Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikimanó

40 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. december 25., este fél 6, Szekszárd.  Amikor a párod azt mondja neked, hogy nagyon szúr a szíve, benned is megáll egy pillanatra az ütő.  Nincs baj, nincs baj, és nem is pánikoltam. 20.40. körül felért a busz Budapestre. Ennyi idő alatt mindent megtudsz az infarktusról az internetet…..
Szösszenetek Lop 2016.11.21 18:35:27
Valaki önkiszolgál. Valaki ezt úgy hívja lopás. Én szánalmasnak tartom. Dolgoztam pénzzel, nem is kevéssel. Ha hiányom volt, magamat okoltam. Megbíztam azokban, akikkel együtt dolgoztam. Most nem. Néhány kanál kávépor, pár szem csoki. Némi pénz innen, egy doboz tej a hűtőből.  Ráérősen,…..
Szösszenetek Kritika 2016.05.08 21:12:15
Alkoss véleményt, mondd el, hogy mit gondolsz. Kritizál, vagy véleményt mond?  Kritikus személy vagyok, könnyen minősítek, könnyen kritizálok, de miután kimondom, leírom, már át is értékelem. Nincs igazam, vagy igazam volt? Remélem nem bántottam meg senkit, vagy ha igen, akkor megbocsát nekem.  ..
Ma reggel, épp ma reggel, kb. 50 perccel korábban, hogy a munkahelyemen szénné aláztak olyan emberek, akiknek erre nem lenne joguk. Épp ma reggel ültem az 1-es villamoson, és amikor a Honvéd Kórház megállójában felszállt egy rendkívül büdös szagtömeg, elgondolkoztam egy pillanatra, miért is fizetek…..
Pedagógus. Mit jelent ez a szó? Én tanár szeretnék lenni. Az én diplomámban a tanár szak szerepel. Nem vagyok felkészülve arra, hogy a nyakamba zúduló problémákat megoldjam. Nem tudom, nincs képesítésem, csak érzékem hozzá. Engem megvisel. Megvisel, ha azt látom, hogy a diák elkallódik. Megvisel, ha…..
Szösszenetek Mi is van most? 2016.03.16 20:30:40
Tegnap reggel még ébredeztem, amikor hirtelen éber lettem, felháborodtam, és azóta is ezen gondolkodom. Kérjenek bocsánatot? Nem a bocsánat kérése a legfontosabb, hanem a cselekvés, a gondolkodás, a rendszer felépítése, újragondolása, a változtatás egyeztetése, és valamikor az elfogadása. Már megint…..
Szösszenetek Unom már ... 2016.02.01 18:50:42
Unom, hogy nap, mint nap szembe kell néznem ugyanazokkal a problémákkal! Adott egy oktatási rendszer, ami működött. Természetesen a világ megváltozott, így változnia kellene az oktatásnak is. Ez nem történt meg. Naponta belekezdek egy működésképtelen rendszer oktatásába...Vagy mégsem? Két évvel…..
...Talán egy reggel egy buszjáraton. Kora reggel, úgy fél 8 tájékán egy fiatal lány szállt fel egy buszra, aki éppen telefonált, és láthatóan tanácstalannak tűnt, hogy jó járaton van-e. A buszsofőr növelte a bizonytalanságát, mert szólt, hogy a bérletét mutassa meg, vagy a jegyét lyukassza ki. A…..
Szösszenetek Az idő 2016.01.26 17:59:57
Ma egy poszt kering a neten, egy fotósorozat, ami szerint az idő elvesz, elvesz szépséget, fiatalságot...Szerintem nem. Nem vesz el, hanem ad, változást ad. A változás az élet mozgatórugója. Ha bármit is elvenne, akkor miért adna? Mi emberek léptünk túl egy gondolatmenetet, és az ideált kergetjük az…..
Minden állatbarát ismerősömnek: Egy nap az Árkádot céloztuk meg bevásárlás céljából. Nem értettem eleinte, hogy mi a fenéért jött ki az allergiám...és láss csodát, az emeleten kutya szépség verseny, vagy mi volt. Szuper dolog ez az állatbarátosdi, de amíg nincs egy jó…..
Szösszenetek Hazugság 2015.07.16 16:34:26
Tegnap felhívtak rejtett számról. Beleszóltam, de semmi. Ma hasonló időtájban felhívtak ismeretlen számról. Felvettem, de nem szóltam bele a telefonba. Egy kedves női hang bemutatkozott, és a nevemet mondta. Mondtam téves szám. Kérdezte a rokona vagyok-e. Azt feleltem, hogy nem is…..
Szösszenetek A biciklisek és én 2015.04.19 18:13:08
Fura egy faj a bicikliseké. Vajon mássá válunk, ha felszállunk a biciklire, több jogunk van a léthez, mint a halandó gyalogosoknak?  A Puskás Ferenc Stadionnál a metró előtti járdaszakaszt keresztülvágja egy bicikliút. Nem tudom, hogy ki volt, aki ezt a szakaszt megálmodta, mert a…..
Tegnap este egyik tévécsatornán éppen arról készült egy rövid felvétel, hogy egyik külföldi országban egy ott élő, más nemzetiségű férfinak aznapi utcai sétáján milyen megjegyzéseket kell végigélnie, elsősorban bőrszíne miatt. Nem érdekes, hogy milyen ország, nem…..
Ma az a fura érzésem támadt, hogy valami van a levegőben, amitől minden ember nyűgösebb volt a szokásosnál. Az jutott eszembe, hogy semeddig sem tartana a levegőbe szórni olyan anyagokat, melyek mentális problémákat okozhatnának bárkinek, szinte bárhol... Persze a napi…..
Szösszenetek ...tisztelet... 2015.03.09 16:49:01
Egyik este Cseh Lászlóval készült beszélgetést adott le a tévé. Csak pár percet néztem belőle, pont annyit, hogy egy pillanatnyi tisztelettel, és csodálattal nézzem őt, mint sportolót. Gyermekkoromban, amikor talán még csak egy csatorna volt, amikor még fekete-fehér adás volt,…..
Szösszenetek Füttyszó 2015.02.27 19:05:33
Ma hazafelé arra lettem figyelmes, hogy az utca másik oldaláról valaki fütyül, mintha nekem akarna ily módon szólni. Már kinőttem abból a korból, hogy füttyszó, és dudálás miatt bárkit is észre vegyek, de hazáig azon gondolkodtam, vajon egy ilyen esetben mi történne, ha…..
Ülök a "kedvenc" járatomon. (A BKV szerint biztosan az, mert ők hirdetik úgy, hogy "ha minél többet szeretne megtudni kedvenc járatáról", akkor mi is tegyek.) Mellém csapódik az utolsó két megállóra 4 emberszerű képződmény, és épp arról beszélnek, hogy a füves cigi…..
Sokáig kísérleteztem, mire rátaláltam a tökéletesre, az elronthatatlanra, amit legalább 5-6-szor elkészítettem, mire valóban elronthatatlan lett:)  Hozzávalók: 12,5 dkg hideg vaj, felkockázva; 25 dkg liszt (szobahőmérsékletű); 1 tojás (sárgája) a tésztába, és lehet még…..
A napjaim során két és fél órát töltök összesen valamilyen tömegközlekedési eszközön, így talán nem érzem olyan nyomorultul magam, hogy a megváltó gondolataimat ezen járműveken - néha járműroncsokon - ülve ötlöm ki.  A napokban azonban csak nem sikerült a gondoltaimat…..
Szösszenetek Napi 1-es villamos 2015.02.04 18:08:13
A mai nap sem múlt el anélkül, hogy az 1-es villamos ne nyújtott volna valami meglepetést.  Biztosan mindenki átélte már azt a kényszert, hogy a villamoson ülve átnézze zsebeinek tartalmát, de a mai üléstársam egészen más okból tette ezt, mint gondolnánk.  Teljesen kulturált…..
Remélem hamarosan valóban csak egy emlék lesz. Életem nagy részét a tömegközlekedés változatos világában töltöm, és ha nem is minden napra, de igen sokszor olyan élményeket nyújt az 1-es villamos utazóközönsége, ami megéri, hogy kopjon a billentyűzetem.  A…..
Szösszenetek 3 másodperc a halál 2015.01.22 19:03:27
Morbid kezdet, és mégis kezdet.  Van az úgy, hogy minden hétköznap reggel ugyanúgy zajlik. Ugyanakkor kelsz, ugyanakkor indulsz. És van az úgy néha, hogy 3 másodperccel elkésel. Aznap reggel épp zöldre váltott a zebrán a lámpa, épp 3 méterrel, épp 3 másodperccel később értem…..
Eljön az az idő, amikor a boltok pékárui között felfedezed az ízes buktát, és elfog a vágy, hogy ezt gyermekkorodban mennyire szeretted egy csésze meleg tejjel, vagy kakaóval, esetleg mézes teával...Na igen, de a bolti, az bolti, az otthoni, meg néha sokkal jobb:) Hozzávalók: 250…..
Ahogy ígértem, írom is a receptet:) Régóta szerettem volna házi zsemlét, esetleg kenyeret készíteni. Persze ott vannak a csodaszép, és ma már nem is olyan drága kenyérsütő gépek, nekem ezen csodák hiányában marad a két kezem, és talán a kitartásom.  Többféle receptet…..
Naiv ügyfél 400 forinttal többet fizethetett gyermeke után a Duna Pláza mozijában, mert nem nélküle, bemondásra vette meg neki a jegyet, ezért kértek tőle diákigazolványt, ami nem volt nála. Az előttük álló vevő 4 gyerekjegyet vett gyerekek nélkül, ő csont nélkül…..
Nikimanó 2013.07.05 20:42:23
@ferand1979: a posztoló tényleh h*lye...
Ilyenkor azt kell mondani, ja akkor nem kérem. Köszönöm, más filmet nézek meg, máshol. És elsétál.
5 perc múlva visszaegy, lehetőleg másik kasszához áll be, és gyerek nélkül megveszi a jegyet...
Max a belépési portánál fogják kérni a diákot, de ott úgy kell menni a legnagyobb tumultusban.. Akkor alig van ideje eltépkedni a jegyeket a beengedőnek...
Mit szarakodni a jegypénztárossal...

Persze, értem én, hogy hülye vagyok, de amikor ott áll melletted a gyereked, és már sírásra áll a szája, mert azt hiszi ő a hibás...Nos, akkor inkább reklamálsz, és bízol a rendszerben, az emberségben, és abban, hogy talán lehet MÁS megoldás is erre a problémára. És mint írtam, valóban hülyék voltunk, ez vitathatatlan:) 400 Ft pedig vesszen ilyen helyzetben, nem azt sajnálom...

Egy-két más kommentelőnek: Nem tudtuk, hogy magunkkal kell vinni a diákigazolványt, mert nem járunk olyan sűrűn moziba, és az interneten nem volt, csak 3-4 sorral lejjebb feltüntetve, hogy vigyük magunkkal. Igen, utólag azt is elolvastuk.