lehetnék jobb anyád. Én meg lehetnék jobb fiad. Jó fiam vagy.  Jó anyukám vagy.  Ölelés. ..
BLX 2015.05.04 14:03:14
Hozzak egy tányért? Itt a konyhában van mindenféle, használhatsz te is belőle.  Köszönöm szépen, de nem szükséges, mindig csak így eszem meg a péksütimet zacskóból, az asztalomnál.  Hozok.  Ne fáradj vele, tényleg jó így nekem, megszoktam már.  De hozok, ha…..
Semmi. Minden. "El innen" 2015.04.06 22:25:14
Egyébként kedd óta itthon, torokgyulladással táppénzen voltam, de csütörtök délután elmentem terápiás foglalkozásra, ahonnan eléggé lehangoltan indultam haza. Leszállva a buszról eszembe jutott, hogy benézek még a házi finomságok üzletébe; persze szokás szerint…..
BLX 2015.04.15 07:49:52
@HoldViola: Az bizony. Lekezelő is. 200 kilós tölgyfa ajtók idejében talán volt értelme, de ma? "Ő" meg, na ... inkább nem jellemzem.
BLX 2015.04.17 11:08:51
@HoldViola: De hát miért van bűntudatod? Nem ő tolja rád?
BLX 2015.04.17 17:48:08
@HoldViola: Ajjaj. Jó lenne megszabadulni ettől. Nem hiszem, hogy jogos a bűntudat.
Semmi. Minden. Lavina 2015.03.29 11:23:07
Jó néhány hete láttam ezt a filmet, szeretnék megemlékezni róla. A svéd jóléti család, apa és anya a két kiskamasz gyerekükkel és Apple termékeikkel sielni mennek a francia Alpokba. Engem amúgy még a hideg is kirázott ettől a képtől, a kifelé olyan szépen élő, a boldog…..
Semmi. Minden. A beavatott 2015.03.19 22:24:27
Beatrice-nek dönteni kell, hogy születési csoportjában maradva Önfeláldozóként éli tovább az életét, vagy a Bátrakhoz, az Őszintékhez, a Barátságosakhoz, esetleg a Műveltekhez csatlakozik. A választás előtt egy vizsgálaton is át kell esnie, ahol azzal szembesül, hogy…..
Amíg egy felnőttkori trauma már a kifejlett személyiséget érinti, addig a gyerekkorban elszenvedett traumák, pláne, ha hosszan tartó vagy ismétlődő traumáról van szó, maguk formálják a személyiséget. A gyerekkori abúzusnak, bántalmazásnak sok formája van: az érzelmitől, a fizikain át a szexuálisig,…..
BLX 2015.03.17 12:32:51
@annamanna: "Mert ahhoz, hogy az életét normálisan és egészségesen élje, el kell hinnie, hogy normális és egészséges. "
Ezt csinálja egyfolytában. Csak sajnos valójában nagyon sérült, és ezt a sérülését fel kellene dolgoznia, hogy VALÓBAN normális és egészséges legyen. A szőnyeg alá söprést elvégzi egyedül is, ehhez nem kell neki terápia. Csak folyton felbukik a szőnyegben.
BLX 2015.03.18 08:41:57
@annamanna: Amit a pszichológiáról írsz, az nagyon káros tévedés, akkor is, ha személyes tapasztalatodból ered. Sajnos vitathatatlanul vannak rettenetes, legfeljebb favágásra alkalmas pszichológusok is. Ahogy vannak hentesnek sem való orvosok is. De ettől még a pszichológia általában hasznos. Egy jó pszichológus dolga az, hogy éreztesse veled: nem te vagy problémás, hanem trauma ért, amire természetes a reakciód, a fájdalmad. És az is a feladata, hogy a problémád megértése, feldolgozása MELLETT a mindennapi életben tudj "normálisan" működni.
Az idézett szövegben nekem is van egy kulcsmondat: "Anának egy pszichológus kéne. "
Nem találom a karácsonyi égősorokat...
BLX 2014.12.18 14:26:49
Semmi. Minden. 20 nap 2014.12.04 20:09:59
...és itt vannak az ünnepek, hangolódjatok. ..
Saját Facebook-oldalán jelentette be egy budai downhill-biciklis, hogy megtámadott egy nőt a Fogaskerekűn, mert nem tudta kezelni indulatait a kialakult vitában. S. Dániel a Kerékagynak is elküldte a levelét, amelyben azt is bevallja, hogy egyszer tettleg is bántalmazta G. Évát. Az…..
BLX 2014.03.30 17:22:51
@tomot: Mit próbáljak még egyszer? Megkérdezni, hogy a pasikhoz (is) vonzódsz-e?
BLX 2014.03.30 20:17:43
@tomot: De, csak ahhoz meg kellene tanulni olvasni. Ez a mondat, több átolvasás után neked mit jelent: "És ötvenhez közeledő, hangosan röhögő pasihoz?" Melyik szót nem érted? Vagy az előzményt nem találod?
BLX 2014.03.31 10:11:09
@tomot: Jól hozod a cseppet sem agresszív, kulturált embert, mókuska. Nem tanítasz civilben konfliktuskezelést? Beiratkoznék hozzád, taníts meg engem is. Hidegvéred már-már Bronsoni.
"Vajon megvárják-e az illetékesek, úgy is, mint: a kerületi rendőrök, a BKK, a fogaskerekű forgalomirányítói és a polgármester hivatal, amíg tragédia történik, vagy lépnek valamit a fogaskerekűn tapasztalható áldatlan állapotok ellen?" - ezt kérdezte a XII. kerületiek…..
BLX 2014.03.24 21:51:01
Vajon mi történhetett Danival, hogy ezt közzétette:
kerekagy.blog.hu/2014/03/24/feljelentette_magat_a_bunbano_downhilles?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_03_24&utm_campaign=index
És ki is hazudott? hogy van ez, kedves Gerle Évát fikázók?
Olstrong, téged biztos komolyabb kitüntetés ért mostanában, egy sokkal jobb írásodért, ugye? Vagy simán irigykedsz?
Nem tudtuk, hogy pszichés beteget csípőtöréssel csak úgy elküldenek, aki zavart állapotában megígéri, hogy elszalad a traumára.Így ápolják, vigyázzák az embert a Merényi Gusztáv kórházban, valamint nézik a családot!  Tisztelt Praxis! Ez anyámról szól, Óvónő volt! De…..
BLX 2014.03.15 18:22:44
@mig54: Apád mit láthatott? Nem tudom, de lehet, hogy még a pia előtt ismerte. Tényleg fogalmam sincs. Vagy pont meg akarta menteni.
Szenvedély: én is. Mióta nem iszom (ja, ideje a kámingautnak, nem?) azóta újra megélem. Nem volt hosszú az aktív alkoholista periódusom. Előtte is, azóta is sokkal több szenvedélyt élek meg, mint ivászat alatt.
BLX 2014.03.15 18:24:20
@mig54: Bagó, tüdő: jó egészséget! Gondolom, kevesebbet, és kevésbé gyilkosat szívsz.
Miért nincs középút? Vagy hogy érted? Ha jól értem, ép ésszel vagy ép testű ember.
BLX 2014.03.16 08:13:02
@mig54: Cigi: hát igen, azt mondják, egyszerre csak egyet. Alkoholistának a pia az első.
Polineuropátia: hú. Nem csodálom, hogy megvisel.
Minden jót neked!
Ez egy gonosz, hálátlan és igazságtalan írás, szégyellem is magam. A valósággal viszont korrelál, a nevek persze nem valódiak. Szülői értekezleten részt venni egy húzós túlélőkaland. Óvodai szülői értekezleten ülni ennek minősített esete, Bear Grylls kalandjai ehhez…..
Válaszgondolatok Renátának a Velveten megjelent megható levelére http://velvet.hu/blogok/randi/2011/09/04/soha_egyre_se_hajtottam_mind_udvaroltak/ Rövid összefoglaló azoknak, akik nem olvasták, és esetleg nem is akarják elolvasni Renáta ominózus levelét: arról szól, milyen okszerű…..
BLX 2013.08.02 09:16:25
@Kovácsné: Nem szakmája. Viszont ha egy kapcsolat rossz, az meg nem az ő hibája. Ja, ha nem is szakmája: ha a tanácsa nem jó, az más kérdés, de ne vegyük már kötözködésnek!
BLX 2013.08.02 11:06:47
@Kovácsné: Ha a férjed nagyszerű felnőtt, akkor nem kezd ki Renátával. Ennyiben nem értünk egyet. Ha a kapcsolatotok őt nem elégíti ki, akkor nem elégíti ki, Renátától függetlenül. Ha nem egy másik nőt választana, akkor a piát vagy játékot vagy zombulna a számítógép előtt, stb. Ha a férjed TÉNYLEG tudja, hol a határ, akkor nincs Renáta és kész - nincs mitől tartani. Ha nem tudja, akkor most épp homokban van a fejed.
Előre jelezném, nem a mártírt szeretném játszani és nem akarom magam beállítani szentnek. Csak próbálom felhívni a figyelmet embertársainkra.... Tegnap a szalonból hazajövet mentem szokásosan az oktogoni villi megállóba. Gondoltam átmegyek a túloldalra és eszem egy sajtburger…..