Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hüpike

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogadd el, hogy nincs magyar egészségügy. Ami pedig van, az működésképtelen. És ez nem fog változni egészen addig, amíg a rendszer bele nem döglik a saját hamvaiba. Magyarországon kevés orvos van. És kevés nővér. Különösen nővér/ápoló van kevés. Ennek nagyon egyszerű…..
hüpike 2016.08.02 14:08:14
@gtri: +1:
A főnököket nem mindig a megfelelőségük és a tapasztalatuk alapján választják, hanem pl politikai kapcsolatok alapján. Így aztán nem biztos hogy akarnak tudni a gondokról.
Természetesen ezt egy alternatív világról mondom, jelenlegi vezetése az országnak odafigyel az egészségügyre.
hüpike 2016.08.02 14:34:58
@gtri: szerintem az összeomló szervezet az intenziven van. Ott meg látják az ápolók hogy mit mutat a műszer. :)
hüpike 2016.08.02 14:49:16
@gtri: nemcsak hogy ritka, de sajnos ha hozzáértés van is, néha maga felé hajlik az a bizonyos kéz. Nagy pénzeknél nagy a csábítás is.
Végül megmondtuk neki, hogy a jövőre nézve legyen kedves és ne ösztökélje anyámat arra, hogy több pénzt hagyjon nála, ne ijesztgesse, ha pedig megtudjuk, hogy ez történik, a létező összes helyen fel fogjuk jelenteni. Tisztelt Praxis!   Régen jártam az önök oldalán, sajnos időm nem mindig engedi,…..
hüpike 2016.05.24 21:31:06
@rest of boys: hogy a család mit akart a pénzzel, egy kérdés, nem ritka sajnos.
Viszont az orvosok egy része megválogatja, kitől fogad el pénzt, és a szegényebb öregektől nem fogadnak el. Nem vagyok ellene az egészségügyi bérek ilyen kiegészítésének, amennyiben plusz munkáról, szívességről van szó, mert megérdemlik. De szerintem éppen az emberekkel dolgozók tudják első pillantásra, hogy valaki megengedheti-e magának, hogy adjon, vagy sem. Ha egy kispénzűtől is elfogadják... lelkük rajta.
Aki ilyen pökhendi, bunkó, agresszív módon képes csak beszélni egy beteg, várandós fiatal nővel, az menjen inkább szénhordónak. Tisztelt Praxis Blog!   Régóta elszörnyülködve olvasom a történeteket. Szerencsére mindezidáig semmi rossz szavam nem lehetett az egészségügyre. Mindenhol kedvesek,…..
hüpike 2016.05.23 09:24:17
@asztalosani: huszonévesen ráestem a lábfejemre. Nem tört el semmi, csak zúzódás volt. De begipszelték, gondolom azért, hogy ne mozgassam. És mivel nem mozgathattam, kellett tromboprofilaxist kapnom. Pedig sak térdig volt a gipsz.
Hogy lehet rásni saját bokára? Nagyon egyszerűen. De ne próbáld ki, a zúzódás is nagyon fáj.
hüpike 2016.05.23 10:13:54
@asztalosani: az én esetem nem volt hétköznapi, forgórúgás közben estem el. Csak arra akartam rávilágítani, hogy megtörténhet, te magad is leírtad hogyan. A hasbaszuri nem teljesen korfüggő, hanem ha nem tudod a végtagot mozgatni, kapnod kell. Nekem nem volt elvileg semmi komoly, csak fájt, mert megzúzódott, de így is feküdnöm kellett (volna).
hüpike 2016.05.23 11:12:05
@asztalosani: csak űztem. :)
Szerencsémre ezen az eseten kívül csak sportorvossal találkoztam.
Azóta annyit tanultam meg, hogy ha kérdésem van, valami nem tiszta, kérdezni kell és megkapom a választ. Meg hogy a fiatal orvosok igenis lelkiismeretesek.
Azt biztosan megállapíthatjuk, hogy a BKK udvarias hangú tájékoztató leveleket küld a panaszosainak. De vajon ezúttal jogos a morgolódás? A gépek néha elromlanak, és ez akár többel is előfordulhat ugyanazon a környéken. De Ágnes hasfájása is érthető: miért kéne pénzt…..
Borzasztó, felháborító es elkeserítő, hogy a jászberényi kórház belgyógyászati osztályán a nővérek és orvosok szeme láttára ez tud történni egy sebbel.... Meg tud történni, hogy nem veszik észre: a beteg nem alszik, hanem a cukra miatt eszméletlen. Szégyellje magát a…..
hüpike 2015.07.30 05:36:31
@asztalosani: ha már valakit kioktatsz, okosodj te is: baleseti ambulancia simán lehet baleseti _sebészeti_ ambulancia, és baleseti _belgyógyászati_ ambulancia. Egyik a sérülésekkel foglalkozik (törés, zúzódás, stb) másik pl. mérgezéssel. Az ambulancia meg kb annyi hogy járóveteg ellátás, a szakterületet nem mutatja.
Címnek béna, valóságnak meg abszurd, mégis igaz. A Whirpool esetleg a körmére nézhetne a partnereinek, mert az, hogy ilyen indok miatt  kelljen 10 napig rohadó ruhák mellett várni egy szerelőre, az nagyon gáz. Amin nem segít az sem, ha egy hónappal (!) a bejelentés után önként…..
Praxis Szívatnak a táppénzzel 2015.04.30 06:49:39
"Ha nekem van egy látleletem, miszerint centit nem tudok (szabadna) mozdulni péntek reggel óta, milyen jogon bírálja felül döntésével egy megyei kórház egyértelműen leírt "terhelési tilalom; műtétre javaslat, ha nem javul"-t azzal, hogy hát bocs.. "nem jelentél meg időre"…..
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
hüpike 2015.04.18 17:02:36
@rest of boys: nem a felelősségbe akarta belevonni, a döntést meghozta már. A teendők felől érdeklődött. A felelősség az övé, élete végéig. Pont mint joga a kufirchoz. Milyen jogon vonod felelősségre? Ha biztonságba szeretne csak gyereket szülni, az éppenhogy érett gondolkodás.
Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha…..
hüpike 2015.03.01 06:21:20
@DFK: a kommentelő orvosok megpróbálják idönként elmagyarázni a funkcionális analfabétáknak hogy működik a rendszer. Sajnos akik fröcsögni akarnak itt azok nem tudják ezt felfogni. Szóval hajrá, üldözzétek el a maradék néhány dokit, hogy véletlenül se legyen szakértő vélemény egy esetleges eü. kérdésre!
hüpike 2015.03.01 17:03:17
@yogosan: Ok, akkor én elmondom szerintem mit mondhattak a néninek: hívtak betegszállítót (nem mentőt, mert nem volt szükség mentésre). A betegszállító meg megy, amikorra be tudja illeszteni a többi szállításba. Ez valószínűleg reggel/másnap lesz.
Betegszállító kocsi talán van, talán nincs, de lehet hogy már fekszik rajta valaki, vagy visznek vizsgálatra valakit, akinek szüksége van rá.
Hidd el nekem, az orvosok mindent megtesznek, amit szakmailag és szociálisan tudnak a betegekért. Olyanról is hallottam, amilyent valaki itt is írt fentebb, hogy adott pénzt taxira.
De ne várd már el tőlük. A dolguk a betegek gyógyítása, márpedig betegből egy SBO-n nem egy van.
A számlázási cím az számlázásra szolgál, slussz-passz - mondja a Telenor. Nem-Telenorként sejtésem sincs, mért ne kérhetné valaki a komplett levelezését egy postacímre, ha a számláknál ez megy, de megpróbáljuk megtudni, mi ennek a nagy szigorúságnak az oka. Kedves…..
Leszögezem, nem a magyar egészségügy pocskondiázása a célom ennek a bejegyzésnek a megírásával, csupán be szeretném mutatni hogy tőlünk nem egészen 1400 km-re hogy is megy ez. Szia!   Régóta olvasója vagyok blogodnak, jómagam is vezetek egyet, azért kereslek most meg, mert…..
A pszichiátriáinkon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kötelező? Tisztelt Praxis!   „Kedves Doktornő!   Nagyon lekötelezne, ha megírná, hogy pszichiátriáikon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kényszer? Hibásan kiadott gyógyszereimet nem voltam hajlandó bevenni a…..
hüpike 2014.10.12 10:29:08
@ehjeaserehje: szerintem a "beteganyag" a betegségek összetételére és az emberek általános fizikai és elmeállapotára vonatkozik. Általánosan használják csoportra, nem egyes személyekre. Az embereket adott betegségük, állapotuk alapján kezelik.
A nigger szó az USA-ban pejorativ, négerként Magyaroszágon csak fekete embert jelent. Angliában állítólag erős a pozitív diszkriminációjuk. Nem ugyanaz a környezet. Magyarországon nem voltak néger rabszolgák, nem is kellene mindenképpen az USA-t majmolni.
Nem bántani akarom a posztolót, de nekem az írása nagyon üldözési mániát sugall, bár nem vagyok szakember. Ha ezt akarta kezeltetni, de nem bízik a nővérekben, mert azok majd megverik, akkor nem fog meggyógyulni.
hüpike 2014.10.12 18:38:10
@ehjeaserehje: Valóban. De ha nem akar valaki meggyógyulni, akkor ne használja feleslegesen az erőforrásokat.
Édesanyám pedig ott állt a folyosón, ahol egy doktornő közölte vele, hogy ők nem traumatológia, nem az ő dolguk őt ellátni. Édesanyámat 2014 augusztus 16- án 11 óra 05-kor a járdán elütötte egy autó. Nem az úttesten, hanem a járdán. A zebra előtti járdaszakaszon, a zöld…..
hüpike 2014.09.29 19:12:28
@szigetipotyautas: most annyival többet tudsz, hogy indulás előtt kérdezd meg, hová menj. És ezt ne bántásként vedd már! Látod, ennyit ér egy elbeszélés: egy mondattal több vagy kevesebb, és máris más a nézőpont.
Sok jó doki van, szakmailag és emberileg is. És sokan frusztráltak. Ők is emberek, még ha nem is tűnnek annak.
hüpike 2014.09.29 19:20:34
@szigetipotyautas: bocsi, javítom magam, kívánom természetesen hogy ne legyen szükséged dokira!
hüpike 2014.09.29 19:39:12
@szigetipotyautas: hívd a KÁNY-t, azaz a központi ágynyilvántartót. Valahol itt az oldalon megtalálod a számát.
Igaz, volt olyan éjszakai ügyeletben, hogy lábujjtöröttet a mentő rossz helyre irányított lakcím szerint. Traumatológus is felhívta őket, majd miután a helyes kórházat mondták, hogy akkor most ott a beteg, akit szabály szerint át kellene küldeni. Inkább ellátta, ne fusson felesleges köröket fájós lábbal.
Szóval van emberi orvos. :)
Azzal jött elő némelyik nővér, hogy „majd ellátja saját magát". Az én történetem több szereplős, mármint nemcsak velem történtekkel kapcsolatosan figyelhettem meg némely egészségügyi dolgozó betegek irányában tanúsított barátságtalan hozzáállását, bár ami az én…..
hüpike 2014.09.14 18:05:09
@LHedvig: ezt nem értem, a takarító néni pipilte körbe a wc-t? Mert ha nem, a kedves betegtársakkal kellett volna beszélni.
Egyszerűen nem értem, egy ilyen, szemmel láthatóan a múltban leragadt és a valós problémára süket orvost ki és hogyan tehetett oda az ügyeletbe felelősen. Kedves Praxis-olvasók! Elég sokan ismertek engem, és szerintem mind tudjátok, ahhoz, hogy én ide posztot írjak, nagyon durva…..
hüpike 2014.09.11 10:40:38
@carrie 2014: gratula a hozzászóláshoz, meg a gyerekszeretethez. Kár volt ennyit fáradni az írással.
hüpike 2014.09.11 10:43:04
@carrie 2014: örüljön hogy meggyógyult a gyerek, öregapók tényleg mindent tudnak. A szenilitásról is.
hüpike 2014.09.11 12:07:25
@carrie 2014: kiszáradó beteggel mondd már meg mit csináljon máshogy? Èn az öreg dokit tuti otthagytam volna, ne bántsa már a gyerekemet olyasmivel, amit tudom, hogy nem hatásos, mert próbáltam.
Kár, hogy nem tudott más helyre menni. Szerencse, hogy a baba meggyógyult. A már nem tudásuk twljében lévő öregek menjenek nyugdíjba, adják át a helyet a fiataloknak.
Az orvos azt mondta, tanuljak meg bénult arccal élni, neki is görbe a lába és megszokta. Tisztelt Praxis!   Nekem is van sajnos tapasztalatom az orvosokról. 2013.05.hó vége fele egyik napról a másikra elferdült az arcom, magyarul arcideg bénulást kaptam. 2013.07.hó elején el…..
Elborzadva olvasom és nézem,a közelmúltban történteket, ahol eszméletlen betegek a mentőben arra várnak, hogy valamelyik kórház fogadja őket. Tisztelt Praxis blog,és olvasói Az elmúlt napokban azt hiszem mindenki értesült (vagy így, vagy úgy) három olyan esetről, melyekben…..
hüpike 2014.06.25 17:13:40
@Braincelle: viszont éppen ilyen esetekben kellene az érintett kórházak igazgatóinak kiállnia a nyilvánosság elé, vagy felhívni a cikk íróját, és elmagyarázni hogy miért nem fogadhatták a beteget. Igaz, úgy csak sima tájékoztatás lenne, nem bulvárhír. :( Az emberek meg értesülnének arról, hogy szakember-, és eszközhiány van az eü-ben.
hüpike 2014.06.26 05:29:54
@mig54: ha nem magyarázkódnak, akkor az a látszat, hogy a panasznak helye van. Azt hiszem én inkább lennék magyarázkodó, és megvédeném a munkatársaim döntését, ha az helyes volt.
Lehet, hogy sokszor volt már téma az ágyszámcsökkentés, meg hasonlók, de aki egészségüggyel évente egyszer ha találkozik, nem jegyzi meg a problémákat. Igenis mantrázni kellene, hogy ne a dolgozókra mutogassanak baj esetén, hanem a probléma okozóját/okát.
Eü-ben nem lesz nagy sztrájk, mert annál elhivatottabbak a dolgozók. A vezetőké lenne a főszerep, de az ő anyagi biztonságuk stabilabb, és pihentebbek annál, hogy holmi kis orvoskák-nővérkék helyzetét valóban meg akarják oldani. A személyzet többi részének meg: el lehet menni. :(
hüpike 2014.06.26 11:14:44
@mig54: ha nem lennének elhivatottak a dolgozók, egy kis influenza esetén működésképtelenné tehetnék az egységet. De nem teszik.
A megvédést nem pl műhibára értem, hanem a fnti esetre. Kapnak így a "kórházak" vagyis az éppen akkor ott dolgozók hideget-meleget, de nem áll ki senki a nagy nyilvánosság elé, hogy miért is nem volt szabad kapacitás. És nem, sajnos nem nyilvánvaló hogy nem rosszakaratból tették, mert a poszt ezt sugallja. A híradót nem láttam, bocsi.
A szakszervezet, vagy a közalkalmazotti tanács van, mert kötelező. Hatása: 0. :(
Az alkalmazottak meg félnek háborogni, mert kell a fizetés.
Nagyot tévedek?
Edinának speciális problémája van, ugyanis neki pont a húszezresek hiányoznak, amivel sehol nem lehet fizetni. Ha tényleg jól hallottam, akkor pl. a Budapest Banknál júliustól napi pénzfelvételi limit lesz, úgyhogy addig vegyenek fel pénzt, amíg van. Szeretném bővíteni az igen…..
hüpike 2014.05.17 08:24:13
@OTPedina: az automatát valószínűleg nem az adott bank ügyintézői üzemeltetik, felügyelik. Nem az ő felelősségük a bankjegyek biztosítása. Ez valóban az így járt kategória, nem szándékos gonoszság.
Teljesen elfogadott, ha egy 30-as évei elején járó doktornő, felelősségre von, hogy mit keres a beteg éjfélkor egy ügyeletes osztályon? Tisztelt PRAXIS Blog!Az én történetem egy budapesti peremkerület ügyeletén kezdődött, majd a városon kívüli kórház ügyeletes osztályán…..
Brill Séró Trudi kalandjai 2014.01.11 15:14:00
Azt hiszem a kutyáknak is van perverziója. Legalábbis nekem van. Valamiért imádok szivacsot rágcsálni. Teljesen mindegy, hogy mosogatószivacsról, vagy autómosóról beszélünk-e. Legutóbb Gazdi barátnőjénél csentem el a tálmosó szivacsot, mire észrevette már a felét…..
Ettől függetlenül lehetne jó egy olyan rendszer, amiben fizetni kell vizitdíjat, de a gyakorlatban rossz volt a megvalósítás nagyon. 300 forintos vizitdíj. Jó is lehetett volna, de nem volt az. Pl. Idős bácsi bejön varratszedésre hozzám, ami egy perces dolog. Nem hozta a vizitdíj…..
Mi van itt Magyarországon? Lassan nekünk kell otthon megműtenünk magunkat? Tisztelt Praxis blog!   Nekem van 1 olyan problémám, hogy sajnos történt egy elhalálozás a családomban, az édesanyám most halt meg nem rég! És ez sajnos a Jósa András kórház hibájából történt.…..
hüpike 2014.01.10 09:46:40
@polly graph: én speciel az összefüggéseket hiányolom. Nem lehet érteni, hogy mit is panaszol. Annyit kiveszek belőle, hogy a kommunikáció az eü. személyzettel itt sem volt meg, ami mindkét fél hibája.
Praxis Az orvosom lekurvázott 2014.01.07 08:37:58
Sőt, kifejtette, hogy manapság minek készülök gyermekvállalásra, az ő lánya sem szül, az hülyeség... Akkor kértem ki a kartonom a háziorvostól, amikor lekurvázott ("Valaki vagy szűz, vagy kurva..."), ugyanis kiderült, hogy magán(!) endokrinológushoz fordulok az évek óta…..
hüpike 2014.01.07 15:50:03
@VaTi: :D Hogy ez mennyire igaz!
Brill Séró Mégsem vendégség 2013.12.18 19:40:00
Ahogy már korábban jeleztem, Gazdi barátnőjénél maradtam.  Ám, amit most elmesélek, az kicsit előbb történt. Még Gazdi is itt volt. Nem tudom mi ütött belém, de mikor leültettek a bejárati ajtó elé, gondoltam megviccelem őket, meghallottam, ahogy lekerül a póráz, s már…..
hüpike 2013.12.20 13:03:59
:D