Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovboj1

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az új lakás tulajdonos pár a szobák falait megszabadította a régi tapétától és kifestették a saját ízlésük szerint, a két szoba közül a kisebb padlóját vették szemügyre. A szobában eléggé megkopott szőnyegpadló volt, amitől mindenképpen szerettek volna rövid…..
kovboj1 2013.06.23 14:57:26
@hot-spot: ha jól tudom 2,3 kg/m2/mm. vagyis 1 mm vastagon 1 m2-re 2,3 kiló kell. tehát pont annyira elég amilyen egyenetlen az aljzat. de 3 mm-nél vékonyabban és 15nél vastagabban nem nagyon szabad használni. tehát a maximum anyagszükséglet 15x2,3=34,5kg/m2, a minimum 3x2,3=6,9kg/m2. az majdnem 4 m2. de ha nem nagyon izé a felület lehet hogy bepróbálnám aljzatkiegyenlítő nélkül picit vastagabb ragasztóba. ha ott állsz a burkoló mögött csak ideges lesz.
Furdancs Blog Fura bringák 2013.04.23 10:00:58
Nyakig benne vagyunk a bringaszezonban. Szerencsére az elmúlt években sokan újra rátaláltak a kerékpározásra. Ki ezért, ki azért pattan nyeregbe napi rendszerességgel. Soha jobb divatmozgalmat. Nem beszélve arról, hogy a kerékpározás életre hívta a tavasztól őszig bármikor…..
kovboj1 2013.04.23 19:04:10
A balesetek számának csökkentése érdekében női kerékpár használatát ajánlja nemtől függetlenül az idősebb férfiak és nők számára egy svéd kutatócsoport. A Svéd Nemzeti Út- és Közlekedéskutatási Intézet (VTI) tanulmánya szerint a 65 év felettieket érinti az olyan…..
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Az Utazás kiállítás, illetve az ott rendezett Magyar Kerékpárosklubos gyűlés apropóján felugrottunk Budapestre, és szétnéztünk kicsit a városban is. Tízpercbringa volt az idegenvezetőnk, aki megmutatta, milyen újdonságok vannak a biciklis közlekedés terén. Rengeteg buszsávban…..
Sokan jeleztétek, és mi is láttuk, hogy a Belvárosi híd szegedi lábánál egy szürke kapcsolódobozt raktak a hídról érkező kerékpárosok nyomvonalába tavaly év elején. Volt, aki balesetet szenvedett mert váratlanul érte a korlát és a szintén a biciklisek útjában lévő…..
kovboj1 2013.02.21 10:57:50
@ex-dr. vuk: elsőbbségadás kötelező az aszfaltra van felfestve. ha jól emlékszem akkor piros alapon sarkára állított sárga háromszög :). ha jössz le a hídról akkor az oskola-stefánia útvonalon haladó kerékpárosokat kell elengedni. a hídról csak autóval tudsz _szabályosan_ egyenesen menni a híd utca felé. mondjuk előfordul hogy reggel fél hatkor megfelelő körültekintés mellett lemegyek az útra és davaj, de arra azt mondják teljesen illegál. illetve SZIN alatt olyan is volt hogy inkább végig az úttesten haladtam, igazából nem korlátoztam a forgalmat sőt engem tartott fel a városnéző kisvonat.

nekem is lenne egy keresztkérdésem: ha a zebrán nem szabad biciklin ülve átkelni, akkor az izabella hídnál lévő gyalogátkelőhelynél mér festettek gyalogost és biciklist a gomb fölé?
Lassan elkészül a Szőreg-Törökkanizsa kerékpáros kalandútvonal első, Szőreg és Tiszasziget közti szakasza. Több mint 460 millió forintunkba kerül a létesítmény, amivel nem tudjuk kik járnak jól, de az biztos, hogy már megint nem a kerékpárosok. Hullámzás és kacskaringó,…..
kovboj1 2012.12.21 18:03:11
@CsImi: tegnap kitekertem csókára és csináltam pár fotót a knezevaci kerékpárútról, amit a szőregivel egy kalap alatt építettek. nem tudom mennyire látszik a képeken, a kerékpárút kb 70-80 centi széles és gyakorlatilag cikkcakkban megy. szinte az összes kereszteződésnél 5 méterre eltávolodik a párhuzamos úttól, szerintem így a keresztező forgalomnak lehet elsőbbsége a kerékpárúttal szemben. ahol nem vitték le a járda mellé, ott 10 centire ki van emelve a talajszintből, de a kapubehajtóknál le van lejtetve az út szintjére, elég vacak rajta haladni. rajtam kívül nem is ment rajta senki. a havat természetesen rátolták, és néhány helyen a levelek is rajta voltak meg egy csomó sár. tábla sehol nincs (lehet hogy nincs még átadva). ráadásul knezevac szeged felőli részén elég sok a szabadon rohangáló kutya és azokat ezen a keskeny kerékpárúton nem jó kerülgetni.
szerintem jobb lett volna ha az útpadkát szélesítik meg 30-40 centivel.
kovboj1 2013.02.12 12:56:18
@kovboj1: az egészben az a legszebb, hogy eddig az úton haladva mehettem egy tempóval nyugisan, most meg az összes keresztező utcának elsőbbséget kell adnom.
Mai főhősünk egy igazi rosszfiú a reszelők között. Fajtársaihoz képest óriási fogakkal rendelkezik, melyek határozott megjelenést és tekintélyt kölcsönöznek neki. Ha jól emlékszem, akkor hallottam egyszer egy olyat, hogy "nem minden reszelő ráspoly, de minden ráspoly…..
A Velvárt és az Újinkognitó bemutatja: ..
kovboj1 2013.01.21 14:51:34
Nagyon úgy néz ki, hogy megérkezett a hó. Vagy, hogy másképp ne fogalmazzak: "tél tábornok támad". Itt álljunk meg egy szóra! Nagyon fontos kérésem lenne hozzátok. Ha véletlenül tudomásotok van arról, hogy a "tél tábornok" kifejezést ki használta először a híradásokban, és…..
BringaBuzi™ Jégpálya 2013.01.14 08:45:42
Ha ma reggel korcsolyát húzok a lábamra, akkor kis túlzással bekorizhtattam volna a város másik végéből a munkahelyemre, a kerékpárutakon. Lehet nem is olyan nagy hülyeség ez a bringás hólánc? Bike Spikes By Cesar van Rongen from Design Academy Eindhoven on Vimeo. ..
A szériagyártású elektromos kerékpárok kategóriájában több gyártó is akad a világon, amely azzal reklámozza magát, hogy biciklije képes a 100-as tempó áttörésére. Hiteles eredmények azonban nincsenek. Egy magyar cég lehet az első, amely megméretteti magát. Az áttörés…..
kovboj1 2012.11.21 19:08:13
@Tisztelt Roll!: @dukeekud: richie porte 370W-ot tekert hegynek föl most a nyáron mikor iparkodott, és ő volt a legerősebb a mezőnyben. ha jól emlékszem a vueltán. a 600W, 1-2KW ilyesmi teljesítményekhez olyat kell reggelizni ami armstrongnak elég egy hónapig.
Egy kedves barátom örvendeztetett meg ezzel harctéri gyorstalpalóval. Barkácsolni csak pontosan, szakszerűen! ..
Már most látom a kommenteket, hogy "na ki az a béna állat, aki még egy nyomorult mosógépet sem tud bekötni". Higgyétek el, hogy van ilyen. Például mai főhősünk, akit nevezzünk "A" - nak. Semmiképp ne gondoljuk, hogy "A" béna. Valóban nem tud mosógépet bekötni - és ami…..
Kevés szexibb dolog van a világon, mint egy fúrógéppel a falnak támaszkodó káromkodó férj látványa. Csak úgy egymagunkban álldogálni a falnál nem annyira izgalmas, így célszerű fúrni is egy kicsit. Egyrészt feleségünk újra belénk szeret, mert végre felkerül a polc, amiért…..
kovboj1 2012.11.14 11:50:05
@Jokkura: a deszkába szerintem jó hosszú reisser, csak átmenjen a deszkán. a kohósalakot nem tudom de itt biztos találsz valamit:
www.wuerth.hu/ebook/Bau_kat_lapozhato_2011/2_dubeltechnika/Dbeltechnika/index.html
kovboj1 2012.11.14 19:57:46
@Jokkura: esetleg vízüveg+falazóhabarcs? (zsákos hf 30 körüli)
Őrület! Múltkoriban írtuk, hogy kb. 50 m kerékpárút megszűnt a Temesvári körúton. Nos, egyik olvasónk jelzése nyomán megtaláltuk az elillant kerékpárút egyik részét, a kis ravasz a Felső-Tiszaparton fészkelte be magát a Bertalan híd alá. Pontosabban elé, és utána, mert a…..
kovboj1 2012.11.10 12:36:22
@atomboy: hát az illetékesek kinevezését is jóvá hagyta valaki.

napfényparkba egyébként én is a szentháromságon megyek de a rákóczi felé csak most siettem...
A Sandy 30 és 50 milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államokban. New York egy részén még most sem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, a metrók és buszok sem járnak minden vonalon, és hiány mutatkozik üzemanyagból is. A kritikus helyzet hozadéka ugyanakkor,…..
kovboj1 2012.11.05 18:01:53
@Shopping:
a bicikliút lakott területen belül többet árt mint használ.
kovboj1 2012.11.06 15:59:48
@gregibroki: mondjuk a -10 fok szembeszéllel gyalázva már nem annyira fincsi...
Újabb lépést tett az elektronika és a kerékpár összeházasításban a Mitteldeutsche Fahrradwerke AG, más néven MIFA. A nagy német kerékpárgyártó X-PESA nevű gépe állítólag megszünteti a lánc áttételt. Az Institut für Automatisierung und Informatik és a Harz Főiskola…..
A 2012-es Tour de France győztes országúti kerékpárját, a Pinarello Dogma 2-t új szerepkörben mutatja be Martyn Ashton új videója. A lassan 40-hez közeledő brit triálos számára lehet, hogy már unalmasak az ugrásokra optimalizált kerékpárok, ezért vette kölcsön a Bradley…..
Nem úgy van az, hogy az ember becsattog a boltba valami robogóért és mopedért. Ez különösen igaz Oroszországban, ahol a túlélési kényszer félelmetes barkácsösztönöket nevelt a lakosokba. Ez a gép magában hordozza azt, amitől borzongva bújunk meg a monitor mögött, félve,…..
kovboj1 2012.09.25 19:33:09
Szombaton 16 órakor indul az idei szegedi autómentes napi biciklis fölvonulás, amelynek célja a nagy, közös örömbiciklizésen túl, hogy kerékpározható legyen a Zrínyi utca. A mostani vonulás különlegessége a szokatlan indulási helyszín, és az, hogy a főrendező aznap…..
Filléres ára és egyszerű, de megbízható konstrukciója miatt a Jawa elég népszerű volt Amerikában a hatvanas években. Mint most a lidlis cuccokra, úgy tekintettek rá – olcsó, de működik, nagy neve nincs, de jó lesz – jó is lett. A salakos és terepes sportsikerek…..
kovboj1 2012.08.27 17:16:42
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: az úri huncutság
Tegnap írtuk, hogy a Magyar Kerékpárosklubbal való egyeztetés után hajtották végre a többek által üdvözölt KRESZ-módosítást, ám a Klubtól jelezték, hogy ilyen egyeztetés nem volt, vagyis a kerékpáros álláspont meghallgatása nélkül hozta meg döntését a kormány. A…..
kovboj1 2012.08.27 17:05:11
@CsImi: hát ha rá lehet menni biciklivel akkor nyilván igen. de nem ettől fogok többet piálni.
El tudjuk képzelni, hogy hétköznap délután terelőút és előzetes figyelmeztetés nélkül lezárnak egy sugárutat? Szegeden éppen ez történik. A szegedi Dóm téren ezerszám haladnak át a kerékpározók délutánonként, most ezt a forgalmat húzzák csőbe, majd szívatják meg a…..
kovboj1 2012.08.15 10:37:16
@atomboy: semmi különös. a feketesasról ráfordultam a károlyi utcára, de a széchenyi térre már nem tudtam bemenni. ötletszerűen elfordultam jobbra a nagy jenő utca felé gondoltam ha szembejön valaki majd mondom neki hogy bocs. de rendőr jött szembe. végülis rendesek voltak aszonták szálljak le és toljam...
kovboj1 2012.08.15 10:38:52
@CsImi: a szerbiai gyálára gondoltam. arra viszont építik a kerékpárutakat vadul.
kovboj1 2012.08.15 18:53:16
@atomboy: arra jobbak a csajok