Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bunko Jani

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő, de nem értik. Egyiket sem. Pont azok, akiknek értenie kéne. Határozott hiszti van a robogórendszám felvetéséből egyeseknél, talán pont azért, mert még nem lopták el a robogójukat. Nehéz a szövegértelmezés, tudom, de néha bele kellene gondolni, kinek jó a…..
Bunko Jani 2012.02.21 15:39:19
Látom a cikk irójával ismét más véleményen vagyok.

Nem azért lopnak robogót, mert nincs rajta rendszám! Autót is lopnak, pedig milyen nagy, milyen nehéz, és még rendszám is van rajta.

Azért lopnak robogót, mert kell az alkatrész, mert kell a gumi, a kerék, mert kell ez-az, ugyanúgy, ahogy autónál. Lopnak egy robogót és a vázon kívül minden alkatrész megvan hozzá. Igy a rendszám teljesen felesleges!

Amúgy meg, ha ellenörizni akarná valaki, hogy lopott-e a robogója, simán ellenörizheti, le lehet kérni a rendörségen a lopott vázszámot. És akkor kibukik mindjárt, tehát ez a feltétel adott. De akár a mostani rendszerben a biztosító is ellenörizhetné, amikor kiállitja a papirt, ennyi. Ehhez nem kell külön rendszám. Nem az a baj, hogy nem ellenörizhetö most, hanem az, hogy senkit nem érdekli, hogy ellenörizze, másik meg tudja, hogy lopott. Az autó átirásnál sincs ellenörzés, csak átírási költség fizetés. A rendörök meg az utcán tudják ellenörizni az vázszámot, ha kell, úgy mint régen.

Szóval ne ebből a rendszám izéből indulj ki, ha lophatatlan robogót akarsz.

Amúgy én robogó párti vagyok, és rendszám ellenes! És nem azért, mert tuning robogóval 100km/h-val akarok menni a belvárosban. Hanem mert, ha egyszer rendszám lesz, akkor lesz müszaki vizsga, lesz adó, lesz átírási költség, és még miegymás. És ez ismét csomó egyéni szopatással jár!

De a rendszám semmiképpen sem jár hozzá a robogó biztonságához, arra az kell hogy vegyél egy láncot, kösd ki, vegyél egy tárcsafékzárat, tedd rá, és vegyél bele riasztót, és ne hagyd sokáig ott.

Ha meg az egyéni felelösségre gondolsz, nézz már engem olyan felnőttnek, hogy tudom mikor kell szervizbe vinni, vagy megjavítani a féket, hogy az én saját érdekemben ne törjem magam össze, ha fékezni kell. Tehát, müszaki vizsgát nem akarok robogóra. Kanadát emlitem meg, nézz utána, ott nincs müszaki vizsga autókra sem! Mert ott felnöttek az emberek, illetve annak tekintik magukat, egymást. Ott ha valamit csinálsz, elütsz egy gyalogost, akkor van gázban a vezető. Addig nem!

Szóval no rendszám, no vizsga, no atírás, no szivatás zöldkártyán, ez a robogózás lényege. És maradjon is igy.

Üdv. Jani
Mivel a héten további futómű-számolgatás és fémvagdosás történt elsősorban, és azzal nem merlek megint fárasztani benneteket, ezért inkább képregényes jelleggel szaladjunk át a bejárt úton. Egy éve itt tartottunk: a Hangyász orra lenyesve, a gyári nyúlványok a helyükön,…..
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
Bunko Jani 2012.01.18 23:24:54
@acso77:

Hát... Én elhiszem, amit leírt Winkler úr :), mert nekem is volt már ilyen esetem. Ok nélküli pénzlehúzás mindennapos az autós járőr szolgálatnál!

Winklernek fel kellett volna vennie, ezt az egy hibát követte el. És mindenkinek ezt kellene tennie, és felírni a rendőr rangjelzését és azonosító számát.

És tovább megyek, elküldeni a szerkesztőségbe, és ott feltenni egy honlapra a felvételt. Amúgy ezt egy újságíró meg is teheti, söt joga van leleplezni a visszaéléseket. Minden titkos riport így működik, nézzenek utána. A bíróság általában el is fogadja!

Üdv.
Bunko Jani 2012.01.18 23:29:52
@acso77:

A másik az, hogyha elengedték, utána senki sem akar elmenni feljelentgetni, mert 1. úgysem lesz foganatja, 2. inkább dolgozom, mint rendőrségre/bíróságra járok tanuskodni.
Két nehezen induló koreai autó, mindkettő dízel. A Hyundai baja két fillérből megoldható volt, a Kia javítása viszont egy jobb használtkocsi árába került. Mai cikkünk blogposztja...
Bő fél év telt az utolsó hangyászposzt óta. Mivel akkor már egy késznek tűnő Datsun 260Z versenyautó villogott az Oldtimer Expo standján, joggal merül fel a kérdés, hogy mi az ördögöt kellett még reszelni a héj alatt. Fel is merült. Gyakran. Ha minden alkalommal, amikor élőben…..
TComment Nem is olyan kicsi kocsi 2011.12.15 05:59:41
A rajzfilmes karakter először szinte észrevétlen, de elég ránézni, s a tudatalattiban máris szívecskéket szül a cukiságfaktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Bunko Jani 2011.12.15 16:31:42
@Rocko-: Egy auditos haverom azt mondta, mikor ment vállalatot felmérni: Hogy ö elöször a WC-be megy, hogy az milyen, mert amilyen a WC olyan a vállalat. :D
Bunko Jani 2011.12.16 14:32:07
@uglykid:

Igen, az Ignis belül egyszerű, de ne feledd, hogy azt 2003-tól gyártották, és jóval elöbb tervezték. Tehát min. 8 évvel idősebb. Amúgy nekem a belseje jobban tetszik a túldesign-ezett Panda belsőnél, vagy az új Ford Fiesta belsőnél. A letisztult formavilág nekem jobban bejön, de ez ugye szubjektív.

A WagonR+ is 11 éves típus. Persze, lehetne alacsonyabb is akár, de ne német autópályás autót várj töle, hanem egy jól pakolható városi autót. Nézd meg pl.a hátsó ülés elrendezését, alulra becsúszik a hátsó ülés, és nem kell külön megosztott csomagtérfedő, hogy szintben legyen a raktér. És ez alapáron megosztott ülés volt már akkor. És ezt csak a Honda Jazz csinálta utána, mert ugye az késöbbi tipus!Ez a panda meg ilyen felszereltség mellett is osztatlan hátsó üléssel rendelkezik (kép!).

Szóval a WR+-t nagyon nehéz überelni praktikumban, helykinálatban, 10 év után is, a 3,5 méteres kategóriában.

Persze nem versenyautó, arra ott az 3-as BMW, de ezzel azért ne hasonlitsuk össze. :)
Persze fújni lehet WR+-ra, de föleg az fúj, aki nem vezette. :)

Üdv James01
Bunko Jani 2011.12.16 14:38:27
@uglykid: Amúgy én mentem többször is WR+-al BP-Passau-BP oda-vissza távot egy nap alatt, söt még ott idöztem is.

Se nekem, se az autónak nem kottyant meg, pedig 130km/h-s GPS-el mért autópályás menés volt.
Mint egy méretesebb pizzásdoboz, de ebben nincs semmi ehető Az ember tegyen meg mindent, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések. Van, hogy a nagy kapkodásban pont a szükséges dolgokra nem ügyel az ember. Aztán pár hónap múlva ott állhat széttárt karokkal: most mi a francot…..